Μια χρυσή μάσκα ηλικίας 3.000 βρέθηκε σε ανασκαφές στην Κίνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μια χρυσή μάσκα ηλικίας 3.000 βρέθηκε σε ανασκαφές στην Κίνα

👉Η μάσκα είναι πιθανό να είχε φορεθεί από ιερέα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών. Είναι από καθαρό χρυσάφι και θεωρείται μια από τις βαρύτερες χρυσές μάσκες από εκείνη την περίοδο που ανακαλύφθηκε στην Κίνα μέχρι σήμερα.

Το κομμάτι μιας χρυσής μάσκας βρέθηκε στο Sanxingdui, έναν αρχαιολογικό χώρο στη νοτιοδυτική Κίνα. Μαζί με αυτή, οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ένα σύνολο από αντικείμενα ηλικίας 3.000 ετών.

Όπως αναφέρει η South China Morning Post, οι ερευνητές, που άρχισαν να σκάβουν στο σημείο το 2019, βρήκαν περισσότερα από 500 αντικείμενα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν κατασκευασμένα από χρυσό, χαλκό, νεφρίτη και ελεφαντόδοντο.

Οι αρχαιολόγοι μόνο υποθέσεις μπορούν να κάνουν για την κατασκευή των αντικειμένων που ανήκαν ίσως στον πολιτισμό Shu, που αναπτύχθηκε στην περιοχή και στη γειτονική πολιτεία Qin το 316 π.Χ. Από αυτή την περίοδο υπάρχουν ελάχιστα γραπτά μνημεία και η γνώση των ιστορικών για τον πολιτισμό αυτόν είναι περιορισμένη.

Η χρυσή μάσκα είναι πιθανό να είχε φορεθεί από ιερέα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών. Είναι από καθαρό χρυσάφι και θεωρείται μια από τις βαρύτερες χρυσές μάσκες από εκείνη την περίοδο που ανακαλύφθηκε στην Κίνα μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με δήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κίνας, στα ευρήματα περιλαμβάνονται και δυο διαφορετικά κομμάτια μεταξιού, ένα που βρέθηκε σε στάχτες σε ένα λάκκο, ενώ το άλλο βρέθηκε τυλιγμένο γύρω από ένα χάλκινο αντικείμενο.


Χρυσό διακοσμητικό σε σχήμα πουλιού | China National Cultural Heritage Administration

Με το μετάξι να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία αυτής της χιλιετίας στην Κίνα, είναι πιθανό οι κάτοικοι του Sanxingdui να φορούσαν μεταξωτά ρούχα κατά τη διάρκεια των τελετών θυσίας. Η ίνα του μεταξιού χρησίμευε ως φορέας επικοινωνίας μεταξύ ουρανού, γης, ανθρώπου και θεού, ενώ με αυτό έφτιαχναν ρούχα και πανό στους τοίχους.

Οι πολιτισμοί σε ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο, από τη Ρώμη έως την Περσία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, εκτιμούσαν το πολύτιμο κινεζικό μετάξι, στέλνοντας εμπόρους κατά μήκος του δρόμου του μεταξιού για να αποκτήσουν το περιζήτητο ύφασμα. Το αρχαίο βασίλειο των Shu ήταν μια από τις σημαντικές πηγές του μεταξιού στην αρχαία Κίνα.

Στις άλλες βασικές ανακαλύψεις περιλαμβάνονται μπρούτζινα αντικείμενα με απεικονίσεις θηρίων και πουλιών, γλυπτά από ελεφαντόδοντο και χρυσά στολίδια. Μερικά από τα αντικείμενα φέρουν ξεχωριστές ομοιότητες με αντικείμενα που βρέθηκαν κατά μήκος του ποταμού Yangtze στη Νοτιοανατολική Ασία, υποδηλώνοντας ότι ο αινιγματικός πολιτισμός Shu είχε ανταλλαγές με πολλές περιοχές.


Μπρούτζινο αντικείμενο που βρέθηκε στο μέρος των ανασκαφών | China National Cultural Heritage Administration

Οι ανασκαφές και το ενδιαφέρον για την περιοχή ξεκίνησε το 1929, όταν ένας αγρότης βρήκε αντικείμενα από νεφρίτη και πέτρινα αντικείμενα. Έκτοτε οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει περισσότερα από 50.000 αρχαία αντικείμενα και λάκκους που περιείχαν περισσότερα από 1.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων περίπλοκων, καλοδιατηρημένων χάλκινων μασκών. Οι μελετητές υποστηρίζουν ότι οι αρχαίοι κάτοικοι χρησιμοποίησαν αυτές τις τάφρους για τελετουργικές θυσίες, καθώς πολλά από τα αντικείμενα κάηκαν προτού αποτεφρωθούν.

Ο πολιτισμός της περιοχής Sanxingdui, έχει αποφέρει ευρήματα που χρονολογούνται από τον 12ο και τον 11ο αιώνα π.Χ.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1948,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,694,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,128,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,189,ΒΟΛΟΣ,57,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,151,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,857,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,380,Κόσμος,9504,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,365,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5935,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1102,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2590,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,35,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,618,Eco-News,2754,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Μια χρυσή μάσκα ηλικίας 3.000 βρέθηκε σε ανασκαφές στην Κίνα
Μια χρυσή μάσκα ηλικίας 3.000 βρέθηκε σε ανασκαφές στην Κίνα
Μια χρυσή μάσκα ηλικίας 3.000 βρέθηκε σε ανασκαφές στην Κίνα
https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/lifo_headers_2_columns_large/public/articles/2021-03-24/e870e28fea6f421e960a084b6dbc2bc6.jpeg?itok=K6v-Z2uo
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/3000.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/3000.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content