Στ. Πλουμιστός: Ο Θεός είναι η μεγάλη Έλξη και επηρεάζει την πραγματικότητα που ζεις

Στ. Πλουμιστός: Ο Θεός είναι η μεγάλη Έλξη και επηρεάζει την πραγματικότητα που ζεις

👉Οποιαδήποτε θεώρηση περί ψυχής πρέπει να είναι σχετική μόνο με τις παρούσες συνθήκες σας, το στάδιο της ανάπτυξής σας και το εύρος της πραγματικότητας που είστε σε θέση να βιώσετε. Αυτό, βέβαια, είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζετε σε κάθε ιδέα πνευματικής αλήθειας στον κόσμο – ότι όλα είναι σχετικά με τον τρόπο που τη βλέπετε και τη θέση που βρίσκεστε στο σύμπαν και στη Δημιουργία.

Επομένως, αυτό που μπορεί να είναι αλήθεια μέσα σε αυτή την πραγματικότητα ίσως να μην ισχύει στην επόμενη διάσταση της πραγματικότητας που θα βιώσετε σίγουρα όταν φύγετε από αυτόν τον κόσμο. Το να πολεμάτε και να λογομαχείτε και να εμπλέκεστε σε πολέμους για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι, τουλάχιστον, ένα ζήτημα ηλιθιότητας και μια πραγματική τραγωδία.

Είναι αρκετά υποτιμητικό, το να σκέφτεται κανείς ότι μόνο οι γραφές μπορούν να σας περιγράψουν το Νου και τη Θέληση του Θεού. Γιατί πρέπει να το βιώσετε αυτό στο επίπεδο της Γνώσης μέσα σας.

Η θρησκεία είναι είτε ένα μονοπάτι προς ένα πνευματικό αδιέξοδο ή είναι ένα μονοπάτι προς την ανακάλυψη της ψυχής και τη μεγάλη ανάγκη της ψυχής να εκπληρώσει την αποστολή και το πεπρωμένο της στον κόσμο, στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και στην υπηρεσία του κόσμου. Όλοι εστάλησαν στον κόσμο για να υπηρετήσουν τον κόσμο. Αλλά, φυσικά, αυτή η αρχική και θεμελιώδης πρόθεση έχει χαθεί και βρίσκεται σε σύγχυση, διαστρεβλωμένη και αλλοιωμένη, οδηγώντας σας στον κόσμο που βιώνετε σήμερα.Έτσι τίθεται το ερώτημα: Τι είναι η ψυχή; Θα σας δώσουμε μια κατανόηση εδώ που θα είναι πολύ χρήσιμη, αρκεί να θυμάστε ότι αυτή η κατανόηση και οποιαδήποτε κατανόηση Σας δίνουμε για πράγματα που ασχολούνται με το αιώνιο, θα αναπτυχθούν και θα αλλάξουν καθώς προχωράτε. Αυτό που λέτε σε ένα παιδί για τον κόσμο δεν είναι το ίδιο που λέτε σε έναν ενήλικα.

Αυτό που λέτε σε ένα παιδί για το Θεό δεν είναι αυτό που λέτε σε έναν ενήλικα. Ως εκ τούτου, ο βαθμός της ωριμότητάς σας θα καθορίσει πραγματικά την συνειδητοποίηση και την κατανόησή σας, ιδιαίτερα σε θέματα που ασχολούνται με πραγματικότητες που εκτείνονται πέρα από αυτόν τον κόσμο και πέρα από αυτή τη σύντομη περίοδο της ζωής που ονομάζετε ζωή στον κόσμο.

Η πραγματικότητα της ψυχής σίγουρα εντάσσεται σε αυτήν την κατηγορία. Δημιουργήθηκε προτού φτάσετε στον κόσμο και θα υπάρξει αφού φύγετε από τον κόσμο. Έτσι, η κοσμική κατανόησή σας, η οποία είναι εξαιρετικά προσωρινή δεδομένων των ορίων του χρόνου και της δραστηριότητάς σας στον κόσμο, θα σας δώσει μόνο μια ματιά από μια συγκεκριμένη προοπτική.

Αλλά η σαφήνεια εδώ είναι πάντα σημαντική για να επιτρέψετε στο νου σας να διευρυνθεί και να σας υπενθυμίσει ότι αυτό που είστε δεν ορίζεται από τη διάνοιά σας ή από το εύρος των ιδεών σας ή από τις αναμνήσεις σας ή από τις αιτιάσεις σας και ούτω καθεξής. Αυτό που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο θα περάσει με το κόσμο στην εμπειρία σας σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Τι είναι η ψυχή; Η ψυχή είναι το κομμάτι του εαυτού σας που ο Θεός δημιούργησε και είναι μόνιμο και που υπήρχε πριν από αυτή τη ζωή και θα συνεχίσει πέρα από αυτή τη ζωή.

