Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά - Είχαν σχεδιάσει την επίθεσή τους

Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά - Είχαν σχεδιάσει την επίθεσή τους

👉Επί μέρες φαίνεται πως σχεδίαζαν οι δράστες τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι οι ληστές γνώριζαν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και έτσι τις... τύφλωσαν εύκολα, χωρίς να καταγραφεί τίποτα. Παράλληλα, γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχαν μετρητά και κοσμήματα και έτσι επέλεξαν να χτυπήσουν ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στην οικία του, προκειμένου να ομολογήσουν πού κρύβεται ο... θησαυρός. Τέλος γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχε σκύλος, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν φύλακας και έτσι τον έδεσαν και τον κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.

Οι κακοποιοί έδειξαν ότι γνώριζαν για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο σπίτι. Η οικογένεια είχε προχωρήσει πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου και το ποσό των 15.000 ευρώ (που βρισκόταν στο σπίτι και άρπαξαν οι δράστες) φαίνεται πως προοριζόταν για τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας.

«Οι τρείς ληστές είναι επαγγελματίες. Έχουν αυτό που λέμε παραβατικό παρελθόν. Δηλαδή είναι σεσημασμένοι, πέρασαν από τις φυλακές και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων.

Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου. Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της.

Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν. Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα. Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να σκοτώσουν για την επίτευξη του στόχου. Και αυτή είναι μια ληστεία αποτυχημένη. Πήραν τα χρήματα, φορτώθηκαν όμως μια ανθρωποκτονία. Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα» αυτή είναι η εκτίμηση ενός εκ των profilers της Αστυνομίας που σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών και συνθέτουν το σκηνικό του θανάτου που οι δολοφόνοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βάσει του δρομολογίου του πιλότου, ώστε να διαπιστωθεί αν τον ακολούθησε κάποιος. Παράλληλα, έχουν συγκεντρωθεί βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στα Γλυκά Νερά, ενώ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται ήδη τα ρούχα του ζευγαριού, καθώς και το δείγμα DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια της άτυχης 20χρονης.​​​​​​​

Οι δύο ειδικές ομάδες

Στην Ασφάλεια έχουν συσταθεί δύο ειδικές ομάδες που ερευνούν την υπόθεση. Από τη μια η ομάδα του Ανθρωποκτονιών με τους profilers και τους αναλυτές και από την άλλη η ομάδα του Διαρρηκτών που «ξεσκονίζουν» ληστείες του παρελθόντος για να βρουν ομοιότητες και να βάλουν στο κάδρο των ερευνών ύποπτα πρόσωπα.

​​​​​​​Όλα δείχνουν ότι πίσω από το φονικό κρύβονται σεσημασμένοι δράστες, ληστές που χτυπούν στην περιοχή, κυρίως με θύματα ηλικιωμένους οι οποίοι έβαλαν στο στόχαστρο την οικογένεια του πιλότου πιστεύοντας ότι θα κάνουν τη μεγάλη μπάζα.

Οι αστυνομικοί, με οδηγό την κατάθεση του 32χρονου και τις επόμενες φυσικά καταθέσεις που θα κληθεί να δώσει μόλις ξεπεράσει το σοκ, θα εκμεταλλευτούν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα ανακαλέσει στη μνήμη του ο πιλότος, για να εξιχνιάσουν το ειδεχθές έγκλημα και να περάσουν χειροπέδες στα πρόσωπα που «πήραν» με τόσο φρικτό τρόπο τη ζωή της 20χρονης Καρολάιν.

​​​​​​​Παράλληλα με σύμμαχο την τεχνολογία θα προσπαθήσουν να αντλήσουν πολύτιμα στοιχεία από κάμερες της περιοχής, ενώ και από το πεδίο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας θα σχηματίσουν τον χάρτη με τα ύποπτα στίγματα τηλεφώνων που εξέπεμπαν τόσο την ημέρα του φόνου όσο και τις προηγούμενες.

Μπαλάσκας: «Σεσημασμένοι αλλοδαποί οι δολοφόνοι στα Γλυκά Νερά»

Στον τρόπο που κινείται η Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες του ειδεχθούς εγκλήματος στα Γλυκά Νερά αναφέρθηκε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Μπαλάσκας εκτίμησε πως πρόκειται για σεσημασμένους αλλοδαπούς από το πρώην ανατολικό μπλοκ και ενδεχομένως να έχουν κάνει φυλακή για παρόμοιες πράξεις.

«Ξέρουν το διαρρηκτικό αντικείμενο, άρα είναι σίγουρα σεσημασμένοι διαρρήκτες. Δεν είναι Έλληνες. Kατάλαβε ο νεαρός πιλότος ότι είναι αλλοδαποί, από τα σπαστά ελληνικά» πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας, υπογραμμίζοντας ότι έπειτα από εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. επιλέχθηκαν οι πιο άξιοι αξιωματικοί για να αναλάβουν την υπόθεση.

Παράλληλα, ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε ότι ειδικοί βρίσκονται δίπλα στον σύζυγο του θύματος, προκειμένου να θυμηθεί λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στον εντοπισμό των δραστών.

Η ανακοίνωση της επικήρυξης των δραστών του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Η δολοφονία της 20χρονης από τους τρεις δράστες

Οι αδίστακτοι ληστές, αφού σκότωσαν τον σκύλο της οικογένειας για να μην τους εμποδίσει, εισέβαλαν στη μεζονέτα της οικογένειας από το παράθυρο του υπογείου.

Όπως είπε ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης, στην πρώτη του ανεπίσημη κατάθεση στην αστυνομία, οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Έδεσαν εκείνον χειροπόδαρα σε μια καρέκλα και ακολούθως άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά. Όπως είπε ο 32χρονος, φορούσαν κουκούλες και μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αδίστακτοι ληστές δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν, βρετανικής καταγωγής, προκαλώντας της ασφυξία με ένα μαξιλάρι, δίπλα στο 11 μηνών μωρό της, το οποίο το πρωί βρέθηκε από τους αστυνομικούς δίπλα στη νεκρή, σε κατάσταση σοκ, να κλαίει.

Οι δράστες βρήκαν τη γυναίκα στη σοφίτα, όπου ήταν η κούνια με το παιδί. Πιθανόν την πίεσαν να τους πει πού βρίσκονται τα χρήματα και τα κοσμήματα, απειλώντας με τη ζωή του παιδιού της. Εκεί βρέθηκε νεκρή με ένα μαξιλάρι δίπλα της.


Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά - Είχαν σχεδιάσει την επίθεσή τους
Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά - Είχαν σχεδιάσει την επίθεσή τους
Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά - Είχαν σχεδιάσει την επίθεσή τους
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/5/12/3eca81_egklima.jpg?itok=vqyB8E4H
https://i.ytimg.com/vi/4_l20a6KyQY/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/05/20.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/05/20.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content