Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ - Πώς στήθηκε η φονική ενέδρα

Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ - Πώς στήθηκε η φονική ενέδρα

👉Συγκλονισμένοι γνωστοί και φίλοι από την εν ψυχρώ δολοφονία του έμπειρου αστυνομικού ρεπόρτερ με έξι σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

«Τα πουλιά τα βρίσκει ο χάρος στο φτερό...όχι ρε Γιώργο Καραϊβάζ». Μια φράση από το γνωστό τραγούδι και μια άρνηση γι' αυτό που κανείς δεν θέλει να πιστέψει ακόμη, λίγες ώρες μετά την δολοφονία του γνωστού αστυνομικού ρεπόρτερ, έξω από το σπίτι του.

Έμπειρος δημοσιογράφος, αιρετικός πολλές φορές με άρθρα που συζητιόντουσαν στο Bloko.gr, του οποίου ήταν διαχειριστής ο αδικοχαμένος ρεπόρτερ δέχτηκε έξι σφαίρες την ώρα που επέστρεφε στην κατοικία του μετά το τέλος της τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία συμμετείχε ανελλιπώς και καθημερινά σχεδόν,τα τελευταία χρόνια.

Η προσωπική του σελίδα στο Facebook κατακλύζεται από αναρτήσεις φίλων, συναδέλφων και ανθρώπων που ήξεραν τον αστυνομικό συντάκτη με την μακρά θητεία σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και φυσικά στην τηλεόραση.

«Καλό ταξίδι φίλε. Ήσουν άνθρωπος που έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους. Προφανώς αυτό δεν άρεσε σε κάποιους. Ειλικρινά λυπάμαι για την κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει» γράφει φίλος του Γιώργου.



Δούλευε πολύ και ήταν παρορμητικός

Του Γιώργου που είχε περάσει από πολλά «μαγαζιά» κατά την διάρκεια της διαδρομής του στην δημοσιογραφία, αυτού που ξύπναγε χαράματα για να δώσει ρεπορτάζ στον Planet.

Πέρασε από την «Απογευματινή», τον «Ελεύθερο Τύπο», την «Εξουσία», τον Antenna και το Star εσχάτως, ενώ είχε ανοίξει το Bloko.gr για να γράφει αυτά που δεν μπορούσαν να βγουν στην τηλεόραση.

Δούλευε πολύ και κάποιες φορές ήταν τόσο παρορμητικός που μπορεί να έκανε μια λάθος εκτίμηση, είχε όμως πάντα το θάρρος να ζητήσει συγνώμη.

«Μιλούσαμε διαδικτυακά ευχές, σε γιορτές γενέθλια διάβαζα τα άρθρα του παρακολουθούσα τα ρεπορτάζ του και ... τώρα σοκ !! Απέραντο σοκ από την απώλεια του αγαπημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ !!! Θα λείψεις πολύ Γιώργο κουράγιο στην οικογένεια!!!» έγραψε μια φίλη του στο Facebook.



Κάλυψε μεγάλες υποθέσεις και ασκούσε κριτική στα κακώς κείμενα

Παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού ο ρεπόρτερ που έτρεχε από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάλυψε μεγάλες υποθέσεις και ασκούσε κριτική με προσωπικά άρθρα του, στα κακώς κείμενα κατά τον ίδιο, που αφορούσαν τα Σώματα Ασφαλείας.

Είχε ένα ιδιαίτερο χιούμορ που για κάποιους δεν ήταν εύκολα αντιληπτό, ήταν φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και αισθανόταν άβολα, όταν π.χ. η Ζήνα Κουτσελίνη του τραγούδησε «Χρόνια πολλά» την ημέρα των γενεθλίων του, που ήταν τον Νοέμβριο.

«Αρνούμαι...αρνούμαι να το πιστέψω..δεν συνέβη...και θα σε ξανακούσω και θα σε ξαναδώ...εσύ δεν θα άφηνες ποτέ την οικογένειά σου ούτε το "γλυκό βρωμόγατο"...όχι ρε Γιώργο».

Λέξεις που αποτυπώνουν τον πόνο των ανθρώπων που εκτιμούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, που είχαν πιει ένα κρασί μαζί του και του ζήταγαν να τους λέει ιστορίες για την νύχτα και τους νόμους της, τις απαγωγές και τα εγκλήματα που είχε καλύψει.

