Σωματεία καλλιτεχνών προς Μητσοτάκη: «Παράλογο να μένει κλειστός ο Πολιτισμός»

Σωματεία καλλιτεχνών προς Μητσοτάκη: «Παράλογο να μένει κλειστός ο Πολιτισμός»

👉Μετά από πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος, κοινοποιήθηκε σήμερα επιστολή όλων των Σωματείων καλλιτεχνών και εργαζομένων στον Πολιτισμό στον Πρωθυπουργό σχετικά με τη μεταχείριση του κλάδου μας, το άνοιγμά του και την αναγκαία παράλληλη στήριξή του μέχρι να επανέλθει στην χωρίς πρωτόκολλα πλήρη λειτουργία του.
Αναλυτικά η επιστολή

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κο ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Στις 13 Μαρτίου 2021, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την πρώτη φορά που ο κλάδος του Πολιτισμού ανέστειλε τη λειτουργία του με κρατική εντολή, παραμένοντας σε αναστολή από τις 13 Μαρτίου έως και την 15η Ιουλίου 2020, όντας, μάλιστα, ο τελευταίος κλάδος στον οποίον επετράπη η επαναδραστηριοποίηση μετά την πρώτη καραντίνα. Οι εκδηλώσεις στα θέατρα και στους χώρους συναυλιών πραγματοποιήθηκαν με πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, το οποίο τηρήθηκε υποδειγματικά, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθόλου κρούσματα που να σχετίζονται ευθέως με την παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων καθήμενων, δηλαδή θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών με αριθμημένη θέση και κινηματογραφικών προβολών.

Παρά τα παραπάνω, η Κυβέρνησή σας δεν μας επιφύλαξε στη συνέχεια την καλύτερη αντιμετώπιση. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ήταν πάλι οι πρώτες που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, δύο εβδομάδες πριν το δεύτερο lockdown, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τα προβλήματα στους εργαζόμενους του κλάδου. Αγνοήσατε επιδεικτικά τις μελέτες που έρχονταν από το εξωτερικό, που αποδείκνυαν ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις όχι μόνο ήταν ασφαλέστατες από άποψη διασποράς λόγω της συνεχούς χρήσης μάσκας και των δεδομένων αποστάσεων μεταξύ των θέσεων, αλλά και η διαδικασία της ιχνηλάτησης ενδεχόμενων κρουσμάτων ήταν πολύ εύκολη, αφού οι θεατές κάθονταν σε συγκεκριμένες θέσεις. Ταυτόχρονα δεν πήρατε ουσιαστικά μέτρα για να αποτρέψετε την εξάπλωση της πανδημίας αφήνοντας τα ΜΜΜ υποστελεχωμένα και ανεπαρκή, αλλά και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους χωρίς ελέγχους, αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους μεγάλους εργοδότες, που για τη διασφάλιση των κερδών τους μετέτρεπαν μεγάλες μονάδες (παραγωγής, εμπορίας, αποθήκευσης), σε εστίες μόλυνσης. Επιδείξατε, δηλαδή, μεροληψία εναντίον του θεάτρου, της μουσικής, του κινηματογράφου και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο και με ποιο δικαίωμα.

Σήμερα, στον πέμπτο ήδη μήνα του δεύτερου lockdown, οι διαρροές προς τον Τύπο μιλάνε για χρονοδιάγραμμα στο άνοιγμα όλων των υπόλοιπων τομέων της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής, αλλά δεν αναφέρουν ούτε λέξη για τον Πολιτισμό, τα θέατρα, τις αίθουσες συναυλιών, τους κινηματογράφους, τις σχολές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Καθημερινά επισημαίνεται ή διαρρέεται από διάφορα στελέχη της Κυβέρνησης πως νευραλγική και σημαντικότατη για τη χώρα μας είναι η «επαναλειτουργία του λιανεμπορίου», ενώ για άγνωστο λόγο με την ίδια ζέση αντιμετωπίζεται το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και – εσχάτως – των Εκκλησιών. Ταυτόχρονα προχωράτε στο άνοιγμα του Τουρισμού, μια διαδικασία που αντικειμενικά έχει πολλαπλάσιους κινδύνους από τη λειτουργία του Πολιτισμού.

