Αυτοπαρατήρηση: Η ικανότητα σου για να κάνεις ότι θέλεις, αρκεί να ξέρεις ποιος είσαι

Αυτοπαρατήρηση: Η ικανότητα σου για να κάνεις ότι θέλεις, αρκεί να ξέρεις ποιος είσαι

👉Η ικανότητα σου να κάνεις ότι θέλεις, αρκεί να ξέρεις ποιος είσαι. Πως μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα;

Η λέξη κλειδί: Αυτοπαρατήρηση

Μερικές ερωτήσεις προς τον εαυτό σου:
 • Τι σε κάνει να νιώθεις ενθουσιασμό και χαρά;
 • Ποια είναι τα ταλέντα σου και που έχεις ιδιαίτερη κλίση;
 • Τι είναι αυτό που μπορείς να συζητάς για ώρες;
 • Πότε νιώθεις παντοδυναμία και αυτοπεποίθηση;
 • Ποιο είναι το πάθος σου;
 • Πότε νιώθεις μεγαλύτερη διαύγεια και έμπνευση; Το πρωί ή το βράδυ;
 • Όταν βλέπεις ευτυχισμένους τους ανθρώπους τι σκέφτεσαι;
 • Αν μπορούσες να περιγράψεις τον εαυτό σου με πέντε λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;
 • Γιατί η αυτογνωσία είναι τόσο σημαντική; Που σε βοηθάει;
 • Ρισκάρεις ή μένεις στη ζώνη άνεσης σου;
Οι απαντήσεις σου σε οδηγούνε προς τα κάπου που μόνο εσύ ξέρεις, από εδώ και πέρα για να πετύχεις αυτά που θέλεις χρειάζεσαι κίνητρα και στόχους.

Στόχος είναι: ένα όνειρο ή μια επιθυμία που έχουμε δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσουμε.

 • Σωστή δομή.
 • Πραγματική επιθυμία με ισχυρά κίνητρα
 • Κατάλληλος στόχος προς υλοποίηση
 • Αποτελεσματική υλοποίηση
Είναι πολύ σημαντικό να καταγράφουμε τους στόχους μας. Ημερησίως, εβδομαδιαία, μηνιαία, ανά εξάμηνο , ανά χρόνο. Ξεκινάμε με τους μικρούς στόχους και συνεχίζουμε με τους μεγαλύτερους στόχους μας. Και είναι σημαντικό να βάζουμε μεγάλους στόχους γιατί αυτοί είναι που μας βγάζουν από τη ζώνη ασφαλείας μας.

«Αν θέλεις να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, εξάρτησε την από έναν στόχο, όχι από ανθρώπους ή από αντικείμενα.»

Ερωτήσεις
 1. Εσένα ποιοι είναι οι στόχοι σου για όλους τους τομείς; (Τουλάχιστον 10)
 2. Αν είχες την δυνατότητα να πραγματοποιήσεις μόνο τους τρείς ποιοι θα ήταν αυτοί;
Μετά τον στόχο σου σειρά παίρνει η πίστη η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι για την επιτυχία. Καθώς ότι μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο νους, μπορεί και να το καταφέρει.

Πίστη είναι: η ενεργός δύναμη που μας εφοδιάζει με τη βεβαιότητα ότι κάτι είναι αλήθεια. Χωρίς ισχυρή πίστη είναι ανέφικτο να πετύχουμε οτιδήποτε. Έχουμε σημαντική επιρροή στο υποσυνείδητο μας, και έχουμε υποχρέωση να το τρέφουμε με θετικές δηλώσεις. Καθημερινά. Η πίστη είναι κι αυτή με τη σειρά της κινητήρια δύναμη για την επιτυχία.

Ασκήσεις:
Βάλε τώρα την λέξη ΕΙΜΑΙ και έπειτα συμπλήρωσε με λέξεις όπου θα καταλήξουν σε μια θετική δήλωση.

Η λέξη αυτή είναι μια από τις ισχυρότερες λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος, διότι δίνει μια πολύ ισχυρή εντολή υλοποίησης στο υποσυνείδητο σου.
 • Γράψε 20 θετικές επιβεβαιώσεις
 • Σε ποιες περιπτώσεις μέχρι σήμερα στη ζωή σου η πίστη στις δυνατότητες σου σε έχουν βοηθήσει;
 • Χρησιμοποίησε τις λέξεις Είμαι, Νιώθω, Πιστεύω, Έχω, Αρχίζω, Γίνομαι και φόρτισε τες με θετικό φορτίο.
Μετά την πίστη σειρά παίρνει η Δράση.

