Παγκόσμια διάκριση για ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παγκόσμια διάκριση για ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

👉Ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής κατέκτησε την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε διεθνή διαγωνισμό υψηλού κύρους στον τομέα των ημιαγωγών, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την υψηλής ποιότητας έρευνα που πραγματοποιείται στο THMMY και ευρύτερα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η ερευνητική ομάδα απαρτίζεται από τους:
• Δημήτριο Γαρυφάλλου υποψήφιο διδάκτορα του THMMY
• Αναστάσιο Βαγενά προπτυχιακό φοιτητή του ΤΗΜΜΥ
• Χαράλαμπο Αντωνιάδη συμβασιούχο καθηγητή του ΤΗΜΜΥ
• Νέστορα Ευμορφόπουλο αναπληρωτή καθηγητή του ΤΗΜΜΥ
• Γεώργιο Σταμούλη κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητή του ΤΗΜΜΥ και διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που απευθύνεται σε ακαδημαϊκές ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο, και αφορά τον τομέα του EDA (ElectronicDesignAutomation), δηλαδή την αυτοματοποιημένη σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Ο φετινός διαγωνισμός επικεντρώθηκε στο πρόβλημα υπολογισμού της καθυστέρησης ενός ψηφιακού κυκλώματος.
 
Πρόκειται για την πιο κρίσιμη ανάλυση κατά τη σχεδίαση, καθώς καθορίζει την ταχύτητα του κυκλώματος, και μια ανακριβής εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πλήρη αποτυχία. Το συγκεκριμένο πρόβλημα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο διότι για να ικανοποιηθούν οι σχεδιαστικές ανάγκες των σύγχρονων κυκλωμάτων (κάτω των 10nm), απαιτούνται πολύπλοκα μοντέλα και εκτεταμένοι υπολογισμοί.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατόρθωσε να αναπτύξει μια καινοτόμο μεθοδολογία η οποία οδηγεί στην εκτίμηση της καθυστέρησης με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα.

Πιο συγκεκριμένα, η ακρίβεια της μεθόδου που αναπτύχθηκε είναι σημαντικά καλύτερη από τις ανταγωνιστικές μεθόδους που προτείνονται στον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ η ταχύτητά της
επιτρέπει τη χρήση της σε πολύ μεγάλα κυκλώματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου αλλά και κόστους σχεδίασης ενός ολοκληρωμένου κυκλώματος.


Η σημασία της διάκρισης
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πραγματοποιείται στα πλαίσια του συνεδρίου TAU 2021 (https://www.tauworkshop.com/), το οποίο λαμβάνει χώρα στην Αμερική τα τελευταία 28 χρόνια και εστιάζει σε θέματα που αφορούν στην ανάλυση χρονισμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Το συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες από καταξιωμένους ερευνητές και συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον της βιομηχανίας αυτοματοποιημένης σχεδίασης ηλεκτρονικών, με εταιρίες όπως η Synopsys, η Cadence, η MentorGraphics και η ANSYS, αλλά και μεγάλες εταιρίες στον χώρο των ημιαγωγών όπως η Intel, η Qualcomm και η TSMC.

Κάθε χρόνο στο διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες από πολύ γνωστά Πανεπιστήμια, όπως το National TaiwanUniversity, το University of Texas at Austin, το University of Illinoisat Urbana-Champaign, το Yale αλλά και το Stanford.

Η πρώτη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε το 2014, όπου ομάδα του Εργαστήριου Ηλεκτρονικής κατέκτησε την 3η θέση, στην 1η συμμετοχή Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου.

Φέτος, με την κατάκτηση της πρωτιάς ανάμεσα σε 6 άλλες συμμετοχές κορυφαίων Πανεπιστημίων, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνεχίζει να αποτελεί το μοναδικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που κατακτά την πρώτη θέση του διαγωνισμού, δείχνοντας έτσι τη δυναμικότητα των ερευνητικών ομάδων του.

Παράλληλα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι τόσο το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής που συμμετείχε στο διαγωνισμό, όσο και το Εργαστήριο Κυκλωμάτων και Συστημάτων του ΤΗΜΜΥ, έχουν ενεργή ερευνητική ενασχόληση τα τελευταία 20 χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα με παρουσία σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, με σημαντικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αλλά και συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα.

Επιπλέον, πολύτιμη είναι και η συνεισφορά των καθηγητών του Τμήματος, οι οποίοι έχουν πολυετή εμπειρία από τη βιομηχανία και εικόνα των πραγματικών προβλημάτων του τομέα.

Ευχαριστίες
Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει τη Δομή Έρευνας, Καινοτομίας και Αριστείας (ΔΕΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία ενίσχυσε οικονομικά τον υποψήφιο διδάκτορα Δημήτριο Γαρυφάλλου με τη χορήγηση υποτροφίας για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του.:
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2075,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1852,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,892,Κόσμος,10055,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,604,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3191,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2883,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Παγκόσμια διάκριση για ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Παγκόσμια διάκριση για ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Παγκόσμια διάκριση για ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
https://karditsanews.gr/wp-content/uploads/2021/02/PANEPISTIMIO-2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_78.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_78.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content