Σταύρος Πλουμιστός: Τα οφέλη του καθοδηγούμενου διαλογισμού - Αποφόρτιση του Νου

Σταύρος Πλουμιστός: Τα οφέλη του καθοδηγούμενου διαλογισμού - Αποφόρτιση του Νου

👉Ποιος δεν έχει ακούσει για τις υπερδύναμες που επιδεικνύουν μεγάλοι πνευματικοί ασκούμενοι και δάσκαλοι διαλογισμού;

Ο κόσμος μας έχει ανοίξει σε διαφορετικές τεχνικές, και με αυτό έχουν έρθει απίστευτες ιστορίες για τους Θιβετιανούς γιόγκι που μπορούν να προκαλέσουν θερμότητα στο σώμα που μπορούν να επιβιώσουν κάνοντας μέρες στον πάγο, χωρίς να χρειάζεται ρούχα. 

Στον γρήγορο και γεμάτο περισπασμούς κόσμο που ζούμε, η ικανότητα εστίασης του νου και της προσοχής έχει γίνει μια σπάνια και πολύτιμη δεξιότητα. Η αυτοσυγκέντρωση, η πρακτική του να κατευθύνει κανείς τις νοητικές και συναισθηματικές δυνάμεις του προς ένα μόνο σημείο εστίασης, έχει κερδίσει σημαντική προσοχή ως μέσο για να ξεκλειδωθούν κρυφές δυνατότητες, να ενισχυθεί η παραγωγικότητα και να επιτευχθεί προσωπική ανάπτυξη.

Τα οφέλη του καθοδηγούμενου διαλογισμού (εδώ) είναι πολύ σημαντικά, με την προϋπόθεση ότι το κάνουμε με τον σωστό τρόπο, θα μας δώσει τις υπερφυσικές ικανότητες που εμφανίζονται στην τριλογία του Matrix : αποφεύγοντας τις σφαίρες, ταξιδεύοντας στο μυαλό, προβλέποντας το μέλλον;

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
Ο σύγχρονος γιόγκι Βιμ Χοφ προκάλεσε τους επιστήμονες αφού μπόρεσε να κάνει διαλογισμό για να παραμείνει βυθισμένος στον πάγο για σχεδόν δύο ώρες χωρίς να αλλάξει η θερμοκρασία του σώματός του. (Έτρεξε επίσης έναν μαραθώνιο στην έρημο χωρίς να πίνει μια γουλιά νερό.) 


Οι "υπερδυνάμεις" της Αυτοσυγκέντρωσης

Η αυτοσυγκέντρωση είναι η πράξη της σκόπιμης διοχέτευσης των σκέψεων, των συναισθημάτων και των ενεργειών σας προς μια συγκεκριμένη εργασία, στόχο ή στόχο. Περιλαμβάνει την εξάλειψη των εξωτερικών περισπασμών και της εσωτερικής φλυαρίας, επιτρέποντας στο μυαλό σας να επιτύχει μια κατάσταση αυξημένης εστίασης και διαύγειας. Αυτή η κατάσταση έντονης προσοχής δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να αξιοποιήσουν πλήρως τις γνωστικές τους ικανότητες και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους διανοητικούς τους πόρους.

Ο τακτικός καθοδηγητικός διαλογισμός ενσυνειδητότητας (εδώ) εκπαιδεύει το μυαλό σας να εστιάζει στην παρούσα στιγμή και καλλιεργεί την αυτογνωσία. Αυτή η πρακτική μπορεί σταδιακά να επεκτείνει την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε σε διάφορες πτυχές της ζωής σας.

Εδώ είναι μια λίστα με τις πιο συχνά αναφερόμενες δυνάμεις και ικανότητες που μπορούν να αποκτηθούν κατά την αυτοσυγκέντρωση.

ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ: Γίνεστε μάρτυρες παρουσίας μορφών, αποκτάτε νέα προσωπικότητα και νιώθετε γεγονότα που έχετε ζήσει στις προηγούμενες υπάρξεις σας. 

ΔΥΝΑΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
: Φέρνοντας θαυματουργές, υπερφυσικές αναρρώσεις από σοβαρές χρόνιες ασθένειες ή ασθένειες. 

ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ικανότητα να «διαβάζεις» τα μυαλά άλλων ανθρώπων και να γνωρίζεις, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση, τι σκέφτονται και αισθάνονται. 

ΥΠΕΡΝΟΗΣΗ: Καταλαβαίνετε συνομιλίες σε διαφορετικές γλώσσες, νιώθετε ορισμένα γεγονότα από αυτόν και άλλους κόσμους. 

ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ: Η ικανότητα να κινείται σε μια διαχρονική διάσταση όπου μπορεί κανείς να αντιληφθεί πράγματα που, στον κόσμο του γραμμικού χρόνου, δεν έχουν λάβει χώρα ακόμη. 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ: Ο μετεωρισμός, το περπάτημα στο νερό, ακόμη και οι νοητικες πτήσεις αναφέρονται μερικές φορές σε αυτήν την κατηγορία δυνάμεων. 

ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ: Μοναδικό μυαλό έτσι ώστε κανένας πόνος, είτε είναι σωματικός είτε διανοητικός, να μην μπορεί να σας φτάσει. Το ίδιο ισχύει και για την πείνα και τη δίψα. 

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: Καμία εξωτερική δύναμη, φυσική ή τεχνητή, δεν μπορεί να εκτοπίσει ούτε μία τρίχα από εσάς. 

Η παραπάνω υπέροχη λίστα, αναφέρει αυτό που εμείς ως ανθρώπινα όντα επιθυμούμε... Και αυτό δεν σημαίνει ότι οι προαναφερόμενες υπερδύναμες είναι ψέμα και «όνειρο ανόητων». Χρειαζεται πειθαρχεία του Νου και εξάσκηση.

Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει αν ξεκινήσετε να αυτοσυγκεντρώνεστε ...

1: Η αυτοσυγκέντρωση σας δίνει την λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε
2: Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης θα σας δώσει αυτοπειθαρχία 
3: Με την Αυτοσυγκέντρωση μπορείς να έλξεις ό,τι θέλεις 
4: Αυτοσυγκέντρωση, η σιωπηλή δύναμη που δίνει αποτελέσματα σε όλες τις υποθέσεις
5: Η αυτοσυγκέντρωση σας δίνει νοερή ισορροπία
6: Η αυτοσυγκέντρωση μπορεί να νικήσει κακές συνήθειες
7: Με την Αυτοσυγκέντρωση επαναφέρεται το θάρρος
8: Η Αυτοσυγκέντρωση σε βοηθάει να έλξεις τον πλούτο
9: Η Αυτοσυγκέντρωση θα σε βοηθήσει στον έλεγχο του νου για να δημιουργήσεις
10: Όταν καλλιεργείς την Αυτοσυγκέντρωση αυξάνεις την θέληση

Πως να βελτιώσετε την αυτοσυγκέντρωσή σας

Μόνο ένα πολύ χαμηλό ποσοστό ενηλίκων υποφέρει από το σύνδρομο έλειψη προσοχής και το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλύτερη καθημερινότητα που θα σας βοηθήσει στην αυτοσυγκέντρωσή σας.

Αντικαταστήστε την Καφεΐνη με Αεροβική Άσκηση

Αν χρειάζεστε 4-5 καφέδες την ημέρα για να μείνετε σε εγρήγορση τότε μάλλον δεν θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε χωρίς καφέ. Ο εγκέφαλός σας έχει μπει σε λειτουργία καφεΐνης που σημαίνει ότι χρειάζεται καφέ για να μείνει συγκεντρωμένος. Υπάρχει όμως ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος: η άσκηση! Οι έρευνες έδειξαν ότι η σωματική άσκηση αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης, πιθανώς γιατί ενεργοποιεί την έκκριση ορμονών και χημικών στον εγκέφαλο που σχετίζονται με την μάθηση και την μνήμη. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Illinois υποστηρίζει ότι ειδικά η αεροβική άσκηση μπορεί να βελτιώσει άμεσα τη λειτουργία σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την συγκέντρωση και την προσοχή.