Τότε τίθεται το ερώτημα: Ποια είναι η Γνώση για την οποία μιλάτε; Η Γνώση είναι το κομμάτι της ψυχής σας που δεν έχει διαχωριστεί από το Θεό και έτσι είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη Θέληση του Θεού, στην προστασία του Θεού και στη Σοφία του Θεού, καθώς αφορά την ιδιαίτερη ζωή και τις περιστάσεις σας, σε αυτή την κατάσταση της ζωής στον κόσμο.

Έτσι, στην ουσία, η ψυχή και η Γνώση σας δεν είναι ακόμα ίδιες στην εμπειρία σας. Η ψυχή σας στην εμπειρία σας, που ζείτε σε μια κατάσταση Διαχωρισμού, είναι το μέρος της μόνιμης ταυτότητάς σας που έχει διαχωριστεί από το Θεό. Αλλά επειδή δεν μπορείτε να διαχωριστείτε τελείως από το Θεό, το μέρος σας που δεν διαχωρίστηκε από το Θεό αντιπροσωπεύει τη σωτηρία σας.

Συνδέστε ξανά τη ψυχή με τη Γνώση και η ψυχή γίνεται πλήρης και ο Διαχωρισμός μέσα στην ψυχή έχει τελειώσει. Με άλλα λόγια, ένα κομμάτι της ψυχής ταξιδεύει στη ζωή ως μια ξεχωριστή οντότητα, αγνοώντας και φοβούμενη να αντιμετωπίσει την αληθινή πραγματικότητά της. Το μέρος της ψυχής που δεν άφησε ποτέ τον Θεό πηγαίνει μαζί, αλλά ανταποκρίνεται σε κάτι πολύ διαφορετικό και είναι ένα πολύ διαφορετικό είδος νοημοσύνης.

Ο Διαχωρισμός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ επειδή δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τον εαυτό σας από την Πηγή σας. Παρόλο που μπορεί να επιχειρήσετε να το κάνετε αυτό και να επενδύσετε πολύ σε αυτήν την προσπάθεια, στο τέλος, δεν μπορεί να πετύχει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι ψυχές, τελικά στο χρόνο, ίσως στο πολύ μακρινό μέλλον, θα ενωθούν ξανά με το Θεό.

Τη στιγμή της δημιουργίας του Διαχωρισμού, πριν από τη δημιουργία του χρόνου και του χώρου, δόθηκε η απάντηση. Η απάντηση δόθηκε επειδή δεν μπορείτε να διαχωριστείτε από τον Θεό, και αυτό τελικά θα σας σώσει. Όποια και αν είναι η θρησκευτική σας σχέση ή οι πεποιθήσεις της πίστης σας, ανεξάρτητα από την εποχή σας, τη κουλτούρα σας – ακόμα και σε οποιοδήποτε κόσμο υπάρχει στην Ευρύτερη Κοινότητα των κόσμων του σύμπαντος – αυτή είναι η σωτηρία σας.

Επιστρέφετε στον Θεό μέσω της Γνώσης, η Γνώση είναι το μεγαλύτερο μέρος σας που δεν έχει διαχωριστεί ποτέ από τον Θεό. Χρησιμοποιούμε τον όρο Γνώση επειδή σχετίζεται με την ικανότητα να έχετε βαθυστόχαστες εμπειρίες αναγνώρισης και γνώσης. Εδώ η Γνώση δεν είναι ένα σύνολο πληροφοριών ή ότι μαθαίνετε στο πανεπιστήμιο. Εδώ Η Γνώση δεν είναι ένα σύστημα πεποίθησης ή φιλοσοφίας ή θεολογίας. Είναι η κίνηση του Πνεύματος μέσα σας.

Λοιπόν αυτό που Εμείς λέμε εδώ είναι ότι το Πνεύμα σας είναι διαιρεμένο. Εκεί συνέβη ο Διαχωρισμός, βλέπετε. Δεν είναι σαν να σας έδιωξαν έξω από τον Ουρανό ή φύγατε απηυδισμένος, θυμωμένος με τον Θεό: «Θα φτιάξω τη δική μου πραγματικότητα!» Όπως μια διαμάχη των εραστών, «θα φύγω θα πάρω το δρόμο μου! Δεν σε χρειάζομαι! Πάω να ζήσω χωρίς εσένα. Πάω να είμαι απομονωμένος,» ως ένα είδος εμπάθειας, βλέπετε.