Η Κυβέρνηση σας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αδιάφορη για το μέλλον των εργαζομένων του κλάδου μας, παρά το μέγεθος της καταστροφής που έχουμε υποστεί. Μετά από πολλούς αγώνες και τη συνεχή μας παρουσία κάτω από τα εκάστοτε Υπουργεία, καταφέραμε να λάβουμε αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους μήνες Σεπτέμβριο-Φεβρουάριο μέσω του νεοσύστατου Μητρώου, χωρίς να κάνετε αποδεκτό το αίτημα μας για επιδότηση του ενοικίου μας όπως κάνετε με τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή. Από τον Μάϊο του 2020 είχαμε ήδη προειδοποιήσει τα Υπουργεία Εργασίας & Πολιτισμού ότι ο τρόπος που δημιουργήθηκε η πλατφόρμα του Μητρώου και οι προϋποθέσεις ένταξης σε αυτή θα έφερναν μεγάλα προβλήματα. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τώρα μας λένε ότι δεν θα δοθούν άλλες αποζημιώσεις σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι μουσικοί του δρόμου, επειδή υπάρχουν «νόθες» εγγραφές. Τιμωρούμαστε, δηλαδή, για ένα λάθος που σε καμία περίπτωση δεν βαραίνει τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό. Δεν θα δεχθούμε καμία περικοπή σε όσους έπαιρναν ήδη το επίδομα και ζητάμε να διευρυνθεί και με συναδέλφους που για οποιοδήποτε λόγο έμειναν εκτός.


Η πανδημία φάνηκε ότι αποτέλεσε και στον κλάδο μας μία ευκαιρία να προωθηθούν οι απαιτήσεις της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων. Η Κυβέρνηση σας φαίνεται να προωθεί και να γενικεύει την εργασία με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ικανοποιώντας ένα αίτημα της Εργοδοσίας, καταργώντας και τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που μας είχαν απομείνει, κάτι που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν εργοδότες του χώρου. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, μας ανέφερε ότι στόχος του είναι να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο εργασίας για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό. Από τα δείγματα γραφής σας, υποθέτουμε ότι κάθε άλλο παρά ευνοϊκό για εμάς θα είναι. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το μέτρο που ανακοινώσατε για selftest. Δεν μπορεί να ανοίξουν οι χώροι εργασίας μας και ο έλεγχος της υγείας και η ιχνηλάτηση να είναι ατομική ευθύνη του ίδιου του εργαζόμενου, ειδικά όταν σε ορισμένες περιπτώσεις το να δηλώσεις ένα θετικό τεστ σημαίνει την απώλεια του συνόλου των εισοδημάτων σου, αφού δεν προβλέπονται οι αντίστοιχες αναρρωτικές άδειες. Το άνοιγμα των χώρων Πολιτισμού, πρέπει να συνδυάζεται με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας, ώστε με αυστηρούς ελέγχους να διασφαλίσει τους εργαζόμενους τόσο τα δικαιώματα όσο και την ασφάλειά τους, γιατί Πολιτισμός είναι και οι άνθρωποι που τον παράγουν.

Οι μελέτες για την ασφάλεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων διεθνώς πολλαπλασιάζονται, σε όλο τον κόσμο ο Πολιτισμός έχει ανοίξει ξανά ή ετοιμάζεται να ανοίξει, αλλά στην Ελλάδα είναι σαν να μην υπάρχει ή – για να το θέσουμε πιο σωστά – να μην θέλετε να υπάρχει Πολιτισμός. Θεωρούμε ότι η Τέχνη και η Ψυχαγωγία αποτελούν μια βασική κοινωνική ανάγκη, που γίνεται περισσότερο απαραίτητη στις πιο δύσκολες στιγμές. Είναι παράλογο να μένει κλειστός ο Πολιτισμός, από τη στιγμή μάλιστα που τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν ήδη αποδειχθεί λειτουργικά.

