Εκχύλισμα φράουλας αναστέλλει την εξέλιξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εκχύλισμα φράουλας αναστέλλει την εξέλιξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού

👉Mελέτη δείχνει ότι οι φράουλες μπορεί να είναι το επόμενο ελπιδοφόρο όπλο για την μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού, καθώς τα εκχυλίσματα τους βρέθηκαν ότι εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και μειώνουν το μέγεθος των όγκων σε ποντίκια.

Έχουμε αναφέρει ξανά στο itrofi.gr ότι οι φράουλες είναι μια πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, βιταμίνης C και αρκετών φυτοχημικών. Τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ενώσεων που περιέχουν, τα περισσότερα από τα οποία είναι φαινολικές ενώσεις όπως ανθοκυανίνες, φλαβονολίνες, φλαβανόλες, κ.α., έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη σοβαρότητα ορισμένων ασθενειών. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports παρουσιάζει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σχετικά με τις πιθανές θετικές επιδράσεις του φρούτου αυτού στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Παλαιότερες έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση 10 έως 15 φραουλών την ημέρα προσφέρει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Πρόσφατα, ευρωπαίοι και λατινοαμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φράουλες έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες έναντι μιας πολύ ογκογενετικής και επιθετικής κυτταρικής σειράς καρκίνου του μαστού. "Ανακαλύψαμε για πρώτη φορά ότι το εκχύλισμα φράουλας, πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις, αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του καρκίνου του μαστού σε in vitro και in vivo μοντέλα", ανέφερε ο Maurizio Battino, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και ερευνητής στο Πολυτεχνείο της Marche της Ιταλίας καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του Ατλαντικού στο Santander της Ισπανίας.

Η ομάδα επεξεργάστηκε κύτταρα σε καλλιέργεια με διαφορετικές συγκεντρώσεις της ποικιλίας φράουλας Alba για περιόδους 24, 48 και 72 ωρών. Διαπίστωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η δόση του εκχυλίσματος και η περίοδος επώασης, τόσο μεγαλύτερα είναι τα αντικαρκινικά αποτελέσματά της.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το εκχύλισμα μείωσε την έκφραση διαφόρων γονιδίων που εμπλέκονται στη μεταστατική και επεμβατική διαδικασία. Για να δοκιμάσουν τα αποτελέσματα της ουσίας σε ποντίκια, τα τάισαν είτε με συνηθισμένες τροφές είτε με μια διατροφή που περιείχε εκχύλισμα από φράουλες σε ποσοστό 15%. Μετά από ένα μήνα και στις δύο ομάδες εγχύθηκαν κύτταρα καρκίνου του μαστού. Οι επιστήμονες παρακολουθούσαν τα ποντίκια δύο φορές την εβδομάδα με ψηλάφηση και τα πέρασαν από αναλύσεις μετά από πέντε εβδομάδες. Μετά τη μέτρηση του όγκου και του βάρους των όγκων, οι ποντικοί που είχαν ακολουθήσει τη πλούσια σε φράουλα διατροφή, βρέθηκαν να έχουν μικρότερους όγκους. Το εκχύλισμα εμπόδισε επίσης τα καρκινικά κύτταρα να εξαπλωθούν σε γειτονικούς υγιείς ιστούς.

Ενώ τα ευρήματα δείχνουν ότι οι φράουλες μπορεί να εμποδίσουν ή να θεραπεύσουν τον καρκίνο του μαστού, τα συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν ακόμη και για τον άνθρωπο, τόνισαν οι ερευνητές. "Η πλειοψηφία των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, είναι πολύπλοκες και περιλαμβάνουν σύνθετες αλληλεπιδράσεις μεταξύ κυτταρικών και μοριακών συστημάτων που καθορίζουν την εξέλιξη της νόσου", δήλωσε ο Battino. "Αυτά τα αποτελέσματα είναι χωρίς αμφιβολία έγκυρα για την κατανόηση των πιθανών επιπτώσεων της φράουλας στον καρκίνο του μαστού και στους σχετικούς μοριακούς μηχανισμούς, αλλά πρέπει να συμπληρωθούν με κλινικές και επιδημιολογικές μελέτες για να εξακριβωθεί εάν οι άνθρωποι έχουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα όπως αυτά που παρατηρήσαμε στα ποντίκια".

Το διάβασα στο .itrofi.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1979,ΑΠΟΨΕΙΣ,64,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,713,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,138,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,763,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1825,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,172,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,113,ΕΛΛΑΔΑ,1265,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,159,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,45,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,494,Κόσμος,9655,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,436,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1549,Πολιτική,6845,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5999,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1139,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2783,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,93,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,639,Eco-News,2791,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Εκχύλισμα φράουλας αναστέλλει την εξέλιξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού
Εκχύλισμα φράουλας αναστέλλει την εξέλιξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού
Εκχύλισμα φράουλας αναστέλλει την εξέλιξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού
https://www.itrofi.gr/sites/default/files/styles/ogimage_thumb/public/article/2017/04/27/handful_of_delicious_red_strawberries.jpg?itok=TwwuvIJ1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_99.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_99.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content