Καθαρισμός Νεφρών και Ανακούφιση των Επινεφριδίων! Πώς να Κερδίσετε Ευεξία και Διάθεση

Καθαρισμός Νεφρών και Ανακούφιση των Επινεφριδίων! Πώς να Κερδίσετε Ευεξία και Διάθεση

👉Αποτοξίνωση ζωτικών οργάνων! Συνήθως, η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι να φροντίσουμε το ήπαρ και το παχύ έντερο – και ίσως…βάλουμε στο πρόγραμμα κάποια στιγμή και τους νεφρούς. Μπορεί πράγματι ο καθαρισμός του ήπατος και του παχέος εντέρου να είναι σημαντικός, αλλά εξίσου σημαντική είναι η αποτοξίνωση και ο καθαρισμός των νεφρών και πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση για την καλύτερη υγεία του οργανισμού μας.

Ο καθαρισμός των νεφρών είναι ιδιαίτερα σημαντικός εάν υπάρχει ιστορικό λοιμώξεων του ουροποιητικού, ή οποιασδήποτε μορφής κατακράτηση υγρών, ή πέτρας στα νεφρά.

Η αποτοξίνωση και ο καθαρισμός των νεφρών προϋποθέτει να εντάξουμε στη διατροφή μας βότανα, φρούτα και λαχανικά με ιδιαίτερες ιδιότητες. Ας δούμε λοιπόν, πώς μπορούμε, με φυσικό τρόπο, να πετύχουμε ασφαλή και αποτελεσματικό καθαρισμό των νεφρών.
Διατροφή για την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό των νεφρών.

Βότανα και τροφές για τον καθαρισμό των νεφρών:

Βότανα:

Τα τρία πιο αποτελεσματικά βότανα είναι η τσουκνίδα, η κολλιτσίδα και η ρεμάνια.

Τσουκνίδα.

Η τσουκνίδα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στο φιλτράρισμα του πλεονάζοντος υγρού, μέσω των νεφρών. Αν και περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη, η τσουκνίδα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φάρμακο για τα νεφρά και ως θεραπευτικό βότανο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εύκολο να ξεκινήσετε με την τσουκνίδα. Η συνιστώμενη δόση σε ρόφημα είναι έως τρία ποτήρια ρόφημα τσουκνίδας την ημέρα.

Ρίζα κολλιτσίδα.

Άλλο ένα ρόφημα που βοηθά στην αποτοξίνωση των νεφρών είναι το ρόφημα από ρίζα κολλιτσίδας. Τα διουρητικά διεγείρουν τα νεφρά και βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από την περίσσεια υγρών, κυρίως νερού και νατρίου. Η ρίζα κολλιτσίδας είναι ένα φυσικό διουρητικό, οπότε βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει τα υπερβολικά υγρά αυξάνοντας την παραγωγή ούρων. Ως εκ τούτου, η ρίζα κολλιτσίδας βοηθά στην απομάκρυνση άχρηστων και επιβλαβών ουσιών από το αίμα και τον οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με κατακράτηση υγρών, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας σχετικά με τη δοκιμή ρίζας κολλιτσίδας πριν καταφύγετε σε συνταγογραφούμενα προϊόντα.

Ρεμάνια.

Άλλη μια λύση που προτείνεται είναι η πρόσληψη συμπληρώματος ρεμάνιας, ενός βοτάνου παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών. 

Τροφές για τον καθαρισμό των νεφρών.

Οι νεφροί συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την απαλλαγή τοξινών, ενώ εξισορροπούν επίσης τα υγρά στον οργανισμό, γεγονός πολύ σημαντικό για την κυκλοφορία και τη μικροβιακή ισορροπία.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, με υψηλή αντιοξειδωτική δράση και ηλεκτρολύτες, τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και τον καθαρισμό των νεφρών. Οπότε, εάν θέλετε να βελτιώσετε τη λειτουργία των νεφρών σας, φροντίστε να εντάξετε στη διατροφή σας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες και αντιοξειδωτικά. Παρεμπιπτόντως – ο καθαρισμός των νεφρών είναι μια ιδανική λύση για άτομα που πάσχουν από συμπτώματα πέτρας στα νεφρά.

Φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Στην περίπτωση των φρούτων, το Νο. 1 φρούτο που αποτοξινώνει τα νεφρά είναι τα βακκίνια (cranberries), ακολουθούν τα μαύρα κεράσια και στην τρίτη θέση είναι τα βατόμουρα. Αυτά θεωρούνται «superfruits», είναι σκουρόχρωμα, με αντιοξειδωτική δράση και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Τα βακκίνια είναι μια εξαιρετική επιλογή, επειδή αποδεδειγμένα προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν την ουρολοίμωξη, ασθένεια που ταλαιπωρεί τους νεφρούς. Σύμφωνα με μια μελέτη, γυναίκες που κατανάλωναν 60 γρ. συμπυκνωμένου χυμού cranberry-lingonberry κάθε μέρα για έξι μήνες μείωσαν τον κίνδυνο εμφάνισης ουρολοίμωξης κατά 20%. Σύμφωνα με άλλες μελέτες, άτομα μεγαλυτερης ηλικίας που κατανάλωναν προϊόντα από cranberries είχαν περίπου πολύ λιγότερες πιθανότητες εντοπισμού βακτηρίων και λευκών αιμοσφαιρίων στα ούρα, σημάδι μολύνσεων του ουροποιητικού συστήματος. 

Σύμφωνα με μια τρίτη μελέτη, γυναίκες που υπέφεραν από συνεχείς ουρολοιμώξεις και κατανάλωναν μία μερίδα αποξηραμένων βακκίνιων καθημερινά για δύο εβδομάδες, παρουσίασαν πολύ μειωμένα ποσοστά κινδύνου να νοσήσουν από αυτή την ασθένεια σε βάθος χρόνου έξη μηνών. Γενικά, τα αποτελέσματα αυτής της κλινικής μελέτης είναι ενδεικτικά της ευεργετικής δράσης των cranberries στη μείωση του κινδύνου ουρολοίμωξης σε γυναίκες που είναι ευάλωτες στη νόσο.

Οπότε, ο χυμός από cranberries καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, ή ένα πρωινό smoothie με βακκίνια, κατεψυγμένα ή φρέσκα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την αποτοξίνωση των νεφρών. Μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε βακκίνια από το τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής και να ετοιμάσετε έναν χυμό για τον καθαρισμό των νεφρών.

Ιδανικά, για έναν ακόμη πιο αποτελεσματικό καθαρισμό των νεφρών, μπορείτε να συνδυάσετε χυμό σέλινου με χυμό από βακκίνια – θεωρούνται μακράν τα δύο καλύτερα συστατικά για τον καθαρισμό των νεφρών και συμβάλλουν στην πρόληψη του κινδύνου ουρολοίμωξης.

Παράλληλα, τα βακκίνια και τα μαύρα κεράσια περιέχουν ρεσβερατρόλη, ένα πολύ ειδικό αντιοξειδωτικό που είναι εξαιρετικό για την ουρική αρθρίτιδα και την εξάλειψη του ουρικού οξέος. Η ρεσβερατρόλη είναι μία εξαιρετικά σημαντική ένωση για την υγεία των νεφρών, καθώς αποδεδειγμένα πλέον καθυστερεί την εξέλιξη της πολυκυστικής νεφρικής νόσου, τη διάσωση της μιτοχονδριακής λειτουργίας των νεφρών μετά από αιμορραγικό σοκ και λειτουργεί ως πολλά υποσχόμενη θεραπεία για χρόνια νεφρική νόσο. 

Παντζάρια.

Η διαδικασία αποτοξίνωσης και καθαρισμού των νεφρών προϋποθέτει την ένταξη ορισμένων τροφών στο διαιτολόγιό μας, ειδικά εκείνων που στηρίζουν τα νεφρά, τα επινεφρίδια και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Το καλύτερο λαχανικό για αυτή την περίπτωση είναι τα παντζάρια, διότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε NO2, μονοξείδιο του αζώτου (ή νιτρικό οξείδιο), το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αίματος.

Το νιτρικό οξείδιο είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των νεφρών, και σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Indian Journal of Nephrology η μειωμένη παραγωγή ΝΟ2 επιδεινώνει την κατάσταση των νεφρών.  Δεδομένου ότι τα παντζάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ΝΟ2, είναι ιδανική λύση για τον καθαρισμό των νεφρών.

Φύκια.

Τα φύκια είναι από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές, οπότε η προσθήκη μιας κ.σ. σπιρουλίνας ή χλωρίλλας, ή ακόμα και ένα κ.γ., – ή πράσινη σκόνη superfood – σε ένα smoothie το πρωί είναι εξαιρετική ιδέα.

Και τα δύο αυτά παραπροϊόντα φυκιών αποτοξινώνουν τον οργανισμό από βαρέα μέταλλα και καθαρίζουν τους νεφρούς.  Επιπλέον, το καφέ φύκι έχει αποδειχθεί ότι καθαρίζει τόσο το συκώτι όσο και τα νεφρά. 

Συνεπώς, τα φύκια όπως η σπιρουλίνα, η χλωρέλλα – σκεφθείτε και μια συνταγή με σαλάτα με φύκια – είναι εξαιρετικοί τρόποι για τον καθαρισμό των νεφρών.

Χυμός λεμονιού.