Όσο πιο σωστές και οργανωμένες είναι οι πράξεις σου ,τόσο πιο γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα θα έρθουν. Μπορεί να έχουμε τρομερές δυνατότητες, γνήσιο ταλέντο, καταπληκτικές ιδέες και σπουδαίες προοπτικές, όμως αν δεν πράξουμε, όλα αυτά δεν μπορούν να εκδηλωθούν στον πραγματικό κόσμο. Χωρίς πράξεις δεν μπορούν να βρουν διέξοδο και να εκφραστούν οι δυνατότητες μας και οι ιδέες μας.

Η αναβλητικότητα σκοτώνει αργά το όνειρο σου. Σκέψου, δράσε, πάλεψε και τελικά πέτυχε! Κράτα ορθή σκέψη, Έλεγξε το που δίνεις την προσοχή σου, πάρε συνειδητά τον έλεγχος της ζωής σου στα χέρια σου. Πολλές φορές χρειάζεται συναισθηματική αποσύνδεση για να επανέλθουμε σε αυτά που θέλουμε κι έτσι δεν έχουμε επιρροή από εξωγενής παράγοντες.

Προσοχή στους εχθρούς!
 • Εχθρός της παραγωγικότητας είναι ο αρνητισμός.
 • Εχθρός της δράσης η ασυνέπεια.
Όλα τα θετικά συναισθήματα απορρέουν από την αγάπη, ενώ τα αρνητικά από τον φόβο. Γι αυτό ζήσε με αγάπη και όχι με φόβο στη ζωή σου.

Ερωτήσεις:
 • Σε ποιες περιπτώσεις μέχρι σήμερα η ανάληψη δράσης σε έχει βοηθήσει;
 • Ποιες αρχικές κινήσεις μπορείς να κάνεις για να έρθεις πιο κοντά στους στόχους σου;
Μετά από τη δράση έπεται η αυτοπειθαρχία.
Αυτοπειθαρχία είναι: Nα επιβάλλουμε στον εαυτό μας να κάνει, αυτό που πρέπει να κάνει, με τρόπο που πρέπει να γίνει, όταν πρέπει να γίνει.

Η αυτοπειθαρχία όπως και η θετικότητα συνδέονται άμεσα με την παραγωγικότητα.

Πως μπορώ να την ενισχύσω;
 • Mε θετική ομιλία, μια αλλαγή στο λεξιλόγιο μου είναι ουσιαστικά μια αλλαγή προσωπικότητας.
 • Βάλε στη ζωή σου τον προγραμματισμό.
 • Και τέλος, δες την πρόοδο σου.
Ερωτήσεις:
 • Τι θα μπορούσες να βελτιώσεις ή να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου για να κινηθείς ακόμη πιο κοντά προς τους στόχους σου;
 • Σε ποιες περιπτώσεις μέχρι σήμερα σε έχει βοηθήσει η αυτοπειθαρχία;
Έπειτα από την αυτοπειθαρχία έρχεται το θάρρος.

Θάρρος είναι η ικανότητα να ορθώνουμε το ανάστημά μας πάνω από τα γεγονότα και από τις περιστάσεις μην επιτρέποντάς τους να καθορίσουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας.

Δεν σημαίνει πως δεν έχουμε φοβίες, σημαίνει όμως ότι παρότι τις έχουμε, δεν αφήνουμε τον φόβο να μας νικήσει και προχωράμε. Ο φόβος είναι μια λειτουργία άμυνας του εγκεφάλου , είναι υγιές να υπάρχει, αλλά όχι να μας καθορίζει. Ο φόβος είναι αντίδραση. Το θάρρος είναι απόφαση. Η αδράνεια με την σειρά της ενισχύει τον φόβο και τις αμφιβολίες, κι έτσι δημιουργείται μια αιώνια και αλληλοενισχυόμενη συμφωνία που μας καταδικάζει να μη μπορούμε να αποκτήσουμε όσα αξίζουμε.

Παράγοντες που εξαλείφουν τον φόβο:
 • ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ
 • ΠΙΣΤΗ
 • ΔΡΑΣΗ
 • ΕΠΙΜΟΝΗ
 • ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Έπειτα σημαντικό ρόλο έχει η ξεκούραση.

Τίποτα το οποίο κάνεις συνέχεια χωρίς διάλειμμα δεν σου δίνει ευχαρίστηση αλλά ούτε και αποδοτικότητα.

Ξεκουράσου με αυτά που σου αρέσουν, ταξίδια, δώρα στον εαυτό σου ή στους αγαπημένους σου ανθρώπους, ενασχόληση με αγαπημένα πρόσωπα, ενασχόληση με κατοικίδια ή φυτά. Χαλαρωτικό μασάζ , χαλαρωτικό μπάνιο, διάβασμα, διαλογισμό, μουσική, φαγητό, ύπνο.

