Εργασία 4 ημερών! Ξεκινά πιλοτικά στο νότο της Ευρώπης

Εργασία 4 ημερών! Ξεκινά πιλοτικά στο νότο της Ευρώπης

👉Όλο και πιο κοντά στην εφαρμογή του παγκόσμιου σχεδίου της απραξίας του ανθρωπίνου γένους, που πρέπει να κάθεται και να εξαρτάται από τα επιδόματα.

Ένα μοντέλο εργασίας τεσσάρων αντί πέντε ημερών θέλει να δοκιμάσει πιλοτικά η Iσπανία. 

Πίσω από την ιδέα μιας εβδομάδας εργασίας τεσσάρων ημερών στην Ισπανία βρίσκεται ο Ινίγο Ερεχόν, επικεφαλής του μικρού αριστερού κόμματος Más País. Ο ίδιος κάνει εκστρατεία εδώ και καιρό προωθώντας την ιδέα: «Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες της Ευρώπης, όπου οι άνθρωποι εργάζονται τις περισσότερες ώρες. Η χώρα μας ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγική. Γιατί δεν προσπαθούμε να ξοδεύουμε λιγότερο χρόνο στο γραφείο και περισσότερο χρόνο να έχουμε για εμάς;» λέει χαρακτηριστικά.

Δηλαδή η χώρα δεν είναι παραγωγική, άρα ας καθίσουμε!!!

Ο Ερεγόν παρουσίασε την πρότασή του στην ισπανική κυβέρνηση συνεργασίας των Σοσιαλιστών με το αριστερό κόμμα Podemos και βρήκε ευήκοα ώτα. Το εργασιακό αυτό μοντέλο αναμένεται να δοκιμαστεί πιλοτικά από το φθινόπωρο.

Περίπου 6.000 εργαζόμενοι σε 200 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα εργάζονται μία ημέρα την εβδομάδα λιγότερο για τουλάχιστον έναν χρόνο, αλλά με πλήρη μισθό.

Η ιδέα που προβάλουν ότι κρύβεται πίσω από αυτό το σχέδιο είναι δήθεν, η δημιουργία νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης, που θα προκύψουν από την ελάφρυνση του εβδομαδιαίου χρονοδιαγράμματος των εργαζομένων που ήδη απασχολούνται. Ποιος όμως θα στηρίξει αυτό το παρανοϊκό σχέδιο; Φυσικά το ισπανικό κράτος, που αναμένεται να στηρίξει αντίστοιχες εταιρείες με 50 εκατομμύρια ευρώ.

Με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης;
Και φυσικά, από μόνος του ο ισπανικός προϋπολογισμός δεν αρκεί για να καλύψει τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου πειράματος! Τα κεφάλαια θα μπορούσαν να προκύψουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Για αλλού βγήκαν τα κονδύλια κι αλλού θα πάνε, όπως φαίνεται.

Ο καθηγητής Οικονομικών Χουάν Τόρες, από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, προπαγανδίζει κι αυτός τα θετικά του όλου εγχειρήματος: «Πράγματι, επενδύουμε χρήματα σε ένα πείραμα που δεν ξέρουμε καν αν θα αποδώσει. Αλλά το κόστος είναι διαχειρίσιμο και δεν ανταγωνίζεται άλλα κόστη που πρέπει να καλυφθούν για τη διαχείριση της πανδημίας. Συγκριτικά, πρόκειται για ένα μικρό ποσό». Ο Χουάν Τόρες εκτιμά ότι η εβδομάδα των τεσσάρων εργάσιμων ημερών μπορεί να οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας, κάτι που η Ισπανία χρειάζεται επειγόντως.

Τώρα γιατί δίνουν τα χρήματα ως μορφή επιδόματος της αεργίας για μια μέρα την εβδομάδα κι όχι για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αυτό δεν το αναλύουν οι υποστηρικτές της ιδέας.

Από την πλευρά του, ο Ινίγο Ερεχόν είναι αισιόδοξος και κοιτά στο μέλλον. «Το πείραμά μας θα αποφέρει αποτελέσματα. Και τότε θα μπορέσουμε να ξαναμιλήσουμε για τις συνθήκες εργασίας στην Ισπανία. Είμαι βέβαιος ότι τα σχέδιά μας θα οδηγήσουν σε καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους», λέει χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς οι υποστηρικτές του εγχειρήματος δεν αναφέρουν ή δεν μπορούν να δουν, ότι ο σκοπός αυτής της ιδέας είναι να εξαρτώνται όλο και περισσότερο οι εργαζόμενοι, από το όποιο κράτος, αφού συνηθίσουν να κάθονται άπραγοι, ειδικά τώρα με τη χρυσή ευκαιρία που δίνει στους παγκοσμιοποιητές ο ιός, με τις καραντίνες, και να φτωχοποιούνται όλο και περισσότερο κι αυτοί και τα κράτη, που θα δανείζονται όλο και περισσότερο, για να καλύπτουν τις δαπάνες των ημερομισθίων που πρέπει να πληρωθούν, παρά το ότι οι εργαζόμενοι θα κάθονται. Φτωχοποίηση σημαίνει απόλυτη εξάρτηση κι έλεγχος από την όποια εξουσία.

Το τυράκι όλοι το βλέπουν τη φάκα όμως; Και φυσικά είναι πολύ πιθανόν να έχουμε τις ίδιες εξελίξεις κι εδώ στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.


Το διάβασα στο el.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Εργασία 4 ημερών! Ξεκινά πιλοτικά στο νότο της Ευρώπης
Εργασία 4 ημερών! Ξεκινά πιλοτικά στο νότο της Ευρώπης
Εργασία 4 ημερών! Ξεκινά πιλοτικά στο νότο της Ευρώπης
https://rodopinet.gr/wp-content/uploads/2020/04/ergasianuxta_314412519.jpg
https://i.ytimg.com/vi/JlbleGmvLwo/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/04/4_7.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/04/4_7.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content