Πιείτε περισσότερο Νερό

Μία έρευνα του περιοδικού Journal Of Nutrition απέδειξε ότι ακόμα και η παραμικρή αφυδάτωση του οργανισμού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια συγκέντρωσης. Σε μία ομάδα από γυναίκες που είχαν λιγότερο από 2% αφυδάτωση (αφού δεν είχαν πιει νερό μετά από άσκηση) παρατηρήθηκε μείωση της ικανότητας συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια γνωστικών τεστ. Η εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι όταν ο εγκέφαλος ανιχνεύει και την παραμικρή αλλαγή στη φυσιολογία του σώματος, αρχίζει αμέσως να λειτουργεί με μειωμένη απόδοση για να μας επιστήσει την προσοχή. Η δίψα δεν είναι το καλύτερο μήνυμα αφυδάτωσης. Όταν αρχίζετε να νιώθετε δίψα είναι αργά. Η έλλειψη συγκέντρωσης όμως είναι ένα πρώιμο σημάδι ότι είναι ώρα να πιείτε νερό.

Βελτιώστε τον ύπνο σας

Η ψυχίατρος Vatsal Thakkar του New York University of Medicine λέει ότι το πρώτο που κάνει όταν υποπτεύεται ότι κάποιος ασθενής της έχει Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής, είναι να ερευνήσει τον ύπνο του. Η έλλειψη ικανότητας συγκέντρωσης, πολύ συχνά οφείλεται σε έλλειψη του ύπνου Δέλτα, που είναι ένας βαθύς ύπνος πριν την φάση REM. Κατά τη διάρκεια του ύπνου Δέλτα, ο εγκέφαλος “σβήνει” και κάποιες έρευνες καταδεικνύουν ότι σε αυτή τη φάση εδραιώνονται και δυναμώνουν οι γνωστικές ικανότητες. Αν κοιμάστε λιγότερες από 7 ώρες, μειώνετε τη φάση του ύπνου Δέλτα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της ικανότητας συγκέντρωσης όταν είστε ξύπνιοι. Η λύση είναι να φροντίσετε να κοιμάστε καλά για 7 με 9 ώρες για δύο εβδομάδες και θα δείτε την συγκέντρωσή σας να βελτιώνεται!

Επικεντρωθείτε στα πόδια σας

Οι σημερινοί ρυθμοί ζωής είναι εξωφρενικοί. Τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι τόσα πολλά που σχεδόν κάθε λίγα λεπτά συμβαίνει κάτι που μας εξιτάρει: δεχόμαστε ένα e-mail, βλέπουμε ένα post στο Facebook, παρακολουθούμε κάτι συγκλονιστικό στην τηλεόραση. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε εθιστεί σε αυτή την κατάσταση και περιμένουμε κάτι νέο κάθε λίγο και λιγάκι. Αν δεν συμβεί κάτι που θα μας ερεθίσει μέσα σε λίγα λεπτά, αρχίζουμε να ψάχνουμε για κάτι άλλο μόνοι μας. Ο εγκέφαλός μας αναζητά υποκατάστατα και έτσι χάνουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Ένας απλός τρόπος να συγκεντρωθείτε είναι να κάνετε focus για μερικά δευτερόλεπτα στα πόδια σας, ώστε να καθαρίσετε το μάτια σας και τον εγκέφαλό σας από εικόνες που σας αποσπούν την προσοχή. Αμέσως θα νιώσετε ότι μπορείτε να συγκεντρωθείτε καλύτερα σε αυτό που θέλετε.


