Πλειστηριασμοί: Παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι 1η Ιουνίου θα συζητηθεί με τους δανειστές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πλειστηριασμοί: Παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι 1η Ιουνίου θα συζητηθεί με τους δανειστές

👉Ξεκινάει σήμερα (11.01.2021) η 9η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές. Τα τεχνικά κλιμάκια θα πιάσουν από νωρίς δουλειά και αρκετά είναι τα ζητήματα που είναι ανοικτά, παρά το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας υπάρχει μία σχετική χαλαρότητα.

Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων με τους δανειστές είναι το νέο πτωχευτικό δίκαιο και ο οδικός χάρτης για την εφαρμογή του, μετά την παράταση που πήρε για την 1η Μαρτίου για τις επιχειρήσεις και για την 1η Ιουνίου για τα φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς, είναι να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς μέχρι την ημέρα που θα μπει σε πλήρη εφαρμογή το πτωχευτικό δίκαιο, δηλαδή τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου. Η προστασία θα αφορά τα ευάλωτα νοικοκυριά. Να σημειωθεί ότι σήμερα δεν πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί εξαιτίας του γεγονότος ότι τα δικαστήρια είναι κλειστά.

Στην κυβέρνηση έχουν λάβει την σχετική απόφαση, αλλά θέλουν να ενημερώσουν να πάρουν την έγκριση από τους δανειστές, αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να υπάρξουν σύννεφα, ειδικά τώρα που εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει η ασφυκτική πίεση του παρελθόντος.

Στις 26 Ιανουαρίου οι επικεφαλής


Όπως είναι άλλωστε γνωστό την «βρώμικη δουλειά» την κάνουν πάντα τα τεχνικά κλιμάκια και εν συνεχεία έρχονται οι επικεφαλής που λαμβάνουν τις οριστικές και πιο πολιτικές αποφάσεις. Αυτοί θα έρθουν (μεταφορά γιατί όλα πλέον γίνονται με τηλεδιάσκεψη) στις 26 Ιανουαρίου και η διάρκεια της «επίσκεψης» θα είναι ολιγοήμερη.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι η 9η μεταμνημονιακή αξιολόγηση να κλείσει θετικά και το ταχύτερο δυνατό. Ψηλά στην ατζέντα, εκτός των πλειστηριασμών, θα είναι ο σχεδιασμός για το πακέτο στήριξης των 32 δισ. από το Ταμείο Ανάπτυξης.

Μπορεί η ρήτρα διαφυγής να είναι σε ισχύ και το 2021, και υπάρχουν σενάρια ότι θα προβλέπεται και κάτι ανάλογο και το 2022, ωστόσο η κυβέρνηση θα πρέπει να συζητήσει με τους δανειστές τα μέτρα στήριξης τα οποία εξετάζει, αλλά και ζητήματα όπως ο πτωχευτικός κώδικας και οι πλειστηριασμοί.

Επίσης αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την στήριξη της οικονομίας, θα πρέπει να αποδείξει η ότι τα μέτρα είναι προσωρινού χαρακτήρα και συνδέονται με την Πανδημία. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να εφαρμοστούν. Επίσης θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι δεν προκαλούν μακροχρόνιες πιέσεις στα ελληνικά δημοσιονομικά σε όρους βιωσιμότητας χρέους.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι σκέψεις που υπάρχουν για μεγαλύτερη διευκόλυνση στην αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, αλλά και οι ρυθμίσεις για τα χρέη της πανδημίας, καθώς και ανάλογες διευκολύνσεις στο πεδίο των δανείων.

Η έκθεση από την 9η αξιολόγηση θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο και θα λάβει πολιτική έγκριση από το Eurogroup τον Μάρτιο.

Οι δανειστές έχουν ζητήσει να αρθούν οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους προς ιδιώτες (ειδικά στο σκέλος των ασφαλιστικών ταμείων), αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης της ΑΑΔΕ, επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης, αλλά και στις μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

Οι δανειστές εκτιμούν ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες τη διατήρηση της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Και τούτο σε συνδυασμό με την ουσιαστική έναρξη ισχύος του νέου Πτωχευτικού πλαισίου στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, αλλά και με το σχέδιο Ηρακλής.

Τέλος να σημειωθεί ότι η 9η αξιολόγηση της χώρας δεν συνδέεται με πακέτο δόσεων. Τη επόμενη δόση των 644 εκατ. είναι προγραμματισμένο να εκταμιευτεί με την επιτυχή ολοκλήρωση της 10ης αξιολόγησης που θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,441,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1969,ΑΠΟΨΕΙΣ,58,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,700,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,133,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,755,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,64,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1816,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,155,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1113,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,146,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,40,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,438,Κόσμος,9584,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,405,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1531,Πολιτική,6823,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5953,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,74,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1115,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2683,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,90,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,626,Eco-News,2766,GP - info,5,voice healing therapy,37,
ltr
item
Ploumistos.com: Πλειστηριασμοί: Παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι 1η Ιουνίου θα συζητηθεί με τους δανειστές
Πλειστηριασμοί: Παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι 1η Ιουνίου θα συζητηθεί με τους δανειστές
Πλειστηριασμοί: Παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι 1η Ιουνίου θα συζητηθεί με τους δανειστές
https://cdn.sofokleousin.gr/sites/default/files/styles/node_full/public/articles/2017/01/pleisthriamoi_354536393_11.jpg?itok=PPudK_uU
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/01/1_11.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/01/1_11.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content