Κύριε Πρωθυπουργέ, σύμφωνα με τα στοιχεία την ΕΛΣΤΑΤ ο κλάδος μας εμφανίζεται ο πιο βαριά πληττόμενος. Τον συγκεντρωτικό πίνακα που επιβεβαιώνει το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής, δηλαδή την μείωση του κύκλου εργασιών κατά 88,2%, σας τον επισυνάπτουμε αν και είμαστε βέβαιοι ότι είναι σε γνώση σας. Απορούμε ότι ενώ είναι σαφές το μέγεθος της ζημίας, δεν έχει ξεκινήσει καμία συζήτηση, ούτε εξετάζονται τρόποι για την επανεκκίνηση του θεάματος ακροάματος, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Αν θέλουμε να υπάρχει Πολιτισμός το καλοκαίρι, θα πρέπει να ανακοινωθεί τώρα το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις χρειάζονται προγραμματισμό και προετοιμασία αρκετούς μήνες πριν, αλλιώς το άνοιγμα θα είναι μόνο προσχηματικό. Αυτό το απέδειξε η περσινή θερινή σαιζόν, που ελάχιστες εκδηλώσεις έγιναν και ελάχιστοι συνάδελφοι κατάφεραν να εργαστούν.

Πώς σχεδιάζετε να επιβιώσουν οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό τους ερχόμενους μήνες; Δεν μπορούμε να μιλάμε για ομαλοποίηση της εργασίας μας πριν την έναρξη της θερινής σαιζόν και ακόμα και τότε θα είναι πολύ δύσκολα με δεδομένα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα μειώνουν την χωρητικότητα και θα αυξάνουν ρίσκο της κάθε παραγωγής. Εξαγγείλατε παράταση του επιδόματος ειδικού σκοπού μέχρι και τον Μάρτιο. Θεωρούμε ότι η χορήγηση του επιδόματος πρέπει να παραταθεί μέχρι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του κλάδου μας, αφού και μετά το άνοιγμά του θα εξακολουθεί να είναι βαριά πληττόμενος, όσο λειτουργεί με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία οριζόντια διακοπή των επιδομάτων με μοναδικό πρόσχημα τις λίγες συναυλίες/θεατρικές παραστάσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο.
Περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις σας, στα παραπάνω, πολύ κρίσιμα και επείγοντα για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, ζητήματα.

ΥΓ: Το γράφημα που συνοδεύει την επιστολή προέρχεται από την ΕΛΣΤΑΤ και αποτυπώνει την μεταβολή κύκλου εργασιών ανά κλάδο από τον Ιανουάριο του 2020 στον Ιανουάριο του 2021. Για τον Πολιτισμό η μεταβολή αυτή μετριέται στο -88,2%…

Την επιστολή συνυπογράφουν:


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο. Τ.
ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»
ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Κ.Θ.Β.Ε. ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ρ.Τ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ-ΑΚΡΟΑΜΑ &ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ & ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΡΤ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΧΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ UNIMA ΕΛΛΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1067,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1230,ΒΙΝΤΕΟ,797,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1526,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6344,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Σωματεία καλλιτεχνών προς Μητσοτάκη: «Παράλογο να μένει κλειστός ο Πολιτισμός»
Σωματεία καλλιτεχνών προς Μητσοτάκη: «Παράλογο να μένει κλειστός ο Πολιτισμός»
Σωματεία καλλιτεχνών προς Μητσοτάκη: «Παράλογο να μένει κλειστός ο Πολιτισμός»
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/04/politismos-1024x683.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_21.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_21.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content