Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σαρώνει όλη τη χώρα - Πού υπάρχουν προβλήματα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σαρώνει όλη τη χώρα - Πού υπάρχουν προβλήματα

👉Προβλήματα σε όλη τη χώρα προκαλεί η κακοκαιρία Μήδεια. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε μεγάλο μέρος της χώρας και πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά (τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση). 

Χωρίς ρεύμα είναι Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος. Πολλά προβλήματα εντοπίζονται και στην Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στο όρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου. 

Επιπλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος 'Αρτας.

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στους -19,9 βαθμούς Κελσίου στο Μεσόβουνο Κοζάνης. Ακολούθησαν Νέος Καύκασος (-17,1), Κοιλάδα Κοζάνης (-15,9), Βουνάσα Γρεβενών (-14,4), Τέρπυλλος Κιλκίς (-14,2), Φλώρινα (-13,7) και Ευκαρπία (-13,1 βαθμοί). Παράλληλα θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι επικρατούν στα πελάγη αλλά και σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές. Η μέγιστη ριπή που ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου στις 06:14 και ήταν ίση με 118 χλμ/ώρα.

Δείτε παρακάτω τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα:

Στα λευκά όλη η Εύβοια

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Εύβοια με αρκετά σημεία να έχουν αποκλειστεί από το χιόνι. Στις Ροβιές Ευβοίας το χιόνι έχει φτάσει το 1 μέτρο, ενώ το χωριό Κερασιά έχει αποκλειστεί αφού ο κεντρικός δρόμος είναι κλειστός.

Στην «κατάψυξη» η Ήπειρος

Σήμερα δεν λειτουργούν τα σχολεία στον νομό Ιωαννίνων, στην ορεινή Άρτα και το δήμο Σουλίου.

Όλα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας καθαρίζουν δρόμους και ρίχνουν αλάτι, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μετατρέψει τις ορεινές επαρχιακές οδούς σε παγοδρόμια, όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων.



Απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων που δεν είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση τους όταν και όπου αυτό απαιτείται σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών οργάνων.

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας έως το 49ο χλμ (Κόμβος Τύριας).

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Νεράιδας – Σαγιάδας, από το 8ο χλμ έως το 11,5ο χλμ (Σκάλα Αετού), λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παράπλευρη επαρχιακή οδό.

Αρτα

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω έντονης χιονόπτωσης στην Επαρχιακή Οδό Αθαμάνιου – Θεοδώριανων.

Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:

· Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων (68ο έως 79ο χιλιόμετρο)

· Επαρχιακή Οδό Άρτας – Καρδίτσας, από Άνω Καλεντίνη έως Πηγές

(συμπεριλαμβάνεται το τμήμα Κρανιές – Πηγές)

· Επαρχιακή Οδό Άρτας – Καρδίτσας, (από Αστροχώρι έως Μεσόπυργο)

· Επαρχιακή Οδό Αθαμάνιου – Τετράκωμου – Μεσούντας

· Επαρχιακή Οδό Παλαιοκάτουνου – Καψάλων κοντά στο φράγμα της Άρτας.

Οι προσβάσεις προς και από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων είναι ανοιχτές, όμως η κίνηση των οχημάτων θα πρέπει, λόγω του ισχυρού παγετού, να γίνεται με μεγάλη προσοχή και θα πρέπει απαραίτητα να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου. Στις περιπτώσεις που άτομα ευπαθών ομάδων, είναι απαραίτητο να μετακινηθούν προς τις πόλεις, για εμβολιασμό ή άλλο σοβαρό λόγο, η μετακίνησή τους μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του Δήμου.

