Έκτακτο δελτίο καιρού: Χαλαζοπτώσεις, παγετός και «βουτιά» της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Έκτακτο δελτίο καιρού: Χαλαζοπτώσεις, παγετός και «βουτιά» της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

👉Ο καιρός αλλάζει αισθητά από το απόγευμα της Δευτέρας - Επιδείνωση από τη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα - Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Τι λένε οι μετεωρολόγοι για την πρόγνωση του καιρού στην Αθήνα

Για αλλαγή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ προειδοποιεί η Εθνική Μετρωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Δευτέρα (11-01-2021) το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Την Τρίτη (12-01-2021) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, θα επηρεαστούν:


Σήμερα Δευτέρα, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από αργά το βράδυ, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, η Μακεδονία και η Θράκη.

Την Τρίτη (12-01-2021)

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις προμεσημβρινές ώρες η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, σταδιακά τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ πρόσκαιρα οι βόρειες Κυκλάδες.

γ. Από τις βραδινές ώρες τα Δωδεκάνησα.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από τις απογευματινές ώρες, βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο και τις βραδινές ώρες, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη (13-01-2021)

Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από την Τετάρτη προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια όπου θα είναι της τάξεως των 10-12 βαθμών Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα.

Ψυχρή εισβολή μετά την καλοκαιρία του Σαββατοκύριακου - Θα δούμε χιόνια στην Αθήνα; - Τι λένε οι μετεωρολόγοι - Δείτε την εξέλιξη του καιρού σε χάρτες μέχρι και την Παρασκευή

Το πρώτο «μέτωπο» κακοκαιρίας θα σημειωθεί σήμερα Δευτέρα στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες του σαββατοκύριακου με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τελευταία ημέρα με τόσο καλές θερμοκρασίες.

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός φαίνεται πως θα παρουσιάσει ραγδαία μεταβολή με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις που σφυροκοπούν την Ευρώπη να εμφανιστούν και στη χώρα μας.

Αιτία για αυτή την ραγδαία αλλαγή που περιμένουμε στον καιρό από Τρίτη με Τετάρτη και μετά είναι η σύγκρουση αερίων μαζών με διαφορετικά θερμοϋγρομετρικά χαρακτηριστικά, δηλαδή διαφορετική υγρασία και θερμοκρασία.

Πολικές αέριες μάζες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη αναμένεται να συγκρουστούν με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που έχουν φτάσει στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και κατ' επέκταση και στη χώρα μας από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Αυτή η βίαιη σύγκρουση θα οδηγήσει σε διαδοχικές κυκλονογεννέσεις (δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών) στην κεντρική Μεσόγειο σε συνδυασμό και με άντληση θερμότητας και υγρασίας από τα εκεί θαλάσσια ύδατα και τα οποία βαρομετρικά χαμηλά θα κατευθυνθούν προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα στα βόρεια και δυτικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα δυτικά.

Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου οι βροχές θα επεκταθούν και στο βόρειο Αιγαίο ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Την Τρίτη βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης στο κεντρικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 έως 8 μποφόρ. Σημειώνεται όμως ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων οι ριπαίοι άνεμοι ενδέχεται να είναι ισχυρότεροι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών, ενώ η θερμοκρασία από αύριο θα παρουσιάσει πτώση.

Θα χιονίσει στην Αθήνα;

Το ενδεχόμενο να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αθήνας, ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας, διχάζει τους μετεωρολόγους.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, κάτι τέτοιο δεν αποκλείουν τα προγνωστικά μοντέλα να συμβεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τον μετεωρολόγο να ξεκαθαρίζει πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη για τον καιρό στην Αθήνα, ως προς την όποια πιθανότητα να χιονίσει ακόμα και μέσα στην Αθήνα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα δούμε χιόνια στην Πάρνηθα.

Την ίδια ώρα, για μεγάλες πιθανότητες που υπάρχουν να δούμε τα χιόνια να φτάνουν και στην Αττική προς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν να ντύνονται στα λευκά περιοχές υψομετρικά μέχρι και τα υπερβόρεια - βόρεια προάστια. «Δεν θα αποτελούσε όμως έκπληξη αν βλέπαμε τα χιόνια να φτάνανε μέχρι και το κέντρο της πόλης μιας και τα πρώτα στοιχεία θέλουν την πολική αέρια μάζα να φτάνει με αρκετά μεγάλη δυναμική», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο μετεωρολόγος.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, τοποθετήθηκε σχετικά με τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα για την κακοκαιρία που έρχεται, ξεκαθαρίζοντας ότι το «κύμα» κακοκαιρίας που πλήττει την Ισπανία δεν συνδέεται με τις χιονοπτώσεις που περιμένουμε στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.



Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σε όλη τη χώρα

-Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια – Αλλάζει ο καιρός από την Τετάρτη

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή στα νότια .

-Από την Τετάρτη και μετά σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

- Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ και μόνο πρόσκαιρα θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ

ΤΡΙΤΗ 12-01-2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και αργότερα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία είναι πιθανό κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στα βορειοανατολικά, βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το πρωί στα βόρεια και βαθμιαία στα δυτικά σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.



ΤΕΤΑΡΤΗ 13-01-2021

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το βράδυ στα βόρεια ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.



Ξεκινά η επέλαση της κακοκαιρίας από την Πέμπτη

Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση αναμένεται από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και μέχρι το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. 

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βορειοδυτικά. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους ισχυρός στα βορειοδυτικά.

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Έκτακτο δελτίο καιρού: Χαλαζοπτώσεις, παγετός και «βουτιά» της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Έκτακτο δελτίο καιρού: Χαλαζοπτώσεις, παγετός και «βουτιά» της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Έκτακτο δελτίο καιρού: Χαλαζοπτώσεις, παγετός και «βουτιά» της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
https://www.larissapress.gr/wp-content/uploads/2020/07/202007031611488293-900x444.jpg
https://i.ytimg.com/vi/esnpq4d50Fo/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_89.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_89.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content