Κάνετε αποφόρτιση του Νου

Ο άνθρωπος αναπτύσσει συνειδητότητα όχι μόνον μέσα αποκαταστάσεις της συνήθους εγρήγορσης, αλλά μέσα από διάφορα επίπεδα χαλάρωσης και συγκέντρωσης. Ο νους, o οποίος πάντα εργάζεται, σκέπτεται, θυμάται, αγωνιά και προκαλεί αγωνίες, ονειρεύεται και δεν ηρεμεί σχεδόν ποτέ. 

Ο μόνος τρόπος να μπορέσει κανείς να αυτοσυγκεντρωθεί είναι με το να εντοπίσει αυτή τη δραστηριότητα του νου, να τον αντιμετωπίσει ήρεμα και αδιάφορα και όχι με εκνευρισμό. Για την επίτευξη αυτής της κατάστασης είναι βασικό να μην πιέσουμε τον εαυτό μας να κάνει άσκηση αυτο­συγκέντρωσης, γιατί η πίεση δεν οδηγεί στη χαλάρωση, αλλά να τον ηρεμήσουμε με έναν έξυπνο τρόπο. Η μέθοδος του Voice Healing είναι πλέον ένας αξιόπιστος τρόπος Αυτοσυγκέντρωσης μέσω της συναισθηματικης αποφόρτισης του Νου. Κάντε την δοκιμή του ενός μήνα για Aυτοσυγκέντρωση και διαλογιστική ησυχία ΕΔΩ

Μπορεί ο άνθρωπος να γίνεται ο ίδιος πηγή άγχους, όμως κατά τον ίδιο τρόπο διαθέτει και τη δύναμη να αντιμετωπίζει τις φοβίες, την κατάπτωση και τα άγχη του.

Η επιστήμη σήμερα δεν απορρίπτει τις θεραπευτικές ιδιότητες της χαλάρωσης, αντίθετα τις αξιοποιεί για τον έλεγχο του πόνου, όπως π.χ. στην περίπτωση του ανώδυνου τοκετού, για σωματική και ψυχική ανανέωση κ.ά. Δεν είναι δυνατόν επίσης να αγνοήσουμε την ικανότητα του ανθρώπου ως δημιουργού συμβόλων, μεταφορών, αναπαραστάσεων, οραματισμών, φαντασιώσεων και διαλογισμών.

Ακόμη και τα φαινόμενα της αυθυποβολής, της “ενσάρκωσης” ρόλων, των ψευδαισθήσεων, της “πνευματικής επικοινωνίας” μέσω των εγκεφαλικών μαγνητικών κυμάτων γίνονται αντικείμενο μελέτης και πρακτικών εφαρμογών.

Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να ξεκλειδώσετε τις εσωτερικές σας δυνατότητες και να επιτύχετε προσωπική ανάπτυξη. Κατακτώντας την τέχνη της εστίασης και της προσοχής σας, μπορείτε να βιώσετε αυξημένη παραγωγικότητα, βελτιωμένη μάθηση, ενισχυμένη δημιουργικότητα, μειωμένο άγχος και μεγαλύτερη αυτοκυριαρχία. Μέσω της συνεπούς πρακτικής και της δέσμευσης για επίγνωση, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα τεράστια οφέλη της αυτοσυγκέντρωσης σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Σταύρος Πλουμιστός
Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Τα οφέλη του καθοδηγούμενου διαλογισμού - Αποφόρτιση του Νου
Σταύρος Πλουμιστός: Τα οφέλη του καθοδηγούμενου διαλογισμού - Αποφόρτιση του Νου
Σταύρος Πλουμιστός: Τα οφέλη του καθοδηγούμενου διαλογισμού - Αποφόρτιση του Νου
https://thedailyguardian.com/wp-content/uploads/2020/07/sprituality-4.png
https://i.ytimg.com/vi/dx6eZp5DY1w/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_815.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_815.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content