Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό κάποιου που παλεύει με την κατάθλιψη;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό κάποιου που παλεύει με την κατάθλιψη;

👉Το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να θυμάστε εάν υποψιάζεστε ότι εσείς ή κάποιο δικό σας πρόσωπο βιώνετε κατάθλιψη, είναι ότι τείνει να ενισχύει την αίσθηση απομόνωσης ή/ και το αίσθημα βάρους επίλυσης προβλημάτων.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε πώς μπορεί να βιώνουν τα καταθλιπτικά επεισόδια οι άνθρωποι που μάχονται με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, τι συμβαίνει στο μυαλό όσων αντιμετωπίζουν κατάθλιψη και πώς μπορούμε να τους προσφέρουμε βοήθεια.
Συμπτώματα ενός καταθλιπτικού επεισοδίου

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη, συχνά βιώνουν ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, κάποια από τα οποία είναι τα ακόλουθα:
  • Αίσθημα λύπης ή πεσμένης διάθεσης
  • Δυσκολία συγκέντρωσης
  • Αίσθηση σύγχυσης ή αποπροσανατολισμού
  • Αίσθημα ανησυχίας
  • Άστατος ύπνος
  • Έλλειψη ενδιαφέροντος
  • Κούραση
  • Ασταθή μοτίβα διατροφής
  • Αυτοκτονικές σκέψεις
  • Αίσθημα αβοηθησίας, απελπισίας, έλλειψης προσανατολισμού
Μπαίνοντας στο μυαλό κάποιου που παλεύει με την κατάθλιψη

Τα συμπτώματα που αναφέρονται παραπάνω είναι κάποιες από τις πιο κοινές εμπειρίες για κάποιον που αντιμετωπίζει ένα καταθλιπτικό επεισόδιο, ωστόσο η λίστα δεν σταματά εκεί. Κάποιος που βιώνει κατάθλιψη μπορεί να βιώσει παραλλαγές αυτών των συμπτωμάτων που εκδηλώνονται τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

Για παράδειγμα, η απουσία ενδιαφέροντος για πράγματα που ενθουσίαζαν το άτομο μέχρι πρόσφατα, μπορεί να εκδηλωθεί μέσω της διακοπής ενασχόλησης με αγαπημένα χόμπι, αλλά θα μπορούσε επίσης και να γίνει έκδηλη στις συναισθηματικές σχέσεις.

Για παράδειγμα, το άτομο μπορεί να εκδηλώνει αδιαφορία ή απάθεια για φίλους, συγγενείς ή αγαπημένους με τους οποίους συνήθιζε να αισθάνεται μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση. Μια σωματική εκδήλωση αυτού του συμπτώματος μπορεί να περιλαμβάνει τη χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, όπου το άτομο αισθάνεται αδιαφορία για σεξ ή επίδειξη οικειότητας προς τον /την σύντροφό του ή γενικότερα.

Όταν κάποιος άνθρωπος αντιμετωπίζει κατάθλιψη, μία από τις πιο κοινές παρανοήσεις είναι κατακλύζεται από σκοτεινές σκέψεις και θλίψη. Ενώ κάποιος που βιώνει μείζονα καταθλιπτική διαταραχή μπορεί όντως να αισθανθεί έτσι, τα πιο συνήθη συμπτώματα της κατάθλιψης σχετίζονται με την αίσθηση κούρασης, αδιαφορίας, συναισθηματικής φόρτισης και απουσία οποιασδήποτε φιλοδοξίας για το μέλλον.

Τι είναι αυτό που προκαλεί την κατάθλιψη;

Η κατάθλιψη είναι μια ολοένα και περισσότερο πολύπλοκη ψυχική διαταραχή η οποία δεν περιορίζεται σε μία μόνο αιτία. Πολλοί διαφορετικοί παράγοντες επηρεάζουν την τάση ή την ευαισθησία κάποιου να εμφανίσει μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

Η πιο συνήθης αιτία που σχετίζεται με την κατάθλιψη είναι ότι υπάρχει μια χημική ανισορροπία κατά την εξέταση του μυαλού κάποιου που παλεύει με την κατάθλιψη. Μπορεί, δηλαδή, να παρουσιάζει έλλειψη ή πλεόνασμα μιας συγκεκριμένης χημικής ουσίας, η οποία επηρεάζει τη διάθεση, τις σκέψεις και τις εμπειρίες του.

Ενώ αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναλυθεί η ακριβής αιτία των καταθλιπτικών διαταραχών. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό ως προς το έναυσμα της κατάθλιψής του, καθώς και την προδιάθεσή του να βιώσει ένα καταθλιπτικό επεισόδιο.

Ακόμα, δεν διαθέτουμε αρκετές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου και τι συμβαίνει εσωτερικά στο μυαλό κάποιου που αντιμετωπίζει κατάθλιψη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ορισμένες εξωτερικές και εσωτερικές επιδράσεις λειτουργούν καταλυτικά ως προς την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης. Κάποιοι από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον να βιώσει κατάθλιψη είναι η γενετική προδιάθεση ή η εμπειρία ενός σημαντικού γεγονότος ζωής, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Τι πρέπει να κάνω αν πιστεύω ότι εγώ ή κάποιο δικό μου πρόσωπο βιώνουμε κατάθλιψη;

Το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να θυμάστε εάν υποψιάζεστε ότι εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχετε κατάθλιψη, είναι ότι τείνει να ενισχύει την αίσθηση απομόνωσης ή το αίσθημα βάρους επίλυσης προβλημάτων.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα, μέσα στο μυαλό κάποιου που παλεύει με την κατάθλιψη, τα συναισθήματα απελπισίας και φόβου μπορούν να επιβάλουν ενέργειες απομόνωσης, όπως η διακοπή της επικοινωνίας με φίλους και οικογενειακά μέλη. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα πρέπει να περνάει ένα καταθλιπτικό επεισόδιο μόνος του.

Εάν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο βιώνετε ένα καταθλιπτικό επεισόδιο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Με τη βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή, εσείς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορείτε να αρχίσετε να δουλεύετε εποικοδομητικά για το πώς να διαχειριστείτε τα συμπτώματα.

Γεωργιάννα Βιολάτου - Ψυχολόγος
Το διάβασα στο PsychologyNow.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1979,ΑΠΟΨΕΙΣ,63,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,713,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,137,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,762,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1825,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,171,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,112,ΕΛΛΑΔΑ,1259,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,159,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,45,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,491,Κόσμος,9646,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,434,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1547,Πολιτική,6843,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5992,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,342,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2777,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,637,Eco-News,2788,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό κάποιου που παλεύει με την κατάθλιψη;
Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό κάποιου που παλεύει με την κατάθλιψη;
Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό κάποιου που παλεύει με την κατάθλιψη;
https://everyday-depression.weebly.com/uploads/1/1/5/4/11548856/6966568_orig.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_750.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_750.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content