Η «εξωφρενική» πρόβλεψη για το 2021, για καθολικό βασικό εισόδημα και φυγή από τις πόλεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η «εξωφρενική» πρόβλεψη για το 2021, για καθολικό βασικό εισόδημα και φυγή από τις πόλεις

👉Η τάση για την καθιέρωση ενός Καθολικού Βασικού Εισοδήματος που διαμορφώνεται εν μέσω πανδημίας επηρεάζει τον τύπο της οικονομικής ανάκαμψης και συνταράσσει τα θεμέλια της αγοράς ακινήτων.

Με μία νέα έκθεση, η Saxo Bank έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζουμε για τον τρόπο που διαμορφώνονται τα εισοδήματά μας και τις αλλαγές που μπορεί να πυροδοτήσει η πανδημία στον τρόπο ζωής μας και στην επιλογή του τόπου κατοικίας.

Σε μια έκθεση με τίτλο «εξωφρενικές προβλέψεις», η δανική τράπεζα Saxo Bank παρουσίασε την Τρίτη 10 «εξωφρενικές προβλέψεις» για το 2021, αν και τόνισε ότι αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τις «επίσημες» απόψεις της.

Μεταξύ των προβλέψεων, η τράπεζα ανέφερε ότι τα μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις για να στηρίξουν τις απώλειες σε μισθούς λόγω της πανδημίας θα μπορούσε να γίνουν μόνιμα, προκαλώντας «σεισμό» στα θεμέλια της αγοράς real estate.

Τι θα μπορούσε να προκαλέσει την εν λόγω σεισμική δόνηση; Η τράπεζα απαντά: η καθιέρωση ενός παγκόσμιου εισοδήματος για όλους (Universal basic income ή UBI).

Όπως αναφέρει το CNBC, τo Παγκόσμιο Βασικό Εισόδημα θα μπορούσε να καταστεί μία μόνιμη πραγματικότητα κατά το επόμενο έτος, πυροδοτώντας μία «σεισμική εξισορρόπηση» της κοινωνίας καθώς οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν τη ζωή στη μεγάλη πόλη.

«Με τη δαμόκλειο σπάθη του κορωνοϊού να επικρέμεται πάνω από τις σύγχρονες κοινωνικές δομές, τα μέτρα για την ανακούφιση των συνεπειών της πανδημίας φαίνεται να αποτελούν το πρώτο βήμα προς μία νέα εισοδηματική πραγματικότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κέι Βαν Πέτερσεν, στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας.

Σύμφωνα με τον κ. Βαν Πέτερσεν, «το Καθολικό Βασικό Εισόδημα οδηγεί σε μια δομική αναδιάταξη των κοινωνικών σταθερών αλλά και της γεωγραφικής κατανομής της εργασίας».

Ανέφερε μάλιστα ότι η πανδημία «επιτάχυνε απλώς την ανάκαμψη τύπου «Κ» που οδηγούσε στην ανισότητα και στη διάβρωση του κοινωνικού ιστού ακόμη και πριν αυτή ξεσπάσει σε μαζική κλίμακα».

Με λίγα λόγια, η ανάκαμψη τύπου «Κ» σημαίνει ότι η ανάπτυξη δεν θα είναι η ίδια για όλες τις οικονομίες, για όλους τους κλάδους και για όλες τις επιχειρήσεις. Συνεπώς, κάποιοι ωφελούνται τα μέγιστα από την ισχυρή ανάκαμψη, ενώ κάποιοι άλλοι μένουν πίσω.

Ο αναλυτής της Saxo Bank ανέφερε επίσης ότι η νεότερη γενιά είχε συνειδητοποιήσει ότι «ακόμη και μια καλή εκπαίδευση» δεν είναι αρκετή για να πετύχει κάποιος την κοινωνική του άνοδο, κάτι που τον προηγούμενο αιώνα αποτελούσε μία σταθερά για τις δυτικές κοινωνίες.
Τι είναι το Καθολικό Βασικό Εισόδημα

Το Καθολικό Βασικό Εισόδημα δεν είναι μια νέα ιδέα. Όμως, η πανδημία «αύξησε τις μετοχές του», με τους υποστηρικτές του να σημειώνουν ότι θα μπορούσε να στηρίξει οικονομικά όσους πλήττονται από την παγκόσμια υγειονομική κρίση και προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες από παρόμοιους μελλοντικούς κινδύνους.

