Εργασιακά: Έρχεται πολιτική «μάχη» για το νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο το 8ωρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εργασιακά: Έρχεται πολιτική «μάχη» για το νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο το 8ωρο

👉Για «Μεσαίωνα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως εκσυγχρονίζει το εργασιακό τοπίο - Έρχονται ρυθμίσεις και για την τηλεργασία καθώς και κανόνες για την καταπολέμηση φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας.

Κομβικές αλλαγές στον εργασιακό «Χάρτη» και σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης φέρνει το σχέδιο νόμου που θα παρουσιαστεί επισήμως και θα κατατεθεί προς ψήφιση στην βουλή, αμέσως μετά το Πάσχα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Το σήμα της εκκίνησης για την διαβούλευση με τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η αναλυτική συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο «θα διαλύσει τους μύθους, όπως αυτός που καλλιεργείται περί οκταώρου».

Στο τραπέζι βρίσκονται εναλλακτικά σενάρια για την οριστικοποίηση των βασικών ρυθμίσεων, σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν τους εργαζόμενους έως και 10 ώρες την ημέρα κατά μέγιστο , χωρίς πρόσθετη αμοιβή, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Οι επιπλέον ώρες θα αποθηκεύονται σε «τράπεζα χρόνου» και θα «επιστρέφονται» στους εργαζόμενους εντός έξι μηνών με τη μορφή μειωμένου ωραρίου ή ρεπό ή ημερών άδειας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την χθεσινή «γαλάζια» συνεδρίαση επεσήμανε στους βουλευτές ότι με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται μετά από 40 χρόνια στην βάση των ευρωπαϊκών δεδομένων πολλά ζητήματα για τον Έλληνα εργαζόμενο, «ο οποίος πλέον θα προστατεύεται από τις καταχρήσεις των εργοδοτών, σχετικά με απλήρωτες υπερωρίες ή την αδήλωτη εργασία, καθώς στην ψηφιακή του κάρτα θα δηλώνει ο ίδιος το πόσο δούλεψε». Το νομοσχέδιο, όπως συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, θεσπίζει πρώτη φορά άδεια μετ’ αποδοχών και για τον πατέρα και δίνει γονική άδεια για το ζευγάρι, κατοχυρώνει -και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό- για πρώτη φορά το δικαίωμα αποσυνδέσης στην τηλεργασία και θέτει, επιτέλους, ένα πλαίσιο ασφάλισης, αλλά και ασφάλειας για όσους εργάζονται σε εργασίες delivery και κούριερ».

Πριν δώσει το λόγο στον Κωστή Χατζηδάκη για να περιγράψει τους βασικούς πυλώνες που κατά την κυβέρνηση αφορούν στην υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι με την ψήφισή του «εξισώνεται, επιτέλους, η αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με εκείνη των υπολοίπων υπαλλήλων- ένα πάγιο αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος πραγματοποιείται από μία κεντροδεξιά κυβέρνηση».

Ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη στείλει τα μηνύματά τους για σφοδρές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό από την στιγμή που θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο φέρνει «κατάργηση οκταώρου, απλήρωτες υπερωρίες και ουσιαστικά μείωση των αποδοχών».

Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για νομοσχέδιο- έκτρωμα, μέσω του οποίου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κηρύττει πόλεμο στους εργαζόμενους με ευκαιρία την πανδημία. Βαφτίζει τον εργασιακό Μεσαίωνα «εκσυγχρονισμό της εργασιακής νομοθεσίας» και προωθεί την απλήρωτη εργασία, το ωράριο «λάστιχο» και τη μείωση αποδοχών μέσα από τις απλήρωτες υπερωρίες». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την κυβέρνηση να μην φέρει στη βουλή ένα τέτοιο νομοσχέδιο διαμηνύοντας στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας ότι θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από την ίδια την κοινωνία. Στον ίδιο τόνο και οι δηλώσεις στελεχών από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης- το Κίνημα Αλλαγής επίσης έχει δηλώσει ότι θα σταθεί απέναντι σε κινήσεις που φέρνουν εργασιακό μεσαίωνα.

Ο κ. Χατζηδάκης πάντως ισχυρίζεται ότι «η διευθέτηση του χρόνου εργασίας που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παρουσιάσει με fake news, θα μπορεί να εφαρμόζεται μόνο με συλλογική συμφωνία (όπως ισχύει σήμερα), ή με αίτηση του εργαζόμενου για συμφιλίωση της προσωπικής με την επαγγελματική του ζωή».

Όπως επιχείρησε να εξηγήσει στους βουλευτές της ΝΔ: «Μπορεί ένας εργαζόμενος να επιλέξει, αντί 8 ώρες την ημέρα επί 5θήμερο, να δουλεύει 10 ώρες την ημέρα επί 4ήμερο και να έχει τριήμερο ανάπαυσης. Με αυτό το μέτρο μπορούμε να πάμε σε 4ήμερη εργασία εφόσον το θέλει ο εργαζόμενος. Θέλουν άραγε, αυτοί που μας κατηγορούν να στερήσουν την τετραήμερη εργασία από τον εργαζόμενο αν την θέλει ο ίδιος;»

Η ηγεσία του υπουργείου επιμένει δε ότι με την ενεργοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα καταγράφονται με ακρίβεια δευτερολέπτου σε πραγματικό χρόνο οι ώρες εργασίας του μισθωτού και θα διαβιβάζονται αυτόματα με ηλεκτρονικό τρόπο στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Από την πλευρά του το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα μπορεί να διασταυρώνει τα στοιχεία και να επιβάλει πρόστιμα σε περίπτωση πραγματοποίησης υπερωριών που δεν πληρώνονται αλλά και να εντοπίζει την ψευδώς δηλωμένη μερική απασχόληση των εργαζομένων. Η χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας θα ξεκινήσει πιλοτικά από τις τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 50 άτομα ενώ σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο της ιδιωτικής οικονομίας.

Με το ίδιο νομοσχέδιο έρχονται ρυθμίσεις για την τηλεργασία και κανόνες για την καταπολέμηση φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στους χώρους εργασίας. Στο πλαίσιο των αλλαγών του συνδικαλιστικού νόμου «που έπρεπε μετά από 38 χρόνια να εκσυγχρονιστεί», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Εργασίας, προβλέπεται για πρώτη φορά προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της απεργίας. Το προσωπικό που θα εξακολουθεί να εργάζεται σε περίπτωση απεργίας στις επιχειρήσεις που η λειτουργία τους είναι κρίσιμη για το κοινωνικό σύνολο ορίζεται σε τουλάχιστον 40%. Η διάταξη αφορά κυρίως τις ΔΕΚΟ, την αποκομιδή σκουπιδιών και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αν ο εκπρόσωπος εργοδότη παραλείψει να κάνει όλα όσα πρέπει για να καθοριστεί το προσωπικό στοιχειώδους λειτουργίας θα διώκεται ποινικά.

Το διάβασα στο protothema.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1979,ΑΠΟΨΕΙΣ,64,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,713,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,138,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,763,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1825,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,172,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,113,ΕΛΛΑΔΑ,1265,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,159,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,45,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,494,Κόσμος,9655,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,436,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1549,Πολιτική,6845,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5999,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1139,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2783,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,93,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,639,Eco-News,2791,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Εργασιακά: Έρχεται πολιτική «μάχη» για το νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο το 8ωρο
Εργασιακά: Έρχεται πολιτική «μάχη» για το νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο το 8ωρο
Εργασιακά: Έρχεται πολιτική «μάχη» για το νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο το 8ωρο
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2021-04-15/ergasiaka-654.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/04/8.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/04/8.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content