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός στη Β. Ελλάδα

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη βόρεια Ελλάδα, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια». Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το πρωί σε όλες της περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου τα σχολεία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

Εξαιτίας του παγετού μετά τις χιονοπτώσεις των δύο προηγούμενων 24ωρων, η κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία των επαρχιακών και εθνικών δρόμων της Βόρειας Ελλάδας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα, ενώ σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών (με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων) στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού αλλά και σε εθνικούς δρόμους με υψόμετρο. Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -14 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και στους -9 βαθμούς στην Κοζάνη. Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν ξημέρωσε η Θεσσαλονίκη, με το θερμόμετρο να «δείχνει» -3 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Στα ίδια χαμηλά επίπεδα οι θερμοκρασίες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους -11 βαθμούς Κελσίου στο Νευροκόπι και στους -7 στην Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι χαμηλότερες τιμές από την αρχή της ημέρας καταγράφηκαν στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-19 βαθμοί), στον Νέο Καύκασο Φλώρινας (-17) και στα Χιονοδρομικά Κέντρα Βόρας- Καϊμάκτσαλαν (-17) και Βασιλίτσας Γρεβενών (-16).

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ενώ η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με προσοχή λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σε κάποια σημεία. Αντίθετα, κλειστοί παραμένουν, λόγω του χιονιά και του παγετού, οι δρόμοι που συνδέουν τον Χορτιάτη με τον Άγιο Βασίλειο, το Μελισσοχώρι με το Ωραιόκαστρο, το Πρόχωμα με τη Νέα Μεσημβρία, το Ξηροχώρι με τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην κατάψυξη η Δυτική Θεσσαλία - Έριξαν στη... μάχη τις αλατιέρες

Στην κατάψυξη η Δυτική Θεσσαλία, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στις περιοχές Καρδίτσας και Τρικάλων. Ειδικότερα, παγετός, τσουχτερό κρύο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι που σε ορισμένες ορεινές περιοχές φτάνει τα 70 εκατοστά είναι το σκηνικό του καιρού στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Νούσιος. Περισσότερα από 60 μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας ρίχνουν αλάτι και προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς, προκειμένου να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια οι μετακινήσεις των πολιτών.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας κρίνεται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ελαστικών ειδικού τύπου (και καθ' υπόδειξη των αστυνομικών-τροχονόμων) σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου. Περισσότερα από 100 μηχανήματα των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, Τρικάλων και Καρδίτσας, ρίχνουν τόνους με αλάτι προσπαθώντας να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ώστε η μετακίνηση των πολιτών να πραγματοποιείται με ασφάλεια. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας:

- Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

• Στην εθνική οδό Τρικάλων-Καρδίτσας-Νέου Μοναστηρίου, από αφετηρία-έναρξη χιλιομέτρησης θέσης μέχρι τα όρια με τον νομό Καρδίτσας (σε όλο το μήκος της).

• Στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65), από τα όρια του νομού Τρικάλων με τον νομό Καρδίτσας (γέφυρα Πηνειού, χ/θ 104+000), μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τρικάλων (χ/θ 111+387).

- Απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στα εξής σημεία:

• Από το 28ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων (κόμβος Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων (ανισόπεδος κόμβος Μαλακασίου).

• Από το 1ο χλμ. της ε.ο. Μουργκανίου-Γρεβενών (κόμβος Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ. της ε.ο. Μουργκανίου-Γρεβενών.

• Από το 22ο χλμ. έως το 75ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων-Άρτας (Γέφυρα Αλεξίου).

• Από το 4ο χλμ. έως το 55ο χλμ. της επαρχιακής Οδού Πύλης-Μεσοχώρας.

- Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή ελαστικά ειδικού τύπου (και καθ' υπόδειξη των αστυνομικών-τροχονόμων), στο σύνολο του επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου ορεινών και ημιορεινών περιοχών των Δήμων Μετεώρων και Πύλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

- Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65), από τη χ/θ 47,500 έως και τη χ/θ 104,000 και στον οδικό άξονα της εθνικής οδού Νέου Μοναστηρίου-Καρδίτσας-Τρικάλων, από αφετηρία-έναρξη χιλιομέτρησης θέσης μέχρι τα όρια του νομού Καρδίτσας με τον νομό Τρικάλων (σε όλο το μήκος της).

- Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1. Στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω τοπικής κοινότητας Μορφοβουνίου, από 10 χ/θ.

2. Στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω τοπικής κοινότητας Καστανιάς, από 14 χ/θ.

3. Στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Τσαρδακίου Λίμνης Πλαστήρα, από 12 χ/θ.

4. Στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Λουτρών Σμοκόβου-Ρεντίνας, από 25 χ/θ.

