AstraZeneca: Εντείνεται ο προβληματισμός για τη 2η δόση – Φόβοι για ελλιπή εμβολιασμό χιλιάδων πολιτών

AstraZeneca: Εντείνεται ο προβληματισμός για τη 2η δόση – Φόβοι για ελλιπή εμβολιασμό χιλιάδων πολιτών

👉Συνεχίζεται η σύγχυση και ο προβληματισμός σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ύστερα από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, να διακοπεί η χορήγησή του στους πολίτες κάτω των 60 ετών.

Σύσταση που αιφνιδίασε και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, εντείνοντας ταυτόχρονα και τη δυσπιστία των πολιτών, για τη συνέχεια των εμβολιασμών και με άλλα εμβόλια, όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία για τα ποσοστά ακυρώσεων.

Ειδικότερα, 1,89% είναι το ποσοστό ακυρώσεων για δεύτερη δόση με το AstraZeneca, τετραπλάσιο σχεδόν συγκριτικά με τα 0,5% και 0,45% των Pfizer και Moderna αντίστοιχα.

Ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν, όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση με το συγκεκριμένο εμβόλιο, να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο, εφόσον δεν είχαν σοβαρές παρενέργειες.

Φόβοι για ελλιπή εμβολιασμό πολιτών

Πολλοί είναι εκείνοι εξάλλου, που θεωρούν ότι η τελευταία οδηγία της επιτροπής εμβολιασμών για το AstraZeneca, δεν επικοινωνήθηκε σωστά, καθώς δεν εξηγήθηκε από την αρχή το σκεπτικό με το οποίο έλαβε αυτή την απόφαση τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Φεβρουαρίου η Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου, στις ηλικίες 18 – 64 και ακολούθησε η έγκριση και για τους άνω των 65.

Έναν μήνα αργότερα απαγόρευσε την χρήση του στους κάτω των 30 ετών και τελικά στις 14 Ιουνίου εξέδωσε την σύσταση για παύση των εμβολιασμών με AstraZeneca για όλους κάτω των 60 ετών, όπως είχαν κάνει τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη πολύ νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, «η Επιτροπή είχε και πριν δίκιο, που δεν σταμάτησε τη χορήγηση του εμβολίου στους κάτω των 60 ετών, έχει και τώρα δίκιο, που συστήνει να μην εμβολιάζονται οι μικρότερες ηλικίες με αυτό το εμβόλιο (…) Υπάρχει η πολυτέλεια να ληφθεί τώρα αυτή η απόφαση, χωρίς να μειωθεί ο εμβολιαστικός ρυθμός. Πριν δεν είχαμε διαθεσιμότητα εμβολίων. Και έπρεπε γρήγορα να “σπάσουμε” το τέταρτο πανδημικό κύμα».

Παρόλα αυτά, μεγάλο ποσοστό πολιτών ακυρώνουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό με AZ, και πολλοί δεν επιθυμούν να λάβουν τη δεύτερη δόση του εν λόγω εμβολίου.

Οι ειδικοί ανησυχούν για τυχόν ελλιπή εμβολιασμό χιλιάδων πολιτών, ενώ υπογραμμίζουν ότι η χώρα πρέπει να χτίσει άμεσα το τείχος ανοσίας για να αποφύγει ένα νέο πανδημικό κύμα το φθινόπωρο.

Τι λένε οι ειδικοί για τη δεύτερη δόση AstraZenecaΜάλιστα, ο Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής στις ΗΠΑ, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σύγχυση που έχει προκύψει με τα εμβόλια και επεσήμανε ότι όλα τα σκευάσματα είναι εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά.

Συνέστησε σε όσους πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο σκεύασμα, λέγοντας ότι αν υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί το σπάνιο σύνδρομο θα εκδηλωθεί στην πρώτη δόση.

«Η δεύτερη δόση είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο ασφαλής από την πρώτη, που είναι ασφαλής», σημείωσε, στον Σκάι ο κ. Παυλάκης.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι δεν τον φοβίζει η ανάμειξη εμβολίων και ειδικά των συγκεκριμένων εμβολίων κατά του κοροναϊού. Ειδικά για όσους αισθάνονται «προδομένοι» και «ξεκρέμαστοι» μετά τη νέα σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών, είπε ότι θα μπορούσε να τους δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, τόνισε, μιλώντας στο MEGA, ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση με αυτό, πρέπει να κάνουν και την δεύτερη.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση και πήγαν καλά, θα έχουν πρόβλημα. Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση αν το να ανακατέψουμε τα εμβόλια θα έχουμε το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Κάνουμε την δεύτερη δόση με την βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά» σημείωσε.


