Έξι μαθήματα επιβίωσης ανθρώπων στο αφιλόξενο περιβάλλον της σύγχρονης πόλης

Έξι μαθήματα επιβίωσης ανθρώπων στο αφιλόξενο περιβάλλον της σύγχρονης πόλης

👉Συχνά ακούμε για περιπτώσεις ανθρώπων που μπόρεσαν να επιβιώσουν στην έρημο ή ακόμα και στην άγρια ζούγκλα και εντυπωσιαζόμαστε από τις ιστορίες τους. Παραβλέπουμε όμως ότι καθημερινά συναντάμε στο δρόμο μας άστεγους που καταφέρνουν να επιβιώνουν στο σκληρό και αφιλόξενο περιβάλλον της σύγχρονης πόλης.

Εάν δοκιμάσουμε να διανυκτερεύσουμε έστω και μια νύχτα του χειμώνα σε ένα παγκάκι θα συνειδητοποιήσουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό. Η επιβίωση στην πόλη σε πολλές περιπτώσεις δεν διαφέρει από την επιβίωση στην φύση.

Μάθημα 1: Οι εφημερίδες είναι η καλύτερη μόνωση.

Από τις εφημερίδες δεν μαθαίνουμε μόνο τις ειδήσεις μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και για να ζεσταθούμε. Αν τις βάλουμε μέσα από τα ρούχα μας μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα στρώμα μόνωσης που θα μας προστατεύσει από το κρύο. Επίσης, αν τις απλώσουμε στο έδαφος, μαζί ίσως και με κάποια χαρτόνια, μπορούν να γίνουν ένα πρόχειρο στρώμα.

Μάθημα 2: Επιλέγουμε ρούχα με έμφαση στην χρησιμότητα και όχι την εμφάνιση.

Αυτό σημαίνει ρούχα με πολλές τσέπες για να κουβαλάμε πράγματα. Πρέπει να αποτελούνται από ύφασμα ανθεκτικό για να μην φθείρεται εύκολα. Επιπρόσθετα, αποφεύγουμε τα φανταχτερά χρώματα για να μην τραβάμε τα βλέμματα των άλλων πάνω μας.

Μάθημα 3: Ντύσιμο ανάλογο για κάθε εποχή.

Η επιβίωση δεν είναι μια διαδικασία που αφορά μια μόνο εποχή, οπότε το ντύσιμο πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα. Προτιμούμε να φοράμε περισσότερα ρούχα ώστε να αφαιρούμε ή να προσθέτουμε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Το ντύσιμο σαν «κρεμμύδι» προσφέρει καλύτερη μόνωση και μας βοηθά να προσαρμοζόμαστε καλύτερα στις αλλαγές της θερμοκρασίας.

Μάθημα 4: Μαθαίνουμε καλά την περιοχή μας και που θα βρούμε τροφή και νερό.


Αυτός ο κανόνας ισχύει το ίδιο στην πόλη όπως και στην άγρια φύση. Άλλωστε την ίδια τακτική εφαρμόζουν τόσο οι άστεγοι στη πόλη αλλά και οι ιθαγενείς στην ζούγκλα. Βασικό μάθημα επιβίωσης είναι να γνωρίζουμε στην περιοχή που κινούμαστε καθημερινά και που θα βρούμε τροφή και νερό και ότι άλλο χρειαζόμαστε για να ζήσουμε.

Μάθημα 5: Κουβαλάμε όλα μας τα υπάρχοντα για να μην τα χάσουμε.

Ο εξοπλισμός που θα επιλέξουμε να πάρουμε μαζί μας πρέπει να έχει το βάρος και το μέγεθος που θα μας επιτρέπει να τον κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Ίσως χρειαστεί να αλλάζουμε συχνά τοποθεσία για αυτό πρέπει να προσαρμοζόμαστε γρήγορα στις νέες συνθήκες. Έτσι προστατεύουμε τον εξοπλισμό μας για να μην τον χάσουμε ή μας τον κλέψουν.

Μάθημα 6: Επιλέγουμε προσεκτικά ποίους θα εμπιστευθούμε.

Είναι ένας κανόνας που ισχύει παντού και σε όλες τις περιπτώσεις και όχι μόνο σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όμως αποκτά ακόμα πιο σημαντικό νόημα όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες και οι κίνδυνοι που μας απειλούν είναι μεγαλύτεροι.

Το διάβασα στο epiviosi.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Έξι μαθήματα επιβίωσης ανθρώπων στο αφιλόξενο περιβάλλον της σύγχρονης πόλης
Έξι μαθήματα επιβίωσης ανθρώπων στο αφιλόξενο περιβάλλον της σύγχρονης πόλης
Έξι μαθήματα επιβίωσης ανθρώπων στο αφιλόξενο περιβάλλον της σύγχρονης πόλης
https://www.epiviosi.gr/wp-content/uploads/2018/10/lifestraw-drinking-water-600x400.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_13.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_13.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content