5. Στην επαρχιακή οδό Μουζακίου-Άρτας.

6. Στην επαρχιακή οδό Μουζακίου-Στεφανιάδας.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν οι δύο πρώτες μέρες της βαρυχειμωνιάς στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος και εξηγεί: «Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος κρατάμε τους δρόμους ανοιχτούς. Σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ για τις επόμενες δύο μέρες το σχολείο και το νηπιαγωγείο του Δήμου θα είναι κλειστά». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, για το Δήμο οι χιονοπτώσεις δεν συνιστούν πρόβλημα, αντίθετα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα. Για να καταλήξει τονίζοντας ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα: «Η χιονισμένη λίμνη είναι μοναδικής ομορφιάς, γεγονός που την κατατάσσει στον καλύτερο χειμερινό προορισμό. Αν δεν υπήρχε ο covid 19, ο Δήμος μας θα ήταν ο ιδανικός για χειμερινές διακοπές. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι χάνουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη χειμερινή περίοδο, με αποτέλεσμα να πληγούν σοβαρά οι τουριστικές επιχειρήσεις και η τοπική οικονομία».



Ανάλογο είναι το σκηνικό του καιρού και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Συνολικά 51 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ρίχνουν τις τελευταίες ώρες τόνους αλάτι και προσπαθούν να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, προκειμένου οι πολίτες να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους. Στα ορεινά της Π.Ε. Τρικάλων, συνεχίζει ο αντιπεριφερειάρχης οι θερμοκρασίες που επικρατούν κυμαίνονται σε διψήφιο αριθμό, ενώ και στα πεδινά το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Ο ίδιος συνιστά να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις οι πολίτες, ενώ όταν αυτές γίνονται να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση του οδικού δικτύου, λόγω του παγετού.



Συνολικά 75 μηχανήματα του Δήμου Τρικαίων, της ΔΕΥΑΤ και ιδιωτών βρίσκονται επί ποδός. Με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, στην πόλη και τα χωριά του Α και Β τομέα, γίνονται καθαρισμοί δρόμων και ρίχνεται αλάτι. Οι κεντρικοί δρόμοι, οι προσβάσεις σε δομές υγείας και ιατρικές μονάδες, σε δημόσιες υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, σε οικίες, σε ποιμνιοστάσια, είναι πρώτιστο μέλημα, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή. Οι συνεχείς αλλαγές στον καιρό, η χιονόπτωση, ο παγετός, οι χαμηλές θερμοκρασίες τροποποιούν συνεχώς και τις παρεμβάσεις ανά περιοχή, στοχευμένα και συντονισμένα. 

Ο Δήμος Τρικκαίων και συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία και οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα, το συντομότερο δυνατόν. Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί τους πολίτες για τη μέχρι τώρα συνεργασία και υπομονή τους και συνιστά μέγιστη προσοχή στη μετακίνηση, είτε πεζή είτε με οχήματα. Με τη συνδρομή όλων (ειδικά στον καθαρισμό πεζοδρομίων και με κατανόηση, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για μείωση των συνεπειών της κακοκαιρίας, επισημαίνεται επίσης από το δήμο Τρικκαίων.

Ολονύχτιος αγώνας να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί σε Πήλιο και Βόλο

Δύσκολες ώρες βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι στην Μαγνησία από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας που συνεχίζει να σαρώνει την περιοχή, αφού δρόμοι έχουν κλείσει στο Πήλιο και στην Όθρυ, στις Σποράδες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση των νησιών και ο Βόλος είναι βυθισμένος σε χιόνι που ξεπερνά και τα 30 εκατοστά ακόμα και στο κέντρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο από αργά χθες την νύχτα λόγω της πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες, με αποτέλεσμα και τα τρία νησιά να έχουν μεγάλα προβλήματα. Τα νησιά παραμένουν χωρίς ρεύμα για πάνω από 12 ώρες.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί και άλλη βλάβη στην ίδια περιοχή, που αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και που αφορούσε την ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Στην χερσαία Μαγνησία τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο Πήλιο, όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει σε πολλά σημεία και το ένα μέτρο και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των δεκάδων εκχιονιστικών μηχανημάτων σε πολλά σημεία η βατότητα των δρόμων είναι αδύνατη.

