Τελειώνουν το ελεύθερο Διαδίκτυο; Διαδικασία παρωδία με Facebook,Twitter, Google

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τελειώνουν το ελεύθερο Διαδίκτυο; Διαδικασία παρωδία με Facebook,Twitter, Google

👉Στην πρώτη τους εμφάνιση ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ, από τότε που υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, οι επικεφαλής του Facebook, της Google και του Twitter ερωτήθηκαν από κοινοβουλευτικούς των ΗΠΑ εάν οι πλατφόρμες τους έχουν κάποιο μέρος της ευθύνης για τα επεισόδια, «ναι ή όχι;».

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούνται ευρέως για την ενίσχυση των παροτρύνσεων για βία και την εξάπλωση της παραπληροφόρησης που συνέβαλε στα γεγονότα.

Δεν αποκλείεται όμως να κατηγορούνται μέσα σε όλη αυτή την παρωδία (είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό πως το Κογκρέσο μπορεί να τα βάλει με πολυεθνικές), όσοι χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες, για να εκφράσουν απλά διαφωνίες ή διαφορετικές απόψεις, για θέματα που έρχονται σε αντίθεση με αυτό που προβάλλεται από την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων.

Σύμφωνα με το Reuters, μόνο ο Τζακ Ντόρσεϊ, επικεφαλής του Twitter, απάντησε «ναι» στην ερώτηση αυτή, μα είπε ότι το «ευρύτερο οικοσύστημα» πρέπει να ληφθεί υπόψιν.

Τι εννοεί ως ευρύτερο οικοσύστημα; Μήπως όλο το πλαίσιο ελεύθερης έκφρασης που υπάρχει τώρα στο διαδίκτυο;

Ο Σούνταρ Πιτσάι της Alphabet (Google) είπε ότι η εταιρεία πάντα νιώθει ευθύνη, μα είναι πολύπλοκο ερώτημα.


Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook είπε ότι η εταιρεία του ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία «αποτελεσματικών συστημάτων». Επίσης, είπε ότι οι πολίτες που έκαναν τα επεισόδια και ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα έπρεπε να λογοδοτήσουν.

Μέλη του Κογκρέσου καταφέρθηκαν έντονα εναντίον της προσέγγισης των πλατφορμών ως προς το ψευδές ή επικίνδυνο περιεχόμενο.

Οι τρεις εταιρείες έχουν κάνει βήματα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, μα έρευνες έχουν δείξει πως ακόμα υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό στις πλατφόρμες τους.

Φυσικά, το τι θεωρείται ψευδές και παραπληροφόρηση, είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, που απασχολεί τον κόσμο και τους χρήστες ειδικότερα και σίγουρα θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο επίλυσης που μας ετοιμάζουν ή ήδη μας έχουν έτοιμη εδώ και καιρό. Απλά μένει να δούμε ποια θα είναι αυτή.

«Τραπήκαμε σε φυγή καθώς ένας όχλος βεβήλωνε το Καπιτώλιο, την αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων και τις δημοκρατικές μας διαδικασίες» είπε ο Αντιπρόσωπος Μάικ Ντόιλ των Δημοκρατικών, που ρώτησε τα κορυφαία εταιρικά στελέχη για την ευθύνη τους. «Εκείνη η επίθεση, και το κίνημα που την υποκίνησε, άρχισε και καλλιεργήθηκε στις πλατφόρμες σας» πρόσθεσε.

Τα μέλη του Κογκρέσου επίσης ρώτησαν τα μεγάλα «αφεντικά» της «Big Tech» για την εξάπλωση της παραπληροφόρησης σχετικά με την Covid-19 και τα εμβόλια.

Εξέφρασαν προβληματισμούς για την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά- περιλαμβανομένων ερωτήσεων για το σχέδιο του Facebook να δημιουργήσει μια εκδοχή του Instagram για παιδιά.

Πρόβλημα που ζητά λύση

«Το business model σας το ίδιο έχει εξελιχθεί στο πρόβλημα και ο καιρός της αυτορρύθμισης έχει περάσει. Είναι καιρός να νομοθετήσουμε για να λογοδοτείτε» είπε ο Φρανκ Παλόουν των Δημοκρατικών, πρόεδρος της επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου.

Κάποιοι ζητούν κατάργηση ή αναθεώρηση της αποκαλούμενης Section 230, που προστατεύει τις online πλατφόρμες από την ευθύνη για το περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες– κάτι που ζητούν τόσο Δημοκρατικοί όσο και Ρεπουμπλικανοί.

Σε ανακοίνωσή του το Facebook υποστηρίζει πως η Section 230 πρέπει να αναθεωρηθεί, ώστε να παρέχεται στις εταιρείες «ασυλία» μόνο εάν ακολουθούνται οι βέλτιστες δυνατές πρακτικές για την απομάκρυνση επιβλαβούς περιεχομένου. Οι Πιτσάι και Ντόρσεϊ είπαν πως είναι ανοιχτοί σε κάποιες από τις αλλαγές που προτείνει το Facebook.

Το διάβασα στο el.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,426,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1943,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,692,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,126,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,753,ΒΙΝΤΕΟ,186,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1813,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,827,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,366,Κόσμος,9492,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,354,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1516,Πολιτική,6796,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5929,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1098,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2581,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,614,Eco-News,2750,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Τελειώνουν το ελεύθερο Διαδίκτυο; Διαδικασία παρωδία με Facebook,Twitter, Google
Τελειώνουν το ελεύθερο Διαδίκτυο; Διαδικασία παρωδία με Facebook,Twitter, Google
Τελειώνουν το ελεύθερο Διαδίκτυο; Διαδικασία παρωδία με Facebook,Twitter, Google
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2020/11/congress-USA-1024x683.jpg
https://i.ytimg.com/vi/gtrxkNT65rA/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/facebooktwitter-google.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/facebooktwitter-google.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content