Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα και πολλές περιοχές της Θεσσαλίας - Το χρονικό των ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα και πολλές περιοχές της Θεσσαλίας - Το χρονικό των ρίχτερ

👉Ξέφυγε από τα… σύνορα ο νέος ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε το βράδυ της Πέμπτης την Ελασσόνα και πολλές περιοχές της Θεσσαλίας. Ενεργοποιήθηκε νέος κλάδος του ρήγματος. Σε σκηνές, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία πέρασαν οι κάτοικοι τη νύχτα τους. Κλειστά και σήμερα τα σχολεία στα Τρίκαλα.

Ούτε ένας, ούτε δυο αλλά περισσότεροι από 20 μετασεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας και από τη στιγμή που νέος σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ελασσόνα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ έγινε αισθητός και πάλι σε σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Σπίτια έχουν καταρρεύσει σε χωριά έξω από τη Λάρισα, οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα τους στις σκηνές που είχαν στηθεί μετά τον σεισμό της περασμένης Τετάρτης ή σε ξενοδοχεία αλλά ακόμη και στα αυτοκίνητά τους.

Οι επιστήμονες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, αφού θεωρούν πως ενεργοποιήθηκε νέος κλάδος του ρήγματος που έδωσε και τον προηγούμενο μεγάλο σεισμό.«Δεν ανησυχούμε αλλά προβληματιζόμαστε. Ο σεισμός ευτυχώς έγινε σε μια άλλη περιοχή που είναι αραιοκατοικημένη. Θα ανησυχούσαμε αν πήγαινε η δραστηριότητα προς τα νοτιοανατολικά. Είναι καλό που πηγαίνει προς τα βορειοδυτικά είναι βουνά και μη κατοικημένες περιοχές», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (05.03.2021) στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, μάλιστα, «ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και τα Τίρανα»!. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα έχουμε μια μακρόσυρτη μετασεισμική ακολουθία», αλλά «όσο πάει θα μικραίνει το μέγεθος».

Χωρίς ρεύμα από το νέο σεισμό
Από το νέο χτύπημα των ρίχτερ, έμειναν χωρίς ρεύμα τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο από τις νέες σεισμικές δονήσεις αλλά και τις πτώσεις χαλασμάτων από παλιά σπίτια που είχαν πληγεί από τον προηγούμενο σεισμό. Αρκετοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους των χωριών και όπως είναι λογικό, υπάρχει αναστάτωση για το φαινόμενο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στα χωριά βρίσκεται κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μεταφέρει κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τους κατοίκους των περιοχών.

Άλλη μια δύσκολη νύχτα στο δρόμο για τους κατοίκους
Μετά και τη δόνηση της Τσικνοπέμπτης, οι αρχές έκαναν έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην μπαίνουν σε κτίρια τα οποία έχουν ζημιές. Ήδη τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους κατοίκους που δε θέλουν να κοιμηθούν στα σπίτια τους. Ωστόσο, το ένα από αυτά, στον Τύρναβο, εκκενώθηκε μετά το νέο σεισμό.

Με τη γη να τρέμει ασταμάτητα κάτω από τα πόδια τους και με το φόβο ενός νέου, δυνατού σεισμού, πολλές οικογένειες να περάσουν ακόμα μια νύχτα έξω από τα σπίτια τους…

Το χρονικό των ρίχτερ
Το πρώτο, μεγάλο χτύπημα των ρίχτερ στην περιοχή, έγινε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης. 6 ρίχτερ ταρακούνησαν τη Θεσσαλία ενώ ακολούθησαν τρεις σεισμικές δονήσεις άνω των 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σε διάστημα μισής ώρας.

Τουλάχιστον 30 σπίτια έπαθαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή του Μεσοχωρίου Ελασσόνας ενώ σημαντικές ζημιές έχουν καταγραφεί και στο Κουτσόχερο της Λάρισας. Εκτός από τα σπίτια, πληγώθηκε και η εκκλησία του χωριού, όπου κατέρρευσε ένας εξωτερικός τοίχος.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, της Τετάρτης, έγινε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ. Έγινε στις 20:24 στην περιοχή Μεσοχωρίου της Ελασσόνας.

Όμως ο σεισμός που πραγματικά εξέπληξε τους επιστήμονες, ήταν ο σεισμός της επόμενης ημέρας της Τσικνοπέμπτης…

Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 20:38 το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, 16 χλμ. ΝΝΔ της Ελασσόνας, με εστιακό βάθος 11,3 χλμ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως αναφέραμε παραπάνω, πρόκειται για ένα νέο σεισμό και δεν εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθεία των 6 ρίχτερ…
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα και πολλές περιοχές της Θεσσαλίας - Το χρονικό των ρίχτερ
Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα και πολλές περιοχές της Θεσσαλίας - Το χρονικό των ρίχτερ
Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα και πολλές περιοχές της Θεσσαλίας - Το χρονικό των ρίχτερ
https://i.ytimg.com/vi/ZhHZxYBdD3w/maxresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/ZhHZxYBdD3w/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_5.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_5.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content