Μέσα στην πόλη του Βόλου,όπου η συνεχής χιονόπτωση ξεπερνά τις 30 ώρες και συνεχίζεται έστω και με μειωμένη ένταση, το ύψος του χιονιού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομαλή ζωή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας,όπου όλη την νύχτα μηχανήματα εκχιονισμού καθάριζαν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και υδροφόρες που ακολουθούσαν έριχναν και συνεχίζουν να ρίχνουν θαλασσινό νερό για να κρατηθούν οι δρόμοι σε ανεκτή και ασφαλή βατότητα.

Η ίδια εικόνα και στα βόρεια προάστια του Βόλου όπου οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες αφού το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά. Η θερμοκρασία στην πόλη του Βόλου στις 6.30 το πρωί ήταν στον -1 βαθμό και έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μαζί με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή βρίσκονταν σε σημεία όπου υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ήταν σε περιοχές αποχιονισμού στο Πήλιο όπου η κατάσταση είναι δύσκολη.

Τα αυτοκίνητα κινούνται, παρά τους εκχιονισμούς, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο του Πηλίου και έχει απαγορευθεί η κίνηση οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο Νότιο Πήλιο προς Πλατανιά λόγω πτώσης δένδρων.Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην περιφέρεια Αλμυρού προς Ανάβρα, Κοκκοτούς, Νεράιδα αλλά και στα πεδινά προς Σούρπη, Πτελεό, Αχίλλειο και Αγίους Θεοδώρους.

Ανοιχτοί έχουν διατηρηθεί οι εθνικές οδοί Βόλου-Λαρισας και Βόλου-Μικροθηβών αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή λόγω του παγετού.

Και μέσα στον Βόλο χρειάζονται αλυσίδες αυτοκίνητα που κινούνται σε δευτερεύοντες δρόμους και είναι απαραίτητες στις συνοικίες πάνω από τον Περιφερειακό.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων είναι σήμερα κλειστά στους Δήμους Βόλου, Ρήγα Φερραίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού, καθώς και στην Σκιάθο με αποφάσεις των δημάρχων λόγω του χιονιά. Στον Βόλο κλειστοί είναι και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Παράλληλα ανοιχτά παραμένουν στον Βόλο σε 24ωρη βάση τα ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου και Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης και το Κοινωνικά Κέντρο Αγίων Αναργύρων, Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, όπου εκτός από την παραμονή θα προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες που έχουν ανάγκη λόγω της κακοκαιρίας.

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Σε πλήρη απαγόρευση τη κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο εθνικό δίκτυο από τα διόδια της Αγίας Τριάδας στη Φθιώτιδα έως τις Αφίδνες, προχώρησε από τις 5.30 το πρωί η αστυνομία θέλοντας να αντιμετωπίσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον κίνδυνο εγκλωβισμού των οχημάτων.

Μέχρι τις 5 το πρωί σταδιακά προχωρούσε σε απαγορεύσεις ενώ την ίδια στιγμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα επεκτείνονταν συνεχώς. Σε αυτή την απόφαση αναγκάστηκε να φτάσει η αστυνομία καθώς υπήρξε πραγματική αδυναμία να ανοίξει η Εθνική οδός σε διάφορα σημεία από το μεγάλο όγκο του χιονιού που έπεφτε και την ίδια στιγμή οι κίνδυνοι για εγκλωβισμό των αυτοκινήτων και των ανθρώπων ήταν μεγάλοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής τη Στερεάς Ελλάδας λόγω χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κίνηση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

• Σε όλο το τμήμα του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε. από 56,728 έως 194,958 χ/θ τα διόδια Αγίας Τριάδας.

• Στη νέα εθνική οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από κόμβο Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας έως κόμβο Σχηματαρίου.

• Στην εθνική οδό Θηβών - Χαλκίδας, από διασταύρωση Δροσιάς έως διασταύρωση Ριτσώνας.

Στο τμήμα από τα διόδια των Θηβών μέχρι το Κάστρο της Βοιωτίας έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα τα οποία η Τροχαία τα έχει οδηγήσει σε ασφαλές σημεία αναμένοντας την απελευθέρωση της Εθνικής οδού από τα χιόνια για να επιτρέψει την κυκλοφόρα.

