Ερωτική απόρριψη: Ο τρόπος που αντιδρούμε αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ερωτική απόρριψη: Ο τρόπος που αντιδρούμε αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

👉Συχνά, αναφερόμαστε στο ρόλο του βλέμματος στην αγάπη. Οι ματιές δύο ανθρώπων διασταυρώνονται από την άλλη άκρη του δωματίου. Ένα ζευγάρι στο πρώτο ραντεβού είναι “βυθισμένο” ο ένας στο βλέμμα του άλλου αγνοώντας τον περίγυρο. Αν αναγνωρίζουμε τόσο εύκολα αυτά τα σημάδια του έρωτα, μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να αναγνωρίσουμε και την απόρριψη; Κι αν ναι, πώς ανταποκρινόμαστε σε αυτή; Μια έρευνα δίνει απαντήσεις σε μερικές καίριες ερωτήσεις σχετικά με την απόρριψη στον έρωτα.

Μεγάλες προσδοκίες

O Romero-Canyas and o Geraldine Downey στην έρευνά τους το 2013 με τίτλο “Τι βλέπω όταν νομίζω ότι πρόκειται για εμένα”, εξέτασαν ομάδες ανθρώπων με υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό τους συγκρίνοντάς τους με όσους είχαν χαμηλές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι αισθάνονται αυτοπεποίθηση για να είναι αποδεκτοί από πιθανούς εραστές, υποτιμούν τα αρνητικά σημάδια από τον άλλο σε σχέση με εκείνους που θεωρούν πιο πιθανό να τους απορρίψει ο άλλος. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι αυτό συμβαίνει σε ανθρώπους με αρκετή προσωπική εσωτερική ισορροπία καθώς πολλές φορές αυτό το χαρακτηριστικό επηρεάζει την αντίληψή τους σχετικά με τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί τους.

Πώς αντιδρούν οι άντρες και οι γυναίκες στην απόρριψη: Η επίδραση υπεροχής και κατάθλιψη

Προφανώς, κάθε σχέση είναι διαφορετική όπως είναι διαφορετικό και το συναισθηματικό γίγνεσθαι των ανθρώπων που συμμετέχουν. Σχετικά με αυτό, υπάρχουν μερικές έρευνες οι οποίες εξηγούν το πώς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, επιδρούν στο πώς αντιδράμε στην απόρριψη.

Η Ashleigh J. Kelly σε έρευνα του 2015, βρήκε ότι η αντίδραση των ανδρών στην απόρριψη εξαρτάται από το κοινωνικό τους στάτους. Μεταξύ άλλων ανακάλυψαν ότι οι άντρες με υψηλό στάτους, κατηγορούν συνήθως τις γυναίκες ενώ πολλές φορές έχουν παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά.

Σχετικά με τις γυναίκες, η έρευνα έδειξε ότι η κατάθλιψη μπορεί να συμβάλλει αρκετά, στην κακή διάθεση μετά από ένα χωρισμό. Οπωσδήποτε αυτά τα αποτελέσματα δεν χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά όλων των ανδρών και των γυναικών σε μια απόρριψη, για παράδειγμα πολλοί άνθρωποι απλά το ξεπερνάνε πολύ γρήγορα και προχωράνε στον επόμενο.

Αυτοπεποίθηση


Η Katherine L. Waller και η Tara K. MacDonald εξέτασαν την επίδραση του κοινωνικού στάτους στην διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων μετά από ένα χωρισμό και βρήκαν ότι άνθρωποι με χαμηλότερη αυτοπεποίθηση ήταν πιο ευαίσθητοι σε ένα χωρισμό από ότι όσοι με υψηλή.

Απόρριψη και χαλαρότητα

Η απόρριψη δεν συμβαίνει απαραίτητα εξαιτίας της δικής μας προσωπικής αποτυχίας, κάποιες φορές απλά συμβαίνει λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Αυτή η ασυμφωνία δεν σημαίνει ότι δεν θα βρούμε ποτέ τον σωστό άνθρωπο για εμάς, απλά σημαίνει ότι σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, βρισκόμασταν με ένα σύντροφο που δεν ήταν ο κατάλληλος για αυτό που είμαστε.

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος. Ήταν χρόνος που θα μπορούσαμε να έχουμε αξιοποιήσει με την οικογένεια, με φίλους ή-γιατί όχι-να αναζητήσουμε άλλους πιθανούς συντρόφους που θα ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς.

Wendy L. Patrick

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1972,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,701,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,135,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,156,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1141,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,147,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,446,Κόσμος,9596,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,413,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6828,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1117,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2705,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,37,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2768,GP - info,5,voice healing therapy,38,
ltr
item
Ploumistos.com: Ερωτική απόρριψη: Ο τρόπος που αντιδρούμε αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας
Ερωτική απόρριψη: Ο τρόπος που αντιδρούμε αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας
Ερωτική απόρριψη: Ο τρόπος που αντιδρούμε αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2019/03/erwtiki-aporripsi-tropos-antidrame-apokaliptei-stoixeia-proswpikotitas-750x400.jpg.webp
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_107.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_107.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content