Αντρέα Μποτσέλι: Άφησα στην άκρη κάθε μορφή αυτολύπησης και αποφάσισα ότι...

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αντρέα Μποτσέλι: Άφησα στην άκρη κάθε μορφή αυτολύπησης και αποφάσισα ότι...

👉Υπήρξα ένας πολύ ζωηρός έφηβος και λιγάκι άτακτος. Είχα πάντα όρεξη για πλάκες κι αστεία. Όπως λένε και στον τόπο μου, «πάντα σκάρωνα κάτι». Όταν έχασα την όρασή μου έκλαψα, αλλά μόνο για λίγο. Έπειτα άφησα στην άκρη κάθε μορφή αυτολύπησης και αποφάσισα ότι έπρεπε να αντιμετωπίζω θετικά και αισιόδοξα τη ζωή, να βρίσκω τρόπους να την εξερευνώ. Αυτό δεν επηρέασε καθόλου τη μουσική εκπαίδευσή μου. Ο κόσμος μπορεί να το εκλαμβάνει ως το βασικό μου θέμα, όμως ποτέ δεν ήταν ούτε και είναι.

Ήμουν ένας μάλλον φιλόδοξος και ονειροπόλος έφηβος. Ανέκαθεν ήθελα να βγάζω τα προς το ζην από τη μουσική. Ήταν μια μόνιμη φιλοδοξία μου από τότε που πήγα στο γυμνάσιο και αργότερα στα χρόνια μου στο πανεπιστήμιο. Το πέτυχα, πολλά χρόνια αργότερα, αφού έκλεισα τα τριάντα πέντε κι ενώ πολλά εμπόδια και «ΟΧΙ» είχαν δοκιμάσει σκληρά τα όνειρά μου.

Την πρώτη φορά που βρέθηκα στη σκηνή, σε ηλικία περίπου οκτώ ετών, ήταν στη σχολική παράσταση στο τέλος της χρονιάς. Θυμάμαι ένα μικρό ξύλινο έδρανο στη σχολική αίθουσα όπου είχα περάσει τα πρώτα πέντε χρόνια της εκπαίδευσής μου. Ήμουν ανήσυχος, ευσυγκίνητος και τραγούδησα το «O Sole Mio». Ήταν το πρώτο χειροκρότημα που άκουσα, πέρα από τα χειροκροτήματα της οικογένειάς μου. Στα δώδεκα, φορούσα ακόμη κοντό παντελονάκι, όταν ο θείος μου με παρότρυνε να πάρω μέρος σε έναν θερινό διαγωνισμό που διοργάνωνε το Καφέ Μαργκερίτα στο Βιαρέτζιο.

Κέρδισα και αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία μου, όπως και η πρώτη φορά που ένιωσα την αγάπη του κοινού. Πολλά χρόνια αργότερα, στη σκηνή του Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, ένιωσα τον ενθουσιασμό του κοινού και κατάλαβα ότι μάλλον η καριέρα μου επιτέλους απογειωνόταν.

Εάν συναντούσα σήμερα τον έφηβο Αντρέα, μάλλον τελικά θα τον συμπαθούσα. Ίσως οι διαφορές ανάμεσά μας είναι η παρορμητικότητά μου, την οποία έμαθα με τα χρόνια να χαλιναγωγώ, καθώς κι ένα ίχνος απερισκεψίας που τότε με έκανε να παίρνω κάποια ρίσκα, ιδίως στα αθλήματα, και το οποίο έμαθα να συγκρατώ, αναπτύσσοντας μια αίσθηση υπευθυνότητας. Θα ζήλευα τη νιότη του νεαρού Αντρέα, όμως κι ο νεαρός Αντρέα θα ζήλευε ίσως άλλες χαρές που έρχονται στη μέση ηλικία.

Ως νεαρός ήμουν αγνωστικιστής. Ο νεαρός Αντρέα μάλλον θα απορούσε γιατί σήμερα πιστεύω στην πίστη, στις μεγάλες αξίες και στην ανάγκη να είμαι ευσεβής κάθε μέρα. Με το πέρασμα των χρόνων κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η πίστη δεν αποκτάται αβίαστα. Όπως κάθε μάθημα, απαιτεί αφοσίωση, εγκράτεια και θυσία. Για να είσαι αφοσιωμένος στην πίστη σου πρέπει να συμβαδίζεις με απλές πράξεις που μπορεί και να φαίνονται τετριμμένες. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την πίστη μας, πρέπει να υποταχθούμε στην προσευχή. Ο νεαρός Αντρέα δεν θα το καταλάβαινε αυτό τότε.

Από όλες τις εμφανίσεις μου, μάλλον θα έδειχνα στον νεαρό Αντρέα τη συναυλία στο Σέντραλ Παρκ ή μια από τις όπερες που έχω ερμηνεύσει σε όλο τον κόσμο – αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου, που το καλλιεργούσα με άκρατο ενθουσιασμό και λίγες ελπίδες. Ή ίσως το ντουέτο μου με τον Λουτσιάνο Παβαρότι ή τον Χοσέ Καρέρας ή με τον Πλάσιντο Ντομίνγκο.

Αυτό που είναι δύσκολο να αντιληφθείς απόλυτα όταν είσαι έφηβος, το οποίο όμως γίνεται πολύ ξεκάθαρο καθώς μεγαλώνεις, είναι πως αυτούσια η δημοσιότητα δεν είναι μια αξία και ότι η φήμη μπορεί να γίνει εμπόδιο στην κατάκτηση της πραγματικής ανθρωπιάς. Είναι αποδεκτό και υπέροχο να μπορείς να ονειρεύεσαι, όμως ως ενήλικας δεν πρέπει να χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Αν δεν πατάμε γερά στη γη και με τα δυο μας πόδια, κινδυνεύουμε να χάσουμε τον δρόμο μας.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου» από την Key Boοks.
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,409,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1846,ΑΠΟΨΕΙΣ,33,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,100,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,677,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,112,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,726,ΒΙΝΤΕΟ,175,ΒΟΛΟΣ,31,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,132,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,108,ΕΛΛΑΔΑ,618,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,123,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,21,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,31,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,238,Κόσμος,9409,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,14,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,37,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,246,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1504,Πολιτική,6779,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5873,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,71,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,56,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1058,Τοπικά,11676,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2502,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,27,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,80,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,584,Eco-News,2726,GP - info,5,voice healing therapy,24,
ltr
item
Ploumistos.com: Αντρέα Μποτσέλι: Άφησα στην άκρη κάθε μορφή αυτολύπησης και αποφάσισα ότι...
Αντρέα Μποτσέλι: Άφησα στην άκρη κάθε μορφή αυτολύπησης και αποφάσισα ότι...
Αντρέα Μποτσέλι: Άφησα στην άκρη κάθε μορφή αυτολύπησης και αποφάσισα ότι...
https://www.naftemporiki.gr/fu/p/1587595/638/10000/0x000000000180c0cc/1/koronoios-o-antrea-mpotseli-tha-psalei-anastasimous-umnous-sto-adeio-ntouomo.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/12/blog-post_60.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/12/blog-post_60.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content