Φυσικά, πήγατε στην απομόνωση και υποφέρετε. Αποσυνδεμένοι από τη Πηγή σας, δεν έχετε πλέον ασφάλεια. Δεν έχετε αίσθηση μονιμότητας. Δεν έχετε καμία αίσθηση εγγενούς σχέσης. Μπορείτε να βρείτε καταφύγιο στον κόσμο ως άτομο. Υιοθετείτε μορφή. Αναπτύσσετε μια διάνοια για να περιηγηθείτε στον κόσμο επειδή είναι τόσο δύσκολο και απρόβλεπτο μέρος. Και από αυτή τη θέση της απομόνωσης, του διαχωρισμού και της ενσωμάτωσης, προσπαθείτε να καταλάβετε τι είναι ο Θεός.

Ο Θεός έχει στείλει περιοδικά Μηνύματα στο κόσμο σε μεγάλα σημεία καμπής για την ανθρωπότητα. Αυτές οι Αποκαλύψεις έχουν συλληφθεί από το νου και τις φαντασιώσεις του, έχουν αλλάξει και εφαρμοστεί και έχουν στρεβλωθεί σε σημείο όπου να είναι γεμάτες αλήθεια και άγνοια. Για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από αυτές, πράγμα το οποίο μπορείτε σίγουρα να κάνετε, πρέπει να διαχωρίσετε την αλήθεια από την άγνοια.

Δεν μπορείτε να γνωρίσετε το Θεό με τη διάνοια σας. Δεν δημιουργήθηκε για να συμπεριλάβει κάτι τόσο μεγάλο. Γιατί μια διάνοια μπορεί να καταλάβει μόνο άλλες διάνοιες. Μπορεί να καταλάβει μόνο πράγματα που είναι ίδια με τον εαυτό της σε κάποιο βαθμό, και ο Θεός δεν είναι διάνοια. Οι άνθρωποι σκέφτονται τον Θεό ως άτομο ή προσωπικότητα, αλλά ο Θεός δεν είναι άτομο ή προσωπικότητα.


Κατ’ επέκταση πέρα από την αντίληψή σας και τις πεποιθήσεις σας και τη προσπάθεια να σχηματίσετε γνώμη και να περιορίσετε το Θεό, ο Θεός υπάρχει. Είστε σαν ένα μυρμήγκι που προσπαθεί να κατανοήσει τον ήλιο του ηλιακού σας συστήματος. Μπορεί να βιώσει τη δύναμη του ήλιου και να επωφεληθεί από αυτόν για να μπορέσει να ζήσει στον κόσμο που γνωρίζετε, αλλά η κατανόηση δεν θα είναι ποτέ πραγματικά ολοκληρωμένη .

Οι Αποκαλύψεις από το Θεό είχαν πάντοτε σκοπό να σας εμπλέξουν ξανά με την βαθύτερη φύση σας, ώστε ο Διαχωρισμός να μπορεί να αποκατασταθεί και να τελειώσει τελικά μέσα σας. Γιατί δεν μπορείτε να επιστρέψετε στην Αρχαία Εστία σας, στην ουράνια κατάσταση σας, μέχρις ότου συμβεί αυτό. Ο Θεός δεν μπορεί να τελειώσει το Διαχωρισμό σας επειδή ο Θεός δεν δημιούργησε τον Διαχωρισμό.

Ο Θεός επηρεάζει την πραγματικότητα, όχι αυτό που δεν είναι πραγματικότητα. Αλλά ο Θεός έχει στείλει τη Γνώση μαζί σας στον κόσμο. Πηγαίνει παντού μαζί σας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Θεός δεν χρειάζεται να φροντίζει τη ζωή σας και δεν χρειάζεται να σας παρακολουθεί προσωπικά γιατί ο Κύριος ενός τρισεκατομμυρίων κόσμων δεν μπορεί να ασχοληθεί με τις καθημερινές σας υποθέσεις ή τις ανησυχίες σας ή τις εσωτερικές σας συγκρούσεις. Το να σκεφτείτε ότι ο Θεός μιλάει σε σας κάθε μέρα είναι σαν να παρομοιάζεται το Θεό με το προσωπικό σας υπηρέτη, το μικρό αγόρι για τα θελήματα σας, σαν ένα μικρό είδος θεότητας που ασχολείται με αυτό που κάνετε.

Ο Θεός είναι η Μεγάλη Έλξη που σας καλεί πίσω, σας καλεί μέσα από τους Απεσταλμένους του Θεού, καλώντας σας μέσα από τους αληθινούς πνευματικούς δασκάλους που ζουν στον κόσμο σήμερα, καλώντας σας μέσα από τις μεγάλες παραδόσεις, παρά το σύνολο των λαθών και των παρανοήσεων τους.

