Αντάρτικο από Πυροσβέστες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού: Αρνούνται να εμβολιαστούν και ετοιμάζουν προσφυγές!

Αντάρτικο από Πυροσβέστες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού: Αρνούνται να εμβολιαστούν και ετοιμάζουν προσφυγές!

👉Η εντολή του του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Δ. Κολoκούρη, μέσα από την οποία οι υπάλληλοι της ΕΜΑΚ πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού μέχρι τις 11 Ιουνίου, αλλιώς θα μετατεθούν σε άλλη υπηρεσία, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Από τη μία έχει «ανοίξει η όρεξη» της κυβέρνησης για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και σε άλλους κλάδους και από την άλλη ήδη αρκετά μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας αντιδρούν.

Ήδη αρκετοί Πυροσβέστες είναι έτοιμοι να καταθέσουν προσφυγές εφόσον η διαταγή γενικευτεί με οδηγία για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ενδεικτικά, πυροσβέστες στο Βόρειο Αιγαίο, φέρονται προβληματισμένοι για τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνος» τουλάχιστον 20 πυροσβέστες από τους συνολικά 200 που διαθέτει το νησί της Λέσβου δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και θα έχουν συνάντηση σήμερα, Πέμπτη 20 Μαΐου, με δικηγόρο του νησιού προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους σε νομικό επίπεδο.

Όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος «συνάδελφοι οι οποίοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και προχωρούν τις διαδικασίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και να αντιδράσουν σε περίπτωση που εκδοθεί αντίστοιχη διαταγή με αυτήν που εκδόθηκε για την ΕΜΑΚ και θα προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών».


Υποβάθμιση για την ΕΜΑΚ μια ενδεχόμενη αλλαγή προσωπικού

Εκτίμηση του προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι ότι δεν θα προχωρήσει στην πράξη η διαταγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ΕΜΑΚ και όπως αρχικά είχε διαρρεύσει αντίστοιχο σχέδιο για τα γυμναστήρια (με άνοιγμα μόνο σε εμβολιασμένους), στην πορεία ακυρώθηκε.

«Δεν μπορείς να αποσπάσεις έναν πυροσβέστη γενικών καθηκόντων και να τον μετακινήσεις στην ΕΜΑΚ και να απομακρύνεις τον άνθρωπο από την ΕΜΑΚ ο οποίος έχει εκπαιδευτεί σε συγκεκριμένα πράγματα. Εννοώ ότι είναι ένα ειδικό Σώμα και για να δουλέψει χρειάζονται και άνθρωποι με ειδική εκπαίδευση οι οποίοι είναι ελάχιστοι αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι θα είναι υποβάθμιση για την ΕΜΑΚ εάν γίνει αλλαγή του προσωπικού, έτσι αυθαίρετα και τόσο γρήγορα».

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος: Ατυχής η διατύπωση της διαταγής του Αρχηγείου

Ατυχή χαρακτηρίζουν την διατύπωση της διαταγής του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος όσο και η Βάσω Χαρέλα μέλος του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων ΠΣ Κεντρικής Μακεδονίας. Η διαταγή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις εντός του Σώματος παραδέχεται ο κ. Σταθόπουλος προσθέτοντας, ωστόσο, ότι σε πρακτικό επίπεδο αυτή αποτελεί για το Σώμα θέσφατο.

«Υπάρχουν άνθρωποι στην ΕΜΑΚ που δεν θέλουν να εμβολιαστούν αλλά αν είναι 5 στους 400 είναι ασήμαντη, αμελητέα ποσότητα. Θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς. Για να βγουν στο εξωτερικό και να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε επιχείρηση σε άλλη χώρα θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν. Αλλιώς δεν μπορούν προσφέρουν βοήθεια. Φανταστείτε να μας ζητήσει βοήθεια π.χ. η Τουρκία και μεις να μην μπορούμε να πάμε γιατί δεν εμβολιαστήκαμε. Τότε τι θα γίνει;» αναρωτήθηκε ο κ. Σταθόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν αρνηθήκαμε να εμβολιαστούμε. Και οι συνάδελφοι απόρησαν με τη διαταγή. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για να βγει αυτή την διαταγή. Αν η ηγεσία διαπίστωνε κάτι, τότε να το συζητήσουμε αλλά τώρα δημιουργήθηκε ένα θέμα μεγάλο χωρίς να υπάρχει θέμα».

Ένας στους δύο πυροσβέστες εμβολιάστηκε μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη

Μετά την διαταγή του Αρχηγείου, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία και πίνακες από τις κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση εμβολιασμών σε αυτές. Ενδεικτικό είναι ότι στη Θεσσαλονίκη έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% του Σώματος (από τα 800 άτομα έχουν κάνει το εμβόλιο τα 420) και με τη δεύτερη δόση ενώ συνεχίζεται ο προγραμματισμός των εμβολιασμών. Την ίδια ώρα στη 2η ΕΜΑΚ που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη έχουν εμβολιαστεί πάνω από τα 40 άτομα από τα συνολικά 68.

Αντιδρούν και οι Αστυνομικοί

Και αστυνομικοί αναμένεται να αντιδράσουν σφοδρά σε περίπτωση που έρθει μία εντολή εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς αναμένεται να την προσβάλουν.

Γι' αυτό ερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Πάκος Δημοσθένης, τονίζοντας πως «δεν πιστεύω σε αυτό που έγινε στην ΕΜΑΚ, πιστεύω στον εμβολιασμό σαν άνθρωπος, δεν πιστεύω στην υποχρεωτικότητα, από τη στιγμή που υπάρχουν νόμοι σε αυτό το κράτος, βάσει των νόμων που ισχύουν δεν είναι αυτό το πράγματα υποχρεωτικό».

Το διάβασα στο pronews.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2073,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,891,Κόσμος,10053,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,603,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3189,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2882,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Αντάρτικο από Πυροσβέστες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού: Αρνούνται να εμβολιαστούν και ετοιμάζουν προσφυγές!
Αντάρτικο από Πυροσβέστες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού: Αρνούνται να εμβολιαστούν και ετοιμάζουν προσφυγές!
Αντάρτικο από Πυροσβέστες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού: Αρνούνται να εμβολιαστούν και ετοιμάζουν προσφυγές!
https://www.ethnos.gr/sites/default/files/styles/default/public/images/2021/05/emak-_embolio.jpg?itok=M1GLj20c
https://i.ytimg.com/vi/rrhCBwyFTew/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_438.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/05/blog-post_438.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content