Υπερπολυτελή καταφύγια για την παγκόσμια ελίτ. Τι έρχεται μετά την πανδημία;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Υπερπολυτελή καταφύγια για την παγκόσμια ελίτ. Τι έρχεται μετά την πανδημία;

👉Φαντάζεστε τα καταφύγια για την επικείμενη καταστροφή του κόσμου ως τσιμεντένια λαγούμια, γεμάτα με τροφές σε κονσέρβες; Η εικόνα αυτή παραπέμπει μάλλον στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, οπότε κατασκευάζονταν καταφύγια υψίστης σημασίας, όμως δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο στην πραγματικότητα.

Η αυξημένη ζήτηση κατασκευών για να την προστασία από κάθε είδους κίνδυνο, είτε πρόκειται για παγκόσμια πανδημία, αστεροειδή ή τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε συνδυασμό με πολυτελείς ανέσεις, οδήγησαν αρκετές εταιρίες σε όλο τον κόσμο να κατασκευάσουν καταφύγια-αριστουργήματα αρχιτεκτονικής, με εξαιρετική αισθητική.

Ο Ρόμπερτ Βιτσίνο, επιχειρηματίας στο real estate και CEO της Vivos, της εταιρίας που ίδρυσε και διαχειρίζεται πολυτελή καταλύματα σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζει πως τα αντίστοιχα που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας δεν ήταν πολύ άνετα. «Ηταν μεταλλικά, γκρι, έμοιαζαν με πλοίο ή με τολ στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Και η πραγματικότητα είναι ότι άνθρωπος δεν μπορεί να ζει και πολύ καιρό σε αυτό το σπαρτιατικό, ψυχρό περιβάλλον», λέει.

Η ελίτ του διεθνούς τζετ σετ, μάνατζερ hedge fund, αστέρες των σπορ, επικεφαλής τεχνολογικών κολοσσών έχουν επιλέξει να σχεδιαστούν κατά παραγγελία τα μυστικά καταφύγια που θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες και τους βοηθούς τους. Φήμες μάλιστα υποστηρίζουν πως ο Μπιλ Γκέιτς διαθέτει καταφύγια σε κάθε ένα από τα ακίνητά του.


Τα υπερπολυτελή ατσάλινα καταλύματα έχουν σχεδιαστεί για να αντέξουν πολλές γενιές, μπορούν να «φιλοξενήσουν» φαγητό για τουλάχιστον για ένα χρόνο για κάθε ένοικο και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στους σεισμούς.

Βέβαια, κάποιοι θέλουν το προσωπικό καταφύγιό τους, ενώ άλλοι προτιμούν τη στιγμή της… αποκάλυψης να την περάσουν με παρέα, επιλέγοντας συγκροτήματα. Για να είναι κατοικήσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι κατασκευασμένα με υλικά τέτοια για να αντέξουν πυρηνικό χτύπημα και είναι εξοπλισμένα με συστήματα παροχής ενέργειας, καθώς και με ειδικό φίλτρο αέρα.

Κάποια από αυτά διαθέτουν κήπους υδροπονίας ώστε να διατηρούνται τα αποθέματα τροφής. Μάλιστα, οι κατασκευαστές έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ολόκληρες κοινότητες όπου απαιτούνται μια σειρά από δεξιότητες και επαγγέλματα, όπως δάσκαλοι και γιατροί.

Ενα από τα καταφύγια της εταιρίας βρίσκονται στο Black Hills στη Νότια Ντακότα και περιλαμβάνει 575 στρατιωτικά καταφύγια, τα οποία λειτουργούσαν ως αποθήκες πυρομαχικών του στρατού ως το 1967. Πλέον έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσουν 5.000 ανθρώπους, το κάθε ένα είναι ειδικά σχεδιασμένο βάσει των αναγκών του πελάτη, με το κόστος να κυμαίνεται από 25.000 ως 200.000 δολάρια το κάθε ένα και εξαρτάται από τις ανέσεις που θέλει κανείς στο «σπιτικό» του.