Ο Θεός σας έχει δώσει τη Γνώση για να σας καθοδηγήσει, να σας προστατεύσει και να σας οδηγήσει στα μεγαλύτερα σας επιτεύγματα στον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Θεός δεν χρειάζεται να είναι κάτι διαφορετικό από τον Θεό. Και πρέπει να ζήσετε με την πραγματικότητα ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη αλήθεια μέσα σας – μια βαθύτερη συνείδηση, ένα θεμελιώδες ηθικό υπόβαθρο που δεν μπορεί να εξαπατηθεί, δεν μπορεί να καταστραφεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγωιστικούς σκοπούς.

Γιατί η Γνώση δεν είναι η πηγή της διάνοιας σας. Στην ουσία, η διάνοια σας αποτελεί πόρο για τη Γνώση. Αλλά για να το δείτε αυτό, θα πρέπει να μετατοπίσετε την αίσθηση της ταυτότητάς σας σε ένα πολύ πιο μόνιμο και βαθύτερο μέρος της ύπαρξής σας, για να δείτε ότι ο νους σας είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο επικοινωνίας Είναι εκεί για να υπηρετήσει το Πνεύμα, όχι για να φυλακίσει το Πνεύμα.

Αλλά αυτή η επανάσταση μέσα στον εαυτό σας που σας επιστρέφει στη Πηγή σας και στην αληθινή σας φύση είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πράξει, ακόμη και μεταξύ εκείνων που ισχυρίζονται ότι είναι θρησκευόμενοι και θρησκευτικοί ηγέτες. Είναι πάρα πολύ εξαρτημένοι από τις πεποιθήσεις και τις ιδέες τους, το οποίο σημαίνει ότι δεν έχουν ταξιδέψει καθόλου στο μεγαλύτερο πνευματικό ταξίδι που πρέπει να κάνει κάθε άτομο.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ενός αντιγραφέα και ενός που είναι γεμάτος με το Πνεύμα του Θεού. Μην κρίνετε τους άλλους σε αυτό το θέμα. Όλοι αγωνίζονται με αυτό σε κάποιο βαθμό σε διάφορα επίπεδα της δικής τους αυτο-ανακάλυψης. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αρχίσει ακόμη. Μερικοί παλεύουν ακόμη από το ξεκίνημα. Άλλοι αγωνίζονται και προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους καθώς προχωρούν σε αυτό το υπέροχο βουνό.

Η διανοητική ευφυΐα δεν είναι η δύναμη της Γνώσης. Γοητεύοντας και συναρπάζοντας με ευγλωττία ή με μια βαθιά μελέτη της ιστορίας τους ακροατές σας δεν αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη δύναμη της Γνώσης μέσα σας. Η Γνώση μπορεί να μιλήσει μέσα από ένα καλλιεργημένο νου. Μπορεί να μιλήσει μέσα από μια διευρυμένη διάνοια. Και θα τα κάνει αυτά τα πράγματα σύμφωνα με το τι είναι κατάλληλο για τη ζωή σας. Αλλά μην συγχέετε αυτά τα δύο, όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι.

Η ψυχή σας έχει χαθεί, αλλά η ψυχή σας δεν μπορεί να χαθεί εντελώς επειδή είναι προσδεδεμένη στον Θεό μέσω της Γνώσης, μέσω εκείνου του μέρους σας που δεν άφησε ποτέ τον Θεό. Η Γνώση, η οποία ταξιδεύει μαζί σας κάθε στιγμή, είναι μαζί σας κάθε μέρα σε κάθε κατάσταση, σας συμβουλεύει και σας καθοδηγεί.

Αλλά δεν μπορείτε να αισθανθείτε τη συμβουλή της ή να ακολουθήσετε την καθοδήγησή της επειδή είστε τόσο χαμένοι και γοητευμένοι από τον κόσμο και από τις δικές σας εσωτερικές φαντασιώσεις και φόβους, τις δικές σας εσωτερικές συγκρούσεις, την αδιαλλαξία σας, τα παράπονά σας, τις στάσεις σας και τις σταθερές σας πεποιθήσεις. Είναι σαν να βρίσκεστε σε ένα ικρίωμα στο κέντρο της πόλης, τα χέρια και το κεφάλι σας δεμένα στο ικρίωμα, και δεν μπορείτε να απελευθερωθείτε και να πάτε στην πόλη επειδή είστε κολλημένοι εκεί. Αυτό είναι το στέμμα σας από αγκάθια. Αυτή είναι η φυλακή σας.

Ο κόσμος εκτιμά τις λαμπρές διάνοιες και τα καλλιτεχνικά ταλέντα. Εκτιμά τα ατομικά επιτεύγματα. Αλλά δεν γνωρίζει τη δύναμη και την παρουσία της Γνώσης. Θα τιμήσει τους αγίους του, αλλά μόνο όταν είναι νεκροί και φύγουν και δεν θα είναι πλέον ένα κοινωνικό, πολιτικό ή θρησκευτικό πρόβλημα.

