Κατανοώντας τον τύπο νοημοσύνης μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κατανοώντας τον τύπο νοημοσύνης μας

👉Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο νου τους ορισμένα στερεότυπα, όταν φαντάζονται ένα άτομο με υψηλή νοημοσύνη. Κι όμως, στην πραγματικότητα, κάποιος μπορεί να είναι διάνοια διαφορετικής μορφής από κάποιον άλλο και υπάρχουν αμέτρητα διαφορετικά πράγματα, στα οποία οι άνθρωποι μπορεί να είναι «έξυπνοι» στο να κάνουν.

Σκεπτόμενοι τα ίδια στερεότυπα, κάποιοι άνθρωποι συμπεραίνουν απλά ότι δεν θα μπορέσουν να καταφέρουν να μάθουν ή να κάνουν κάτι, επειδή εκείνοι δεν είναι «διάνοιες» ή επειδή δεν θεωρούν τους εαυτούς τους έξυπνους ως προς ένα συγκεκριμένο θέμα, τομέα ή επάγγελμα. Ωστόσο, ο ψυχολόγος Howard Gardner υποστηρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν πολλαπλά είδη νοημοσύνης.
9 τύποι ανθρώπινης νοημοσύνης

Το βιβλίο του Gardiner Frames of Mind: The theory of Multiple Intelligences αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει προσωπικά δυνατά σημεία και αδυναμίες. Σύμφωνα με τον Gardiner, οι ικανότητες που κατηγοριοποιούν την ανθρώπινη νοημοσύνη είναι: μουσική- ρυθμική, οπτική- χωρική, λεκτική- γλωσσική, λογική- μαθηματική, σωματική- κιναισθητική, διαπροσωπική, ενδοπροσωπική, νατουραλιστική και υπαρξιακή.

Η αντίληψη για τη νοημοσύνη μας ενδυναμώνει

Μπορούμε πραγματικά να μάθουμε τους εαυτούς μας καλύτερα, μελετώντας τα έργα του Gardner και αναλύοντάς τα σε σύνδεση με τον εαυτό και τη ζωή μας. Αντιλαμβανόμενοι τα δυνατά μας σημεία, δεν θα περιοριζόμαστε από στερεότυπα και ανάγκη αναγνώρισης, και καταλαβαίνοντας τις αδυναμίες μας, θα είμαστε ικανοί να εστιάζουμε σε αυτές, ώστε να βελτιωνόμαστε με τον πιο θετικό και αποδοτικό τρόπο.

Κατανοώντας τον τύπο νοημοσύνης μας


Εδώ έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το τεστ, το οποίο περιλαμβάνει τα 9 είδη νοημοσύνης και μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιο ή κάποια στα οποία διαπρέπουμε και στα οποία ξεχωρίζουμε. Να έχετε υπόψη σας ότι η ειλικρίνεια αποτελεί την καλύτερη τακτική!
Η νοημοσύνη κάθε ανθρώπου είναι ξεχωριστή

Για παράδειγμα, αν κάνετε το τεστ και τα αποτελέσματα δείξουν ότι είστε γλωσσικά έξυπνοι, θα μπορούσατε να αναλογιστείτε αν θα σας ταίριαζε μια καριέρα που να σχετίζεται με το γράψιμο και πώς θα νιώθατε με αυτή. Ακόμα κι αν δεν καταλήξετε με ένα τέτοιο επάγγελμα, θα μπορούσατε να προσεγγίσετε παρόμοια επαγγέλματα που να σχετίζονται έμμεσα με αυτό το χαρακτηριστικό σας. Εξάλλου, το σίγουρο είναι ότι η μοναδικότητά σας ως άτομο είναι αυτή που θα καθορίσει και το ξεχωριστό σας μέλλον.

Επιπροσθέτως, είναι επίσης σημαντικό να εστιάσετε και λίγο στα αποτελέσματα που υποδεικνύουν ποιες μπορεί να είναι οι αδυναμίες σας. Για παράδειγμα, ακόμα και αν είστε εξαιρετικοί συγγραφείς, ίσως θα μπορούσατε να δώσετε και λίγη βάση σε γνώσεις που σχετίζονται με τη λογική, τις διαπροσωπικές δεξιότητες, την οπτική αντίληψη ή τον συγχρονισμό.

Όλοι μπορούν να ωφεληθούν προσδιορίζοντας τον ή τους τύπους νοημοσύνης στους οποίους ξεχωρίζουν, αρκεί να έχουν το κουράγιο και να έχουν προετοιμαστεί για τα αποτελέσματα!

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,853,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,376,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1100,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Κατανοώντας τον τύπο νοημοσύνης μας
Κατανοώντας τον τύπο νοημοσύνης μας
Κατανοώντας τον τύπο νοημοσύνης μας
https://www.lifesteps.gr/periexomeno/uploads/2019/09/IQ-Test-%CE%9A%CE%B1%CE%B9-%CE%A4%CE%B5%CF%83%CF%84-%CE%9D%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%911.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_11.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/04/blog-post_11.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content