Το φρέσκο ​​λεμόνι σε λίγο νερό μόλις ξυπνήσουμε είναι μια υπέροχη επιλογή, η οποία, μεταξύ άλλων, καθαρίζει και αποτοξινώνει και τους νεφρούς. Το νερό λεμονιού ωφελεί τα νεφρά βοηθώντας στην πέψη και την αποτοξίνωση. Ο χυμός λεμονιού συνιστάται ακόμη και ως πρόληψη νεφρολιθίασης.

Σπανάκι.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό για την αποτοξίνωση των νεφρών είναι το γνωστό κι αγαπημένο μας σπανάκι, το οποίο, μεταξύ άλλων, χαρίζει κι ενέργεια στον οργανισμό. Το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β και ορισμένα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στον καθαρισμό ολόκληρου του οργανισμού, ειδικά των νεφρών.

Φυσικά, όπως συμβαίνει με τα παντζάρια, φροντίστε να είστε προσεκτικοί στην κατανάλωση σπανακιού, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε νεφρολιθίαση. Ωστόσο, σε κατάλληλες ποσότητες, τόσο το σπανάκι όσο και τα παντζάρια μπορούν να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και των νεφρών.

Πρωτόκολλο για την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό των νεφρών.

Ας δούμε λοιπόν τώρα, πώς μπορούμε να οργανώσουμε τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση των νεφρών βάσει των προαναφερομένων δεδομένων. Αυτό που προτείνεται σε ένα πρόγραμμα καθαρισμού νεφρών είναι κατ΄αρχάς μια τριήμερη διαδικασία καθαρισμού, όπου η μόνη τροφή θα είναι ένας χυμός λαχανικών, ή ένα smoothie από σέλινο, βακκίνια και βατόμουρα και, στη συνέχεια, η προσθήκη μικρής ποσότητας σκόνης πρωτεΐνης κολλαγόνου. Μπορούμε να καταναλώσουμε αυτόν τον συνδυασμό λαχανικών και φρούτων 2-3 φορές για τρεις ημέρες και μετά να ακολουθήσουμε μια διατροφή καθαρισμού των νεφρών.

Το πρόγραμμα γευμάτων μιας ημέρας για τον καθαρισμό των νεφρών, ενδεικτικά, μπορεί να είναι ως εξής:
  • Πρωινό: Smoothie με περίπου μισό φλιτζάνι κεράσια, βατόμουρα και βακκίνια, μαζί με κάποια σκόνη πρωτεΐνης και γάλα καρύδας – ή σκόνη πρωτεΐνης κολλαγόνου και γάλα καρύδας – μαζί με πράσινη σκόνη όπως η σπιρουλίνα.
  • Μεσημεριανό: Άλλο ένα smoothie ή χυμός παρόμοιος με τον πρωινό.
  • Δείπνο: Μεγάλη σαλάτα με στήθος κοτόπουλου – μπορείτε να προσθέσετε ένα τρίτο smoothie ή χυμό μαζί με το δείπνο.
Ανακεφαλαιώνοντας…

Εάν καταφέρετε να ακολουθήσετε αυτό το πρωτόκολλο καθαρισμού νεφρών, θα νιώσετε τα επίπεδα ενέργειας να απογειώνονται. Αυτό δεν κάνει καλό μόνο στον καθαρισμό των νεφρών – είναι επίσης ένας ιδανικός τρόπος για να βελτιώσετε και τη λειτουργία των επινεφριδίων που υφίστανται καθημερινή πίεση. Αν λοιπόν υποφέρετε από κόπωση επινεφριδίων, το πρωτόκολλο καθαρισμού των νεφρών βοηθά και στην ανακούφιση της κόπωσης των επινεφριδίων.

Φροντίστε λοιπόν να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή βότανα όπως τσουκνίδα, κολλιτσίδα και ρεμάνια και να ακολουθήσετε μια δίαιτα καθαρισμού νεφρών, όπως ενδεικτικά αναφέρεται παραπάνω, και σίγουρα θα αισθανθείτε καλύτερα και θα βελτιώσετε την υγεία σας.

Το διάβασα στο naturalsoul.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Καθαρισμός Νεφρών και Ανακούφιση των Επινεφριδίων! Πώς να Κερδίσετε Ευεξία και Διάθεση
Καθαρισμός Νεφρών και Ανακούφιση των Επινεφριδίων! Πώς να Κερδίσετε Ευεξία και Διάθεση
Καθαρισμός Νεφρών και Ανακούφιση των Επινεφριδίων! Πώς να Κερδίσετε Ευεξία και Διάθεση
https://www.nefrologiki.gr/thumbnail?filepath=//contentfiles/article/nef_ast8en.jpg&width=770
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_62.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_62.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content