«Πρώην συνάδελφος στα χρόνια που ασκούσα ακόμη τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα. Αδυνατώ να πιστέψω ότι η κοινωνία μας λυσσομανά αντί να βελτιώνεται. Καμία επιείκεια σε όσους αφαιρούν ζωές, καμία επιείκεια σε όσους βασανίζουν ψυχές. Καλό ταξίδι φίλε...».

Με τέτοια λόγια αποχαιρετούν τον Γιώργο που γνώρισαν δεκάδες άνθρωποι, συνάδελφοί του, συγγενείς και φίλοι που δεν θέλουν να αποδεχτούν την φριχτή αλήθεια.

Θέμα στο Reuters η εν ψυχρώ δολοφονία του

Θέμα στο διεθνές πρακτορείο Reuters έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στην κάλυψη του θέματος, το Reuters αναφέρει: «Δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εξέχοντα Έλληνα δημοσιογράφο που μελετά εγκλήματα, κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αστυνομία.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, βετεράνος δημοσιογράφος του ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού STAR TV, ήταν γνωστός στο ελληνικό κοινό για την κάλυψη θεμάτων που αφορούσαν την έννομη τάξη και ιστορίες της αστυνομίας.



Η αστυνομία είπε ότι ο Καραϊβάζ πυροβολήθηκε νωρίς την Παρασκευή το απόγευμα από 2 άτομα που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα που πυροβόλησαν πολλές φορές κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο, στα νότια της Αθήνας.

Οι δολοφονίες από συμμορίες συμβαίνουν συχνά στην Αθήνα, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για πιθανό κίνητρο για τους πυροβολισμούς της Παρασκευής.

Αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών και όχι αστυνομικοί τις αντιτρομοκρατικής, πραγματοποιούν τις έρευνες, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας».

Πώς στήθηκε η φονική ενέδρα

Νεκρός έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έχοντας δεχθεί τουλάχιστον έξι σφαίρες σε όλο του το σώμα, ενώ στον τόπο του εγκλήματος, που έγινε στην οδό Άννινου, στον Άλιμο, βρέθηκαν συνολικά δώδεκα κάλυκες.

Ο δημοσιογράφος είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star και περίπου στις 14.15 επέστρεφε στο σπίτι του. Εκεί δύο άνδρες, που επέβαιναν σε ένα σκούτερ του είχαν στήσει ενέδρα και άδειασαν πάνω του μια γεμιστήρα από εννιάρι πιστόλι. Στον τόπου του εγκλήματος περισυνελέγησαν 12 κάλυκες που μεταφέρονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης θα δείξουν αν το όπλο του φόνου είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Κατά ορισμένες πληροφορίες οι δράστες είναι πιθανό να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Το σχέδιο δολοφονίας φαίνεται ότι είχε οργανωθεί από μέρες, καθώς οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις και την καθημερινότητα του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο δημοσιογράφος δεν είχε ποτέ αιτηθεί αστυνομικής προστασίας, αφού δεν είχε αισθανθεί απειλούμενος.

Κατά τις πρώτες μαρτυρίες, οι δράστες φορούσαν στρατιωτικά ρούχα. Το σημείο έχει αποκλειστεί.

Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από την οδό Άννινου στις 14.28. Κινητη ιατρική μονάδα ήταν στο σημείο επτά λεπτά αργότερα, στις 14.35. Ο χώρος είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και επιτράπηκε η είσοδος στον γιατρό του ΕΚΑΒ, ο οποίος και διαπίστωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ: Επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα με σφαίρες


Στον τόπο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, μετέβη η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου. Αφού εξέφρασε τη συντριβή της για την εν ψυχρώ δολοφονία, επισήμανε ότι υπάρχουν άλλοι 6.000 δημοσιογράφοι για να ερευνήσουν και να δώσουν απαντήσεις:

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες. Είχε εργασθεί στην Απογευματινή, στον Ελεύθερο Τύπο, τον Αντένα και το Star, ενώ ήταν ιδιοκτήτης- διαχειριστής της ιστοσελίδας bloko.gr. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Δήλωση για τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Η δήλωση της κυρίας Πελώνη έχει ως εξής: «Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους. Οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλληπητήριά μας».

Δείτε βίντεο: Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ - Πώς στήθηκε η φονική ενέδρα


Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ - Πώς στήθηκε η φονική ενέδρα
Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ - Πώς στήθηκε η φονική ενέδρα
Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ - Πώς στήθηκε η φονική ενέδρα
https://i2.prth.gr/files/2021-04-09/1karaibaz-simeio.jpg
https://i.ytimg.com/vi/dQceH2FTUP4/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_40.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_40.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content