Δημιούργησε τον Νέο εαυτό σου: Πως το υποσυνείδητό μας μπορεί να αλλάξει τις παλιές του συνήθειες

Δημιούργησε τον Νέο εαυτό σου: Πως το υποσυνείδητό μας μπορεί να αλλάξει τις παλιές του συνήθειες

👉Το υποσυνείδητό μας, εξουσιάζει τόσο πολύ τις ζωές μας, στο παρασκήνιο. Από τη στιγμή που το σπέρμα συναντάει το ωάριο και ξεκινάει η διαδικασία της ζωής, κυριαρχείστε από το υποσυνείδητο – το δικό σας και της μητέρας σας-. Το υποσυνείδητο είναι η δύναμη που λέει στην καρδιά σας πως να χτυπήσει, πότε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας και πότε να νιώσετε πεινασμένοι.

Όλες οι φυσιολογικές λειτουργίες είναι η δουλειά του βαθύτερου νου σας. Έχει επίσης μια τεράστια επίδραση στο πώς μπορούμε να αντιληφθούμε τον κόσμο. Το υποσυνείδητο δουλεύει πολύ γρήγορα, αναλύει τον κόσμο γύρω σας όλη την ώρα, βρίσκει τα μοτίβα και κάνει υποθέσεις που καταλαβαίνετε συνειδητά. Με μεταφυσικούς όρους, το υποσυνείδητο είναι η δύναμη που μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει τις δημιουργικές και πνευματικές διαδικασίες. Με πολλούς τρόπους το υποσυνείδητο είναι μια πραγματική αντανάκλαση της ψυχής σας. Είναι το θεμέλιο κάτω από το οποίο το Εγώ και ο συνειδητός νους λειτουργούν. Γι’ αυτό, πως καταφέρνουμε να το ακούσουμε;

Πλέον υπάρχει μια μέθοδος που θα κάνει το υποσυνείδητό μας να αλλάξει τις παλιές του συνήθειες για να προσαρμοστεί σε μια νέα δομή που ευχόμαστε να εγκαταστήσουμε συνειδητά. 

Αυτοσυγκέντρωση για την δημιουργία νοερών εικόνων 


Μια έμφυτη σε όλους ικανότητα η οποία δεν αναφέρεται συχνά στη χώρα μας και με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίον σκεφτόμαστε, συμπεριφερόμαστε και ζούμε είναι η νοερή απεικόνιση. Τείνουμε να πιστεύουμε ότι η νοερή απεικόνιση είναι κάτι που χρησιμοποιούν κυρίως τα παιδιά και ότι οι ενήλικες σκέφτονται περισσότερο με τη λογική. Στην πραγματικότητα, όμως, όλοι ανεξαιρέτως εφαρμόζουμε την νοερή απεικόνιση όλη την ώρα.

Πρόκειται για μια ικανότητα με θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Πώς εξηγείται αυτό;

Όταν, για παράδειγμα, σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στο μέλλον, ενδέχεται η εικόνα ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά ή να αποτύχει, να μάς γεμίσει με άγχος. Σφίγγονται οι μύες μας, επιταχύνεται ο καρδιακός μας ρυθμός και ξεσπάμε σε ιδρώτα. Αυτή η τάση είναι μεν ένας αμυντικός μηχανισμός πρόληψης, αλλά μπορεί να έχει βλαπτικές συνέπειες, καθώς οι «απειλές» που αντιλαμβανόμαστε στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε συνήθως δεν αφορούν ζητήματα “ζωής και θανάτου” όπως θα συνέβαινε εάν μάς κυνηγούσε ένας τίγρης. Επομένως, δεν ωφελεί καθόλου την πνευματική και σωματική μας υγεία η αυξημένη αδρεναλίνη που συνοδεύει το άγχος.

