Μην κρατάς δίπλα σου ανθρώπους που εστιάζουν στην επιφάνεια

Μην κρατάς δίπλα σου ανθρώπους που εστιάζουν στην επιφάνεια

👉Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, και έχει μια ομορφιά μοναδική και αποκλειστική. Παρατηρείστε τα μωράκια και πείτε μου, ποιος θα μιλήσει επικριτικά για ένα μωρό; Κανείς! Όλοι χρησιμοποιούν όμορφους χαρακτηρισμούς και προστατευτικούς, για ένα μωρό. Τι γίνεται όμως, όταν μεγαλώνει; Γιατί γίνεται αποδέκτης, χαρακτηρισμών και τοξικών συμπεριφορών;

Τοξικές συμπεριφορές

Τότε μπαίνει, στον κόσμο και άτυπα καλείται να υποστηρίξει τη θέση του, και την υπόστασή του. Κάνοντας εικόνα αυτή την πρόταση, θα σας πω ότι μοιάζει με την επιβίωση στη ζούγκλα. Αν είσαι απροετοίμαστος και χωρίς να έχεις μια υποψία, για το τι σε περιμένει, είναι πολύ πιθανόν, να σε φάει το λιοντάρι ή κάποιο άλλο μεγάλο αρπακτικό.

Έτσι γίνεται και στην ζωή. Οι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη και ευαισθησία είναι εύκολο να μην προετοιμαστούν και να προστατέψουν τον εαυτό τους, από τις τοξικούς ανθρώπους. Έχουν περισσότερες πιθανότητες, να εμπλακούν σε σχέσεις, που θα τους ρουφήξουν την ενέργειά τους, νιώθοντας και ενοχές, γιατί ηχεί στα αυτιά τους ότι δεν είναι ποτέ επαρκείς, μιλώντας τις περισσότερες φορές, για μια «επάρκεια», επιφανειακή. Δηλαδή, αν ακολουθεί τα πρότυπα της αδύνατης ή του γυμνασμένου ή του προσεγμένου αισθητικά και όχι αν έχει ποιότητα στην σκέψη στην έκφραση του λόγου και στη γενικότερη τοποθέτηση στη ζωή, με αξίες.

Κοινωνική παιδεία και μόρφωση

Ζούμε σε μια εποχή, με εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία. Ο μέσος όρος του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου των ανθρώπων, έχει βελτιωθεί. Οι γονείς έχουν διαφορετική τοποθέτηση, όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών τους, συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές που περιορίζονταν αποκλειστικά, απλά στο να επιβιώσουν.

Η μόρφωση των παιδιών είναι μέλημα των σύγχρονων γονιών. Αλλά δυστυχώς, σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, έχουμε χάσει την ουσία και σε αυτό το σημείο. Η κοινωνική παιδεία, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, γιατί έχει επικαλυφθεί, από την προβολή και τον εγωισμό.

Οι περισσότεροι ρωτάνε, τι σπουδάζει το παιδί σας; Σε ποια σχολή πέρασε; Και ανάλογα με την απάντηση, έρχεται και το συμπέρασμα: «Μπράβο σας! Είστε άξιοι γονείς!»

Αν τώρα αυτό το παιδί, έχει μάθει να καταδυναστεύει την ψυχή κάποιου άλλου ανθρώπου, αν έχει μάθει να κρίνει και να επικρίνει, δίχως τελειωμό, αν έχει τον πήχη του εγωισμού τόσο ψηλά, αυτά είναι αδιάφορες λεπτομέρειες για πολλούς. Εκεί όμως βρίσκεται η αλήθεια και η ουσία.

Η ανθρώπινη αξία

Από μικρή ηλικία και μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον, θα πρέπει να μαθαίνει ο άνθρωπος, ότι η αξία της ζωής και η ουσία της, δεν έχουν ούτε κοιλιακούς, ούτε γράμμωση. Δεν φοράνε επώνυμα ρούχα, ούτε φανταχτερά παπούτσια.

Η αληθινή Ανθρώπινη Αξία, και η αδελφή της η Ουσία της Ζωής, ζουν μέσα σε ανθρώπινες ψυχές που έχουν ευαισθησίες και ανθρώπινες αδυναμίες. Ζουν μέσα σε ανθρώπους, που ξέρουν να σέβονται την ανθρώπινη ύπαρξη και επιδιώκουν την βελτίωση. Ισορροπούν, μέσα σε ένα σώμα που ξέρουν ότι είναι φθαρτό και έχουν καταλάβει από πολύ νωρίς, ότι απεριόριστη δύναμη έχει η καλλιέργεια της ψυχής.

Δεν εστιάζουν στην τελειοποίηση του σώματος. Κάπου εκεί, στρέφονται εναντίον του, όταν δέχονται, επίκριση.

Ολοένα και περισσότερες είναι οι αναφορές, γύρω από την συναισθηματική χειραγώγηση μέσα στις σχέσεις, με κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση.

Όλο και περισσότερες γίνονται οι τοξικές σχέσεις.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανέχονται την τοξικότητα και αγνοούν την οριοθέτηση.
Τοξικότητα και επίκριση

Θέλω να απευθυνθώ, στο σημείο αυτό, στους ανθρώπους που διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, ταυτίζονται και αναγνωρίζουν κάτι από τον εαυτό τους, στην θέση του ατόμου, που ανέχεται τοξικότητα και επίκριση, γύρω από τα κιλά ή την εξωτερική εικόνα.