Το ΔΝΤ περιγράφει το Καθολικό Βασικό Εισόδημα ως μηχανισμό στήριξης του εισοδήματος, στον οποίο οι χρηματικές ροές κατευθύνονται από το κράτος στο μεγαλύτερο -και κυρίως στο πιο αδύναμο- μέρος του πληθυσμού.

Εν ολίγοις, περιγράφει ένα ελάχιστο τακτικό επίδομα για όλους, ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησής τους.

Τον Απρίλιο, καθώς πολλές χώρες προχώρησαν στην εφαρμογή περιοριστικών μέτρων προς ανάσχεση της πανδημίας, ο Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε υπέρ μιας τέτοιας κίνησης, λέγοντας: «Ίσως είναι η ώρα να σκεφτούμε έναν Παγκόσμιο Βασικό Μισθό».

Η μεγάλη έξοδος από τα αστικά κέντρα

Οι μεγάλες πόλεις υπήρξαν οι κύριοι μοχλοί της απασχόλησης για γενιές. Αλλά στη νέα εποχή του Παγκόσμιου Βασικού Εισοδήματος, οι απώλειες θέσεων εργασίας εξαιτίας της τεχνολογικής προόδου και της ευρείας εφαρμογής της τηλεργασίας, τη αγορά επαγγελματικών ακινήτων βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.

«Οι τιμές των εργασιακών εγκαταστάσεων συντρίβονται, μαζί με τα εμπορικά ακίνητα τα οποία στεγάζουν εστιατόρια και καταστήματα που που εξυπηρετούν κυρίως εργαζόμενους», σημειώνει ο αναλυτής της τράπεζας.

Ως αποτέλεσμα, η Saxo Bank επισημαίνει ότι οι επενδυτές ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να διατηρήσουν μικρή επενδυτική θέση στα μεγάλα αστικά ακίνητα. Ως παράδειγμα επικαλείται την SL Realty Trust, λέγοντας ότι επενδύει αποκλειστικά σε κτήρια γραφείων της Νέας Υόρκης, αλλά και την εταιρεία Vornado Realty Trust που επενδύει σε ακίνητα σε Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο και Νέα Υόρκη.

«Το νέο UBI φέρνει επίσης αλλαγές στη στάση απέναντι στην εργασία και τον τρόπο ζωής, επιτρέποντας σε πολλούς νέους να παραμείνουν στις πόλεις όπου μεγάλωσαν», δήλωσε ο Βαν Πάτερσεν.

«Εν τω μεταξύ, οι επαγγελματίες και οι εποχιακοί εργαζόμενοι αρχίζουν να εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις, καθώς οι ευκαιρίες εργασίας λιγοστεύουν και η ποιότητα ζωής σε μικρά διαμερίσματα με υψηλά ενοίκια σε υποβαθμισμένες περιοχές φαίνεται να χάνουν την αίγλη τους», πρόσθεση ο αναλυτής της Saxo Bank.

To διάβασα στο newmoney.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,407,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1839,ΑΠΟΨΕΙΣ,33,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,100,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,675,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,111,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,726,ΒΙΝΤΕΟ,174,ΒΟΛΟΣ,28,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1807,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,129,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,108,ΕΛΛΑΔΑ,611,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,123,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,20,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,31,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,235,Κόσμος,9407,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,14,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,37,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,241,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1503,Πολιτική,6777,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5871,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,71,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,56,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1058,Τοπικά,11676,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2498,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,27,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,80,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,582,Eco-News,2724,GP - info,5,voice healing therapy,23,
ltr
item
Ploumistos.com: Η «εξωφρενική» πρόβλεψη για το 2021, για καθολικό βασικό εισόδημα και φυγή από τις πόλεις
Η «εξωφρενική» πρόβλεψη για το 2021, για καθολικό βασικό εισόδημα και φυγή από τις πόλεις
Η «εξωφρενική» πρόβλεψη για το 2021, για καθολικό βασικό εισόδημα και φυγή από τις πόλεις
https://www.usnews.com/dims4/USNEWS/ff146ca/2147483647/thumbnail/640x420/quality/85/?url=http%3A%2F%2Fmedia.beam.usnews.com%2F30%2F2d%2F8775ba8d4a65a23fad7a0dccea9e%2F180503bcfinlandubi-editorial.finland.ubi1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/12/2021_96.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/12/2021_96.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content