Όλοι πιέζουν για την μετάβαση της Ελλάδας σε ένα βιώσιμο μέλλον με αυστηρότερους όρους και στόχους - Γιατί;;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όλοι πιέζουν για την μετάβαση της Ελλάδας σε ένα βιώσιμο μέλλον με αυστηρότερους όρους και στόχους - Γιατί;;

👉Η πράσινη ανάπτυξη είναι το νέο μοντέλο που επιβάλλεται από τα νέα δεδομένα στην οικονομία και την καταναλωτική συμπεριφορά.

«Η μετάβαση στην πράσινη οικονομία δεν αποτελεί μόνο μία περιβαλλοντική ανάγκη που επιβάλλεται από την κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη μας. Η πράσινη ανάπτυξη είναι το νέο μοντέλο που επιβάλλεται από τα νέα δεδομένα στην οικονομία και την καταναλωτική συμπεριφορά. Εξασφαλίζει επενδύσεις, καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και προστασία του περιβάλλοντος. Ικανοποιεί τις σημερινές ανάγκες της οικονομίας και των καταναλωτών χωρίς να δεσμεύει τις επόμενες γενιές».

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα συμπεράσματα του 6ου Ελληνο-Σουηδικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα τη μετάβαση της Ελλάδας σε ένα βιώσιμο μέλλον, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, του ελληνοσουηδικού επμελητηρίου.

Σε αυτό το νέο μοντέλο ανάπτυξης, επισημάνθηκε στο συνέδριο πως η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τον κεντρικό άξονα, ο οποίος αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι οικονομίες και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τις στοχοθεσίες και τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Για παράδειγμα, αναφέρθηκε πως ο στόχος για ένα ποιοτικό προϊόν, το οποίο μόλις χαλάσει θα πρέπει να πεταχτεί και να αντικατασταθεί από ένα νέο, αλλάζει. «Τώρα, το προϊόν αυτό θα πρέπει να είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να είναι επισκευάσιμο, κάθε εξάρτημα να μπορεί να αλλάζει και να αντικαθίσταται με ένα ανακυκλώσιμο. Στόχος πλέον δεν είναι να αλλάζουμε τα προϊόντα συχνότερα, αλλά να τα κρατάμε περισσότερο χρόνο» σημειώθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, ο επικεφαλής σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας, κλιματικής αλλαγής και περιβάλλοντος, Γεώργιος Κρεμλής, ανέπτυξε το στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησης και ζήτησε τη στήριξη στην «κλιματική διπλωματία» από τη Σουηδία.

Όπως τονίζεται, ο κ. Κρεμλής αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς άξονες του σχεδίου για την πράσινη ανάπτυξη.

«Ο πρώτος άξονας προβλέπει τη σταδιακή μείωση του λιγνίτη μέχρι το 2028. Ο δεύτερος άξονας είναι ο στόχος για μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 55% μέχρι το 2050. Ο τρίτος στόχος είναι η αποτελεσματική ανακύκλωση, με στόχο την επαναχρησιμοποίηση, μειώνοντας έτσι το αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σημαντικά κόστη και βελτιώνοντας το εξωτερικό ισοζύγιο. Ο τέταρτος στόχος είναι η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης» όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ακόμα πως ο κ. Κρεμλής μίλησε για ένα ολιστικό πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμοστεί όχι μόνο σε δήμους και περιφέρειες, αλλά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και τις επιχειρήσεις.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι φιλόδοξο καθώς θέτει αυστηρότερους όρους και στόχους απ’ ό,τι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όμως, αυτό είναι απαραίτητο για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στη βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη. Είναι και ευκαιρία λόγω των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάπτυξης, τα οποία αφορούν στη χρηματοδότηση έργων και μεταρρυθμίσεων με στόχο το θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση. Ταυτόχρονα, θα αλλάξει το οικονομικό και επιχειρηματικό μοντέλο, ενισχύοντας την καινοτομία και αυξάνοντας τις επενδύσεις, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα» προστίθεται.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από την πρόεδρο του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ράνια Πατσιοπούλου, η οποία ανέδειξε την αναγκαιότητα της μετάβασης αυτής και τη χρησιμότητα της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Σουηδίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Τη στήριξη της Ελλάδας με επενδύσεις, τεχνογνωσία και συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις και πανεπιστήμια επιβεβαίωσε η πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα Σαρλότ Σαμελιν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Η πρέσβης τόνισε ότι οι σουηδικές επιχειρήσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα αυξάνονται και ότι η Σουηδία βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός Ευρώπης και διεθνώς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της πρεσβείας της Σουηδίας στην Ελλάδα.

Το διάβασα στο el.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,428,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,852,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,374,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,363,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1099,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Όλοι πιέζουν για την μετάβαση της Ελλάδας σε ένα βιώσιμο μέλλον με αυστηρότερους όρους και στόχους - Γιατί;;
Όλοι πιέζουν για την μετάβαση της Ελλάδας σε ένα βιώσιμο μέλλον με αυστηρότερους όρους και στόχους - Γιατί;;
Όλοι πιέζουν για την μετάβαση της Ελλάδας σε ένα βιώσιμο μέλλον με αυστηρότερους όρους και στόχους - Γιατί;;
https://www.kathimerini.gr/wp-content/uploads/2020/07/ellada-krisi-oikonomia.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_504.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_504.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content