Σε κάθε περίπτωση, το συγκρότημα είναι εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζεται μια μικρή πόλη, όπως θέατρο, σχολικές αίθουσες, κήποι υδροπονίας, κλινική, σπα και γυμναστήριο.

Για όσους ψάχνουν κάτι ακόμη πιο πολυτελές, η εταιρία προσφέρει τη «μοντέρνα Κιβωτό του Νώε», όπως λέγεται. Πρόκειται για μία πρώην αποθήκη πυρομαχικών από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου στη Γερμανία και διαθέτει 34 ιδιωτικές κατοικίες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης ακόμη ενός ορόφου!

Οι καταυλισμοί παραδίδονται άδειοι και ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να τους ανακαινίσει ανάλογα με το γούστα και τις ανάγκες τους, δημιουργώντας χώρους πισίνας και γυμναστηρίου. Ο Βιτσίνο παρομοιάζει τα καταφύγια με τα υποβρύχια και προτείνει στους πελάτες του τους ίδιους σχεδιαστές και κατασκευαστές που εργάζονται σε αυτά.

«Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν γιοτ και γνωρίζουν ήδη τι τους ταιριάζει και τι αίσθηση θέλουν να έχει το καταφύγιό τους», εξηγεί. «Τους προσφέρουμε το μοναδικό πλεονέκτημα να έχουν ένα δεύτερο πολυτελές σπίτι, που τυγχάνει να αντέχει πυρηνικό χτύπημα», επισημαίνει ο ίδιος. Αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες έχουν πρόσβαση στο καταφύγιό τους όποτε το επιθυμούν, είτε έρθει το τέλος του κόσμου είτε όχι.

Πάντως, για τους πιο μοναχικούς που δεν τους ταιριάζει το αίσθημα της κοινότητας, μπορούν να επιλέξουν το Oppidum στην Τσεχία, το οποίο χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο καταφύγιο δισεκατομμυριούχων στον κόσμο και κατασκευαζόταν για μια δεκαετία από το 1984. Αν και οι «λεπτομέρειες» θα σχεδιαστούν βάσει του ιδιοκτήτη, το ακίνητο διαθέτει κήπο, πισίνα, σπα, σινεμά και κάβα κρασιών.

Αν και πολλοί θεωρούν τέτοιου είδους πολυτέλειες περιττές, οι κατασκευαστές υποστηρίζουν πως οι ανέσεις αυτές είναι απαραίτητες για την επιβίωση. «Τα καταφύγια είναι σχεδιασμένα για μακρά χρήση, πέραν του έτους. Καλύτερα λοιπόν να είναι άνετα», αναφέρει ο Βίτσινο.


Ξεπούλημα

Ο Γκάρι Λιντς, γενικός διευθυντής της Rising S Company με έδρα το Τέξας, υποστηρίζει πως το 2016 οι πωλήσεις των υπόγειων καταφύγιων αυξήθηκαν κατά 700% σε σχέση με το 2015, ενώ οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 300% από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Φαίνεται πως η εκλογή Τραμπ έφερε τις ΗΠΑ πιο κοντά στην καταστροφή, αφού, σύμφωνα με τον Βίτσινο της Vivos, το ενδιαφέρον για την αγορά καταφυγίων, μετά τις εκλογές, από φιλελεύθερους και συντηρητικούς ήταν τεράστιο, με αποτέλεσμα να πουληθούν όλα τα ακίνητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1970,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,701,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,133,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,155,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1126,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,146,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,40,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,442,Κόσμος,9590,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,410,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1533,Πολιτική,6824,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1116,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2693,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,90,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2767,GP - info,5,voice healing therapy,37,
ltr
item
Ploumistos.com: Υπερπολυτελή καταφύγια για την παγκόσμια ελίτ. Τι έρχεται μετά την πανδημία;
Υπερπολυτελή καταφύγια για την παγκόσμια ελίτ. Τι έρχεται μετά την πανδημία;
Υπερπολυτελή καταφύγια για την παγκόσμια ελίτ. Τι έρχεται μετά την πανδημία;
https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2020/04/RB-COMP-BUNKER-2.jpg?strip=all&quality=100&w=1200&h=800&crop=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/12/blog-post_747.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/12/blog-post_747.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content