#cancelchatpicorg: «Θύελλα» στο Twitter με site που «δημοσιεύει φωτογραφίες γυναικών χωρίς συγκατάθεση»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

#cancelchatpicorg: «Θύελλα» στο Twitter με site που «δημοσιεύει φωτογραφίες γυναικών χωρίς συγκατάθεση»

👉Χρήστες των social media καλούν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να παρέμβει - Οι σοκαριστικές καταγγελίες, το ηλεκτρονικό petition και η απάντηση της πλατφόρμας
«Θύελλα» έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στο Twitter για ιστοσελίδα που φέρεται να δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες γυναικών, συχνά ανήλικων, χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Δεκάδες αναρτήσεις με το hashtag #cancelchatpicorg ζητούν να παρέμβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διερευνηθεί η «σκοτεινή» δραστηριότητα του ιστότοπου και να προστατευτούν οι γυναίκες που εμφανίζονται σε αυτό, πολλές φορές χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Η πλατφόρμα διαμοιρασμού media και chat αναφέρει στην περιγραφή της ότι μπορεί σε αυτήν να «ανεβάζει ο καθένας φωτογραφίες ή βίντεο και να μοιράζεται σχόλια».

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην αρχική σελίδα, δεν χρειάζεται καν εγγραφή για να συμμετέχει κανείς στην κοινότητα. «Εδώ μέσα είστε ανώνυμοι, οπότε μην ντρέπεστε, αισθανθείτε ελεύθεροι να μοιραστείτε και να μιλήσετε», αναφέρεται χαρακτηριστικά.Οι καταγγελίες στα social media για τα όσα εκτυλίσσονται στην πλατφόρμα και για τον «αισχρό τρόπο» που χρησιμοποιείται είναι πολλές και σοκαριστικές. Αναρτήσεις κάνουν λόγο για γυμνές φωτογραφίες γυναικών και μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που δημοσιεύονται στο site για λόγους διαπόμπευσης ή εκδίκησης. Οι φωτογραφίες αυτές, ισχυρίζονται οι χρήστες, δεν έχουν ληφθεί μόνο από social media γυναικών χωρίς την συγκατάθεσή τους, αλλά μπορεί να απεικονίζουν και προσωπικές τους στιγμές. Αναρτήσεις κάνουν λόγο επίσης και για φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.

​Στο ζήτημα αναφέρεται με tweet του και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης αναφέροντας: «Δεν θα μείνουμε άπραγοι απέναντι στη χυδαιότητα του #cancelchatpicorg».Διαδικτυακό petition ζητά έρευνα για το site

Μια ηλεκτρονική αίτηση που έχει δημοσιευτεί στο site Change.org ζητά από τους χρήστες να προσθέσουν την υπογραφή τους ζητώντας να γίνει έρευνα για τη λειτουργία του site και κατά πόσον αυτή απειλεί τα προσωπικά δεδομένα γυναικών και ανδρών.

Στο κείμενο του ηλεκτρονικού petition αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εκατοντάδες Έλληνες χρησιμοποιούν καθημερινά τον ξένο, ανώνυμο ιστότοπο συνομιλίας chatpic.org για να μοιράζονται και να κατεβάζουν παράνομα εικόνες και βίντεο από Ελληνίδες, κυρίως απο κοπέλες που χρησιμοποιούν τακτικά Tumblr και Instagram, για ικανοποίηση, για εκδίκηση, για να γελοιοποιήσουν γυναίκες που εκφράζουν ελεύθερα τη σεξουαλικότητά τους. Προσωπικές εικόνες κυρίως σεξουαλικού περιεχομένου γυναικών και κοριτσιών (μερικές φορές ανήλικων), έχουν ανεβεί, χρησιμοποιηθεί, αποθηκευτεί και ίσως πουληθεί ΧΩΡΙΣ την άδεια και ΧΩΡΙΣ να τη γνώση των κοριτσιών και των γυναικών αυτών. Τα κορίτσια και οι γυναίκες που υπήρξαν ή θα είναι θύματα αν δεν γίνει σύντομα κάτι, θα μπορούσαν να βρεθούν σε θέση σοβαρού συναισθηματικού και σωματικού κινδύνου, καθώς μαζί με το περιεχόμενό τους, τα τηλέφωνά τους, τα username τους απο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα επώνυμά τους, αλλά και η τοποθεσία τους έχουν κοινοποιηθεί. Ορισμένο υλικό βρίσκεται σε ιδιωτικά κανάλια σε αυτή την ιστοσελίδα που χρειάζεται κωδικό απο τον δημιουργό για να τις μοιραστεί με όσους ενδιαφέρονται, οπότε μπορείτε να φανταστείτε το βάθος και τη σοβαρότητα του θέματος.

