Lockdown... μέχρι το Πάσχα: Δεν ανοίγει τίποτα εντός Μαρτίου - Πάνω από 15% η ύφεση του α' τριμήνου του 2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Lockdown... μέχρι το Πάσχα: Δεν ανοίγει τίποτα εντός Μαρτίου - Πάνω από 15% η ύφεση του α' τριμήνου του 2021

👉Με μια ύφεση που τρομάζει η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρατείνει και άλλο το lockdown εναποθέτοντας όλες τις ελπίδες της για οικονομικά «ανάσα» σε... Ρουμάνους τουρίστες.

Όπως έχει γίνει πλέον γνωστό ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναμένεται να ανακοινώσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, έστω και με το click away την ερχόμενη Παρασκευή, παρόλο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί πως η χώρα θα ανοίξει στις 15 Μαρτίου!

Όπως όλα δείχνουν θα πάει πιο πίσω από την 29η Μαρτίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου με συνέπεια να πάνε ακόμη πιο πίσω το άνοιγμα στα σχολεία και η εστίαση.

Στην κυβέρνηση ουσιαστικά έχουν ως στόχο το άνοιγμα της χώρας να γίνει μέχρι το Πάσχα και ακόμα και τότε βέβαια θα λειτουργεί με αυστηρούς κανόνες.

«Τα δεδομένα αυτών των ημερών και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα δεν επιτρέπουν επιπλέον μέτρα χαλάρωσης, φαίνεται να βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να επιπεδώνεται αυτή η κατάσταση και να έρθει μετά και η υποχώρηση», δήλωσε ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό και καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως «όταν το σύστημα υγείας "αγκομαχάει" και επιστρατεύουμε γιατρούς για να διασφαλίσουμε την υγεία των πολίτων, είναι πρόωρο να μιλάμε για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς».

Βατόπουλος: Δύσκολα να ανοίξει το λιανεμπόριο

Την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη εξέφρασε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το άνοιγμα είναι δυνατό μόνο αν γίνει με τέτοιο τρόπο που δεν θα αυξήσει την κινητικότητα. Πρόσθεσε, δε, ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς το άνοιγμά τους αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι μια απόφαση πολιτική.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση και ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Συνεχίζεται ο κατήγορος της ελληνικής οικονομίας

Κατηφόρα. Αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την πορεία της ελληνικής οικονομίας μέσα στο 2021, διότι η κατάσταση της πανδημίας μοιάζει εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η ελληνική οικονομία. Πλέον και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παραδέχονται ότι η πτώση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που προέβλεπαν αρχικά, εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown.

Ορισμένοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα είναι πολύ βαθιά η ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά το τρέχον πρώτο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, το 15%, κάτι το οποίο προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση. Το παραπάνω έρχεται να προστεθεί στη χείριστη περσινή χρονιά, οπότε η Ελλάδα κατέγραψε την τρίτη βαθύτερη ύφεση μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωζώνης εμφανίζοντας συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 8,2% έναντι 11,0% της Ισπανίας και 8,9% της Ιταλίας.

Αν και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια την ένταση και την έκταση των πληγών στην οικονομία, θεωρείται βέβαιο ότι ο στόχος για ανάπτυξη 4,8% φέτος έχει χαθεί οριστικά και πλέον προσγειώνεται στην περιοχή του 3%, με τα κυβερνητικά στελέχη να διαψεύδονται για ακόμη μια φορά. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο ΟΟΣΑ έχει κάνει λόγο για ανάκαμψη η οποία μόλις που θα φτάνει το 0,9% για το 2021.

Εν τω μεταξύ πολύ μεγάλο ζήτημα είναι και η εκτόξευση του χρέους σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ένα χρέος κοντά στο 208% του ΑΕΠ, με υψηλά ελλείμματα σε μια συνεχιζόμενη διεθνή αβεβαιότητα, την οποία δημιουργεί η συνέχιση της πανδημίας με τη βοήθεια και των προβλημάτων που συνεχίζει να έχει η προμήθεια των εμβολίων, ειδικά για την Ευρώπη, είναι σημεία ανησυχίας για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το χρέος θα “πέσει” στο 202% - 203% του ΑΕΠ στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη μεσοπρόθεσμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα φαίνεται ότι θα υπάρξει αναθεώρηση και για τον στόχο του πρωτογενούς ελλείμματος για τη φετινή χρονιά εξαιτίας της συνέχισης της πανδημίας. Με αυτά τα δεδομένα το πρωτογενές έλλειμμα θα είναι αυξημένο κατά τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ, από το 3,88% του ΑΕΠ του προϋπολογισμού κοντά στο 6% του ΑΕΠ, με ανάλογη προσαρμογή και στο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Επίσης κυριαρχεί μεγάλη ανησυχία και για την πορεία των πραγμάτων τα επόμενα χρόνια. Πρόσφατη μελέτη της Eurobank για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία σημειώνει ότι, βάσει της πρώτης εκτίμησης των ετήσιων εθνικών λογαριασμών, το πραγματικό ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2020 ήταν κατά -29,8% (-66,9 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές) μικρότερο σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος το 2007 (προ κρίσης χρέους επίπεδα) κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια με σχετικά υψηλούς ρυθμούς μεγέθυνσης για να ανακτηθούν οι εν λόγω απώλειες παραγωγής - εισοδήματος.

Συγκεκριμένα η επιστροφή του πραγματικού ΑΕΠ σε ορίζοντα δεκαετίας στα επίπεδα του 2007 ισοδυναμεί με έναν μέσο ετήσιο ρυθμό μεγέθυνσης της τάξεως του 3,6%. Με δεδομένο το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας (μακροπρόθεσμα αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση), η επίτευξη τέτοιου επιπέδου ρυθμών μεγέθυνσης προϋποθέτει μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας και των επενδύσεων.

Έτσι, αν ο μέσος ετήσιος πραγματικός ρυθμός μεγέθυνσης διαμορφωθεί στο 3,6% για την περίοδο 2020-2030, τότε το πραγματικό ΑΕΠ του 2030 θα είναι ίσο με αυτό του 2007! Είναι πέρα για πέρα αντιληπτό σε ποιο σημείο βρίσκεται η ελληνική οικονομία.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,428,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,852,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,374,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,363,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1099,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Lockdown... μέχρι το Πάσχα: Δεν ανοίγει τίποτα εντός Μαρτίου - Πάνω από 15% η ύφεση του α' τριμήνου του 2021
Lockdown... μέχρι το Πάσχα: Δεν ανοίγει τίποτα εντός Μαρτίου - Πάνω από 15% η ύφεση του α' τριμήνου του 2021
Lockdown... μέχρι το Πάσχα: Δεν ανοίγει τίποτα εντός Μαρτίου - Πάνω από 15% η ύφεση του α' τριμήνου του 2021
https://ygeia50plus.gr/wp-content/uploads/2020/11/karantina1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/lockdown-15-2021.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/lockdown-15-2021.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content