Οι διαδηλώσεις αλλάζουν πρόσωπο - Συλλήψεις με ψηφιακό face control και διαδηλωτές με app «κουμπί πανικού»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι διαδηλώσεις αλλάζουν πρόσωπο - Συλλήψεις με ψηφιακό face control και διαδηλωτές με app «κουμπί πανικού»

👉Νέες μέθοδοι εφαρμόζονται στη Ρωσία από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και όχι μόνο.

Ο 30χρονος φωτογράφος-μπλόγκερ Γκεόργκι Μαλέτς δεν συμμετείχε σε μια διαδήλωση κατά του Κρεμλίνου τον περασμένο μήνα. Συνελήφθη όμως ενώ προχωρούσε στον δρόμο από την αστυνομία που χρησιμοποιεί κάμερες για ταυτοποίηση προσώπων που έχουν τοποθετηθεί στο μετρό της Μόσχας.

Ο Μαλέτς δήλωσε ότι η αστυνομία του είπε, ότι τον ταυτοποίησε μέσω του συστήματος καμερών ταυτοποίησης προσώπων (Face-ID) και πρέπει να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα για έλεγχο.

«Μπορώ να πω ότι είχαν κάποιες φωτογραφίες , αλλά δεν ήταν από κάμερες, υπήρχε μια φωτογραφία από το προφίλ μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο Μαλέτς στο Reuters.

Δήλωσε επίσης, ότι τον ανέκριναν επί τέσσερις ώρες ως μάρτυρα σε μια ποινική υπόθεση, τον φάκελο της οποίας άνοιξε η αστυνομία και αφορούσε προηγούμενες διαδηλώσεις και όχι αυτές τις 31ης Ιανουαρίου.

Η αστυνομία της Μόσχας και οι διευθύνσεις μεταφορών που υπάγονται στον δήμαρχο της Μόσχας δεν ανταποκρίθηκαν στην αίτημα να σχολιάσουν το συμβάν.

Ωστόσο αναφορές άλλων διαδηλωτών που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τον φυλακισθέντα πολιτικό Αλεξέι Ναβάλνι που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες, έδειξαν επίσης ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί ψηφιακές τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπων για να προβαίνει σε προληπτικές συλλήψεις και κρατήσεις.

Μία ανώνυμη πηγή των δυνάμεων επιβολής του νόμου δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί φωτογραφίες που φυλάσσονται σε βάση δεδομένων που υπάρχει για αυτούς που συστηματικά συμμετέχουν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν τέτοια συστήματα για τον σκοπό αυτό.

Κάμερες παρακολούθησης

Ο Σαμαραντίν Ραντζάμποφ, που προσπάθησε να ρίξει ένα πλαστικό μπουκάλι σε αστυνομικό το 2019, δήλωσε ότι συνελήφθη επίσης στο μετρό πριν από τη διαδήλωση στις 31 Ιανουαρίου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Η Γιεκατερίνα Σούλμαν δήλωσε ότι ο σύζυγός της Μιχαήλ συνελήφθη αφότου μπήκε στο μετρό μετά την διαδήλωση διαμαρτυρίας. «Η αστυνομία τον σταμάτησε επειδή το ‘face control αντέδρασε’ και ότι έπρεπε να παρουσιασθεί σ’ έναν ανακριτή της αστυνομίας ως μάρτυρας σε κάποια ποινική υπόθεση», δήλωσε η ίδια στο Reuters, προσθέτοντας ότι και άλλοι τρεις οδηγήθηκαν στην αστυνομία καθώς ταυτοποιήθηκαν μέσω της ίδιας ψηφιακής τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων.

Το γραφείο του δημάρχου της Μόσχας είχε ανακοινώσει ότι θα θέσει σε εφαρμογή το σύστημα ψηφιακής αναγνώρισης προσώπων στο μέτρο της Μόσχας το 2018 για τον εντοπισμό καταζητούμενων εγκληματιών, όταν η Ρωσία είχε φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελο ποδοσφαίρου. Αυτή την στιγμή υπάρχουν σε όλη την Μόσχα κάμερες παρακολούθησης.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν ξέρουμε για το σύστημα ψηφιακής αναγνώρισης προσώπων στην Μόσχα», δήλωσε ο Κιρίλ Καροτέγεφ, δικηγόρος που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα από την ομάδα «Αγκορά», προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές πόσο αυτοματοποιημένο είναι το σύστημα αυτό, εάν χρησιμοποιούνται όλες οι κάμερες και ποιες βάσεις δεδομένων χρησιμοποιούν.

«Στην αρχή είπαν ότι το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για να εντοπίζονται χαμένα παιδιά και καταζητούμενοι φυγάδες», δήλωσε ο Σαρκίς Νταρμπινιάν, δικηγόρος που υπερασπίζεται το ελεύθερο διαδίκτυο. «Στη συνέχεια άρχισαν να το χρησιμοποιούν για να ελέγχουν αυτούς που τίθενται σε απομόνωση λόγω της πανδημίας και τώρα όπως αναμενόταν, για να παρακολουθούν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και τους ακτιβιστές».

Το κουμπί πανικού

Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας προτού ο Αλεξέι Ναβάλνι συλληφθεί.

Οι διαδηλωτές εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συντονίσουν τις πορείες τους Τώρα διαθέτουν επίσης μια εφαρμογή smartphone η οποία είναι σε θέση, σε περίπτωση που συλληφθούν να ειδοποιήσουν τον δικηγόρο τους με την ίδια ευκολία όπως όταν κλείνουν ένα ταξί, δήλωσε ο δημιουργός της, ο Καλόι Ακίλγκοφ.

Η εφαρμογή Advocall app διαθέτει ένα κουμπί πανικού με το οποίο καλείται ο δικηγόρος, περιλαμβάνει επαφές με δικηγόρους και οδηγίες για το πώς πρέπει να συμπεριφερθείς σε περίπτωση κράτησης ή ανάκρισης.

Ο Ακίλγκοφ που είναι διευθυντής δικηγορικής εταιρείας δήλωσε ότι οι δικηγόροι του θα εργαστούν χωρίς χρέωση για να βοηθήσουν τους διαδηλωτές, εάν είναι απαραίτητο. Είπε επίσης ότι περίπου 4.600 άτομα είχαν κατεβάσει την εφαρμογή και πάνω από 300 αιτήματα για νομική βοήθεια έχουν ληφθεί μέσω της εφαρμογής.

Το διάβασα στο el.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1970,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,702,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,133,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,155,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1131,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,146,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,443,Κόσμος,9590,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,411,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6825,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1116,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2696,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,90,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2767,GP - info,5,voice healing therapy,37,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι διαδηλώσεις αλλάζουν πρόσωπο - Συλλήψεις με ψηφιακό face control και διαδηλωτές με app «κουμπί πανικού»
Οι διαδηλώσεις αλλάζουν πρόσωπο - Συλλήψεις με ψηφιακό face control και διαδηλωτές με app «κουμπί πανικού»
Οι διαδηλώσεις αλλάζουν πρόσωπο - Συλλήψεις με ψηφιακό face control και διαδηλωτές με app «κουμπί πανικού»
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2020/10/photo-1461685265823-f8d5d0b08b9b-1024x683.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/face-control-app.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/face-control-app.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content