Η «ζεστή» εκδοχή του κρασιού - Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του

Η «ζεστή» εκδοχή του κρασιού - Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του

👉To κρασί συνοδεύει το φαγητό μας, χρησιμεύσει ως απεριτίφ ή χωνευτικό για χαλάρωμα μετά από το γεύμα ή το δείπνο ενώ οι περισσότεροι το θεωρούν το καταλληλότερο ποτό προς κατανάλωση όταν πρόκειται για μεγάλες παρέες. 

Η «ζεστή» εκδοχή του, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα ωστόσο στις πιο ψυχρές χώρες της Ευρώπης το ζεστό καρυκευμένο κρασί σερβίρεται κατά κόρον και μάλιστα με διάφορες παραλλαγές.

Αν κάποιος επιθυμεί να κάνει χριστουγεννιάτικες διακοπές σε κάποια από τις λεγόμενες «ψυχρές» χώρες της Ευρώπης δεν νοείται να μην δοκιμάσει κάποιο από τα ζεστά κρασιά, που αποτελούν σχεδόν ένα... τουριστικό προϊόν και μάλιστα από τα πιο ποιοτικά. Επίσης αν κανείς θέλει να γευτεί λίγη από τη μαγεία της βόρειας Ευρώπης, δεν έχει παρά να προσπαθήσει να δημιουργήσει τα ροφήματα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η απόλαυση είναι δεδομένη.

Τέσσερις από τις πιο διαδεδομένες εκδοχές ζεστών κρασιών της Ευρώπης είναι οι εξής:

Το τσέχικο Svarak

Σερβίρεται στα εστιατόρια και στις στις των δρόμων της Τσεχίας και ειδικά τα Χριστούγεννα έχει την τιμητική του. Το Cafe Imperial της Πράγας, ένα από τα πιο διάσημα καφέ της πρωτεύουσα της Τσεχίας σε απόσταση αναπνοής από την Παλιά Πόλη, είναι φημισμένο για το Svarak του. Ονομάζεται επίσης και vino svarene που στα τσέχικα σημαίνει «βραστό κρασί».

Το σουηδικό Glögg

Η σουηδική εκδοχή του ζεστού κρασιού, θα το βρει κανείς εύκολα στις κρατικές κάβες της χώρας. Στην Σουηδία εμπεριέχει περισσότερη ζάχαρη απ' ότι στη Γερμανία ή την Αυστρία και σερβίρεται με σταφίδες, αμύγδαλα, αλκοόλ (βότκα ή κονιάκ) και πολύ συχνά Μαδέρα. Μετά ακολουθούν τα καρυκεύματα: κανέλα, γαρύφαλλο και εσπεριδοειδή.

Το γερμανικό και αυστριακό Gluhwein

Στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Αυστρίας και της Γερμανίας, το Gluhwein πωλείται με... το τσουβάλι. Μερικές φορές σερβίρεται με μια στάλα ρούμι ή κάποιο άλλο είδος αλκοόλ ενώ είναι αρωματισμένο με κανέλα, γαρίφαλο, φέτες εσπεριδοειδών και ζάχαρη. Δεν είναι τυχαίο που αποκαλείται «λαμπερό κρασί».

Το καναδικό Caribou

Δεν είναι ακριβώς κρασί αλλά ένα κοκτέιλ με βασικό του συστατικό το κρασί! Σύμφωνα με τους μύθους, οι υλοτόμοι και οι κυνηγοί του Καναδά έπιναν ένα μείγμα από ουίσκι και αίμα καριμπού προκειμένου να προστατευτούν από το κρύο. Στην... σύγχρονη εκδοχή του, το Caribou είναι ένα ισχυρό μείγμα από κόκκινο κρασί συνοδευόμενο είτε από κονιάκ είτε από ουίσκι είτε από ρούμι με αναλογία 3 προς 1. Στη συνέχεια προστίθεται σιρόπι σφενδάμου ή ζάχαρη και αρωματίζεται με κανέλα, πορτοκάλι, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο. Σερβίρεται κατά βάση κατά τη διάρκεια του Quebec Winter Carnival, ενός χειμερινού φεστιβάλ δυο εβδομάδων, που γίνεται κάθε Φεβρουάριο στο Κεμπέκ. Πωλείται εμφιαλωμένο στις τοπικές κάβες αλλά είναι σίγουρο πως μπορείτε να το βρείτε και σε κάθε μπαρ. Πολλοί τουρίστες το κρατάνε στα χέρια τους σε πλαστικά ποτήρια ενώ περπατάνε στον δρόμο.

Πως λοιπόν μπορεί να μας βοηθήσει το κρασάκι όταν το πίνουμε ζεστό; Ας δούμε αναλυτικά!

1. Σας κάνει να ζήσετε περισσότερο!

