ΣΟΚ με το Σκοτεινό ίντερνετ: Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;

ΣΟΚ με το Σκοτεινό ίντερνετ: Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;

👉Από τις πιστωτικές μας κάρτες, μέχρι τα υπόλοιπα του λογαριασμού μας, όλα είναι προς πώληση από τους επιτήδειους που δραστηριοποιούνται στον «σκοτεινό ιστό»

Σκοτεινό ίντερνετ. Μια φράση που κατά πάσα πιθανότητα έχετε ακούσει και στο παρελθόν, ίσως όμως δεν γνωρίζετε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. 

Το απολύτως ανεξέλεγκτο «αδερφάκι» του internet, είναι από την πρώτη του στιγμή μέχρι και σήμερα το απόλυτο υπερόπλο κάθε λογής εγκληματία: Εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, στρατολόγηση τρομοκρατών, παιδική πορνογραφία, οτιδήποτε φρικτό – ή απλώς παράνομο – και αν βάλετε με το νου σας, έχει τη θέση του σε αυτή την πραγματικά σκοτεινή, κρυπτογραφημένη γωνιά του παγκόσμιου ιστού. Πιστεύατε στ’ αλήθεια ότι το έγκλημα είναι λιγότερο παγκοσμιοποιημένο από τη μέση επιχείρηση;

Ανάμεσα στα υπόλοιπα «αγαθά» που αλλάζουν χέρια στο εσωτερικό τους, υπάρχει προφανώς χώρος και για τα δικά σας προσωπικά δεδομένα – ιδίως αυτά που επιτρέπουν στους επιτήδειους να τσιμπήσουν το κατιτί τους, όπως οι αριθμοί του web banking σας ή τα στοιχεία των πιστωτικών σας καρτών.

Τι ακριβώς είναι το Σκοτεινό ίντερνετ (Dark Web);
Πρόκειται για ένα κρυμμένο κομμάτι του internet που δεν εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης, επομένως δεν μπορείτε να μπείτε σε αυτό μέσω ενός κλασικού «γκουκλαρίσματος». Σχετίζεται με παράνομες δραστηριότητες, όπως το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, εκρηκτικών, πορνογραφίας και δεδομένων.

Ο σκοτεινός ιστός δημιουργήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση για να επιτρέψει στους κατασκόπους να ανταλλάσσουν πληροφορίες με απόλυτη ανωνυμία. Οι ερευνητές του αμερικανικού στρατού ανέπτυξαν τη σχετική τεχνολογία που είναι γνωστή ως Tor, από τα αρχικά της φράσης The Onion Router στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν και τη διέθεσαν για χρήση από όλους.

Η πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό προϋποθέτει τη χρήση ενός ανώνυμου browser. Ο Tor browser περνά το αίτημά σας για την Υ σελίδα από μια σειρά από διακομιστές μεσολάβησης, τους οποίους χειρίζονται χιλιάδες εθελοντές από όλο τον κόσμο, σβήνοντας τα ίχνη της διεύθυνσης IP σας και καθιστώντας αδύνατη την ταυτοποίησή της. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης από τη Σιγκαπούρη προσπαθεί να συνδεθεί με μια ιστοσελίδα στο Λονδίνο, το αίτημά του στον TOR browser θα μπορούσε να ταξιδέψει δια μέσω της Νέας Υόρκης, μετά του Σίδνεϊ και του Κέιπ Τάουν, μέχρι το τέλος να φτάσει στον τελικό του προορισμό.

Έτσι, τόσο εκείνος που διαμοιράζει πληροφορίες όσο και εκείνος που τις λαμβάνει είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν. Καθημερινά στον σκοτεινό ιστό πλοηγούνται περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι από όλο τον κόσμο, όμως δεν κάνουν όλοι κάτι παράνομο, αφού ο σκοτεινός ιστός έχει και… φωτεινές πλευρές. Η ίδια η χρήση του δεν είναι παράνομη.

Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;
Από τα ονόματα και τις διευθύνσεις, μέχρι τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, η αγοραπωλησία προσωπικών δεδομένων καταναλωτών είναι καθημερινή υπόθεση εντός του σκοτεινού ιστού. Όμως τι κρίνει τελικά την αξία των δεδομένων αυτών και πόσο πληρώνουν οι εγκληματίες για να τα αποκτήσουν;

Ερευνητές της Privacy Affairs έχουν «χτενίσει» παράνομα ηλεκτρονικά καταστήματα, φόρουμ και ιστοσελίδες και έχουν δημιουργήσει έναν τιμοκατάλογο για μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα, τα πλαστογραφημένα έγγραφα και τα κοινωνικά δίκτυα.

Το The Dark Web Price Index 2020 είναι το αποτέλεσμα αυτής της βουτιάς σε διάφορα είδη κλεμμένων προσωπικών δεδομένων που υπάρχουν διαθέσιμα. Για παράδειγμα, οι κωδικοί σας για το e-banking κοστίζουν μόλις $25 κατά μέσο όρο, ενώ τα πλήρη στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών δεδομένων από $12 έως $20. Η πλήρης γκάμα των εγγράφων και των λεπτομερειών του λογαριασμού σας που επιτρέπουν την «κλοπή της ταυτότητάς σας» – δηλαδή τις συναλλαγές του εγκληματία ως να ήταν εσείς – μπορούν να φτάσουν και τα $1.275.

Από την άλλη, μια αντιγραμμένη κάρτα American Express με το PIN που της αντιστοιχεί φτάνει στα $35. Το εμπόρευμα, πάντως, που υπάρχει σε μεγαλύτερη αφθονία είναι οι λογαριασμοί στο PayPal.

Τα κλεμμένα στοιχεία λογαριασμού συνήθως κοστολογούνται χαμηλότερα σε σχέση με τις μεταφορές χρημάτων από λογαριασμούς στους οποίους έχουν εισβάλει οι επιτήδειοι. Για αυτό κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται ο μικρότερος κίνδυνος που διατρέχει κανείς αγοράζοντας και πουλώντας πληροφορίες, σε σχέση με εκείνον που ελλοχεύει όταν επιχειρεί να αποσπάσει χρηματικά ποσά. Επιπλέον, όταν ένας καταναλωτής παρατηρήσει ότι λείπουν χρήματα από τον λογαριασμό του, το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Οι προσφορές για χακάρισμα λογαριασμών σε κοινωνικά δίκτυα, πάντως, δεν είναι συνηθισμένες σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτού του είδους οι πλατφόρμες έχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας – αλλά και στη χαμηλή ζήτηση αυτής της υπηρεσίας.

Όμως το χακάρισμα λογαριασμών στο Gmail υφίσταται ως υπηρεσία και μάλιστα είναι ακριβότερες από ό,τι θα περίμενε κανείς, αφού αγγίζει τα $156. Κατά πάσα πιθανότητα, αιτία για αυτό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να συνδέονται παντού μέσω του λογαριασμού τους στη Google, με αποτέλεσμα το χακάρισμα του e-mail μας να γίνεται κερκόπορτα για όλες μας τις υπόλοιπες πληροφορίες.

Επαγγελματίες εγκληματίες προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο. Οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να ψωνίσουν ψηφιακές επιθέσεις με τιμές που κυμαίνονται με βάση τη διάρκεια και το μέγεθος, ξεκινώντας από το ταπεινό ποσό των $10 και φτάνοντας μέχρι και τα $800. Οι χάκερ προσφέρουν και πολλές μορφές κακόβουλων προγραμμάτων που ξεκινούν από τα $70 και φτάνουν στα $6.000, με την τιμή να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: ΣΟΚ με το Σκοτεινό ίντερνετ: Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;
ΣΟΚ με το Σκοτεινό ίντερνετ: Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;
ΣΟΚ με το Σκοτεινό ίντερνετ: Ποια είναι η ταρίφα για τα δεδομένα σας;
https://www.thesslstore.com/blog/wp-content/uploads/2017/11/iStock-521971823.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_421.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_421.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content