ΣΟΚ με το Σκοτεινό ίντερνετ: Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΟΚ με το Σκοτεινό ίντερνετ: Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;

👉Από τις πιστωτικές μας κάρτες, μέχρι τα υπόλοιπα του λογαριασμού μας, όλα είναι προς πώληση από τους επιτήδειους που δραστηριοποιούνται στον «σκοτεινό ιστό»

Σκοτεινό ίντερνετ. Μια φράση που κατά πάσα πιθανότητα έχετε ακούσει και στο παρελθόν, ίσως όμως δεν γνωρίζετε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. 

Το απολύτως ανεξέλεγκτο «αδερφάκι» του internet, είναι από την πρώτη του στιγμή μέχρι και σήμερα το απόλυτο υπερόπλο κάθε λογής εγκληματία: Εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, στρατολόγηση τρομοκρατών, παιδική πορνογραφία, οτιδήποτε φρικτό – ή απλώς παράνομο – και αν βάλετε με το νου σας, έχει τη θέση του σε αυτή την πραγματικά σκοτεινή, κρυπτογραφημένη γωνιά του παγκόσμιου ιστού. Πιστεύατε στ’ αλήθεια ότι το έγκλημα είναι λιγότερο παγκοσμιοποιημένο από τη μέση επιχείρηση;

Ανάμεσα στα υπόλοιπα «αγαθά» που αλλάζουν χέρια στο εσωτερικό τους, υπάρχει προφανώς χώρος και για τα δικά σας προσωπικά δεδομένα – ιδίως αυτά που επιτρέπουν στους επιτήδειους να τσιμπήσουν το κατιτί τους, όπως οι αριθμοί του web banking σας ή τα στοιχεία των πιστωτικών σας καρτών.

Τι ακριβώς είναι το Σκοτεινό ίντερνετ (Dark Web);
Πρόκειται για ένα κρυμμένο κομμάτι του internet που δεν εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης, επομένως δεν μπορείτε να μπείτε σε αυτό μέσω ενός κλασικού «γκουκλαρίσματος». Σχετίζεται με παράνομες δραστηριότητες, όπως το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, εκρηκτικών, πορνογραφίας και δεδομένων.

Ο σκοτεινός ιστός δημιουργήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση για να επιτρέψει στους κατασκόπους να ανταλλάσσουν πληροφορίες με απόλυτη ανωνυμία. Οι ερευνητές του αμερικανικού στρατού ανέπτυξαν τη σχετική τεχνολογία που είναι γνωστή ως Tor, από τα αρχικά της φράσης The Onion Router στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν και τη διέθεσαν για χρήση από όλους.

Η πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό προϋποθέτει τη χρήση ενός ανώνυμου browser. Ο Tor browser περνά το αίτημά σας για την Υ σελίδα από μια σειρά από διακομιστές μεσολάβησης, τους οποίους χειρίζονται χιλιάδες εθελοντές από όλο τον κόσμο, σβήνοντας τα ίχνη της διεύθυνσης IP σας και καθιστώντας αδύνατη την ταυτοποίησή της. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης από τη Σιγκαπούρη προσπαθεί να συνδεθεί με μια ιστοσελίδα στο Λονδίνο, το αίτημά του στον TOR browser θα μπορούσε να ταξιδέψει δια μέσω της Νέας Υόρκης, μετά του Σίδνεϊ και του Κέιπ Τάουν, μέχρι το τέλος να φτάσει στον τελικό του προορισμό.

Έτσι, τόσο εκείνος που διαμοιράζει πληροφορίες όσο και εκείνος που τις λαμβάνει είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν. Καθημερινά στον σκοτεινό ιστό πλοηγούνται περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι από όλο τον κόσμο, όμως δεν κάνουν όλοι κάτι παράνομο, αφού ο σκοτεινός ιστός έχει και… φωτεινές πλευρές. Η ίδια η χρήση του δεν είναι παράνομη.

Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;
Από τα ονόματα και τις διευθύνσεις, μέχρι τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, η αγοραπωλησία προσωπικών δεδομένων καταναλωτών είναι καθημερινή υπόθεση εντός του σκοτεινού ιστού. Όμως τι κρίνει τελικά την αξία των δεδομένων αυτών και πόσο πληρώνουν οι εγκληματίες για να τα αποκτήσουν;

Ερευνητές της Privacy Affairs έχουν «χτενίσει» παράνομα ηλεκτρονικά καταστήματα, φόρουμ και ιστοσελίδες και έχουν δημιουργήσει έναν τιμοκατάλογο για μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα, τα πλαστογραφημένα έγγραφα και τα κοινωνικά δίκτυα.

Το The Dark Web Price Index 2020 είναι το αποτέλεσμα αυτής της βουτιάς σε διάφορα είδη κλεμμένων προσωπικών δεδομένων που υπάρχουν διαθέσιμα. Για παράδειγμα, οι κωδικοί σας για το e-banking κοστίζουν μόλις $25 κατά μέσο όρο, ενώ τα πλήρη στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών δεδομένων από $12 έως $20. Η πλήρης γκάμα των εγγράφων και των λεπτομερειών του λογαριασμού σας που επιτρέπουν την «κλοπή της ταυτότητάς σας» – δηλαδή τις συναλλαγές του εγκληματία ως να ήταν εσείς – μπορούν να φτάσουν και τα $1.275.

Από την άλλη, μια αντιγραμμένη κάρτα American Express με το PIN που της αντιστοιχεί φτάνει στα $35. Το εμπόρευμα, πάντως, που υπάρχει σε μεγαλύτερη αφθονία είναι οι λογαριασμοί στο PayPal.

Τα κλεμμένα στοιχεία λογαριασμού συνήθως κοστολογούνται χαμηλότερα σε σχέση με τις μεταφορές χρημάτων από λογαριασμούς στους οποίους έχουν εισβάλει οι επιτήδειοι. Για αυτό κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται ο μικρότερος κίνδυνος που διατρέχει κανείς αγοράζοντας και πουλώντας πληροφορίες, σε σχέση με εκείνον που ελλοχεύει όταν επιχειρεί να αποσπάσει χρηματικά ποσά. Επιπλέον, όταν ένας καταναλωτής παρατηρήσει ότι λείπουν χρήματα από τον λογαριασμό του, το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Οι προσφορές για χακάρισμα λογαριασμών σε κοινωνικά δίκτυα, πάντως, δεν είναι συνηθισμένες σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτού του είδους οι πλατφόρμες έχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας – αλλά και στη χαμηλή ζήτηση αυτής της υπηρεσίας.

Όμως το χακάρισμα λογαριασμών στο Gmail υφίσταται ως υπηρεσία και μάλιστα είναι ακριβότερες από ό,τι θα περίμενε κανείς, αφού αγγίζει τα $156. Κατά πάσα πιθανότητα, αιτία για αυτό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να συνδέονται παντού μέσω του λογαριασμού τους στη Google, με αποτέλεσμα το χακάρισμα του e-mail μας να γίνεται κερκόπορτα για όλες μας τις υπόλοιπες πληροφορίες.

Επαγγελματίες εγκληματίες προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο. Οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να ψωνίσουν ψηφιακές επιθέσεις με τιμές που κυμαίνονται με βάση τη διάρκεια και το μέγεθος, ξεκινώντας από το ταπεινό ποσό των $10 και φτάνοντας μέχρι και τα $800. Οι χάκερ προσφέρουν και πολλές μορφές κακόβουλων προγραμμάτων που ξεκινούν από τα $70 και φτάνουν στα $6.000, με την τιμή να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,428,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,852,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,374,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,363,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1099,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: ΣΟΚ με το Σκοτεινό ίντερνετ: Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;
ΣΟΚ με το Σκοτεινό ίντερνετ: Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;
ΣΟΚ με το Σκοτεινό ίντερνετ: Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;
https://www.thesslstore.com/blog/wp-content/uploads/2017/11/iStock-521971823.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_421.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_421.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content