Είναι γνωστό ότι στην Ικαρία οι άνθρωποι ζουν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Η καθημερινή κατανάλωση κρασιού αποτελεί μέρος ενός τρόπου διατροφής που επιμυκήνει τη διάρκεια ζωής όσων την ακολουθούν αφού στηρίζεται λιγότερο στις ζωικές τροφές και περισσότερο στις φυτικές. Οι κατοίκοι της Κρήτης και της Σαρδηνίας, γνωστοί για τη μακροζωία τους, απολαμβάνουν το κόκκινο κρασί σχεδόν καθημερινά, ανάγωντας το σε κύριο μέρος του αντιγηραντικού τρόπου ζωής τους. Μια μελέτη του 2007 δείχνει ότι οι προκυανιδίνες, οι ενώσεις που απαντώνται στις τανίνες του κόκκινου κρασιού, συμβάλλουν στην προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας. Οι οίνοι που παράγονται από αμπελώνες σε περιοχές της νοτιοδυτικής Γαλλίας και της Σαρδηνίας, στις οποίες και οι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο, έχουν ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις της εν λόγω ένωσης.

Επιπλέον, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ αποκάλυψαν ότι η ρεσβερατρόλη ενεργοποιεί άμεσα μια πρωτεΐνη που προάγει την υγεία και τη μακροζωία στα ζώα. Η ρεσβερατρόλη προστατεύει το σώμα από παθήσεις της γήρανσης.

2. Σας κάνει πιο έξυπνους!

Η ρεσβερατρόλη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης μνήμης. Μετά από μόλις 30 λεπτά δοκιμών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που λάμβαναν ρεσβερατρόλη μπορούσαν να συγκρατήσουν καλύτερα στη μνήμη τους λέξεις και έδειξαν ταχύτερες επιδόσεις στο τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με το σχηματισμό νέων αναμνήσεων, με τη μάθηση και τα συναισθήματα.

3. Σας απαλλάσσει από τα σπυράκια!

Η ρεσβερατρόλη είναι καλύτερη και πιο αποτελεσματική στην αναστολή της ανάπτυξης βακτηρίων που προκαλούν ακμή από ότι το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου που συναντάται στις περισσότερες κρέμες και άλλα προϊόντα κατά της ακμής. Επιπλέον, λειτουργεί ακόμα καλύτερα όταν συνδυάζεται με το υπεροξείδιο βενζοϋλίου. Μέχρι στιγμής, η κατανάλωση κρασιού είναι ο καλύτερος τρόπος να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές του καθώς η τοπική εφαρμογή του σαν συστατικό σε κρέμες δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματική. Με άλλα λόγια, είναι καλύτερο να πίνετε καλό κρασί, από το να αγοράζετε ακριβές κρέμες με κύρια συστατικά το κρασί.

4. Σας βοηθάει να γίνετε fit

Τι προτιμάτε να πίνετε κρασί ή να λιώνετε στο γυμναστήριο; Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά διαπίστωσαν ότι η ρεσβερατρόλη βελτιώνει την λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και των οστών και μάλιστα τα οφέλη που προσφέρει είναι ανάλογα με αυτά των τακτικών επισκέψεων στο γυμναστήριο. Με άλλα λόγια, αν πίνετε λίγο κρασάκι και πηγαίνετε\ και γυμναστήριο, θα αποκτήσετε γρήγορα το σώμα των ονείρων σας. Αν από την άλλη θέλετε απλά να παραμείνετε fit, τότε να θυμάστε ότι το κρασί είναι εξίσου αποτελεσματικό με το γυμναστήριο και κάντε την επιλογή ανάλογα με τα γούστα σας!

5. Σας βοηθάει να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη

Ξέρετε ότι το κρασί σας βοηθά να χαλαρώσετε, αλλά πώς τα πάει ενάντια στη κατάθλιψη; Ερευνητές στην Ισπανία διαπίστωσαν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που έπιναν δύο έως επτά ποτήρια κρασιού την εβδομάδα ήταν λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με κατάθλιψη. Ακόμη και αν λάβουμε υπόψη τους παράγοντες του τρόπου ζωής που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ευρήματά τους, η μείωση του κινδύνου εμφάνισης κατάθλιψης είναι εμφανής.

6. Σας βοηθάει να έχετε υγιή μάτια

Η ρεσβερατρόλη σταματά την εκτός ελέγχου ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων των ματιών, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σαιντ Λούις. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας και του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία. Σημειώστε ότι αυτές οι μελέτες έγιναν σε ποντίκια, οπότε η δόση για τους ανθρώπους δεν είναι ακόμη σαφής.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Η «ζεστή» εκδοχή του κρασιού - Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του
Η «ζεστή» εκδοχή του κρασιού - Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του
Η «ζεστή» εκδοχή του κρασιού - Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του
https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/201612b/4e9c7889e37b9883a48abcdfad49653a.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/12/blog-post_141.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/12/blog-post_141.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content