Αλλά οι άνθρωποι είναι ακόμα σε θέση να εμπνεύσουν τους άλλους επειδή η Γνώση κινείται διαμέσου αυτών σε κάποιο βαθμό. Η Γνώση είναι παντού. Οι εκδηλώσεις της μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς, οι εκδηλώσεις μέσω της ενθάρρυνσης και έμπνευσης, οι εκδηλώσεις μέσω των αμέτρητων μορφών συνεισφοράς στην ευημερία των ατόμων και στην ευημερία των λαών των ανθρώπων και ολόκληρου του κόσμου είναι αμέτρητες και εμφανείς.

Ζείτε σε έναν κόσμο που επιδεικνύει τη Γνώση όλη την ώρα και ζείτε σε έναν κόσμο που αποδεικνύει την άρνηση της Γνώσης όλη την ώρα. Πού θα τοποθετήσετε την έμφαση σας τότε;

Αυτό που αρνείται τη Γνώση, είναι κατ’ ουσία, κακόβουλο γιατί στερείται τη Χάρη και τη Δύναμη του Θεού. Ο Θεός δεν θα σας τιμωρήσει γι’ αυτά τα πράγματα, αλλά αυτό θα σας στερήσει τη Χάρη και τη Δύναμη του Θεού και όλη την αποφασιστικότητα, την άνεση και την ασφάλεια που θα σας αποκαθιστούσε με την πάροδο του χρόνου.

Η επιστροφή στον Θεό δεν είναι απλώς μια απόφαση που παίρνετε μια μέρα. Είναι μια θεμελιώδης αλλαγή της καρδιάς που πρέπει να εκφραστεί και να αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις, οδηγώντας σας σε πολλά σημεία καμπής των αποφάσεων σας. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πρόοδος εδώ είναι βήμα προς βήμα. Είναι βαθμιαία.

Ο Θεός δεν θα σας επιτρέψει να είστε κοντά στο Θεό επειδή ο Θεός θέλει να είστε εδώ. Οι Άγγελοι δεν θα σας επιτρέψουν να είστε κοντά τους, γιατί εάν πλησιάσετε σε αυτούς, δεν θα θέλετε να είστε σε αυτόν τον κόσμο με όλες τις δυσκολίες, τις κατακερματισμένες σχέσεις, τις προβληματικές ανθρώπινες σχέσεις. Ο Θεός θέλει να στρέψετε τα μάτια σας στον κόσμο, αλλά με τη δύναμη και την παρουσία της Γνώσης για να σας καθοδηγήσει.

Εδώ, ο Διαχωρισμός μειώνεται, βήμα προς βήμα, κομμάτι, κομμάτι. Η ισχύς του αρχίζει να εξασθενεί. Η επιρροή του αρχίζει να μειώνεται και να αντικαθίσταται από μια μεγαλύτερη δύναμη που είναι εγγενής σε εσάς και σε όλους τους ανθρώπους που είναι εδώ.

Μια γνήσια πράξη καλοσύνης μπορεί να αναγνωριστεί οπουδήποτε, από οποιαδήποτε κουλτούρα. Δεν χρειάζεται να μεταφραστεί στη γλώσσα. Δεν χρειάζεται να καταλάβετε το πολιτισμό σε όλες τις διαστάσεις του. Δεν χρειάζεται να θεωρητικολογείτε σχετικά με αυτή. Πρόκειται απλώς για πράξη με παγκόσμια αναγνώριση.

Ο κόσμος κυβερνάται από το φόβο – το φόβο της απώλειας, το φόβο να χάσετε αυτό που έχετε, το φόβο του θανάτου, το φόβο της αποπομπής, το φόβο της απόρριψης, το φόβο της απέλασης και της στέρησης. Αυτή είναι η δύναμη που υπάρχει στην κατάσταση Διαχωρισμού. Είναι κάτι άγνωστο στην Αρχαία Εστία σας.

Δεν μπορείτε να επιστρέψετε στον Θεό στο τέλος αυτής της ζωής επειδή δεν είστε έτοιμοι. Δεν έχετε δημιουργήσει επαρκώς την ικανότητά σας για σχέση. Δεν έχετε επεκτείνει την εμπειρία σας από την ψυχή σας για να συμπεριλάβετε τους άλλους σε επαρκή βαθμό ακόμα.

