Κορονοϊός: Πόσο διαρκεί η ανοσία και η παραγωγή αντισωμάτων

Κορονοϊός: Πόσο διαρκεί η ανοσία και η παραγωγή αντισωμάτων

👉Οι άνθρωποι που περνούν ακόμη και ήπια Covid-19 έχουν στο μυελό των οστών τους κύτταρα μνήμης, που μπορούν να παράγουν αντισώματα κατά του κορονοϊού για αρκετά χρόνια ή και για δεκαετίες, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, αν και οι παραλλαγές του ιού μπορεί να μετριάσουν αυτήν την προστασία.

Η μελέτη ενισχύει την αισιοδοξία ορισμένων επιστημόνων ότι η ανοσία απέναντι στο νέο κορονοϊό δεν θα είναι τόσο πρόσκαιρη όσο απέναντι στους κορονοϊούς του κοινού κρυολογήματος, αλλά θα διαρκεί για τουλάχιστον ένα έτος, αν όχι πολύ περισσότερα χρόνια, κάτι πάντως που μένει να αποδειχθεί στην πορεία. Εφόσον όντως η ανοσία είναι μεγάλης διάρκειας, πολλοί άνθρωποι που πέρασαν Covid-19, πιθανώς, δεν θα χρειαστούν αργότερα ενισχυτική δόση ανοσίας μέσω εμβολιασμού.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, πιθανότατα, θα παράγουν αντισώματα για μεγάλο μέρος της ζωής τους, σύμφωνα με τους ερευνητές, με επικεφαλής τον ανοσολόγο δρα Αλί Ελεμπεντί του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον του Σεντ Λούις στο Μισούρι, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το ίδιο και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Η μελέτη σε 77 ανθρώπους που πέρασαν κυρίως ήπια Covid-19 (μόνο έξι είχαν νοσηλευθεί) εντόπισε μακρόβια κύτταρα παραγωγής αντισωμάτων στον μυελό των οστών όσων ανέρρωσαν. Από αυτό οι ερευνητές έκαναν την αισιόδοξη εκτίμηση ότι η φυσική ανοσία που «πυροδοτείται» από τη λοίμωξη με κορονοϊό μπορεί να έχει απρόσμενα μεγάλη διάρκεια. Παράλληλα, «τεκμαίρεται ότι τα εμβόλια θα έχουν εξίσου διαρκές αποτέλεσμα», σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Ανοσολογίας Μένο βαν Ζελμ του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης.

Η έρευνα παρακολούθησε τη διαχρονική εξέλιξη των αντισωμάτων σε όσους είχαν αρρωστήσει από κορονοϊό και διαπίστωσε ότι τέσσερις μήνες μετά τη λοίμωξη τα επίπεδα των αντισωμάτων, όπως αναμενόταν, εμφάνιζαν σημαντική μείωση. Όμως, σταδιακά η μείωσή τους επιβραδύνθηκε και έως 11 μήνες μετά τη λοίμωξη υπήρχαν ακόμη ανιχνεύσιμα αντισώματα που αναγνώριζαν την πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού.

Για να εντοπιστεί η προέλευση αυτών των μακρόβιων αντισωμάτων, οι ερευνητές συνέλλεξαν δείγματα από τον μυελό των οστών. Διαπιστώθηκε ότι επτά μήνες μετά την εμφάνιση των αρχικών συμπτωμάτων οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν κύτταρα μνήμης Β, που αναγνώριζαν τον κορονοϊό, ενώ πολλοί είχαν και κύτταρα πλάσματος του μυελού που παρήγαγαν νέα αντισώματα. Από την άλλη πλευρά, όμως, μερικοί δεν είχαν σχεδόν καθόλου σχετικά κύτταρα μνήμης, κάτι που δείχνει, κατά τον Ελεμπεντί, πως «ακόμη κι αν κανείς μολυνθεί, δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα έχει κάποια σούπερ-ανοσιακή απόκριση», συνεπώς ακόμη και κάποιος που ανέρρωσε από Covid-19, μπορεί να χρειάζεται εμβολιασμό.

Η παραγωγή αντισωμάτων, λόγω είτε φυσικής είτε εμβολιαστικής ανοσίας, δεν διασφαλίζει μέχρι στιγμής τη μακρόχρονη προστασία έναντι της Covid-19. Ο Ελεμπεντί εκτίμησε ότι, κυρίως λόγω των νέων παραλλαγών του κορονοϊού, θα χρειάζεται ενισχυτική δόση για αποκατάσταση της ανοσίας στο αναγκαίο επίπεδο.

Μία δεύτερη ενθαρρυντική μελέτη


Μία δεύτερη μελέτη σε 63 ανθρώπους που είχαν περάσει ήπια Covid-19 πριν ένα έτος, με επικεφαλής τον καθηγητή Ανοσολογίας Μίχελ Νουσεντσβάιγκ του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, η οποία προδημοσιεύτηκε στο bioRxiv, βρήκε ότι τα κύτταρα μνήμης Β συνεχίζουν να ωριμάζουν και να ενισχύονται για τουλάχιστον 12 μήνες μετά την αρχική λοίμωξη Covid-19, κάτι που ενισχύει τα ευρήματα της πρώτης μελέτης.

«Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν και μετά εμβολιάζονται έχουν πραγματικά τρομερή ανοσιακή απόκριση αντισωμάτων επειδή συνεχίζουν να εξελίσσουν τα αντισώματά τους. Αναμένω ότι αυτά θα διαρκέσουν για πολύ καιρό», δήλωσε ο Νουσεντσβάιγκ. Εκτίμησε, όμως, ότι η ίδια ανοσιακή μνήμη μπορεί να μην ισχύει εξίσου για όσους μόνο εμβολιάζονται, χωρίς να έχουν αρρωστήσει πριν, γι' αυτό πιθανώς θα χρειαστούν ενισχυτική δόση εμβολίου. «Αυτό είναι κάτι που θα το ξέρουμε πολύ-πολύ σύντομα», πρόσθεσε.

«Οι δύο μελέτες συνάδουν με τις αυξανόμενες ιατρικές δημοσιεύσεις που δείχνουν ότι η ανοσία, που επέρχεται από την ίδια τη λοίμωξη και από τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό SARS-CoV-2, φαίνεται να είναι μακράς διαρκείας», δήλωσε ο ανοσολόγος Σκοτ Χένσλεϊ του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Σύμφωνα, όμως, με τον ανοσολόγο Ράφι Αχμέντ του Πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα στη Τζόρτζια, «δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το επίπεδο των αντισωμάτων σε βάθος χρόνου και κατά πόσο θα παρέχει κάποια προστασία. Είμαστε ακόμη στην αρχή του παιγνιδιού».

Συνεπώς, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη διάρκεια της ανοσίας και, σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένεται να ισχύει το ίδιο για όλους -ανεξαιρέτως- τους ανθρώπους.
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2075,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1852,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,892,Κόσμος,10055,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,604,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3191,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2883,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Κορονοϊός: Πόσο διαρκεί η ανοσία και η παραγωγή αντισωμάτων
Κορονοϊός: Πόσο διαρκεί η ανοσία και η παραγωγή αντισωμάτων
Κορονοϊός: Πόσο διαρκεί η ανοσία και η παραγωγή αντισωμάτων
https://onmed.bbend.net/media/com_news/story/2020/10/27/387535/main/COVID-TEST-ANTISOMATA.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_785.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_785.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content