Self test: Υποχρεωτικά και για μαθητές και εργαζόμενους - Δωρεάν μια συσκευασία για όλους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Self test: Υποχρεωτικά και για μαθητές και εργαζόμενους - Δωρεάν μια συσκευασία για όλους

👉Βάσιμες ελπίδες για ταχύτερη έξοδο, με ασφάλεια και οργάνωση, από τη στενωπό του τρίτου επιδημικού κύματος δημιουργεί η απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της κυβέρνησης για τη δωρεάν διάθεση στους πολίτες αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) έναντι του κορωνοϊού.
Εντός του πρώτου 10ημέρου του Απριλίου, μέσω των φαρμακείων της γειτονιάς θα είναι διαθέσιμη για δύο μήνες η νέα αυτή διαγνωστική μέθοδος αυτοελέγχου για όσους το επιθυμούν αλλά και ως υποχρεωτική για κρίσιμες ομάδες πληθυσμού.

Ήδη 30 εταιρίες κατέθεσαν προσφορές ανταποκρινόμενες στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για παράδοση 10 εκατομμυρίων self test σε συγκεκριμένο εύρος χρόνου, που έγινε από την Πολιτική Προστασία. Σήμερα αναμένεται να σταλεί ο φάκελος στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου. Αυτού του είδους τα τεστ κυκλοφορούν ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πληρούν τις ίδιες αυστηρές προδιαγραφές με τα ταχέα τεστ (rapid test), που απορρέουν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Πλέγμα ασφαλείας για την οικονομία και την κοινωνία


Εκτιμάται ότι το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου η διενέργεια των self test θα λειτουργήσει ως ένα πλέγμα ασφαλείας για την οικονομία και την κοινωνία, περιορίζοντας τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, ενώ παράλληλα η εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος θα συμβάλλει στην περαιτέρω θωράκιση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό που παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η υποχρεωτικότητα της διενέργειας των self test θα εγγυηθεί την εύρυθμη και ασφαλή επανεκκίνηση της εκπαίδευσης καθώς και ζωτικών κλάδων της οικονομίας. Επιστήμονες και κυβερνητικό επιτελείο θέλουν να διασφαλίσουν τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, θέτοντας όμως ως στόχο «ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείσει».

«Κάνοντας self test μια φορά την εβδομάδα έχουμε τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε τον ιό, να σταματήσουμε τη διασπορά και μετάδοσή του και να οδηγηθούμε με σχέδιο και ασφάλεια σε επανεκκίνηση δραστηριοτήτων», εξήγησε ο κ. Κοντοζαμάνης. Εκπαιδευτικοί και μαθητές, εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τον τουρισμό, τη ναυτιλία/ακτοπλοΐα, τη μεταποίηση, τα δικαστήρια και τις μεγάλες επιχειρήσεις, αποτελούν τις κρίσιμες ομάδες-στόχους που υποχρεωτικά θα υποβάλλονται κάθε εβδομάδα σε self test. Εκτιμάται ότι πρόκειται για περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια πολίτες, που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική διενέργεια των self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επικαλέστηκε το παράδειγμα της Σλοβακίας όπου τα μαζικά selftest σε δύο δόσεις μείωσαν τον επιπολασμό της λοίμωξης Covid-19 κατά 50% και βοήθησε σημαντικά στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με την εμβολιαστική εκστρατεία έχουν θωρακιστεί το 61% των ηλικιωμένων άνω των 75 χρόνων (την περασμένη Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους 70-74 χρόνων), η στρατηγική του ελέγχου (testing) πλέον δίνει προτεραιότητα στα νεότερα άτομα, που είναι ενεργά εργασιακά. Έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του self testing, όπως διευκρίνισε ο κ. Κοντοζαμάνης, να δοθεί προτεραιότητα στα άτομα ηλικίας έως 67 χρόνων.

Απλή και εύκολη μέθοδος αυτοελέγχου


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, οι πολίτες με «διαβατήριο» τον ΑΜΚΑ τους θα μπορούν να προμηθεύονται μια φορά την εβδομάδα από το φαρμακείο της γειτονιάς δωρεάν μια συσκευασία self test, προκειμένου να αυτοελέγχονται για κορωνοϊό. Οι πολίτες θα παραλαμβάνουν τις συσκευασίες και για τα ανήλικα παιδιά τους δηλώνοντας τους σχετικούς ΑΜΚΑ, όπως και για τους ηλικιωμένους γονείς τους.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ απευθύνονται σε ασυμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς φορείς του κορωνοϊού και προϋποθέτουν τη λήψη είτε ρινικού επιχρίσματος, είτε σιέλου. Από τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα προκύπτει ότι, περίπου ένα στα τρία άτομα που είναι φορείς του κορωνοϊού, δεν έχουν συμπτώματα και τον μεταδίδουν χωρίς να το γνωρίζουν. Μέσα, λοιπόν, από μια απλή και γρήγορη διαδικασία, που ο καθένας μπορεί να διεκπεραιώσει, θα μπορεί να μάθει αν είναι φορέας του ιού και να το δηλώνει στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr.

Σύμφωνα με όσα είναι προς το παρόν γνωστά, η δήλωση θετικού αποτελέσματος στη πλατφόρμα θα συνεπάγεται την έκδοση βεβαίωσης. Με αυτήν ο πολίτης θα μπορεί να προγραμματίσει δωρεάν ραντεβού για διαγνωστικό τεστ ταχέως ελέγχου (rapid test) σε δημόσια υγειονομική δομή, για την επιβεβαίωση του αρχικού αποτελέσματος και ενημέρωση του Μητρώου Ασθενών με λοίμωξη Covid-19.

Η βεβαίωση από την πλατφόρμα selftesting.gov.gr δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απουσία από την εργασία ή το σχολείο. Θα χρειάζεται το θετικό αποτέλεσμα του rapid test. Όπως εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, «το self test είναι μια διαδικασία συμπληρωματική στις δράσεις στοχευμένου και τυχαιοποιημένου ελέγχου για την έγκαιρη ανίχνευση των ασυμπτωματικών φορέων του ιού».
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1948,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,694,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,128,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,189,ΒΟΛΟΣ,57,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,151,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,857,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,380,Κόσμος,9504,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,365,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5935,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1102,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2590,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,35,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,618,Eco-News,2754,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Self test: Υποχρεωτικά και για μαθητές και εργαζόμενους - Δωρεάν μια συσκευασία για όλους
Self test: Υποχρεωτικά και για μαθητές και εργαζόμενους - Δωρεάν μια συσκευασία για όλους
Self test: Υποχρεωτικά και για μαθητές και εργαζόμενους - Δωρεάν μια συσκευασία για όλους
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2021-03-29/self_tests.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/self-test.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/self-test.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content