Να σας κάνω μια ερώτηση: αν έχω ένα χαρτονόμισμα των πεντακοσίων ευρώ και το τσαλακώσω και το πετάξω μέσα στην τσάντα μου, θα χάσει την αξία του; Πώς θα με χαρακτηρίζατε εμένα που τσαλάκωσα και πέταξα το χαρτονόμισμα αυτό, μέσα στην τσάντα μου, με κίνδυνο να το χάσω;

Κάντε δυο βήματα πίσω και παρατηρείστε τα γεγονότα. Να είστε, ο εξωτερικός παρατηρητής του εαυτού σας και της ζωής σας.

Τι βλέπετε;

Μην βιαστείτε να δώσετε χαρακτηρισμούς. Αφαιρέστε το συναίσθημα, γιατί είπαμε είστε ένας απλός παρατηρητής. Βλέπετε πως έχετε δείξει ανεκτικότητα μέσα στη σχέση σας;

Ωραία, καλά κάνετε. Δεν απορρίπτουμε και δεν παρατάμε ανθρώπους και καταστάσεις, επειδή απλά δε συμβαδίζουν απόλυτα με εμάς.

Πίεση και συναισθηματική χειραγώγηση

Πάμε στο επόμενο βήμα: Αναγνωρίζεις σημάδια πίεσης και συναισθηματικής χειραγώγησης;

Βλέπεις αυτόν τον άνθρωπο, που αποκαλείς σχέση σου, να καλλιεργεί τις ανασφάλειες σου με απώτερο στόχο, την επιβολή του σε εσένα; Βλέπεις να μην αναγνωρίζει τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σου, αλλά να υπερτονίζει ότι έχεις πάρει κιλά και σε κοιτάζει με υποτίμηση στην παραλία;

Τότε ήρθε η ώρα να αποδεχτείς ότι βρίσκεσαι μέσα σε μια τοξική σχέση και δεν είσαι εσύ ο θεραπευτής που θα αλλάξεις την τοξική συμπεριφορά του άλλου.

Η συνειδητοποίηση μιας κατάστασης είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Γιατί όταν κάτι δεν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε, τότε το καλλωπίζουμε και το καλύπτουμε. Τα κακά νέα, είναι ότι αυτή η επικάλυψη είναι παροδική, και τα καλά νέα είναι ότι, μέσα από την αντιμετώπιση των τοξικών σχέσεων, αν πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί και να χτίσουμε ουσιαστική σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ρώτησε τον εαυτό σου, ποιοι είναι οι αληθινοί λόγοι που σε κρατούν σε αυτή την σχέση;

Τι σημαίνει για εσένα να κάνεις τόσες προσωπικές εκπτώσεις;

Με ποιο τρόπο επιτρέπεις να σε χειραγωγούν και να ενισχύουν την ανασφάλεια σου;

Τελικά μήπως τα επιπλέον κιλά σου είναι αποτέλεσμα της συνεχούς συναισθηματικής φόρτισης που δέχεσαι;

Αν δεν είχες αυτά τα παραπάνω κιλά, άραγε τι άλλο θα μπορούσε να βρει ως μειονέκτημα για να σε επικρίνει;

Δεν θα πω τα τετριμμένα, πως η ζωή είναι για να την ζούμε όμορφα και μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου, πρώτα εσύ και βάλε όρια στις τοξικές συμπεριφορές.

Θέλω να κλείσω αυτό το άρθρο με την ακόλουθη πρόταση: Η μοίρα μας, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το άθροισμα των επιλογών μας. Εστίασε την προσοχή σου στις επιλογές σου και όχι στο αν ξέρεις καλά μαθηματικά για να κάνεις το άθροισμα.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου
Ευαγγελία Βεργανελάκη 
- Σύμβουλος Ψ.Υγείας Πτυχιούχος της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδίκευση Association for Coaching Accredited.
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2073,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,891,Κόσμος,10053,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,603,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3189,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2882,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Μην κρατάς δίπλα σου ανθρώπους που εστιάζουν στην επιφάνεια
Μην κρατάς δίπλα σου ανθρώπους που εστιάζουν στην επιφάνεια
Μην κρατάς δίπλα σου ανθρώπους που εστιάζουν στην επιφάνεια
https://1.bp.blogspot.com/proxy/Dz68kNMV5ldnetlVfQ-P7whQgmcVMI_prgBV4vz0ypnIOZ-29CVHiuw87OvpCvmxjKIYafMREj0PKh_tDQ9qOj037yGSERf2SG4F-gViQwAZbSQ0k22s_-PCkl3qNnwDnJoGRtQDlDQ3BwqGDTcyijj9fRHvSWaz0t3_cyLUoz6SAo6jNdc-ncksb3BsCj2NSUahJMBbAzPVGK28gruU2Y_aYbF0m5XUanDfoZ3pbLFo_uI4x2RsCbVtZiFgokK4pg=w400-h205
https://1.bp.blogspot.com/proxy/Dz68kNMV5ldnetlVfQ-P7whQgmcVMI_prgBV4vz0ypnIOZ-29CVHiuw87OvpCvmxjKIYafMREj0PKh_tDQ9qOj037yGSERf2SG4F-gViQwAZbSQ0k22s_-PCkl3qNnwDnJoGRtQDlDQ3BwqGDTcyijj9fRHvSWaz0t3_cyLUoz6SAo6jNdc-ncksb3BsCj2NSUahJMBbAzPVGK28gruU2Y_aYbF0m5XUanDfoZ3pbLFo_uI4x2RsCbVtZiFgokK4pg=s72-w400-c-h205
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_643.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_643.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content