Νέα έρευνα: Οι επιστήμονες λένε ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά από τα 100 χρόνια ζωής

Νέα έρευνα: Οι επιστήμονες λένε ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά από τα 100 χρόνια ζωής

👉Οι περισσότεροι υπολογίζουμε ότι θα φτάσουμε τα 80-85. Κι όμως κάποιοι ξεπερνούν τις προσδοκίες και τα εκατό! Οι επιστήμονες λένε ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Ας δούμε τι ισχυει σήμερα για τα χρόνια που μπορούμε να φτάσουμε.

Είναι γνωστό ότι σε μέρη όπως η Οκινάουα, η Σαρδηνία και φυσικά η Ικαρία υπάρχουν υγιέστατοι αιωνόβιοι. Η γηραιότερη γυναίκα στην ιστορία είναι η Jeanne Calment, η γαλλίδα που γεννήθηκε το 1875 και έζησε μέχρι τα 122 – όταν γεννήθηκε, το προσδόκιμο ζωής ήταν μόλις 43 έτη, εκείνη όμως ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του στο The Conversation o Δρ Richard Faragher καθηγητής βιογεροντολογίας (της επιστήμης που μελετά τους μηχανισμούς γήρανσης) στο Πανεπιστήμιο του Brighton θέτει για μια ακόμη φορά το ερώτημα που απασχολεί τον άνθρωπο εδώ και αιώνες: πόσο μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος;

Παρότι ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων μιας κοινωνίας είναι σχετικά εύκολο να υπολογιστεί, ο υπολογισμός του προσδόκιμου ζωής είναι πολύ πιο δύσκολος. Προηγούμενες έρευνες έθεταν το όριο κοντά στα 140 χρόνια, αλλά πιο πρόσφατη μελέτη προσθέτει άλλα δέκα χρόνια στο προσδόκιμο ζωής. Επομένως θα φτάνουμε τα 150!

Ο υπολογισμός του προσδόκιμου ζωής
Οι φόρμουλες για τον υπολογισμό του προσδόκιμου ζωής είναι αρκετές. Η παλαιότερη βασίζεται στην εξίσωση Gompertz. Πρόκειται για μια παρατήρηση, που έγινε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα, ότι τα ποσοστά θνησιμότητας των ανθρώπων από ασθένειες αυξάνονται εκθετικά με την πάροδο του χρόνου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα θανάτου – από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και λοιμώξεις – διπλασιάζεται κάθε οκτώ με εννέα χρόνια.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ο τύπος μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να ληφθούν υπόψη οι διαφορετικοί παράγοντες (όπως το φύλο ή η ασθένεια) που επηρεάζουν τη μακροβιότητα ενός πληθυσμού. Σημείωνεται ότι η μέθοδος Gompertz χρησιμοποιείται ακόμη και για τον υπολογισμό των ασφαλίστρων υγείας – γι ‘αυτό και στα ερωτηματολόγια των ασφαλιστικών εταιριών υπάρχουν ερωτήσεις για το εάν καπνίζετε, αν είστε παντρεμένοι και οτιδήποτε άλλο τους επιτρέπει να εκτιμήσουν το προσδόκιμο ζωής σας.

Μια άλλη προσέγγιση για την εκτίμηση του προσδόκιμου ζωής είναι ο υπολογισμός του ρυθμού φθοράς των οργάνων σε σχέση με την ηλικία όπου τα όργανα απλά σταματούν να λειτουργούν. Για παράδειγμα, η οφθαλμική λειτουργία καθώς και η κατανάλωση οξυγόνου κατά την άσκηση ακολουθούν ένα μοτίβο μείωσης με την πάροδο των χρόνων με τους περισσότερους υπολογισμούς να δείχνουν ότι τα όργανα μας κατορθώνουν να λειτουργούν μέχρι να φτάσουμε τα 120 έτη.

Οι έρευνες αυτές ωστόσο, αποκαλύπτουν μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ των ανθρώπων καθώς γερνούν. Για παράδειγμα η νεφρική λειτουργία ορισμένων ανθρώπων μειώνεται ταχέως με την ηλικία, ενώ σε άλλους αλλάζει ελάχιστα.

Σύμφωνα με μια νέα προσέγγιση ερευνητών από την Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία ο πήχυς τίθεται ακόμη πιο ψηλά όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής – στα 150 χρόνια.

Ζώντας μέχρι τα 100
Η ταχύτητα με την οποία αναρρώνουμε από τις νόσους αναμφίβολα αποτελεί μια παράμετρο που έχει σχέση με το προσδόκιμο ζωής σύμφωνα με τους ερευνητές. Η παράμετρος αυτή αποκαλύπτει την ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί την ομοιόσταση – την φυσιολογική κατάσταση ισορροπίας του οργανισμού – γνωστή και με τον όρο ανθεκτικότητα. Η γήρανση μάλιστα μπορεί να περιγραφεί ως η σταδιακή αδυναμία του οργανισμού να διατηρεί την ομοιόσταση. Κατά κανόνα όσο πιο νέοι είμαστε τόσο καλύτερα και γρηγορότερα ανακάμπτουμε από τις νόσους.