Το ίδιο συμβαίνει όταν ανακαλούμε ευχάριστες ή δυσάρεστες εμπειρίες που βιώσαμε στο παρελθόν. Αυτό γεννά συναισθήματα και αναπαράγει μια αντίστοιχη ανταπόκριση των αισθήσεών μας, με αποτέλεσμα να ζούμε την εμπειρία αυτή ξανά και ξανά σαν να συμβαίνει στο παρόν. Αυτό επηρεάζει τη φυσιολογία μας, θετικά ή αρνητικά.

Τι γνωρίζουμε ιστορικά για την δημιουργία νοερών εικόνων; - Voice Healing 

Ενώ, λοιπόν, δεν γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη χώρα μας γύρω από τη νοερή απεικόνιση, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, με μια μικρή ιστορική αναδρομή, θα δούμε πως η νοερή απεικόνιση έχει βαθιά τις ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα, την Αρχαία Αίγυπτο και σε αρχαίες παραδόσεις της Μεσογείου. Σε διάφορες μορφές και με διάφορες ονομασίες, είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στον τομέα της ιατρικής. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Jeanne Achterberg, η διάγνωση και η θεραπεία με βάση τη νοερή απεικόνιση ήταν η τυπική προσέγγιση μιας νόσου στην Αρχαία Ελληνική εποχή.

Ο Ασκληπιός, για παράδειγμα, και τα Ασκληπιεία (ναοί που χτίστηκαν όχι μόνο ως φόρος τιμής για τον Ασκληπιό, αλλά και ως θεραπευτικά κέντρα) θεωρούνται για πολλούς «οι προπάτορες» των πρώτων ολιστικών θεραπευτικών κέντρων καθώς, στα Ασκληπιεία, το πιο διαδεδομένο διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο ήταν η ονειροθεραπεία, ενώ εξέχουσες προσωπικότητες της Αρχαιότητας όπως ο Ιπποκράτης, ο Γαληνός αλλά και ο Αριστοτέλης, υποστήριζαν πως η φαντασία παίζει καθοριστικό ρόλο για την υγεία.Σε γραφές των μετέπειτα αιώνων αναφέρεται ότι η παράδοση συνεχίστηκε από τους Ανάργυρους και θαυματουργούς Κοσμά και Δαμιανό, ενώ η νοερή απεικόνιση εφαρμοζόταν ως θεραπευτικό, αλλά και ως προφητικό μέσο στη Γαλλία από τον Άββα Ισαάκ τον Σύριο, στη Γερμανία από την Χίλντεγκαρντ του Μπιγκεν και στην Ισπανία από τους Ιγνάτιο Λογιόλα και την Αγία Θηρεσία της Αβίλα.

Τον 20o αιώνα, η δημοτικότητα της νοερής απεικόνισης ως θεραπευτική πρακτική επανήλθε στην Ευρώπη και στην Αμερική χάρη σε καταξιωμένους ψυχίατρους και ψυχοθεραπευτές, όπως είναι ο Dr. Robert Desoille με την Καθοδηγούμενη Εκούσια Ονείρευση (Guided Waking Dream), ο Dr. Hanscarl Leuner με την Καθοδηγούμενη Συναισθηματική Απεικόνιση (Guided Affective Imagery), ο Dr. Carl Jung με την Ενεργή Φαντασία (Active Imagination) και η Madame Colette Aboulker-Muscat (Mental Imagery & Waking Dream), ψυχοθεραπεύτρια και μύστης που θεράπευε και δίδασκε την παράδοση της Νοερής Απεικόνισης στην αγνή της μορφή.

Προσθέτουμε και τη σπουδαία συνεισφορά του Dr. Gerald Epstein, MD, συνεχιστή της αρχαίας αυτής παράδοσης, ο οποίος είναι καταξιωμένος ιατρός και ψυχίατρος σε διεθνές επίπεδο, προσωπικός μαθητής της Madame Aboulker Muscat και ιδρυτής του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης.

