Στο προσκήνιο ξανά ο διαστρικός «επισκέπτης» που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού

Στο προσκήνιο ξανά ο διαστρικός «επισκέπτης» που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού

👉Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού που συνεχίζει να απασχολεί τους αστρονόμους. Ο λόγος για το διαστρικό αντικείμενο με το όνομα, Oumuamua το οποίο ανακαλύφθηκε έπειτα από λεπτομερή μελέτη του ηλιακού συστήματος το 2017. Διαστρικός κομήτης ή κοσμικό παγόβουνο; Κάποιοι μίλησαν (εντελώς αβάσιμα είναι η αλήθεια) ακόμα και για «εξωγήινο ναυάγιο».

Η πιο πειστική εξήγηση δόθηκε από τους δύο αστρονόμους από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα των ΗΠΑ, Alan Jackson και Steven Desch: Το Oumuamua ήταν ένα κομμάτι από ένα μακρινό πλανήτη, από άλλο ηλιακό σύστημα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, έσπασε έπειτα από μια σύγκρουση με αστεροειδή με αποτέλεσμα να πλοηγείται στο διάστημα.

«Πιθανότατα έχουμε λύσει το μυστήριο του τι είναι το Oumuamua. Μπορούμε εύλογα να το αναγνωρίσουμε ως ένα κομμάτι ενός 'έξω-Πλούτωνα'', ενός πλανήτη που μοιάζει με τον Πλούτωνα σε ένα άλλο ηλιακό σύστημα», ανέφερε ο Δρ. Desch σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αμερικανική Γεωφυσική Ένωση. «Μέχρι πρόσφατα», συμπληρώνει «δεν είχαμε τρόπο να μάθουμε αν άλλα ηλιακά συστήματα έχουν πλανήτες σαν τον Πλούτωνα, αλλά τώρα έχουμε ένα κομμάτι τέτοιου πλανήτη που περνάει από τη Γη».

Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκειας του 52ου Σεληνιακού και Πλανητικού Επιστημονικού Συνεδρίου, στις 17 Μαρτίου.

Οι αστρονόμοι στη Χαβάη, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Pan-STARRS1 στο Μάουι, εντόπισαν το μυστηριώδες αυτό αντικείμενο για πρώτη φορά στις 19 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα με τους ίδιους το ουράνιο σώμα έτρεχε με ταχύτητα 80 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο μακριά από τον ήλιο.

Το ονόμασαν Oumuamua, προέρχεται από το χαβανέζικο όρο «ανιχνευτής» ή «αγγελιοφόρος».

Η τροχιά του αντικειμένου έδειξε ότι προήλθε έξω από το ηλιακό σύστημα και μετά από ένα σύντομο πέρασμα στο δικό μας κόσμο θα συνέχιζε το ταξίδι του στο Διάστημα. Τη στιγμή που εντοπίστηκε είχε ήδη περάσει τη Γη.

Οι παραλλαγές της φωτεινότητας που παρουσίαζε οδήγησε τους αστρονόμους στο συμπέρασμα ότι το αντικείμενο είχε πτωτική πορεία.

Το Oumuamua δεν είχε ουρά, ούτε σύννεφο σκόνης που σχηματίζεται γύρω από έναν πυρήνα ενός κομήτη. Παρά ταύτα, το Oumuamua προσδιορίστηκε, προσωρινά τουλάχιστον, ως ένας περιπλανώμενος αστεροειδής. Σύμφωνα με αστρονόμους το σχήμα του θυμίζει τηγανίτα, ενώ καλλιτέχνης το απεικονίζει με έναν κόκκινο βράχο σε σχήμα πούρου.

Πέρυσι ο Δρ. Λάφλιν και ο φοιτητής του Ντάριλ Σέλιμαν άφησε να εννοηθεί ότι το Oumuamua ήταν ένα αρχέγονο παγόβουνο υδρογόνου που είχε σχηματιστεί σε μοριακό νέφος. Αλλά πώς το υδρογόνο που παγώνει στο απόλυτο μηδέν, μένει παγωμένο σε όλο το ταξίδι;

Οι Δρ. Jackson και Δρ. Desch έχουν ερευνήσει και άλλα είδη παγόβουνων. Κατέληξαν στο άζωτο. Το Oumuamua ήταν «πολύ λαμπερό», έγραψαν στην έρευνά τους. «Η λάμψη του είναι περίπου ίδια με εκείνη στην επιφάνεια του Πλούτωνα και του Τρίτωνα, που επίσης καλύπτονται από πάγο αζώτου».

Στο σενάριο που προκρίνουν οι Jackson και Desch το νεοεμφανιζόμενο Oumuamua χτυπήθηκε από ένα αντικείμενο σαν τον Πλούτωνα που γύριζε γύρω από ένα μακρινό αστέρι πριν από μισό δισεκατομμύριο χρόνια. Αρχικά θα ήταν πιθανόν κυκλικό, αλλά καθώς ταξίδευε, σκαλίστηκε από κοσμικές ακτίνες. Μόνο το 10% θα είχε παραμείνει έως τη στιγμή που έφυγε από το ηλιακό σύστημα.

«Ένα βασικό πλεονέκτημα της θεωρίας μας είναι ότι ο πάγος αζώτου μπορεί να εξηγήσει όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Oumuamua και ότι αντικείμενα τέτοιας σύνθεσης απαντούνται στο ηλιακό σύστημα», κατέληξαν οι δύο επιστήμονες.

Με πληροφορίες από The New York Times
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2073,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,891,Κόσμος,10053,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,603,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3189,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2882,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Στο προσκήνιο ξανά ο διαστρικός «επισκέπτης» που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού
Στο προσκήνιο ξανά ο διαστρικός «επισκέπτης» που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού
Στο προσκήνιο ξανά ο διαστρικός «επισκέπτης» που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού
https://unboxholics.com/forum/media/k2images/32283/gameReviewsImage/Oumuamua.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_72.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_72.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content