Για τη διεξαγωγή της μελέτης μοντελοποίησης οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από 70.000 συμμετέχοντες ηλικίας έως 85 ετών και τα εξέτασαν για βραχύβιες αλλαγές στον αριθμό των αιμοσφαιρίων. Ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων υποδηλώνει το επίπεδο φλεγμονής στο σώμα του, ενώ ο όγκος των ερυθρών αιμοσφαιρίων μπορεί να υποδηλώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ή γνωστική εξασθένηση, όπως απώλεια μνήμης. Στη συνέχεια, οι ερευνητές απλοποίησαν αυτά τα δεδομένα σε μία μόνο παράμετρο, την οποία ονόμαζαν δυναμικό δείκτη κατάστασης οργανισμών (Dosi)Οι αλλαγές στις τιμές του δείκτης Dosi μεταξύ των συμμετεχόντων προέβλεπαν ποιος θα νοσήσει από ασθένειες σχετιζόμενες με το γήρας, τις διαφοροποιήσεις από άτομο σε άτομο και μοντελοποιούσαν την απώλεια ανθεκτικότητας με την πάροδο των χρόνων. Αυτοί οι υπολογισμοί προέβλεπαν ότι για όλους – ανεξάρτητα από την υγεία ή τα γονίδιά τους – το όριο της ανθεκτικότητας έφτανε μέχρι τα 150, δίνοντας ένα θεωρητικό όριο στο προσδόκιμο ζωής.

Ωστόσο, αυτού του τύπου οι εκτιμήσεις θεωρούν δεδομένο ότι δεν θα υπάρξουν μεταβολές όπως λόγου χάρη, νέες ιατρικές θεραπείες. Ωστόσο, αυτό αποτελεί ελάττωμα της μεθόδου, καθώς σημαντική επιστημονική πρόοδος παρατηρείται κατά τη διάρκεια μιας ζωής και αυτό ωφελεί μερικούς ανθρώπους περισσότερο από άλλους.

Για παράδειγμα, ένα μωρό που γεννιέται σήμερα μπορεί να βασιστεί σε περίπου 85 χρόνια ιατρικής προόδου μπροστά του για να βελτιώσει το προσδόκιμο ζωής του, ενώ ένας ήδη 85χρονος περιορίζεται από τις τρέχουσες ιατρικές τεχνολογίες. Ως εκ τούτου, ο καινούργιος υπολογισμός που προτείνουν οι ερευνητές θα είναι σχετικά ακριβής για τα άτομα προχωρημένης ηλικίας, αλλά θα χάνει την αξιοπιστία του στους νεότερους.

Το προσδόκιμο ζωής που προτείνει ο δείκτης Dosi είναι περίπου 25% μεγαλύτερο από τα χρόνια της γηραιότερης γαλλίδας Jeanne Calment. Αν έχετε βάλει σκοπό να φτάσετε τα 150, τότε χρειάζεστε τρία σημαντικά πράγματα. Το πρώτο είναι τα καλά γονίδια, ένα μεγάλο πλεονέκτημα μακροζωίας, το οποίο όμως δεν είναι στο χέρι μας. Δεύτερον, ένα προσεγμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, το οποίο μπορεί να προσθέσει έως και 15 χρόνια στο προσδόκιμο ζωής – κάτι το οποίο είναι απόλυτα εφικτό. Και τέλος, θα χρειαστείτε όλη τη βοήθεια που μπορει να προσφέρει η επιστήμη με τις ανακαλύψεις της και τις πρωτοπόρες θεραπείες που μπορούν να αυξήσουν την διάρκεια ζωής.

Ακόμη και με βάση τον τρέχοντα ρυθμό προόδου, μπορούμε με βεβαιότητα να αναμένουμε ότι το προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί, επειδή αυτό έχει ήδη συμβεί από την εποχή του Gompertz τη δεκαετία του 1860. Μάλιστα υπολογίζεται ότι μετά από μισή ώρα – δηλαδή μέχρι να τελειώσετε το διάβασμα αυτού του άρθρου – το μέσο προσδόκιμο ζωής θα έχει αυξηθεί κατά έξι λεπτά. Για όσους είναι καλοί στους υπολογισμούς αυτό σημαίνει ότι με αυτό τον ρυθμό, ο μέσος άνθρωπος δεν θα πιάσει τα 150 για άλλους τρεις αιώνες.

Το διάβασα στο ygeiamou.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2073,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,891,Κόσμος,10053,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,603,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3189,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2882,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Νέα έρευνα: Οι επιστήμονες λένε ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά από τα 100 χρόνια ζωής
Νέα έρευνα: Οι επιστήμονες λένε ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά από τα 100 χρόνια ζωής
Νέα έρευνα: Οι επιστήμονες λένε ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά από τα 100 χρόνια ζωής
https://ygeiamou.gr/wp-content/uploads/2021/06/210609154347_makrozoia.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/06/100.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/06/100.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content