Στ. Πλουμιστός: Η θεραπεία της Ευγνωμοσύνης που αλλάζει τον τρόπο σκέψης σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στ. Πλουμιστός: Η θεραπεία της Ευγνωμοσύνης που αλλάζει τον τρόπο σκέψης σου

👉Πολλοί από εμάς εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας λέγοντας «ευχαριστώ» σε κάποιον που μας βοήθησε ή μας έδωσε κάτι που επιθυμούσαμε. 

Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ ως ευγνωμοσύνη ορίζεται «η εκτίμηση για το τι έρχεται στη ζωή ενός ατόμου ανεξάρτητα αν πρόκειται για κάτι απτό ή όχι. Μέσα από την ευγνωμοσύνη, οι άνθρωποι αναγνωρίζουν το καλό που υπάρχει στη ζωή τους. 

Ως εκ τούτου, η ευγνωμοσύνη βοηθά τους ανθρώπους να συνδεθούν με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους ως άτομα, είτε πρόκειται για άλλους ανθρώπους, τη φύση ή μια ανώτερη δύναμη, όπως είναι η έννοια του Θεού».

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα το αίσθημα της ευγνωμοσύνης αποτελείται από δύο βασικά στάδια συνειδητοποίησης:
  • Πρώτα έρχεται η αναγνώριση των «καλών» πραγμάτων στη ζωή μας. Όντας ευγνώμονες για όσα έχουμε, λιγότερα ή περισσότερα, λέμε ναι στη ζωή και ενισχύουμε την αίσθηση ότι η καθημερινότητά μας αποτελείται και από στοιχεία που αξίζουν και μας γεμίζουν ουσιαστικά. Η αναγνώριση αυτή μας γεμίζει τόσο ως προς την ικανοποίηση που προσφέρει η ύπαρξή τους στη ζωή μας όσο και από την αίσθηση εκπλήρωσης της προσπάθειάς μας να τα φέρουμε πιο κοντά μας.
  • Στη συνέχεια, μέσα από την αναγνώριση των πραγμάτων για τα οποία αισθάνεται ευγνωμοσύνη το άτομο αντιλαμβάνεται ότι ορισμένα από τα «καλά» πράγματα στη ζωή του προέρχονται από άλλες παραμέτρους εκτός του εαυτού του. Η σημασία του σταδίου αυτού έγκειται στο ότι το άτομο μπαίνει στη διαδικασία να αναγνωρίσει από που προήλθε το καλό στη ζωή του και ποιον πρέπει να ευχαριστήσει έξω από τον εαυτό του.
Ας δούμε όμως ορισμένα από τα οφέλη της ευγνωμοσύνης για το άτομο που την αναγνωρίζει, την βιώνει και την εκφράζει:
  • Βοηθά το άτομο να συγκεντρώνεται στο παρόν, μέσα από την αναζήτηση και αναγνώριση των πραγμάτων που υπάρχουν στη ζωή του, τα οποία σταματά να εκλαμβάνει ως κάτι δεδομένο που δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Μπορεί να πρόκειται για τη συντροφιά ενός ανθρώπου ή ενός ζώου, την καλή βιολογική υγεία του ατόμου, την ύπαρξη καλών συνθηκών διαβίωσης ή ακόμα και για το πιάτο φαΐ που έχει μπροστά του.
  • Έχει τη δύναμη να βελτιώνει άμεσα τη διάθεσή μας, ακόμα και όταν βρισκόμαστε σε μια δύσκολη μέρα απαιτητική για τις συναισθηματικές μας αντοχές. Είναι γεγονός που έχει καταγραφεί και ερευνητικά, εξάλλου, ότι η αναγνώριση των πραγμάτων για τα οποία είμαστε ευγνώμονες στη ζωή μας, μας προκαλεί θετικά συναισθήματα.
  • Βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. Από την ψυχική υγεία και την ευεξία, μέχρι τη συναισθηματική μας σταθερότητα, την ψυχική ανθεκτικότητα και τη σωματική μας υγεία, η συνολική μας λειτουργικότητα επηρεάζεται άμεσα από την έμφυτη ικανότητά μας να νιώθουμε ευγνώμονες για ορισμένα πράγματα στη ζωή μας.
Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να είστε ευγνώμονες στο κάθε μέρα της ζωής σας για τα μικρότερα ή μεγαλύτερα καλά που μπορείτε να αναγνωρίσετε ως θετικά στην καθημερινότητά σας. Είναι εύκολο να ξεχάσουμε όλα τα πράγματα που μας έχουν δοθεί όταν αισθανόμαστε απαισιόδοξοι, μελαγχολικοί ή απογοητευμένοι. 

Ωστόσο, αν είμαστε ευγνώμονες, μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια πιο λειτουργική προοπτική και να εκτιμήσουμε τη ζωή που έχουμε τώρα, φτιάχνοντας τα σχέδιά μας για το αύριο που ξημερώνει…

Η ίδια μας η ύπαρξη είναι λόγος ευγνωμοσύνης. Είχαμε την ευλογία να μας δοθεί άλλη μια μέρα ζωής. Σε κάποιους άλλους δεν δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Κάποιοι, σήμερα, δεν ξύπνησαν. Η κάθε μέρα που μας δίνεται είναι ένα δώρο.

Το πώς το αξιοποιεί ο καθένας εξαρτάται από τον ίδιο βάσει των δυνατοτήτων, των επιλογών του και της “φιλοσοφίας” που ακολουθεί στη ζωή του γενικά. Όταν αντιληφθείς πόσα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε, πόσες δυνατότητες διαθέτουμε και πόσο λίγο χρόνο έχουμε σε αυτόν τον κόσμο, αλλάζει και η στάση σου απέναντι στη ζωή.

Αν ξεκινήσεις να καταγράφεις σε μια λίστα όλα όσα καθημερινά έχεις στη ζωή σου, θα δεις πως όσο σημειώνεις θα ανακαλύπτεις όλο και περισσότερα πράγματα για τα οποία αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη. Σταδιακά, θα αρχίσεις να βλέπεις λεπτομέρειες που πριν ούτε καν παρατηρούσες. Και η λίστα σου θα μεγαλώνει.

Η ευγνωμοσύνη πάει πακέτο με τη χαρά, γιατί μαθαίνεις να είσαι αυτάρκης και να εκτιμάς αυτά που έχεις στο σήμερα. Να απολαμβάνεις τη στιγμή, το εδώ και τώρα, γιατί το σήμερα, με ό, τι συμπεριλαμβάνει, είναι όλα όσα έχεις. Το αύριο δεν έχει έρθει ακόμα κι ούτε το εξουσιάζεις.

Μην αναβάλλεις την ευτυχία για αργότερα.
Η ευγνωμοσύνη σε μαθαίνει πως ακόμα κι αν δεν έρθουν όλα όσα θα ευχόσουν στη ζωή σου, έχεις ήδη αρκετά για να νιώθεις “γεμάτος” κι ευτυχισμένος.

ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1869,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,39,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,664,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,Κόσμος,9433,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2526,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Η θεραπεία της Ευγνωμοσύνης που αλλάζει τον τρόπο σκέψης σου
Στ. Πλουμιστός: Η θεραπεία της Ευγνωμοσύνης που αλλάζει τον τρόπο σκέψης σου
Στ. Πλουμιστός: Η θεραπεία της Ευγνωμοσύνης που αλλάζει τον τρόπο σκέψης σου
https://i.ytimg.com/vi/I4UhrkeJNgg/hqdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/I4UhrkeJNgg/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_371.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_371.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content