Αλλάζει και το καρναβάλι: Από το ίντερνετ, αιμοδοσία με στολές και μουσικά "εμβόλια"

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλλάζει και το καρναβάλι: Από το ίντερνετ, αιμοδοσία με στολές και μουσικά "εμβόλια"

👉Τέτοιες μέρες άλλες χρονιές, όλη η πόλη ζούσε στους ξέφρενους ρυθμούς της μεγάλης γιορτής που ξεκινούσε με την αρχή του Τριωδίου και ολοκληρωνόταν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους, που φέτος όμως θα δώσει τη θέση της σε μια εθελοντική αιμοδοσία.

Ο κορωνοϊός και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν, αναγκάζουν τον Δήμο Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού να τροποποιήσουν ριζικά το πρόγραμμα των ετησίων Θρακικών Λαογραφικών Εορτών (ΘΛΕ), αναβάλλοντας ουσιαστικά για την επόμενη χρονιά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις με τον τρόπο που όλοι γνώριζαν.

Φέτος, όλα θα είναι διαφορετικά. Ξεκινώντας από την αφίσα και το επίκαιρο μήνυμα που στέλνει, μέχρι τη μορφή των εκδηλώσεων, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους θα είναι ψηφιακές, δηλαδή θα μεταδοθούν μέσω διαδικτύου από επιλεγμένα μέρη της Ξάνθης.

Στο πρόγραμμα των φετινών ΘΛΕ, ο Ξανθιώτης Καρνάβαλος αφήνει τις καρναβαλικές μάσκες και φορά τη χειρουργική, στέλνοντας το επίκαιρο μήνυμα «Αποκριές με λάθος μάσκα» και ελπίζοντας ότι την επόμενη χρονιά, το 2022, θα επιτρέψει ξανά το ξεφάντωμα του μεγάλου αποκριάτικου θεσμού.

Η έναρξη των 55ών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών θα γίνει όπως πάντα από τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, το μεσημέρι της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου, μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης στο Facebook. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το μήνυμα των συλλόγων που συμμετέχουν με τις ομάδες τους στις καρναβαλικές γιορτές. Το απόγευμα της ίδια μέρας, πάλι μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Ξανθιώτη φιλόλογου, συγγραφέα και ποιητή Θανάση Μουσόπουλου, με θέμα: «Ο Διόνυσος και οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές».

Την Κυριακή 7 Μαρτίου θα μεταδοθεί διαδικτυακά το καρναβαλικό μήνυμα των σχολείων της Ξάνθης, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάλεξη με θέμα: «Η συμβολή των Θρακικών Χρονικών στην ανάπτυξη των Λαογραφικών Εορτών της Ξάνθης». Στην εκδήλωση παρουσιάζεται ο ρόλος του συγγραφέα Στέφανου Ιωαννίδη, ως επιφανούς ανθρώπου της πνευματικής ζωής της Ξάνθης και ιδρυτικού μέλους και προέδρου της ΦΕΞ, στην προαγωγή της λαογραφικής έρευνας του τοπικού πολιτισμού. Τονίζεται η καθοριστική συνεισφορά του, από το 1966 και μέχρι το τέλος της ζωής του, στην ίδρυση και λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης και στη δημιουργία και ανάπτυξη του θεσμού των Λαογραφικών Εορτών της πόλης.

Παράλληλα, στο κτίριο του διοικητηρίου της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης θα γίνει ανάρτηση των καρναβαλικών μασκών που κατασκεύασαν οι μαθητές των σχολείων.

Κέντρο …μουσικού εμβολιασμού από τους djs

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και για μια εβδομάδα γνωστοί και δημοφιλείς djs της πόλης συστήνουν ένα …μουσικό εμβόλιο ως «αντίδοτο» στον κορωνοϊό, δημιουργώντας ένα διαφορετικό κέντρο μουσικού εμβολιασμού και γεμίζοντας με ήχους κεντρικά σημεία της Ξάνθης, πάντα με μάσκα και ας είναι η «λάθος» μάσκα, όπως τονίζουν οι διοργανωτές.

Σε τέσσερις συνεχόμενες εκπομπές, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης «Όμορφη Πόλη 89,9» οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Underground Radio μαζί με τους αρθρογράφους του GUM Magazine, μέσα από μουσικές και συγγραφικές αναζητήσεις αντίστοιχα, θα ανοίξουν μία μεγάλη και ανοιχτή συζήτηση γύρω από την αγάπη και τον έρωτα, σε κάθε τους μορφή και έκφανση. Οι εκπομπές που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν ως άξονα κείμενα τα οποία θα έχουν γραφτεί από την ομάδα περιοδικού του GUM και θα πλαισιώνονται μουσικά από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Underground Radio.

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί παράσταση καραγκιόζη από τον πολιτιστικό σύλλογο φοιτητών Ξάνθης, με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης και ο κορονοϊός». Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του μουσικού σχήματος Underhill West, που σε ζωντανή μετάδοση από το δημοτικό αμφιθέατρο θα παρουσιάσουν μία συναυλία γεμάτη disco ρυθμούς, 90’s νοσταλγία και rock ‘n’ roll για να διασκεδάσουν μαζί τους από το σπίτι όλοι οι φίλοι του καρναβαλιού.

Αντί παρέλασης αιμοδοσία με αποκριάτικη στολή

Την τελευταία Κυριακή της Απόκριας, η καθιερωμένη παρέλαση θα δώσει φέτος τη θέση της σε μια εθελοντική αιμοδοσία. Οι διοργανωτές των ΘΛΕ προτρέπουν όλους τους πολίτες να φορέσουν την καρναβαλική τους στολή και τη μάσκα τους και να δώσουν αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών «Η ΑΓΑΠΗ» και την κινητή μονάδα αιμοδοσίας το Γ.Ν. «Γεώργιος Παπανικολάου».

Η λήξη των αποκριάτικων γιορτών με το παραδοσιακό κάψιμο του «Τζάρου» στην όχθη του ποταμού Κόσυνθου που διασχίζει την πόλη θα μεταδοθεί επίσης διαδικτυακά. Οι πολίτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που και φέτος θα φωτίσουν το νυχτερινό ουρανό της πόλης με τα χίλια χρώματα, σηματοδοτώντας το τέλος μιας διαφορετικής, τελείως ανατρεπτικής Aποκριάς, στα 55 χρόνια του θεσμού των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

Το διάβασα στο el.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,430,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1948,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,694,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,128,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,189,ΒΟΛΟΣ,59,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,151,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,873,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,384,Κόσμος,9508,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,366,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5935,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1102,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2592,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,618,Eco-News,2754,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Αλλάζει και το καρναβάλι: Από το ίντερνετ, αιμοδοσία με στολές και μουσικά "εμβόλια"
Αλλάζει και το καρναβάλι: Από το ίντερνετ, αιμοδοσία με στολές και μουσικά "εμβόλια"
Αλλάζει και το καρναβάλι: Από το ίντερνετ, αιμοδοσία με στολές και μουσικά "εμβόλια"
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2021/02/carnaval-unsplash1-1024x576.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_232.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_232.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content