Δίαιτες αποτοξίνωσης: 5 λόγοι για να μην τις ακολουθήσουμε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δίαιτες αποτοξίνωσης: 5 λόγοι για να μην τις ακολουθήσουμε

👉Οι δίαιτες αποτοξίνωσης αποτελούν μία πολύ δημοφιλή αντιμετώπιση για να καθαρίσουμε το σώμα μας από «τοξικούς παράγοντες» και να χάσουμε γρήγορα βάρος.

Τέτοιου τύπου δίαιτες υπόσχονται μεταξύ άλλων ταχεία απώλεια βάρους, βελτιωμένη γαστρεντερική υγεία, ενίσχυση της υγείας των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος, ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά άλλα. Η διάρκειά τους μπορεί να ποικίλλει από λίγες ημέρες έως 1 μήνα και μπορεί να περιλαμβάνουν:
  • νηστεία για σύντομα χρονικά διαστήματα
  • κατανάλωση μεμονωμένων ομάδων τροφίμων
  • αποφυγή συγκεκριμένων τροφίμων (π.χ. σιτηρά, γαλακτοκομικά)
  • πλήρη αποφυγή της καφεΐνης και του αλκοόλ
  • λήψη χαπιών, καταλάνωση «μαγικών» βοτάνων και άλλων σκευασμάτων
Έχουν όμως βάση αυτού του τύπου οι δίαιτες; Ας δούμε 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να τις αποφεύγουμε:
  1. Η ιδέα της αποτοξίνωσης μέσω της διατροφής δεν έχει επιστημονική βάση. Αν δεν υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα το σώμα μας είναι εφοδιασμένο με ένα καλά αναπτυγμένο σύστημα που μπορεί να απομακρύνει τοξικές ουσίες και άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού. Το δέρμα, το έντερο, το ήπαρ και οι νεφροί φιλτάρουν συνεχώς και αποβάλλουν το αλκοόλ, προϊόντα της πέψης, νεκρά κύτταρα, χημικές ουσίες και βακτήρια. Δεν υπάρχουν χάπια ή συγκεκριμένα βότανα, προϊόντα και διατροφικά σχήματα που να βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία. Η ισορροπημένη διατροφή και η καλή ενυδάτωση ωστόσο είναι οι μόνοι τρόποι διατήρησης της υγείας και της ευεξίας.
  2. Οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι ελλειπείς σε θρεπτικά συστατικά. Το σώμα μας χρειάζεται μία ποικιλία θρεπτικών συστατικών που βρίσκουμε συνδυαστικά σε όλες τις ομάδες τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, κρέας, γαλακτοκομικά και λιπαρά). Ακολουθώντας διατροφικά σχήματα που αποκλείουν συγκεκριμένα τρόφιμα ή ακόμα και ολόκληρες ομάδες τροφίμων θέτουμε σε κίνδυνο την επάρκεια της διατροφής μας. Επιπλέον, τέτοιου τύπου δίαιτες μπορούν να επιβραδύνουν το μεταβολισμό μας και τελικά να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα αν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.
  3. Η απώλεια βάρους που προκαλούν οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι βραχυπρόθεσμη. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αποκλείοντας ομάδες τροφίμων ή ακόμα και αποφεύγοντας την κατανάλωση τροφής για αρκετές ώρες σίγουρα μπορούμε να χάσουμε μια αξιοσημείωτη ποσότητα βάρους αλλά όχι απαραίτητα λίπους. Και ας μην ξεχνάμε ότι η απώλεια λίπους είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μία προσπάθεια απώλειας βάρους. Καθώς όμως οι δίαιτες αυτές δεν μπορούν να ακολουθηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όταν επανέλθουμε στις διατροφικές συνήθειές μας το βάρος μας θα αυξηθεί ξανά. Επομένως, η απώλεια βάρους για πολύ μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι επιτυχία, αλλά αντίθετα οι συνεχείς αυξομειώσεις του βάρους μπορεί να είναι και επικίνδυνες για την υγεία.
  4. Οι δίαιτες αποτοξίνωσης μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητα συμπτώματα. Λόγω της αλλαγής της διατροφικής μας ρουτίνας και των ακραίων διατροφικών σχημάτων είναι πιθανό να αισθανθούμε ζάλη, αδυναμία και να εμφανίσουμε ενοχλητικά συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα. Αυτά είναι σημάδια ότι η υγεία του σώματός μας σίγουρα δε βελτιώνεται, όπως υπόσχονται οι δίαιτες αποτοξίνωσης.
  5. Οι δίαιτες αποτοξίνωσης μπορεί να καλλιεργήσουν διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Καθώς οι δίαιτες αποτοξίνωσης προωθούν ανορθόδοξα σχήματα διατροφής είναι πιθανό να εντείνουν τις διατροφικές διαταραχές σε άτομα που ήδη έχουν διαταραγμένη σχέση με το φαγητό ή ακόμα και να καλλιεργήσουν εκ νέου ιδεοληπτικές διατροφικές συνήθειες και υπερβολικές διατροφικές συμπεριφορές.
Επομένως, αν θέλουμε να βελτιώσουμε την υγεία μας χάνοντας ταυτόχρονα κάποια περιττά κιλά, η ισορροπημένη διατροφή, η καλή ενυδάτωση, η φυσική δραστηριότητα και ο επαρκής ύπνος παραμένουν οι πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς στρατηγικές.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1979,ΑΠΟΨΕΙΣ,63,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,713,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,137,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,762,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1825,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,171,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,112,ΕΛΛΑΔΑ,1259,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,159,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,45,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,491,Κόσμος,9646,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,434,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1547,Πολιτική,6843,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5993,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,342,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2777,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,637,Eco-News,2788,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Δίαιτες αποτοξίνωσης: 5 λόγοι για να μην τις ακολουθήσουμε
Δίαιτες αποτοξίνωσης: 5 λόγοι για να μην τις ακολουθήσουμε
Δίαιτες αποτοξίνωσης: 5 λόγοι για να μην τις ακολουθήσουμε
https://static.in2life.gr/media/pics/pics680/781396-detox_diet_680_345168_Q04BQ3.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/01/5.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/01/5.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content