Ο ιστότοπος είναι γενικά προβληματικός, δεδομένου ότι στοχεύει νεαρά κορίτσια και γυναίκες και σε άλλες χώρες. Στη περιγραφή της η ιστοσελίδα μάλιστα προτίνει την ετικέτα "sexy girls" και μετά απο μια γρήγορη ματιά μπορεί κανείς να ανακαλύψει πιο βαθιά κρυμμένα κανάλια όπου μοιράζονται εικόνες παιδικής πορνογραφίας. Oι κανόνες για οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια αν και γραπτά αυστηροί, δεν ακολουθούνται καθόλου. Η επικοινωνία με τον/τους διαχειριστές όχι μόνο είναι δύσκολη, αλλά αφού μοιράστηκαν παράπονα μαζί του/τους για το περιεχόμενό τους, αντί να απαντήσουν στα παράπονα έτρεξαν να ενημερώσουν τους χρήστες και να τους προστατεύσουν. Επίσης, δεν υπάρχει κάποιο όνομα ή τοποθεσία που να συνδέεται με τη σελίδα, πράγμα που δείχνει πως δημιουργήθηκε για παράνομους σκοπούς όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με παρόμοιες ανώνυμες πλατφόρμες συνομιλίας και ανταλλαγής φωτογραφιών. Λόγο του ότι πολλές εικόνες εξαφανίζονται μετά απο μερικά λεπτά και μερικά κανάλια χρειάζονται κωδικό, είναι λίγο δύσκολο να ελεγχθεί οποιαδήποτε ενέργεια. [Μετά απο μια μικρή έρευνα ανακάλυψα ότι το twitter της ιστοσελίδας με ίδιο όνομα, ακολουθεί μόνο το 8chan (παλαιότερα γνωστό ως "8kun" και "4chan" που έχει ιστορικό εγκληματικής δραστηριότητας) πράγμα που δείχνει πως ίσως και να είναι συνδεδεμένες οι πλατφόρμες αυτές.]»Τι απαντά η πλατφόρμα

Σε απάντηση που δημοσίευσε στο Twitter πριν από μερικές ώρες το chatpic.org κάνει λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς. Η ανάρτηση αναφέρει συγκεκριμένα ότι η χρήση της πλατφόρμας προϋποθέτει τη συναίνεση με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις που διέπουν τη λειτουργία της, ένας εκ των οποίων είναι ότι απαγορεύεται το upload υλικού για το οποίο ο uploader δεν κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα ή το οποίο παραβιάζει τα δικαιώματα τρίτων μερών.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς περί revenge porn, η ανακοίνωση αναφέρει ότι υπάρχουν εργαλεία για καταγγελίες τέτοιων περιστατικών, όπως σε πολλούς παρόμοιους ιστότοπους. «Μπορείτε να καταγγείλετε τέτοιες ενέργειες στην αστυνομία και να τους ζητήσετε να επικοινωνήσουν μαζί μας. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε στην έρευνα».

Αναφορικά με καταγγελίες περί παιδικής πορνογραφίας, η πλατφόρμα αναφέρει ότι το σύστημα σάρωσης CSAM (Child Sexual Abuse Material) επιτρέπει την έγκαιρη ταυτοποίηση αυτού του είδους υλικού και τον αποκλεισμό του.

Το διάβασα στο protothema.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1970,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,701,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,133,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,155,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1126,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,146,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,40,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,442,Κόσμος,9590,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,410,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1533,Πολιτική,6824,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1116,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2693,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,90,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2767,GP - info,5,voice healing therapy,37,
ltr
item
Ploumistos.com: #cancelchatpicorg: «Θύελλα» στο Twitter με site που «δημοσιεύει φωτογραφίες γυναικών χωρίς συγκατάθεση»
#cancelchatpicorg: «Θύελλα» στο Twitter με site που «δημοσιεύει φωτογραφίες γυναικών χωρίς συγκατάθεση»
#cancelchatpicorg: «Θύελλα» στο Twitter με site που «δημοσιεύει φωτογραφίες γυναικών χωρίς συγκατάθεση»
https://paratiritis-news.gr/photos/647x365/15151606938795.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/12/cancelchatpicorg-twitter-site.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/12/cancelchatpicorg-twitter-site.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content