Καιρός: Η «Μήδεια» βάζει στην κατάψυξη τη χώρα - Δείτε live πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Καιρός: Η «Μήδεια» βάζει στην κατάψυξη τη χώρα - Δείτε live πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

👉Το 1ο στάδιο της ψυχρής αυτής εισβολής η οποία ονομάστηκε από το Εθνικό Αστεροσκπείο Αθηνών, «Μήδεια», θα ξεκινήσει το Σάββατο με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή, συνοδεία χαμηλών θερμοκρασιών. Η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Το 2ο στάδιο θα ξεκινήσει την Κυριακή 14/02, καθώς βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο θα μεταφέρει την πολική αέρια μάζα προς τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Σε αυτή τη φάση, χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τον νομό Αττικής, αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ στα βόρεια προάστια, ενώ στα υπόλοιπα πεδινά του νομού θα σημειωθεί χιονόνερο.

Το 3ο στάδιο της ψυχρής εισβολής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15/02, καθώς τα βαρομετρικά χαμηλά του Σαββατοκύριακου, θα έχουν μετατοπιστεί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι χιονοπτώσεις θα εστιαστούν στα ανατολικά, τα νότια και το Αιγαίο, οπού θα ενταθούν εκ νέου, ενώ αναμένεται να πέσει χιόνι σε όλον τον νομό Αττικής. Χιόνι στην Αττική περιμένουμε και την Τρίτη.

Δείτε live πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία:


Από το βράδυ πολικές αέριες μάζες εισήλθαν στις βόρειες περιοχές της χώρας - Ο Γιάννης Καλλιάνος δίνει αναλυτική πρόγνωση για την Αττική ανά τετράωρο τις επόμενες ημέρες - Ισχυρές συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας.

Με απανωτές συσκέψεις τις προηγούμενες ημέρες στην Πολιτική Προστασία, δήμοι, περιφέρειες και φορείς έχουν ετοιμαστεί για ένα από τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων. Η «Μήδεια» είναι έτοιμη να …ξεδιπλωθεί από βορρά προς νότο, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τις πυκνές χιονοπτώσεις σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ήδη από χθες το βράδυ πολικές αέριες μάζες εισήλθαν στις βόρειες περιοχές της χώρας, φέρνοντας, πυκνές χιονοπτώσεις και παγετό, που θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, η αρχή της κακοκαιρίας ξεκινά από σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον ολικό παγετό στη Δυτική Μακεδονία, πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και μέχρι σήμερα το απόγευμα χιονόνερο ή βροχή στα πεδινά και παραθαλάσσια.

Μια από τις περιοχές που αναμένεται να «χτυπηθεί» είναι η Αττική, η οποία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα αντιμετωπίσει την «Μήδεια» από την Κυριακή. 

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος αναφερόμενος στην Αττική επισήμανε: «Η Αττική, τις περισσότερες φορές, αποτελεί απόρθητο κάστρο σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις οι οποίες αναμένονται κατά τη διάρκεια ακόμη και μιας έντονης μεταφοράς ψύχους, όπως αυτό που έρχεται από αύριο και από την βόρεια Ελλάδα. Επίσης, πολλές φορές, το αν θα χιονίσει ή όχι στο κέντρο της Αθήνας είναι κάτι που μπορεί να παίζεται ακόμη και για 1°C διαφορά.

Πράγματι, αυτή η ψυχρή εισβολή έρχεται λίγο πιο αποδυναμωμένη σε σχέση με αυτό που φαινόταν για την Αττική πριν 2-3 ημέρες. Γι’ αυτό σας έλεγα να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα γιατί μέχρι και την τελευταία στιγμή τα προγνωστικά μοντέλα μπορεί να «μαζέψουν» μια κατάσταση και επομένως πάντα ο καιρός είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο». Στην ανάρτησή του στο facebook ο κ. Καλλιάνος ανέφερε με λεπτομέρειες τι θα γίνει κάθε ώρα της Κυριακής στην Αττική. «Πάμε να δούμε λοιπόν σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τι πρόκειται να συμβεί στην Αττική κατά τη διάρκεια της επερχόμενης κακοκαιρίας «Μήδεια».

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ (08.00 – 12.00)


Αναμένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής και χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές περίπου από τα 700-750 μέτρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (12.00 – 16.00)
Αναμένονται κατά διαστήματα βροχές σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής και χιονοπτώσεις περίπου από τα 450-500 μέτρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (16.00 – 19.00)
Αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής (κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια) και χιονοπτώσεις περίπου από τα 400 μέτρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ (19.00-23.00)
Αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής και χιονοπτώσεις περίπου από τα 250-300 μέτρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκτιμώ ότι θα αρχίσουν να επηρεάζονται από τις χιονοπτώσεις τα βόρεια προάστια της Αττικής.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (23.00 – 00.00)
Αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής και χιονοπτώσεις περίπου από τα 150-200 μέτρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκτιμώ ότι θα αρχίσουν να επηρεάζονται από τις χιονοπτώσεις και κάποια από τα κεντρικά προάστια της Αττικής. Μην ξεχνάμε ότι η πλατεία Συντάγματος (κέντρο της Αθήνας) βρίσκεται σε υψόμετρο 100 μέτρων και επομένως θα είναι πια οριακό αν θα χιονίζει κατά περιόδους μέχρι εκεί σε αυτό το χρονικό διάστημα.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ (00.00 – 06.00)
Αναμένονται κατά διαστήματα χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και χιονοπτώσεις περίπου από τα 100-150 μέτρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκτιμώ ότι είναι περισσότερο πιθανό να επηρεαστεί από κατά περιόδους χιονοπτώσεις και το κέντρο της πόλης της Αθήνας.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ (06.00 – 11.00)
Αναμένονται κατά διαστήματα χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και χιονοπτώσεις περίπου από τα 100-150 μέτρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκτιμώ ότι είναι περισσότερο πιθανό να επηρεαστεί κατά περιόδους από χιονοπτώσεις και το κέντρο της πόλης της Αθήνας.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (11.00 – 16.00)
Αναμένονται κατά διαστήματα λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και θα δίνουν χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και αντίστοιχες χιονοπτώσεις περίπου από τα 100-150 μέτρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (16.00 – 19.00)
Αναμένονται κατά διαστήματα λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και θα δίνουν χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και αντίστοιχες χιονοπτώσεις περίπου από τα 100-150 μέτρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ (19.00 – 23.00)
Αναμένεται κατά διαστήματα χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και αντίστοιχες χιονοπτώσεις περίπου από τα 100 περίπου μέτρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (23.00 – 00.00)
Αναμένεται κατά διαστήματα χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και αντίστοιχες χιονοπτώσεις περίπου από τα 100 περίπου μέτρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ (ΠΡΟΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ)