Οι συστάσεις για τα μεικτά εμβόλια

«Η Επιτροπή μπέρδεψε τον κόσμο», ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ενώ σημείωσε ότι δεν αρκούν τα στατιστικά στοιχεία για να πάρουμε αποφάσεις.

«Θα έπρεπε η Επιτροπή να κατευθύνει τον κάθε πολίτη στο εμβόλιο που του ταιριάζει, αναλόγως της ηλικίας, του φύλου κλπ», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί ένας πολίτης, που εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του σκευάσματος της AstraZeneca, να κάνει τη δεύτερη δόση άλλου σκευάσματος, ο κ. Μανωλόπουλος απάντησε ότι επιστημονικά μπορεί να γίνει, καθώς δεν προκύπτει κάτι δυσάρεστο.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνει κάποιος, σύμφωνα με την εμπειρία και την όποια γνώση υπάρχει. Δεν αντενδείκνυται αλλά καλό είναι να κάνει το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι όποιος δεν είχε συμπτώματα μετά την πρώτη δόση, καλό θα είναι να κάνει και τη δεύτερη.

Δυσπιστία μεν, αλλά…

Γεγονός είναι πάντως ότι οι τελευταίες εξελίξεις, αναστάτωσαν τους πολίτες εντείνοντας την δυσπιστία τους για τη συνέχεια των εμβολιασμών και με άλλα εμβόλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, 1,89% είναι το ποσοστό ακυρώσεων για δεύτερη δόση με το AstraZeneca, 0,5% για Pfizer και 0,45% για Moderna.

Αξίζει ωστόσο να υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα του Πανεπιστημίου Κρήτης, εάν δεν είχαν πραγματοποιηθεί 500 χιλιάδες εμβολιασμοί μέχρι σήμερα με το σκεύασμα της AstraZeneca, θα είχαν συμβεί έως και 15 χιλιάδες επιπλέον λοιμώξεις, 1.500 εισαγωγές σε νοσοκομεία, 150 επιπλέον διασωληνωμένοι και θα θρηνούσαμε έως και 40 θανάτους συνανθρώπων μας.
Μυοκαρδίτιδα και εμβόλιο mRNA

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί και για τα 25 με 27 περιστατικά μυοκαρδίτιδας – περικαρδίτιδας σε εμβολιασμένους με mRNA σκεύασμα, τα οποία έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο εάν σχετίζονται με τον εμβολιασμό.

Τα περιστατικά αυτά, αφορούν μεγάλους ανθρώπους ενώ επισημαίνεται ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με Pfizer είναι ήπια, και δεν αφήνουν κάποιο κατάλοιπο.Επιτακτικό να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί

Οι ειδικοί, υπογραμμίζουν την ανάγκη να επιταχυνθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών καθώς θεωρείται βασικός παράγοντας που θα ρυθμίσει την έλευση του τέταρτου κύματος κοροναϊού και τη σφοδρότητά του.

Σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου (Σκάι), είναι επιτακτικό να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί για να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας και συνεπώς όσοι δεν πείθονται να κάνουν την δεύτερη δόση του AstraZeneca θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

«Προέχει να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας για το τέταρτο κύμα. Όλα τα δεδομένα λένε ότι στο τρίτο (κύμα της πανδημίας) δεν είχαμε κανέναν εμβολιασμένο μέσα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

Το διάβασα στο in.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2075,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1852,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,892,Κόσμος,10055,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,604,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3191,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2883,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: AstraZeneca: Εντείνεται ο προβληματισμός για τη 2η δόση – Φόβοι για ελλιπή εμβολιασμό χιλιάδων πολιτών
AstraZeneca: Εντείνεται ο προβληματισμός για τη 2η δόση – Φόβοι για ελλιπή εμβολιασμό χιλιάδων πολιτών
AstraZeneca: Εντείνεται ο προβληματισμός για τη 2η δόση – Φόβοι για ελλιπή εμβολιασμό χιλιάδων πολιτών
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/06/ImgSrc-76-600x400.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/06/astrazeneca-2.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/06/astrazeneca-2.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content