Lockdown: Παράταση έως τις 15 Μαρτίου για να ανοίξει το λιανεμπόριο, έτοιμο για πάσα χρήση το 13032

Lockdown: Παράταση έως τις 15 Μαρτίου για να ανοίξει το λιανεμπόριο, έτοιμο για πάσα χρήση το 13032

👉Μία αποστροφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου, Μητσοτάκη, το μεσημέρι της Δευτέρας σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών ΜΕΘ από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ, ήταν αρκετή για να «επιβεβαιώσει» αυτό που συζητείται κατά κόρον τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη και τους επιστήμονες.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης», είπε ο πρωθυπουργός «δείχνοντας», έστω και με αυτόν τον έμμεσο τρόπο, παράταση του lockdown έως τις 15 Μαρτίου. Αυτό που είχε μεταφέρει, όμως, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα το protothema.gr, είχε ήδη αρχίσει να μπαίνει στην δημόσια σφαίρα συζήτησης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, τρεις υπουργοί, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Στέλιος Πέτσας και Γιώργος Γεραπετρίτης, άφησαν να εννοηθεί πως η αγορά θα επαναλειτουργήσει από τα μέσα Μαρτίου, φανερώνοντας έτσι την ρεαλιστική προσέγγιση, πως δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι θεαματικά την εβδομάδα που διανύουμε που να οδηγήσει τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, άρση του lockdown.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα άλλωστε δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Ο Φεβρουάριος είχε προετοιμάσει το έδαφος για το ρεκόρ Δευτέρας με 1.176 νέα κρούσματα και τους διασωληνωμένους πάνω από το φράγμα των 400 για την πρώτη ημέρα του Μαρτίου. Παράλληλα, αρκετές περιοχές εμφανίζουν αύξηση κρουσμάτων προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς οι οποίοι βλέπουν τις εστίες να πολλαπλασιάζονται και ετοιμάζονται για νέες εντάξεις στο καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου για περιφερειακές ενότητες.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η απογοητευτική εικόνα στα νοσοκομεία, αφού οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους, δύο εβδομάδες αφότου οι διασωληνώσεις ασθενών με COVID-19 έσπασαν το φράγμα των 300. Η καθημερινή κινητικότητα στα νοσοκομεία είναι ενδεικτική: Χθες 273 ασθενείς με κορωνοϊό εισήχθησαν σε νοσοκομεία, όπως αποκάλυψε το protothema.gr ενώ τα εξιτήρια δεν ξεπέρασαν τα 73.

Μετά το lockdwn τι;

Αν και είναι πρόωρη η συζήτηση, στο κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν τρόπους προκειμένου η Καθαρά Δευτέρα να είναι η τελευταία μέτρα στην Αττική με αυστηρά μέτρα περιορισμού και από την επομένη, 16 Μαρτίου, να σημάνει η έναρξης της αντίστροφης πορείας της πανδημίας. Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στο protothema.gr εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος επαναλαμβάνοντας μία άποψη που έχει εκφραστεί και από αρκετούς επιστήμονες. «Να κάνουμε λίγη υπομονή, έτσι ώστε αυτό το lockdown να είναι και το τελευταίο».

Άλλωστε κάτι που τονίζεται από ειδικούς και πολιτικούς αλλά κυρίως από την αγορά είναι πως πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια καθυστέρησης επαναφοράς της οικονομικπής δραστηριότητας. Το άνοιγμα, κυρίως του λιανεμπορίου, είναι κάτι που αναζητά εναγωνίως ο επιχειρηματικός κόσμος, οι εργαζόμενοι και φυσικά η ίδια η οικονομία και τα κρατικλα ταμεία.

Η κόπωση της κοινωνίας

Την ίδια ώρα η κοινωνία εμφανίζεται κουρασμένη, αλλά φαίνεται να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ η οποία θέλει το 68% των πολιτών να τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown. Από την άλλη, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 24% εμφανίζεται υπέρ της άμεσης χαλάρωσης των μέτρων, κάτι που αποδεικνύει την κόπωση των πολιτών μετά από έναν χρόνο πανδημίας.Στην ίδια έρευνα, για την προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί κατά το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, το 44% θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξουν ταυτόχρονα τα σχολεία και το λιανεμπόριο .Έτοιμο το 13032

Παράλληλα σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς, όποτε κι αν έρθει αυτό, αφού, όπως έγινε γνωστό από χθες, η πλατφόρμα για τα SMS στο 13032 βρίσκεται σε λειτουργία. «Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή»
τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Από τα λεγόμενά του, ωστόσο γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μπορεί να υπάρχει μία κατεύθυνση ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη, αφού όπως έχουν τονίσει κυβερνητικά στελέχη, σκοπός τους είναι να διευκολύνουν το λιανεμπόριο το οποίο έχει δείξει πως είναι ικανό να προσαρμοστεί σε κάθε συνθήκη. Ο τελευταίος λόγος πάντως (πριν τις εισηγήσεις των επιστημόνων) είναι στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς αυτός θα αποφασίσει εάν και πώς θα τεθεί σε εφαρμογή το 13032, το οποίο πάντως λειτουργεί ήδη.Εάν στείλεις SMS στο 13032, η αυτόματη απάντηση που λαμβάνεται είναι «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα», ενώ εάν στείλεις και δεύτερη φορά, το αυτοματοποιημένο μήνυμα γράφει «Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή. Επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως», κάτι που δείχνει πως υπάρχει «κόφτης» στην νέα αυτή πλατφόρμα, ενώ όπως έχει γίνει νωστό, το SMS θα έχει διάρκεια περίπου τρεις ώρες.

Από το protothema.gr
Το διάβασα στο katohika.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,504,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2097,ΑΠΟΨΕΙΣ,105,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,155,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,840,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,200,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,914,ΒΙΝΤΕΟ,327,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1857,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,217,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1897,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,41,ΕΡΕΥΝΕΣ,70,ΖΩΗ,227,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,84,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,87,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,962,Κόσμος,10101,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,54,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,637,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1647,Πολιτική,6935,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6178,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,83,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,66,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1234,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3223,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,76,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,118,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,728,Eco-News,2902,GP - info,5,voice healing therapy,63,
ltr
item
Ploumistos.com: Lockdown: Παράταση έως τις 15 Μαρτίου για να ανοίξει το λιανεμπόριο, έτοιμο για πάσα χρήση το 13032
Lockdown: Παράταση έως τις 15 Μαρτίου για να ανοίξει το λιανεμπόριο, έτοιμο για πάσα χρήση το 13032
Lockdown: Παράταση έως τις 15 Μαρτίου για να ανοίξει το λιανεμπόριο, έτοιμο για πάσα χρήση το 13032
https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/2020/11/locskdown-monastiraki-scaled.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/lockdown-15-13032.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/lockdown-15-13032.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content