Έτσι, ακόμα κι αν γίνετε πολύ σοφοί και προηγμένοι άνθρωποι στον κόσμο, σας δίνετε ένα μεγαλύτερο καθήκον. Ίσως να είστε μεταξύ εκείνων που υπηρετούν όσους παραμένουν πίσω. Ίσως θα σταλθείτε αλλού στο σύμπαν για να υπηρετήσετε σύμφωνα με τη δική σας γενεαλογία και τη μακρά σας ιστορία. Εάν επιτύχετε κάποιο βαθμό επιτυχίας όσον αφορά την αποκατάσταση της Γνώσης στη ζωή σας, ο Θεός δεν πρόκειται να το σπαταλήσει αυτό επειδή το δώρο σας αυξάνεται μέσω της συνεισφοράς. Η δύναμη της Γνώσης αυξάνεται μέσω συνεισφοράς. Δεν πρόκειται για δραπέτευση από την υλική ζωή. Πρόκειται για υπηρεσία σε πολλά, πολλά επίπεδα, που εκτείνονται πολύ πέρα από αυτό που ο νους σας μπορεί ακόμα να συλλάβει αυτή τη στιγμή.

Τι είναι η Κόλαση, παρά το να πρέπει να επιστρέψετε εδώ και να ζήσετε ξανά ή να πάτε κάπου αλλού που να είναι ακόμα πιο δύσκολο μέρος; Το να σκέφτεστε ότι πηγαίνετε στον Παράδεισο ή στην Κόλαση την Ημέρα της Κρίσης στο τέλος αυτής της ζωής – αυτή είναι μια θρησκεία για μικρά παιδιά που δεν γνωρίζουν τίποτα για τη Δημιουργία και το Σχέδιο του Θεού. Οι επιτυχίες σας δεν θα σπαταληθούν, αλλά θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν και θα μπουν στην υπηρεσία των διαχωρισμένων που αποτελούν την πραγματικότητα της ζωής στο φυσικό σύμπαν.

Έτσι, βλέπετε εδώ, η ψυχή σας, καθώς μεγαλώνει, δεν μειώνεται. Διευρύνεται. Δεν είναι πλέον ένα σημείο φωτός, τώρα γίνεται μια δέσμη φωτός. Διατηρεί κάτι από τη μοναδικότητά της, αλλά η πραγματικότητα και η ταυτότητά της βασίζονται στη δύναμη των βασικών σχέσεων της. Δεδομένου ότι ο Θεός είναι η απόλυτη σχέση σας, προετοιμάζεστε για τον Θεό αναπτύσσοντας σχέσεις που είναι γνήσιες και αυθεντικές και που εξυπηρετούν έναν μεγαλύτερο σκοπό στην προσωρινή σας ζωή στον κόσμο.

Από αυτή την άποψη, η Κόλαση είναι πάντα προσωρινή. Η Βούληση του Θεού είναι να διεκδικήσει όλα αυτά τα μικρά κομμάτια της Δημιουργίας που έχουν σπάσει και έχουν χαθεί σε άλλες πραγματικότητες .

Η τραγωδία υφίσταται τώρα. Στη διάρκεια του χρόνου, υποφέρετε. Στην διάρκεια του χρόνου χάνετε ευκαιρίες. Στην διάρκεια του χρόνου, αποτυγχάνετε στην αποστολή σας να είστε στον κόσμο. Στην διάρκεια του χρόνου, παράγετε περισσότερα βάσανα για τους άλλους και περισσότερο πόνο για τον εαυτό σας ως αποτέλεσμα- περιπλέκοντας το πρόβλημά σας, εμβαθύνοντας το δίλημμα σας, σκιάζοντας ακόμα περισσότερο το νου σας.

Υπάρχουν σίγουρα χειρότερες Κολάσεις από αυτή. Η ανθρωπότητα είναι αξιόλογη στο βαθμό της ταλαιπωρίας που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό της, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Ο Θεός θα σας διεκδικήσει στο τέλος, αλλά το τέλος μπορεί να είναι πολύ μακριά από το τώρα και υποφέρετε στη διάρκεια του χρόνου. Μαραζώνετε στη διάρκεια του χρόνου.

Η ψυχή σας δεν μπορεί να ενωθεί ξανά χωρίς την αποκατάσταση της Γνώσης. Το μέρος σας που είναι σοφό πρέπει να καθοδηγήσει αυτό το κομμάτι σας που είναι ανόητο. Αυτό το κομμάτι σας που δεν έχει διαχωριστεί από το Θεό πρέπει να καθοδηγήσει εκείνο το κομμάτι σας που εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι σε Διαχωρισμό από το Θεό.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Θεός δεν χρειάζεται να ασκεί ιδιαίτερη προσπάθεια για τη σωτηρία σας, επειδή η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ο Θεός δεν χρειάζεται να είναι ο θεραπευτής σας, ο σύμβουλός σας ή ο προσωπικός σας υπάλληλος, ούτε καν η Αγγελική Παρουσία. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η Αγγελική Παρουσία είναι και πάλι σαν τη καμαριέρα τους, οι προσωπικοί τους συνοδοί. Αυτό, φυσικά, είναι γελοίο.


