Το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα με αφορμή την Κυριακή των Βαϊων αποστέλλει στους πιστούς ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα με αφορμή την Κυριακή των Βαϊων αποστέλλει στους πιστούς ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

👉"Καθώς η αβεβαιότητα θλίβει την καθημερινότητά μας, μπορούμε να συμπορευθούμε με τον Ιησού στο μονοπάτι της θυσίας και του θριάμβου"

"Με το Σώμα και το Αίμα Του να ταΐσει και να ποτίσει όποιον πεινάει και διψάει για δικαιοσύνη", αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, για τον Ιησού Χριστό.

Διαβάστε αναλυτικά:

ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ 
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Επί τη Κυριακή των Βαΐων 2021

«έλαβον τα βαΐα των φοινίκων
και εξήλθον εις υπάντησιν αυτώ» (Ιω. 12, 13).

Αγαπητοί μου αδελφοί,
Μεγάλη εορτή ξημέρωσε σήμερα για το σώμα της Εκκλησίας. Ο Νικητής του θανάτου, ο Θεάνθρωπος Λυτρωτής και Σωτήρας των πάντων εισοδεύει θριαμβευτικά προς το πάθος και το μαρτύριό Του.

Μετά την ανάσταση του Λαζάρου, ο Ιησούς δέχεται τον θαυμασμό και τους ύμνους των απλών ανθρώπων, αλλά παράλληλα δέχεται τον φθόνο και το μίσος των πονηρών εκπροσώπων του αμαρτωλού κατεστημένου. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, μάς λέει πως οι απλοί κάτοικοι των Ιεροσολύμων «έλαβον τα βαΐα των φοινίκων και εξήλθον εις υπάντησιν αυτώ». Οι άνθρωποι που χαίρονται από την παρουσία του Χριστού Τον προϋπαντούν με τιμή. Όσοι βλέπουν στο πρόσωπό Του την ελπίδα σαρκωμένη και ζωντανή, Τον υποδέχονται με λαχτάρα και προσμονή. Όσοι αισθάνονται ότι είναι ο άρχοντας και βασιλιάς στη ζωή τους και στο σύμπαν, Τού φωνάζουν το «ωσαννά». Όσοι Τον ποθούν και Τον αγαπούν, στρώνουν στο δρόμο Του τα ρούχα τους, χαρίζουν σ’ Εκείνον την ύπαρξή τους, ανοίγουν διάπλατα την καρδιά τους, για να εισοδεύσει σ’ αυτήν η μεγάλη τους αγάπη, για να γεμίσουν από Θεό, για να χορτάσουν από φως και χάρη.

Δεν είναι μόνον οι απλοί άνθρωποι και τα μικρά παιδιά που «έλαβον τα βαΐα των φοινίκων και εξήλθον εις υπάντησιν αυτώ». Το ίδιο κάνουν και οι πιστοί όλων των εποχών. Λαμβάνουν τα σύμβολα της νίκης και του θριάμβου και τρέχουν στα μονοπάτια της ζωής να συναντήσουν τον Ιησού. Κρατούν ως πολύτιμα φυλαχτά την πίστη, την αρετή, την προσευχή, την άσκηση, τη μελέτη, την ελεημοσύνη, για να τα καταθέσουν στα πόδια του Λυτρωτή, προκειμένου να εισοδεύσει στα εσώτερα της ύπαρξής τους. Ανεβαίνουν πάνω από τους πειρασμούς και τις μικροπρέπειες, σε ύψος πνευματικό, για να βλέπουν ανεμπόδιστα το πρόσωπό Του. Εμπνέονται από τη Θεανδρική μορφή Του. Ο Κύριος γίνεται το αληθινό πρότυπό τους και εκείνοι γίνονται ακούραστοι μιμητές Του.

Η αληθινή υποδοχή του Χριστού δεν είναι μία στιγμιαία αποδοχή Του. Δεν είναι αρκετό να τρέξουμε κοντά Του μόνο μία φορά ή αραιά και που και ύστερα να Τον λησμονήσουμε. Δεν υποδεχόμαστε τον Κύριο κάποιες φορές και κάποιες άλλες Τον ξεχνάμε. Η αληθινή υποδοχή του Χριστού συνίσταται στην ολοκληρωτική αφιέρωσή μας σ’ Εκείνον. Από τη στιγμή που θα φωνάξουμε το «ωσαννά», δεν είναι σωστό να υπαναχωρήσουμε και σε λίγο να φωνάξουμε το «άρον άρον, σταύρωσον αυτόν». Τον Κύριο δεν Τον δεχόμαστε μέσα μας, για να Τον καρφώσουμε με τα καρφιά των αμαρτιών μας. Τον υποδεχόμαστε, για να υποταχτούμε στην παρουσία Του, για να υπακούουμε στο θέλημά Του, για να Τον υμνούμε με τη ζωή και το ήθος μας, με την αγάπη και την προσφορά μας, με τον αγώνα και την ομολογία μας.