Η πρακτική της Νοερής Απεικόνισης είναι πλέον διεπιστημονική, αφού σήμερα στο εξωτερικό εφαρμόζεται από ιατρούς, νοσοκόμους, ψυχοθεραπευτές και coaches, από βελονιστές και θεραπευτές κινέζικης ιατρικής, μασαζοθεραπευτές, ομοιοπαθητικούς, ενεργειακούς θεραπευτές και πολλούς ακόμη.

Με πρόθεση να συνεχιστεί η αγνή μορφή αυτής πρακτικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η Δήμητρα Χριστοφορίδη, πιστοποιημένη εισηγήτρια Νοερής Απεικόνισης, εκπαιδευμένη από τον Dr. Gerald Epstein. MD., ίδρυσε το Κέντρο Διορατικού Οραματισμού και Νοερής Απεικόνισης (Apollonean Gateway for Mental Imagery) το 2017.

Η Νοερή Απεικόνιση ορίζεται ως:

«Η βιωματική διαδικασία που αξιοποιεί τις αισθήσεις της όρασης, της ακοής, της όσφρησης, της γεύσης, ακόμα και την αίσθηση της κίνησης, της στάσης και της αφής μέσα από την οποία αναπτύσσουμε διαύγεια, διορατικότητα και αυξημένη αποδοτικότητα. Μέσα από τη Νοερή Απεικόνιση, η αντίληψη, το συναίσθημα και το σώμα επικοινωνούν με την ανώτερη σοφία μας και η εικόνα μπορεί να γίνει το σπουδαιότερο θεραπευτικό μέσον αφού επηρεάζει άμεσα τη φυσιολογία μας.»

Πώς λειτουργεί;

Η νοερή απεικόνιση λειτουργεί ταυτόχρονα διαγνωστικά, καθώς οι εικόνες καθρεφτίζουν τη σωματική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική πτυχή της ύπαρξής μας που χρήζουν εξερεύνησης και ίασης, και θεραπευτικά καθώς αποκαλύπτει έναν ενεργό θησαυρό θεραπευτικών συμβόλων που συγκροτούν το κλειδί της μετουσίωσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εκπαίδευση στη σωστή εφαρμογή της και στην κατανόηση της γλώσσας και των μηνυμάτων που επικοινωνεί.

Με λίγα λόγια, μπορούμε να αλλάξουμε ή να επαναδιαμορφώσουμε τις εσωτερικές εικόνες που τρέφουμε εν αγνοία μας και να επιφέρουμε ευεργετικά αποτελέσματα στην εξωτερική μας πραγματικότητα. Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται η μέθοδος, η οποία ωστόσο υποστηρίζεται από ενδιαφέροντα επιστημονικά ευρήματα.

Για παράδειγμα, το 2012, ο αναπληρωτής καθηγητής Ulas Kaplan του James Madison University και ο Dr. Gerald Epstein, MD, παρακολούθησαν τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού σε σχέση με την εφαρμογή της νοερής απεικόνισης (Imagination, Cognition and Personality, Vol. 31(4) 297-312, 2011-2012) και είδαν πως η εφαρμογή της Νοερής Απεικόνισης επέφερε σημαντική αύξηση στη συνοχή του καρδιακού ρυθμού.

Ίσως να αξίζει να επανασυνδεθούμε με αυτή την θεραπευτική πρακτική αυτογνωσίας που είναι κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας: να μάθουμε να αποκτούμε επίγνωση των εικόνων που δημιουργούμε, καθώς έχουμε τη δύναμη μέσω των εσωτερικών μας εικόνων να καθορίσουμε την πορεία της ζωής μας, είτε συνειδητά, είτε εν αγνοία μας, είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Πως βοηθάει ο ήχος να σχηματίσεις θετικές εικόνες το μυαλό και να αλλάξεις τις αρνητικές σκέψεις σου

Ο ήχος έχει ισχυρή επίδραση στο ανθρώπινο μυαλό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία θετικών εικόνων που μπορούν να ωφελήσουν την ψυχική μας υγεία και ευημερία. Ο ήχος είναι μια μορφή ενέργειας που μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας και μπορεί να μας βοηθήσει να σχηματίσουμε θετικές εικόνες στο μυαλό μας που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας, να μειώσουν το άγχος και να βελτιώσουν τη συνολική μας αίσθηση ευεξίας.

