Νικόλας Στραβοπόδης: Ο πρωταγωνιστής της δεύτερης ποινικής δίωξης του ελληνικού #MeToo

Νικόλας Στραβοπόδης: Ο πρωταγωνιστής της δεύτερης ποινικής δίωξης του ελληνικού #MeToo

👉Μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη, που έχει προφυλακιστεί, ένας ακόμη ηθοποιός βρίσκεται, επισήμως πλέον, ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία του βιασμού. Με την ποινική δίωξη που άσκησε σήμερα η Εισαγγελία εναντίον του Νικόλα Στραβοπόδη ξεκινά η ποινική διερεύνηση της δεύτερης υπόθεσης του ελληνικού κινήματος #MeToo στο πλαίσιο του οποίου έχουν κατατεθεί καταγγελίες και μαρτυρίες που συγκλονίζουν.

Ο 37χρονος ηθοποιός κατηγορείται για τον βιασμό του 38χρονου Δημήτρη Άνθη ο οποίος, στις αρχές Φεβρουαρίου, κατέθεσε μήνυση εναντίον του καταγγέλοντας πως τον βίασε το 2006, στο σπίτι του, κατηγορία η οποία εντάσσεται οριακά στα «ζωντανά» αδικήματα. Λίγες ημέρες μετά μάλιστα ο μηνυτής εμφανίστηκε ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή περιγράφοντας, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τα όσα βίωσε.

Εξομολογήθηκε πως ανακάλυψε τον δικό του βιαστή στο πρόσωπο του δεύτερου προσώπου που συμμετείχε στο περιστατικό άγριας σεξουαλικής κακοποίησης από τον Δημήτρη Λιγνάδη, του Νίκου Σ., με την συνέντευξη του οποίου ξεκίνησε ο χορός των αποκαλύψεων που συνταράσσει εδώ και ένα μήνα περίπου το χώρο του ελληνικού θεάτρου.

Ο Νικόλας Στραβοπόδης με τον Δημήτρη Λιγνάδη στην θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Την εμπλοκή του Νικόλα Στραβοπόδη και σε άλλα περισταστικά σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και την κοινή δράση του με τον Δημήτρη Λιγνάδη επιβεβαίωσε, μέσω της μαρτυρίας του, ένα ακόμη άτομο, ο Χρήστος Πέρρος, αποκαλύπτοντας πως όταν σπούδαζε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου τον προσέγγισε δύο φορές με στόχο να τον πείσει να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις.

Όταν το όνομα του καταγγελόμενου ηθοποιού είδε το φως της δημοσιότητας ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες δηλώνοντας πως δεν βίασε ούτε τον Δημήτρη Άνθη ούτε κάποιον άλλο ποτέ στη ζωή του, ισχυριζόμενος πως πρόκειται για μια καθαρά συναινετική συνεύρεση μεταξύ ενηλίκων και επιμένοντας πως το περιστατικό συνέβη όχι το 2006, όπως αναφέρει ο μηνητής του, αλλά δύο χρόνια αργότερα.

Παρόλα αυτά και μετά τις νέες καταγγελίες και μαρτυρίες εναντίον του, που κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες στην Εισαγγελία ο δικηγόρος του Δημήτρη Άνθη, Ιωάννης Βλάχος, κρίθηκε πως υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για την άσκηση ποινικής δίωξης η οποία και διατάχθηκε παράλληλα με την κλίση του κατηγορούμενου σε ανωμοτί κατάθεση, η οποία αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η σχέση με τον Λιγνάδη και οι δυνατές επαγγελματικές συνεργασίες

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνας ο Νικόλας Στραβοπόδης σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ΄ όπου αποφοίτησε το 2006. Δύο χρόνια νωρίτερα επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, που είχαν την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου ενώ αμέσως μετά την αποφοίτησή του ξεκίνησε δυναμικά την επαγγελματική του πορεία.

Μέσα στην δεκαετία που ακολούθησε κατάφερε να συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτης του ελληνικού θεάτρου, μεταξύ των οποίων ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ρήγος κ.α. συμμετέχοντας σε παραστάσεις αρχαίου δράματος, κλασικού αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου. Η πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική του δουλειά, σε κείμενο, σκηνοθεσία και σκηνικά του ίδιου, ήταν η παράσταση «Lonely Tunes», που έκανε πρεμιέρα τον χειμώνα του 2010 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να περιοδεύει αργότερα και σε άλλες πόλεις. Επρόκειτο, αναμφισβήτητα, για ένα ανατρεπτικό, ακατάλληλο για ανηλίκους έργο, με πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες δημοφιλείς παιδικούς ήρωες με σκοτεινά όμως προσωπεία όπως μία κτηνοβάτισσα Τζέσικα Ράμπιτ, μία φτηνοπόπ Μπάρμπι και ένας Αστυνόμος Σαΐνης παιδεραστής!


Ο Νικόλας Στραβοπόδης σε σκηνή από την τηλεοπτική σειρά «8 λέξεις»Λίγο αργότερα, όπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του, μετακόμισε στην Κύπρο όπου έμεινε μόνιμα για τέσσερα χρόνια προκειμένου να ξεπεράσει την κατάθλιψη η οποία τον ταλαιπωρούσε. Ο τρόπος ζωής εκεί, σε συνδυασμό με την επαγγεματική του δραστηριότητα, τον βοήθησαν, όπως ο ίδιος είχε πει, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Το 2016 ο Νικόλας Στραβοπόδης συμμετείχε στον θίασο της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», που είχε ανεβάσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, με πρωταγωνιστές δύο έφηβους. Παρότι ο ίδιος το αρνείται στις επίσημες δηλώσεις του φαίνεται πως η σχέση μεταξύ τους, όχι μόνον σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, είχε διάρκεια. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι κατά καιρούς είχαν θεαθεί να διασκεδάζουν μαζί αλλά και πως στους θεατρικούς κύκλους ο Στραβοπόδης θεωρούνταν βοηθός του Λιγνάδη.

Πάντως ο 37χρονος σήμερα ηθοποιός έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την συνεργασία του με τον δημιουργό επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών Αντρέα Γεωργίου. Στο «Τατουάζ» υποδυόταν έναν επικίνδυνο απαγωγέα ενώ στις «8 λέξεις», που προβάλλονται μέχρι σήμερα, υποδυόταν έναν γκέι καθηγητή πανεπιστημίου που έφερε αναταραχή στη ζωή ενός ζευγαριού. Τελευταία φορά που εμφανίστηκε στην συγκεκριμένη σειρά ήταν το περασμένο Φθινώπορο, καθώς ο ρόλος του ολοκληρώθηκε. Η πιο πρόσφατη επαγγελματική του δραστηριότητα ήταν η συμμετοχή του στην σεναριακή ομάδα τηςτηλεοπτικής σειράς της κρατικής τηλεόρασης «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» από την οποία όμως απομακρύνθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, πιθανότατα λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων – παρενοχλήσεων.

Η συνέχεια του σεναρίου της ζωής του θα γραφτεί από την δικαιοσύνη!

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Νικόλας Στραβοπόδης: Ο πρωταγωνιστής της δεύτερης ποινικής δίωξης του ελληνικού #MeToo
Νικόλας Στραβοπόδης: Ο πρωταγωνιστής της δεύτερης ποινικής δίωξης του ελληνικού #MeToo
Νικόλας Στραβοπόδης: Ο πρωταγωνιστής της δεύτερης ποινικής δίωξης του ελληνικού #MeToo
https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2021/03/554363/98-30826694103824-4652363935677101480470-3538191627-2276-97286057.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/metoo.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/metoo.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content