Στο προσκήνιο ξανά ο διαστρικός «επισκέπτης» που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στο προσκήνιο ξανά ο διαστρικός «επισκέπτης» που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού

👉Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού που συνεχίζει να απασχολεί τους αστρονόμους. Ο λόγος για το διαστρικό αντικείμενο με το όνομα, Oumuamua το οποίο ανακαλύφθηκε έπειτα από λεπτομερή μελέτη του ηλιακού συστήματος το 2017. Διαστρικός κομήτης ή κοσμικό παγόβουνο; Κάποιοι μίλησαν (εντελώς αβάσιμα είναι η αλήθεια) ακόμα και για «εξωγήινο ναυάγιο».

Η πιο πειστική εξήγηση δόθηκε από τους δύο αστρονόμους από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα των ΗΠΑ, Alan Jackson και Steven Desch: Το Oumuamua ήταν ένα κομμάτι από ένα μακρινό πλανήτη, από άλλο ηλιακό σύστημα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, έσπασε έπειτα από μια σύγκρουση με αστεροειδή με αποτέλεσμα να πλοηγείται στο διάστημα.

«Πιθανότατα έχουμε λύσει το μυστήριο του τι είναι το Oumuamua. Μπορούμε εύλογα να το αναγνωρίσουμε ως ένα κομμάτι ενός 'έξω-Πλούτωνα'', ενός πλανήτη που μοιάζει με τον Πλούτωνα σε ένα άλλο ηλιακό σύστημα», ανέφερε ο Δρ. Desch σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αμερικανική Γεωφυσική Ένωση. «Μέχρι πρόσφατα», συμπληρώνει «δεν είχαμε τρόπο να μάθουμε αν άλλα ηλιακά συστήματα έχουν πλανήτες σαν τον Πλούτωνα, αλλά τώρα έχουμε ένα κομμάτι τέτοιου πλανήτη που περνάει από τη Γη».

Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκειας του 52ου Σεληνιακού και Πλανητικού Επιστημονικού Συνεδρίου, στις 17 Μαρτίου.

Οι αστρονόμοι στη Χαβάη, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Pan-STARRS1 στο Μάουι, εντόπισαν το μυστηριώδες αυτό αντικείμενο για πρώτη φορά στις 19 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα με τους ίδιους το ουράνιο σώμα έτρεχε με ταχύτητα 80 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο μακριά από τον ήλιο.

Το ονόμασαν Oumuamua, προέρχεται από το χαβανέζικο όρο «ανιχνευτής» ή «αγγελιοφόρος».

Η τροχιά του αντικειμένου έδειξε ότι προήλθε έξω από το ηλιακό σύστημα και μετά από ένα σύντομο πέρασμα στο δικό μας κόσμο θα συνέχιζε το ταξίδι του στο Διάστημα. Τη στιγμή που εντοπίστηκε είχε ήδη περάσει τη Γη.

Οι παραλλαγές της φωτεινότητας που παρουσίαζε οδήγησε τους αστρονόμους στο συμπέρασμα ότι το αντικείμενο είχε πτωτική πορεία.

Το Oumuamua δεν είχε ουρά, ούτε σύννεφο σκόνης που σχηματίζεται γύρω από έναν πυρήνα ενός κομήτη. Παρά ταύτα, το Oumuamua προσδιορίστηκε, προσωρινά τουλάχιστον, ως ένας περιπλανώμενος αστεροειδής. Σύμφωνα με αστρονόμους το σχήμα του θυμίζει τηγανίτα, ενώ καλλιτέχνης το απεικονίζει με έναν κόκκινο βράχο σε σχήμα πούρου.

Πέρυσι ο Δρ. Λάφλιν και ο φοιτητής του Ντάριλ Σέλιμαν άφησε να εννοηθεί ότι το Oumuamua ήταν ένα αρχέγονο παγόβουνο υδρογόνου που είχε σχηματιστεί σε μοριακό νέφος. Αλλά πώς το υδρογόνο που παγώνει στο απόλυτο μηδέν, μένει παγωμένο σε όλο το ταξίδι;

Οι Δρ. Jackson και Δρ. Desch έχουν ερευνήσει και άλλα είδη παγόβουνων. Κατέληξαν στο άζωτο. Το Oumuamua ήταν «πολύ λαμπερό», έγραψαν στην έρευνά τους. «Η λάμψη του είναι περίπου ίδια με εκείνη στην επιφάνεια του Πλούτωνα και του Τρίτωνα, που επίσης καλύπτονται από πάγο αζώτου».

Στο σενάριο που προκρίνουν οι Jackson και Desch το νεοεμφανιζόμενο Oumuamua χτυπήθηκε από ένα αντικείμενο σαν τον Πλούτωνα που γύριζε γύρω από ένα μακρινό αστέρι πριν από μισό δισεκατομμύριο χρόνια. Αρχικά θα ήταν πιθανόν κυκλικό, αλλά καθώς ταξίδευε, σκαλίστηκε από κοσμικές ακτίνες. Μόνο το 10% θα είχε παραμείνει έως τη στιγμή που έφυγε από το ηλιακό σύστημα.

«Ένα βασικό πλεονέκτημα της θεωρίας μας είναι ότι ο πάγος αζώτου μπορεί να εξηγήσει όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Oumuamua και ότι αντικείμενα τέτοιας σύνθεσης απαντούνται στο ηλιακό σύστημα», κατέληξαν οι δύο επιστήμονες.

Με πληροφορίες από The New York Times
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1970,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,702,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,133,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,155,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1131,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,146,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,443,Κόσμος,9590,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,411,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6825,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1116,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2696,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,90,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2767,GP - info,5,voice healing therapy,37,
ltr
item
Ploumistos.com: Στο προσκήνιο ξανά ο διαστρικός «επισκέπτης» που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού
Στο προσκήνιο ξανά ο διαστρικός «επισκέπτης» που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού
Στο προσκήνιο ξανά ο διαστρικός «επισκέπτης» που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ουρανού
https://unboxholics.com/forum/media/k2images/32283/gameReviewsImage/Oumuamua.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_72.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_72.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content