Έρχεται νέα παράταση lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου

Έρχεται νέα παράταση lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου

👉Παράταση του lockdown έρχεται μετά τις 7 Ιανουαρίου, ενώ σενάρια κάνουν λόγο ακόμα και για τρίτο πιο σκληρό lockdown. Μεγάλη αγωνία για τα σχολεία λίγες ώρες πριν τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις.

Το 2021 μπήκε με την Ελλάδα να είναι σε κατάσταση lockdown και όλα δείχνουν ότι έρχεται νέα παράταση μετά τις 7 Ιανουαρίου. Μάλιστα υπάρχουν νέα σενάρια στο τραπέζι και ένα πιο σκληρό τρίτο lockdown, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα. Ταυτόχρονα όμως το σενάριο είναι θολό αφού υπάρχουν και σενάρια που θέλουν αλλαγές στις μετακινήσεις εκτός νομού, ίσως από τέλη Ιανουαρίου, αν όλα κυλήσουν ομάλα.

Δεδομένο είναι πάντως ότι το lockdown δεν τελειώνει στις 7 Ιανουαρίου, αλλά επίσης δεδομένο είναι ότι υπάρχει τεράστια κόπωση στους πολίτες, οι επιχειρήσεις είναι στα όριά τους και οι εργαζόμενοι βλέπουν τους μήνες να περνούν με 534 ευρώ.

Τη Δευτέρα στις 4 Ιανουαρίου οι επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου για το πότε ανοίγουν τα σχολεία καθώς στο εσωτερικό της υπάρχει διχογνωμία για το πότε και με ποιους όρους θα μπορούν τα παιδιά να γυρίσουν στις σχολικές αίθουσες.

Ο στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα των σχολικών μονάδων αμέσως μετά τις γιορτές, στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου, παραμένει.

Ωστόσο οι όποιες αποφάσεις για ένα ασφαλές άνοιγμα των σχολείων προϋποθέτουν γνώση τυχόν έξαρσης των κρουσμάτων λόγω της κινητικότητας από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και αυτό κάνει επιφυλακτικούς τους επιστήμονες ως προς το χρόνο που καλούνται να αποφασίσουν και να κάνουν τις όποιες εισηγήσεις τους στο υπουργείο Παιδείας.

Πιθανό άνοιγμα κατά ορισμένους μπορεί να αποδειχτεί πρόωρο και να οδηγήσει σε πισωγυρίσματα και από την άποψη αυτό απαιτούνται προσεκτικά βήματα στην επανεκκίνηση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Το σενάριο να προηγηθούν τα δημοτικά

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως επικρατέστερο σενάριο είναι οι όποιες αποφάσεις να αφορούν σταδιακό άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων. Με βάση αυτό το σενάριο η ημερομηνία για 8 ή 11 Ιανουαρίου φαίνεται πως αφορά μάλλον τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ενώ για τις υπόλοιπες βαθμίδες (γυμνάσια και λύκεια), είναι πιθανό ο χρόνος ανοίγματος να μεταφερθεί λίγο αργότερα.

Αν και από την κυβέρνηση θα ήθελαν να ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες για κοινωνικούς λόγους.

Το άνοιγμα των σχολείων «θα πρέπει να γίνει προσεκτικά με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών, εγώ θα έλεγα μετά τις 10 Ιανουαρίου τότε να ληφθούν οι αποφάσεις γιατί πάντα ξέρουμε ότι υπάρχει ένα μεσοδιάστημα 10-15 ημερών μετά τις γιορτινές μέρες. Αν τότε είμαστε σε ασφαλές επίπεδο, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, από εκεί να ξεκινήσουμε και να αρχίσει σιγά σιγά η απελευθέρωση και της οικονομίας» έχει δηλώσει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Εξαιρετικά επιφυλακτικός σε τυχόν «πρόωρο άνοιγμα» των σχολείων εμφανίζεται και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Η πρόταση για εμβολιασμό εκπαιδευτικών

Η Αθηνά Λινού πρότεινε να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί πριν ανοίξουν τα σχολεία, με προτεραιότητα για όσους έχουν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (υποκείμενα νοσήματα, μεγαλύτεροι σε ηλικία κλπ).

Πάντως και η κα Λινού επειδή τα εμβόλια στην τρέχουσα σχολική χρονιά δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, τάσσεται υπέρ των πολλών τεστ για να ελεγχθεί το επιδημιολογικό φορτίο σε περιοχές και μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, πριν ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμά τους.

Η παράταση του lockdown

Την παράταση του lockdown που εφαρμόζεται στη χώρα μας εδώ και σχεδόν δύο μήνες εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένο και τα κρούσματα του κορονοϊού δεν σημειώνουν την επιθυμητή πτώση παρά το μεγάλο διάστημα των περιορισμών, ενώ προβληματισμός επικρατεί για την Αττική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN ΤV το μήνυμα που στέλνουν οι ειδικοί είναι ξεκάθαρο. Όσο οι ΜΕΘ τελούν κάτω από ασφυκτική πίεση, δεν μπορεί να γίνει ολοκληρωτική άρση του lockdown και η απαγόρευση μετακινήσεων θα συνεχίζεται.

Ως εκ τούτου, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα αργήσουμε να δούμε άρση των περιορισμών. Τα βήματα για το άνοιγμα της χώρας θα γίνουν ένα ένα, ενώ όπως τονίζουν οι ειδικοί, προτεραιότητα έχουν τα σχολεία και έπειτα το λιανεμπόριο. Το άνοιγμα της εστίασης θα έρθει τελευταίο, αν και εφόσον τα στοιχεία αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας το επιτρέψουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να ανεβάσουν ρολά το Φλεβάρη ή το Μάρτιο, ενώ το άνοιγμα των σχολείων -που θα γίνει πρώτο- θα κρίνει πολλά.

Όπως δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος «την Δευτέρα θα έχουμε δεδομένα από τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Θα έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε άρα θα ξέρουμε πως οι συμπεριφορές μας και η κινητικότητα εκείνες τις ημέρες αντανακλούν την επιδημιολογική καμπύλη που υπάρχει και επίσης θα υπάρχουν και δεδομένα από τα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη λειτουργία του λιανεμπορίου, εξήγησε πως δεν θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί άμεσα και εξήγησε πως θα πρέπει να δούμε μια σταθερή μείωση εφόσον έχουμε πραγματική αποφόρτιση του συστήματος. Ο καθηγητής υπογράμμισε πως στην Αττική φαίνεται πως υπάρχει μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ενώ στην Θεσσαλονίκη μια ταχεία πτώση και τόνισε πως αν στην Αττική συμβεί κάτι, όπως για παράδειγμα μια έξαρση θα έχουμε πολλές δυσκολίες.

«Η Αττική είναι μία από τις ζώνες που έχουμε στραμμένο το βλέμμα. Είναι από τις βασικές περιοχές που θα δούμε για να πάρουμε αποφάσεις για την συνέχεια», κατέληξε μιλώντας στον Σκάι.

Αυστηρότερα μέτρα ανακοινώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ανακοινώνει αυστηρότερα μέτρα με ισχύ τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα και απώτερο στόχο να καταστεί εφικτό το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Έρχεται νέα παράταση lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου
Έρχεται νέα παράταση lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου
Έρχεται νέα παράταση lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου
https://www.ethnos.gr/sites/default/files/styles/default/public/2020-11/lockdown_2.jpg?itok=JI82mIgl
https://i.ytimg.com/vi/JifNGkJTdfY/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/01/lockdown-7.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/01/lockdown-7.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content