Ερωτήσεις:
 1. Ποιες δύο τουλάχιστον δραστηριότητες αναψυχής και ξεκούρασης θα πραγματοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα;
 2. Ποια δραστηριότητα δεσμεύεσαι αυτή τη στιγμή πως θα ξεκινήσεις σε μόνιμη βάση;
Μετά την ξεκούραση έρχεται η φαντασία.

Κάνε νοερές εικόνες και νιώσε πως όλα είναι τέλεια, ότι φαντάζεσαι μπορείς και να το ζήσεις, η φαντασία είναι ο πιο ωραίος οδηγός, μπορεί να σε πάει παντού.

Άσκηση:
 • Κλείσε τα μάτια σου , φαντάσου πως η ζωή σου είναι όπως θέλεις, τι είδες; Πως ένιωσες; Τι αισθάνθηκες;
 • Τελευταίο και βασικό έπειτα από την φαντασία είναι τα θετικά συναισθήματα.
Τα θετικά συναισθήματα είναι πολύ πιο ισχυρά από τα αρνητικά, είναι κύρια δύναμη μας για όλες τις καταστάσεις. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει πάνω από 60.000 σκέψεις ημερησίως, και ίσως να είναι δύσκολο να είναι όλες αυτές οι σκέψεις ελεγχόμενες και θετικές, όμως σχεδόν όλες γίνεται! Κι αυτό γίνεται συνήθεια και στάση ζωής. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να εστιάζουμε τη συνείδηση μας σε αυτά που θέλουμε και όχι σε αυτά που φοβόμαστε. Νιώσε συμπόνια, ευγνωμοσύνη, αγάπη, πληρότητα, γαλήνη.

Ασκήσεις:
 • Γράψε 10 προτάσεις με το «ΑΓΑΠΩ»
 • Ποια 4 συναισθήματα θέλεις να κυριαρχούν πλέον στη ζωή σου;
 • Πως θα εξηγούσες σε ένα μικρό παιδί 5 ετών την ευγνωμοσύνη και την συμπόνια;
Τώρα που ήρθες λίγο πιο κοντά στον εαυτό σου και τον αφουγκράστηκες , είσαι έτοιμος για να τον εκτοξεύσεις. Κράτα θετική στάση, ζήσε με αγάπη, παρατήρησε, δράσε, οραματίσου, ξεκουράσου, ζήσε με θάρρος, αυτοπειθαρχία και μείνε πιστός στο όνειρο σου γιατί όταν θα μπεις μέσα σε αυτό θα έχεις κάνει κάτι σπουδαίο για εσένα αλλά και για την ανθρωπότητα. Τίποτα δεν μπορείς να το αποκτήσεις χωρίς κόπο, το πιο σημαντικό σε όλη τη διαδικασία είναι η προσπάθεια, αυτή είναι που δίνει την ουσία στο όνειρο. Γι αυτό λοιπόν ζήσε και φτάσε εκεί που θέλεις. Γιατί μπορείς!

Το διάβασα στο awakengr.com
ON LINE ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ


Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι διαισθητικός και ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Πνευματικής Αφύπνισης του Νου - Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας (Spiritual Energy Healingman) δηλαδή Σύμβουλος ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αυτοβελτίωσης & Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θεραπευτικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης & Ίασης, συμβουλευτικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί του για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε!

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΕκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,460,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1997,ΑΠΟΨΕΙΣ,73,Άρθρα,818,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,114,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,731,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,143,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,771,ΒΙΝΤΕΟ,200,ΒΟΛΟΣ,79,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1834,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,179,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1439,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,29,ΕΡΕΥΝΕΣ,52,ΖΩΗ,178,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,45,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,52,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,550,Κόσμος,9748,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,456,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1567,Πολιτική,6872,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6053,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,76,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2899,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,48,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,97,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,651,Eco-News,2804,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Αυτοπαρατήρηση: Η ικανότητα σου για να κάνεις ότι θέλεις, αρκεί να ξέρεις ποιος είσαι
Αυτοπαρατήρηση: Η ικανότητα σου για να κάνεις ότι θέλεις, αρκεί να ξέρεις ποιος είσαι
Αυτοπαρατήρηση: Η ικανότητα σου για να κάνεις ότι θέλεις, αρκεί να ξέρεις ποιος είσαι
https://i2.wp.com/success-calling.com/wp-content/uploads/2019/02/pexels-photo-220429.jpeg?resize=1170%2C550&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_642.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_642.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content