Ο Παντοκράτορας και Παντοδύναμος Θεός πάντοτε θα εισοδεύει στα Ιεροσόλυμα της ανθρωπότητας. Δεν κουράζεται να περπατάει ανάμεσα στα πλάσματά Του. Δεν ταπεινώνεται να επιβαίνει «επί πώλου όνου», διότι δεν έρχεται για να τιμηθεί, αλλά για να θυσιαστεί και να δώσει τον εαυτό Του ως αντάλλαγμα για τις αμαρτίες μας. Ο Χριστός εισέρχεται θριαμβευτικά και μυστικά στην πραγματικότητα του καθενός, για να ανεβεί στο Γολγοθά των παθών του, να δεχθεί τους εμπτυσμούς των αμφιβολιών του, τα καρφιά των πτώσεών του και το ακάνθινο στεφάνι της αναίσχυντης προδοσίας. Δεν πτοείται ο Ιησούς από την ανθρώπινη αστοχία. Είναι έτοιμος επάνω στην κορύφωση του μαρτυρίου Του να συγχωρήσει. Επιθυμεί με το Σώμα και το Αίμα Του να ταΐσει και να ποτίσει όποιον πεινάει και διψάει για δικαιοσύνη.

Η πλευρά του Σωτήρα αναβλύζει τους κρουνούς της ζωής. Εμείς που στεκόμαστε στην Ωραία Πύλη της Μεγάλης Εβδομάδας και Τον υποδεχόμαστε στις καρδιές μας σήμερα, ας Τον συνοδεύσουμε και στα δραματικά γεγονότα που ακολουθούν. Ταπεινά και προσευχητικά να μείνουμε δίπλα Του. Ας σκουπίσουμε το καθημαγμένο πρόσωπό Του με το μαντήλι της μετανοίας μας. Ας Τον βοηθήσουμε στην άρση του Σταυρού με την ομολογία της Θεότητάς Του.

Καθώς φέτος διανύουμε μία δύσκολη χρονιά, καθώς πορευόμαστε προς το Πάσχα κάτω από τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η αβεβαιότητα θλίβει και αγχώνει την καθημερινότητά μας, μπορούμε να συμπορευθούμε με τον Ιησού στο μονοπάτι της θυσίας και του θριάμβου. Με την κατάλληλη προετοιμασία και με την ευχή του πνευματικού μας ας Τον προσκαλέσουμε και μέσα μας, για να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων. Έτσι, το Πάσχα θα είναι ένα δικό μας πέρασμα από το θάνατο της αμαρτίας στην αληθινή ζωή της αγκαλιάς Του. Τότε η Ανάσταση δεν θα είναι μόνο μία γιορτή. Θα είναι μία ζωή, η αληθινή ζωή του νυν και του μελλοντικού αιώνα.

Αυτό σας εύχομαι με όλη την πατρική μου δύναμη και αγάπη.
Χρόνια πολλά και ευλογημένα!

Μετά πατρικών ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1979,ΑΠΟΨΕΙΣ,63,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,713,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,137,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,762,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1825,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,171,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,112,ΕΛΛΑΔΑ,1259,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,159,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,45,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,491,Κόσμος,9645,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,433,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1547,Πολιτική,6843,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5992,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,342,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2776,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,636,Eco-News,2788,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα με αφορμή την Κυριακή των Βαϊων αποστέλλει στους πιστούς ο Δημητριάδος Ιγνάτιος
Το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα με αφορμή την Κυριακή των Βαϊων αποστέλλει στους πιστούς ο Δημητριάδος Ιγνάτιος
Το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα με αφορμή την Κυριακή των Βαϊων αποστέλλει στους πιστούς ο Δημητριάδος Ιγνάτιος
https://www.ekklisiaonline.gr/wp-content/uploads/2020/12/zzx.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_156.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_156.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content