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αυτό εκτιμώ ότι θα είναι το πιο ευνοϊκό διάστημα (των 36 ωρών) που θα δέχεται κατά διαστήματα η Αττική χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές (ή κατά τόπους και σε παραθαλάσσιες περιοχές) λόγω της πιθανής ενεργοποίησης του Αιγαίου, της αυξημένης κατά περιόδους υγρασίας, της σύγκλισης των ανέμων αλλά και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τότε. Βέβαια αυτό ισχύει αν όπως είπα δεν αλλάξει τίποτα ως προς τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία.

ΥΓ (1): Όταν σας κάνω πρόγνωση καιρού με υψόμετρα και ακρίβεια ώρας, καταλαβαίνετε ότι μπορεί να υπάρξουν και κάποιες διαφοροποιήσεις διότι πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο. Δηλαδή με εξάρσεις ή υφέσεις στις χιονοπτώσεις μπορεί και τα υψόμετρα αυτά να είναι και λίγο διαφορετικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι έπεσα λίγο έξω. Αυτό σημαίνει απλά ότι δεν είμαι και Θεός.

ΥΓ (2): Για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ισχύει ότι έχω αναφέρει σε προηγούμενο post μου. Αύριο δηλαδή ντύνεται στα λευκά η Θεσσαλονίκη!».

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τη «Μήδεια»

Και χθες, όπως και την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με αντικείμενο τη διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των Δήμων της χώρας για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα κατά τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη συζήτηση, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισαν ιδιαίτερα την ανάγκη οι Δήμοι της χώρας, με ενεργοποίηση όλων των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους και σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση μέγιστης κινητοποίησης, να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό τη διαδικασία εν εξελίξει για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Στο πλαίσιο αυτό, οι Δήμοι της χώρας καλούνται να αξιοποιήσουν πλήρως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, ιδίως για τη μεταφορά πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον παρίσταται ανάγκη, καθώς και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στα κατά τόπους Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές μονάδες υγείας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Από την πλευρά του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δίνει συνοπτικά τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα:

Από το πρωί του Σαββάτου 13/02 έως και την Κυριακή 14/02 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:
  • Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια. Ολικός παγετός στη Δυτική Μακεδονία
  • Βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά (έως το απόγευμα του Σαββάτου) και στα παραθαλάσσια
  • Πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας
  • Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά

Η "Μήδεια" από το πρωί του Σαββάτου 13/02 έως και την Κυριακή 14/02 (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών)

Από Δευτέρα 15/02 έως Τρίτη 16/02, τα κύρια χαρακτηριστικά της «Μήδειας», θα είναι:
Κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις σε ηπειρωτικές περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα
  • Βροχές και καταιγίδες σε Κυκλάδες, Κρήτη και χιονοπτώσεις στα ορεινά των νησιών, αλλά και στα ημιορεινά της Κρήτης
  • Παγετός στα κεντρικά, κατά τόπους ισχυρός και ολικός στα βόρεια.
  • Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο
Η "Μήδεια" από Δευτέρα 15/02 έως Τρίτη 16/02 (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών)

Οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για εκτεταμένα προβλήματα, διακοπές ρεύματος, διακοπές νερού και δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Η πτωτική πορεία της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες σε τέσσερις πόλεις της χώρας,παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην πόλη της Αθήνας, η θερμοκρασία την Τρίτη 16/02 δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς, σημειώνοντας μια πτώση της τάξης των 13 βαθμών συγκριτικά με τη θερμοκρασία της Παρασκευής 12/02, ενώ στη Φλώρινα από το Σάββατο 13/02 έως την Τρίτη 16/02 θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού.


"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1079,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,261,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1245,ΒΙΝΤΕΟ,814,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,327,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1545,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,901,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Καιρός: Η «Μήδεια» βάζει στην κατάψυξη τη χώρα - Δείτε live πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
Καιρός: Η «Μήδεια» βάζει στην κατάψυξη τη χώρα - Δείτε live πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
Καιρός: Η «Μήδεια» βάζει στην κατάψυξη τη χώρα - Δείτε live πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
https://media.enikos.gr/data/photos/resized/720_615629_b1c8e1386c-85ef452d1d4c9169.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/live.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/live.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content