Οι Αθέατοι, η Αγγελική Παρουσία που μπορεί να σας συμβουλεύει μερικές φορές, έχουν χιλιάδες άτομα που πρέπει να φροντίσουν. Δεν πρόκειται να παίζουν μαζί σας και με την ανοησία σας. Αλλά θα ανταποκριθούν σε εκείνες τις στιγμές που ο νου σας αναστατώνεται και εμφανίζονται περισσότερες δυνατότητες για σας.

Στη συνέχεια, η ψυχή σας γίνεται μεγαλύτερη, πιο εκτεταμένη και πιο περιεκτική με άλλους καθώς προοδεύετε και καθώς προχωράτε στην πνευματική σας ανάπτυξη. Δεν ζείτε πλέον μόνο για τον εαυτό σας. Ζείτε επίσης για τους άλλους και για την ευημερία τους. Ίσως η αίσθηση των άλλων να περιλαμβάνει μόνο την οικογένειά σας, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει και άλλους ανθρώπους. Μπορεί να περιλαμβάνει μεγαλύτερες πανοραμικές σχέσεις, που έχουν σχέση με γειτονιές και κοινότητες.

Υπάρχουν ακόμη και ορισμένα άτομα που θεωρούν την ανθρωπότητα ως τη θεμελιώδη σχέση τους. Αλλά αυτή είναι μια πολύ προηγμένη κατάσταση και προορίζεται μόνο για ορισμένους ανθρώπους των οποίων η συμβολή πρέπει να λειτουργήσει μέσα σε ένα πολύ μεγάλο πλαίσιο.

Ο μεγαλύτερος σκοπός σας στον κόσμο δεν είναι δική σας εφεύρεσή σας και δεν μπορείτε να φτάσετε σε αυτόν με τους δικούς σας όρους. Πρέπει να σας αποκαλυφθεί και πρέπει να είστε διατεθειμένοι να λάβει χώρα αυτή η αποκάλυψη και να έχετε την υπομονή και την ταπεινοφροσύνη να μπορέσετε να την λάβετε προοδευτικά, γιατί δεν μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε όλα με τη μία.

Εδώ συνειδητοποιείτε ότι ο νους σας δεν είναι η μεγαλύτερη πραγματικότητά σας αν και έχετε επιτρέψει σε αυτόν να σας κυριαρχήσει και να σας ελέγξει και έχετε ταυτιστεί με αυτόν ακατάλληλα. Είναι ακόμα μέρος της ύπαρξής σας στον κόσμο. Σας διακρίνει ακόμα με πολλούς τρόπους. Είναι ακόμα η λεωφόρος για τα έμφυτα ταλέντα σας να εκφράζονται σε σχέση με τους άλλους. Αλλά ακούτε μια μεγαλύτερη δύναμη τώρα.

Αυτή η δύναμη προέρχεται τόσο από μέσα όσο και από μακριά πέρα από αυτό το κόσμο. Τα μηνύματα μπορούν να σταλούν στο νου σας μέσω της Αγγελικής Παρουσίας, αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι η Γνώση μέσα σας επιβεβαιώνει αυτά τα πράγματα.

Η Γνώση είναι πραγματικά το επίκεντρο. Δεν είναι ίδια με τον Θεό. Δεν μπορείτε να εστιάσετε στο Θεό. Μπορείτε να επικεντρωθείτε στις ιδέες σας για τον Θεό ή στην πίστη σας για το Θεό, αλλά τι είναι αυτό;

Βιώνετε τον Θεό μέσα από μια βαθύτερη σύνδεση μέσα σας, μια βαθύτερη σχέση με τους άλλους και μια βαθύτερη σχέση με τις αόρατες δυνάμεις στο σύμπαν που καθοδηγούν πραγματικά τα ρεύματα της ζωής σας.

Ο νους σας είναι σαν την επιφάνεια του ωκεανού -ταραχώδης και απρόβλεπτη, άσκοπη, μαστιγωμένη από τους ανέμους του κόσμου, μια μέρα ήρεμη, μια ημέρα ταραγμένη. Εξετάζετε την επιφάνεια και δεν μπορείτε να βγάλετε κανένα νόημα από αυτήν. Δεν έχει καμιά κατεύθυνση εκτός από το ότι βλέπει κανείς ότι κυβερνάται από παλίρροιες, οι οποίες διέπονται από ουράνιες δυνάμεις πέρα από το εύρος της προσωπικής σας εμπειρίας. Αλλά και πέρα από αυτό, ο ίδιος ο ωκεανός έχει βαθύτερα ρεύματα που μετακινούν τα ύδατα του κόσμου σε όλο τον πλανήτη, που κυβερνώνται από μεγαλύτερες δυνάμεις από τους ανέμους του κόσμου.

