Τα σημάδια ότι είμαστε συναισθηματικά εξουθενωμένοι χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα σημάδια ότι είμαστε συναισθηματικά εξουθενωμένοι χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί

👉Η συναισθηματική εξουθένωση δεν είναι κάτι ελαφρύ και μπορεί να μεταμφιεστεί ως μια ποικιλία άλλων στρεσογόνων παραγόντων. Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε αν βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και να δούμε πώς μπορούμε να ξεκουραστούμε και να χτίσουμε ψυχική ανθεκτικότητα.

Ποια σημάδια δηλώνουν ότι είμαστε συναισθηματικά εξουθενωμένοι χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί

1. Τα καθημερινά συναισθήματα μας καταβάλλουν, ακόμα και τα πιο μικρά

Όταν φτάνουμε στο σημείο να απειλούμαστε με ολική κατάρρευση κάθε φορά που βιώνουμε το παραμικρό δυσάρεστο συναίσθημα, δεν σημαίνει ότι χάσαμε ξαφνικά την ανθεκτικότητά μας, αλλά ότι έχουμε ξεπεράσει τα προσωπικά μας συναισθηματικά όρια. Εντούτοις, η λύση δεν είναι η αντιμετώπιση της μικρής αυτής άβολης αίσθησης, αλλά αυτού που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια.

2, Είμαστε υπερ-ευαίσθητοι / ευερέθιστοι

Με τον ίδιο τρόπο, η ευαισθησία μας δεν σημαίνει ότι απλώς «υπερβάλλουμε» σε ορισμένα πράγματα. Σημαίνει ότι συνεχώς νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και πως δεν θα αντέξουμε άλλο ένα εμπόδιο. Αντί να χρησιμοποιούμε την ενέργειά μας προσπαθώντας να ελέγξουμε ό,τι υπάρχει γύρω μας, χρειάζεται να την στρέψουμε στη ρίζα του προβλήματος, στο τι μας εξαντλεί τελικά.

3, Νιώθουμε μια βαθιά αίσθηση ήττας

Ένα άλλο σημάδι- κλειδί είναι ότι τα βλέπουμε όλα μέσω του πρίσματος «όλα ή τίποτα». Και σε αυτό το σημείο συνήθως βιώνουμε απελπισία και απόγνωση. Είναι ο τρόπος που έχει ο ψυχισμός για να μας ειδοποιήσει ότι βιώνει ένταση και χρειάζεται ένα καλό διάλειμμα. Ουσιαστικά μας επικοινωνεί την ανάγκη για αυστηρότερα όρια.

4. Παλεύουμε να βρούμε τη θέληση να προχωρήσουμε

Εκτός από απόγνωση, μπορεί να σας φαίνεται σχεδόν αδύνατο να φανταστείτε πώς θα προχωρήσετε μπροστά στη ζωή. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι προσπαθούμε νοητικά να αντιμετωπίσουμε σημαντικές ερωτήσεις που ακόμη όμως δεν έχουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Αυτό που θα βοηθήσει είναι να αρχίζουμε με πολύ μικρά, σχεδόν ανεπαίσθητα βήματα, τα οποία να αφορούν τις πραγματικές ανάγκες.

5. Φοβόμαστε οτιδήποτε μπορεί να πυροδοτήσει κάτι έντονο μέσα μας

Αυτό οφείλεται στο ότι παρουσιάζουμε χαμηλό επίπεδο συναισθηματικού ελέγχου. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε το ερέθισμα, αλλά αυτό που ενεργοποιείται μέσα μας τείνει να γίνεται ανεξέλεγκτο και να μας κυριεύει. Πρόκειται για μια συναισθηματική υπερφόρτωση.

6. Είμαστε είτε πολύ εκφραστικοί με τα συναισθήματα είτε καθόλου

Οι αποκρίσεις μας είναι ακραίες: είτε κλαίμε για μία ώρα ασταμάτητα ή υπάρχει μια αίσθηση μουδιάσματος. Κανένα από αυτά δεν είναι βιώσιμο. Χρειάζεται να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε σε πραγματικό χρόνο αυτό που νιώθουμε, αλλά δίνοντας παράλληλα στον εαυτό μας όσο χρόνο χρειάζεται να εκφράσει αυτό που έχει στο νου και στην καρδιά του.

7. Είμαστε έτοιμοι για μία αλλαγή


Παρά το γεγονός ότι η διάθεσή μας είναι τόσο πεσμένη σε περιπτώσεις συναισθηματικής εξουθένωσης, η βαθιά επιθυμία μας είναι η μεταμόρφωση, η αλλαγή. Βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ότι η ζωή μας δεν είναι πια λειτουργική για εμάς όπως έχει χτιστεί και γνωρίζουμε επίσης ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πίεση.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε πράγματι έτσι. Όμως, πριν γίνει αυτό το βήμα, είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας το απαραίτητο διάλειμμα ανάμεσα σε δύο μεγάλα στάδια/ καταστάσεις της ζωής μας. Όταν η συναισθηματική εξουθένωση μας χτυπά την πόρτα, ο ψυχικός μας κόσμος ζητά μια παύση και στη συνέχεια μια αλλαγή, μικρή ή μεγάλη. Μην την αγνοείτε, η νέα ζωή σας περιμένει στην άλλη πλευρά.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,426,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1943,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,692,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,126,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,753,ΒΙΝΤΕΟ,186,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1813,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,827,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,366,Κόσμος,9492,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,354,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1516,Πολιτική,6796,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5929,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1098,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2581,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,614,Eco-News,2750,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Τα σημάδια ότι είμαστε συναισθηματικά εξουθενωμένοι χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί
Τα σημάδια ότι είμαστε συναισθηματικά εξουθενωμένοι χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί
Τα σημάδια ότι είμαστε συναισθηματικά εξουθενωμένοι χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί
https://www.zarpanews.gr/wp-content/uploads/2021/03/sad.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_61.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_61.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content