Οι αστυνομικοί κατά μήκος της εθνικής οδού από την περιοχή της Στυλίδας και τη Λαμία, τα Καμένα Βούρλα και τον 'Αγιο Κωνσταντίνο έχουν στήσει μπλόκα και ελέγχουν τα αυτοκίνητα ακινητοποιώντας εκείνα που είτε απαγορεύονται να κυκλοφορήσουν είτε εντοπίζονται χωρίς αλυσίδες.

Κατά μήκος του Εθνικού δικτύου στη Φθιώτιδα όλα τα πάρκινγκ έχουν γεμίσει με αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί και ήδη η αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας αναζητά νέους χώρους ακόμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας για να οδηγήσει εκεί με ασφάλεια τα αυτοκίνητα που πρέπει να ακινητοποιηθούν καθώς όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θα υπάρξει μεγάλη παράταση μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ακόμα και οι οδηγοί, οι οποίοι φτάνουν μέχρι τα διόδια της Τραγάνας για να συνεχίσουν στο Μαρτίνο είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρις ότου τα εκχιονιστικά μηχανήματα μπορέσουν να αποκαταστήσουν ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι. Όμως ο όγκος του χιονιού είναι πολύ μεγάλος.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Δομοκού, οι χιονοπτώσεις συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα έντονες και οι αλυσίδες είναι απαραίτητες όπως επίσης αλυσίδες χρειάζονται για το δρόμο Λαμίας Καρπενησίου.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα σχολεία και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν θα λειτουργήσουν τη σημερινή μέρα με αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τους δημάρχους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και θα εργαστούν μόνο με την εκπαίδευση.

«Μήδεια» σε Αχαΐα, Κορινθία: Πού υπάρχουν προβλήματα

Προβλήματα σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα των περιφερειών και των δήμων εργάζονται συνεχώς, προκειμένου να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Αχαΐα

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα εξής σημεία της Αχαΐας:

-Στην εθνική οδό Πούντας - Καλαβρύτων, από το 12ο χιλιόμετρο

-Στην επαρχιακή οδό Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Φτέρης, από την θέση Πυργάκι

-Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πούντας, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου

-Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - χιονοδρομικού κέντρου

-Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών

-Στην επαρχιακή οδό Ακράτας - Ζαρούχλας, από το ύψος της τοπικής κοινότητας Βαλιμής

-Στην επαρχιακή οδό Κλειτορίας - Καλαβρύτων, μέσω Πριολίθου

-Στην επαρχιακή οδό Ψηφίδας - Καλαβρύτων, μέσω Αυχένα Πριολίθου

-Στην διαδημοτική οδό Περιστέρας - Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων

Αιτωλοακαρνανία

Στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές:

-Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - 'Ανω Χώρας, από το την τοπική κοινότητα Ελατούς και άνω

-Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Καρπενησίου από το ύψος της τοπικής κοινότητας Πλατάνου, προς τις τοπικές κοινότητες Κλεπάς, Λιβαδακίου, Αράχωβας και Ψηλού Σταυρού

-Στην επαρχιακή οδό 'Ανω Χώρας - Κρυονερίων

-Στην επαρχιακή οδό 'Ανω Χώρας - Κάτω Χώρας

-Στην επαρχιακή οδό 'Ανω Χώρας - Αμπελακιώτισσας και από την τοπική κοινότητα Κρυονερίων προς την τοπική κοινότητα Περδικόβρυσης

-Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Ελατοβρύσης από την τοπική κοινότητα Ελατού, προς τις τοπικές κοινότητες Γρηγόρι και Ελατόβρυσης

-Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Γραμμένης Οξιάς, μέσω Φωκίδας και από την τοπική κοινότητα Καλλονής προς τις τοπικές κοινότητες Κυδωνιάς, Λεύκας, Γραμμένης Οξιάς και Μανδρινής

-Στην επαρχιακή οδό Θέρμου - Προυσού από την τοπική κοινότητα Δρυμώνα, έως τη θέση Αγία Παρασκευή

-Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσού έως την θέση Αραποκέφαλα