Βλέπετε, το μυαλό σας σφυροκοπιέται από τους ανέμους του κόσμου. Είστε ευχαριστημένοι . Είστε λυπημένοι. Είστε ταραγμένοι. Είστε αντιφατικοί. Υποφέρετε από άχρηστα πράγματα. Επιδιώκετε άσκοπα πράγματα. Είστε σε σύγκρουση με τον εαυτό σας και τους άλλους ανθρώπους. Δεν ξέρετε τι κάνετε ή τι θέλετε – βαθιά συγχυσμένοι, βαθιά συγκρουόμενοι . Είναι ένα χάλι. Πιστεύετε ότι ο Θεός θα το επιλύσει αυτό για σας;

Ο Θεός απλά σας τραβά μακριά από αυτό. Και κατά μήκος του δρόμου, καθαρίζετε το χάος. Γεφυρώνετε το κενό της αδιαλλαξίας με τον εαυτό σας και τους άλλους. Μπορείτε να επανορθώσετε . Αλλάζετε την πορεία σας. Αλλάζετε τη συμπεριφορά σας. Αλλάζετε τις ιδέες σας. Μπορείτε να αλλάξετε ακόμη και ολόκληρη την ιδέα για τον εαυτό σας.

Εάν οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να το κάνουν αυτό, τότε τίποτα δεν θα συμβεί. Μπορεί να είναι ιερείς. Μπορεί να είναι κυβερνήτες. Μπορεί να είναι πρόεδροι. Μπορεί να είναι βασιλιάδες. Μπορεί να διακηρύξουν οτιδήποτε, αλλά δεν είναι τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουν δημιουργήσει μέσα τους. Χωρίς Γνώση, αυτό δεν είναι τίποτα – μια απάτη, μια κενή χειρονομία, σαν κάποιος να κλαίει στον άνεμο, ξεχασμένος, ασήμαντος.

Αλλά η ζωή σας είναι σημαντική. Δεν έχετε ξεχαστεί και ο Θεός έχει μιλήσει ξανά για να αποκαλύψει την αληθινή φύση της ψυχής και τη λύτρωση της. Αυτό βρίσκεται στην καρδιά όλων των θρησκειών του κόσμου, αλλά αυτό που βρίσκεται στην καρδιά μπορεί να αποκρύπτεται από αυτό που υπάρχει στο νου.

Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται αυτή τη διευκρίνιση, μέσα από τις παραδόσεις της πίστης τους αλλά και εκείνοι που δεν έχουν καμιά παράδοση πίστης. Γιατί η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στον κόσμο – μεγάλες δυσκολίες και μεγάλες προκλήσεις. Αυτά τα πράγματα μπορούν να ανακαλέσουν από μέσα σας τα αληθινά σας χαρίσματα και την βαθύτερη φύση σας εάν ξέρετε πώς να ανταποκριθείτε . Αλλά για να ανταποκριθείτε, πρέπει να τα αναγνωρίσετε και να προετοιμαστείτε γι’ αυτά. Και γι’ αυτό θα χρειαστείτε τη βοήθεια του Δημιουργού, γιατί η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει και δεν είναι προετοιμασμένη.

Όταν φεύγετε από αυτόν τον κόσμο, η ψυχή σας θα είναι διαφορετική από αυτή που νομίζετε ότι είναι τώρα. Όταν προοδεύετε και ο νους σας επεκτείνεται και η ψυχή διευρύνεται για να γίνει ένα σύμπλεγμα φωτός αντί για ένα μοναδικό φως, ο ορισμός και η εμπειρία της ψυχής θα είναι πολύ διαφορετικά .

Ας είναι αυτή η κατανόησή σας.

Το διάβασα στο neominyma.org
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,584,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1055,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1221,ΒΙΝΤΕΟ,789,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1517,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,888,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Ο Θεός είναι η μεγάλη Έλξη και επηρεάζει την πραγματικότητα που ζεις
Στ. Πλουμιστός: Ο Θεός είναι η μεγάλη Έλξη και επηρεάζει την πραγματικότητα που ζεις
Στ. Πλουμιστός: Ο Θεός είναι η μεγάλη Έλξη και επηρεάζει την πραγματικότητα που ζεις
https://miro.medium.com/max/1200/1*TDbOtEYom1plQ7_1x0bKmA.jpeg
https://i.ytimg.com/vi/tXLvGDRWo5U/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/12/blog-post_45.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/12/blog-post_45.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content