Ένας τρόπος με τον οποίο ο ήχος μπορεί να βοηθήσει το μυαλό να σχηματίσει θετικές εικόνες είναι μέσω της μουσικής. Η μουσική έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για να βελτιώσει τη διάθεση και να προωθήσει τη χαλάρωση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ακρόαση μουσικής μαζί με με φωνή και ειδικές φράσεις, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους και να αυξήσει τα συναισθήματα ευτυχίας και ευεξίας. Όταν ακούμε voice healing, ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει ντοπαμίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή. Αυτό δημιουργεί μια θετική συσχέτιση μεταξύ του voice healing και της διάθεσής μας, καθιστώντας μας ευκολότερο να σχηματίσουμε θετικές εικόνες στο μυαλό μας όταν θα ακούσουμε ξανά την ηχητική συνεδρία που έχουμε επιλέξει.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το voice healing μπορεί να βοηθήσει το μυαλό να σχηματίσει θετικές εικόνες είναι μέσω των ηχητικών συνεδριών με ήχους της φύσης. Ο ήχος των πουλιών που κελαηδούν, τα κύματα που πέφτουν ή η βροχή μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης και να μας βοηθήσει να συνδεθούμε με τον φυσικό κόσμο. Οι ήχοι της φύσης στο voice healing μπορούν επίσης να προκαλέσουν θετικές αναμνήσεις και συνειρμούς, όπως ήρεμες διακοπές ή μια ευχάριστη υπαίθρια εμπειρία. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να σχηματίσουμε θετικές εικόνες στο μυαλό μας που μπορούν να μειώσουν το στρες και το άγχος και να βελτιώσουν τη συνολική αίσθηση ευεξίας.

Ο ήχος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πρακτικές διαλογισμού και ενσυνειδητότητας για να βοηθήσει το μυαλό να σχηματίσει θετικές εικόνες. Πολλές ηχητικές συνεδρίες του voice healing περιλαμβάνουν εστίαση στην αναπνοή ή σε μια φράση - πεποίθηση. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε το μυαλό μας και να σχηματίσουμε θετικές εικόνες που προάγουν τη χαλάρωση και την εσωτερική γαλήνη.

Το voice healing έχει ισχυρή επίδραση στο μυαλό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σχηματίσει θετικές εικόνες που ωφελούν την ψυχική μας υγεία και ευημερία.

Το voice healing μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος, να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας και να προάγουμε την αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Ενσωματώνοντας το στην καθημερινή μας ζωή, μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε τον εαυτό μας, να ανεβάσουμε τη δύναμή μας και να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Επισκεφθείτε το Νο1site στην Ελλάδα για την δημιουργία νοερών εικόνων - Voice Healing ΕΔΩ 

Δοκιμάστε από την ΔΩΡΕΑΝ ηχητική βιβλιοθήκη του Voice Healing την "Πανίσχυρη προσευχή στον Αρχάγγελο Μιχαήλ" ΕΔΩ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,267,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1260,ΒΙΝΤΕΟ,840,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1564,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Δημιούργησε τον Νέο εαυτό σου: Πως το υποσυνείδητό μας μπορεί να αλλάξει τις παλιές του συνήθειες
Δημιούργησε τον Νέο εαυτό σου: Πως το υποσυνείδητό μας μπορεί να αλλάξει τις παλιές του συνήθειες
Δημιούργησε τον Νέο εαυτό σου: Πως το υποσυνείδητό μας μπορεί να αλλάξει τις παλιές του συνήθειες
https://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2016/11/05997733.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/voice-healing.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/voice-healing.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content