- Στην επαρχιακή οδό Θέρμου - Λευκού - Καλλιθέας

-Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Σπαρτιάς

-Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Μακριάς Λόγγας - Στριγανιάς

-Στην επαρχιακή οδό Θέρμου - Δρυμώνα

-Στην επαρχιακή οδό Θέρμου- Διασελλακίου- Πλατάνου

-Στην επαρχιακή οδό Θέρμου- Κόνισκας

-Στην επαρχιακή οδό Θέρμου- Αναλήψεως - Γέφυρας Μπανιά

-Στην επαρχιακή οδό Θέρμου- Αβαρίκου- Κόφτρας

Κορινθία


Στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου

-Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων - Ζήρειας, από το 17,9ο έως το 35ο χιλιόμετρο

-Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο

Στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας

Στο μεταξύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από τις 5:00 το πρωί σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου - Σπάρτης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 5:00 το πρωί ισχύει η προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 88ο χιλιόμετρο έως το 210ο χιλιόμετρο στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και από τον κλάδο Λεύκτρο - Σπάρτης έως το 45ο χιλιόμετρο.

Το ίδιο μέτρο ισχύει και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλα τα οχήματα.

Κέρκυρα: Στα «λευκά» ντύθηκαν πολλές περιοχές του νησιού

Λευκό πέπλο χιονιού σκέπασε πολλές περιοχές της Νότιας Κέρκυρας, με τους κατοίκους να απολαμβάνουν το φαινόμενο του χιονιά, ύστερα από πολλά χρόνια. Στα λευκά ντύθηκαν οι Αργυράδες, χιόνι έπεσε στη Λευκίμμη, ενώ σε πολλές περιοχές στα νότια του νησιού, η «Μήδεια» κατάφερε να ρίξει ακόμη και στις ακτές. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έριξε αλάτι σε πολλά σημεία του περιφερειακού δικτύου, ενώ τσουβάλια με αλάτι τοποθετήθηκαν σε πολλές κοινότητες των δήμων Κέρκυρας, προκειμένου οι κάτοικοι να το προμηθευτούν, ώστε να αντιμετωπίσουν τον παγετό σε οδικό δίκτυο, σε μικρές γειτονιές, αλλά και αυλές. Αυτή την ώρα στο νησί, παρά την ηλιοφάνεια, επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και βόρειοι άνεμοι, ενώ από τις αρχές πολιτικής προστασίας συνιστάται η ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, καθώς πολλοί δρόμοι κρύβουν παγίδες, αφού έχουν μετατραπεί σε «γυαλί» από την παγωνιά.

Ζάκυνθος

Η κακοκαιρία "Μήδεια" έκανε το πέρασμα της και από τη Ζάκυνθο με έντονη χιονόπτωση στα ορεινά του νησιού και χαμηλές θερμοκρασίες. Από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, έχει χιονίσει στα χωριά Κοιλιωμένο, 'Αγιο Λεώντα, Αναφωνήτρια, Ορθονιές και Βολιμές, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού. Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του δήμου Ζακύνθου βρίσκονται στα χωριά που έχουν πρόβλημα και επιχειρούν να ανοίξουν και πάλι τους δρόμους. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο χωριό του Αγίου Λέωντα όπου λόγω της πυκνής χιονόπτωσης οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους αλλά και στον επαρχιακό δρόμο Ορθονιές - Βολίμες, όπου αυτή τη στιγμή μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, προσπαθούν να τον καθαρίσουν. Κλειστές θα είναι σημερα Δευτέρα και την Τρίτη, οι σχολικές μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγεία- Δημοτικά Σχολεία όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γυμνάσια - Λύκεια σε όλη την Επικράτειας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.



Χανιά

Σε κατάσταση αυξημένης πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστές και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Κλειστοί έως και την Τετάρτη θα παραμείνουν επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων Χανίων, Κισσάμου, Αποκορώνου και Πλατανιά. Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σαρώνει όλη τη χώρα - Πού υπάρχουν προβλήματα
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σαρώνει όλη τη χώρα - Πού υπάρχουν προβλήματα
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σαρώνει όλη τη χώρα - Πού υπάρχουν προβλήματα
https://media.enikos.gr/data/photos/resized/720_764359_f9587e3b43-85fb249783393697.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_77.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_77.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content