Διατροφή flexitarian: Ανακαλύψτε όλα της τα οφέλη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διατροφή flexitarian: Ανακαλύψτε όλα της τα οφέλη!

 

👉Σήμερα, θέλουμε να σας μιλήσουμε σχετικά με της δίαιτας flexitarian. Αυτός ο όρος περιγράφει έναν τρόπο ζωής που συνίσταται στην κατανάλωση κυρίως λαχανικών

Έχετε ακούσει για τη flexitarian διατροφή; Ενώ ο χορτοφαγικός και βίγκαν τρόπος ζωής έχουν διεισδύσει στην κοινωνία πολύ δυναμικά, υπάρχει μια αυξανόμενη ομάδα ανθρώπων που θεωρούνται flexitarians. Γνωρίζετε τον όρο; Θα θέλατε να ανακαλύψετε τα οφέλη της flexitarian δίαιτας;

Αυτός ο όρος είναι αρκετά πρόσφατος. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ευελιξία με τη διατροφή σας. Έτσι, μπορεί να ανήκετε ήδη σε αυτήν την ομάδα ανθρώπων χωρίς καν να το γνωρίζετε. Μάθετε περισσότερα στο παρακάτω άρθρο.

Τι είναι η flexitarian διατροφή;

Οι flexitarians είναι αυτοί που βασίζουν τις διατροφικές τους συνήθειες σε μια χορτοφαγική διατροφή, αλλά μερικές φορές καταναλώνουν κρέας. Αυτό σημαίνει ότι τρώνε επίσης ψάρια, θαλασσινά και πουλερικά.

Καθώς η χορτοφαγία βρίσκεται σε άνοδο, μερικοί από αυτούς που ξεκινούν αυτόν τον τρόπο ζωής ξεκινούν ως flexitarians. Έτσι, σταματούν σταδιακά να τρώνε κρέας μέχρι να το εξαλείψουν εντελώς από τη διατροφή τους.

Επίσης, μπορούμε να συμπεριλάβουμε σε αυτήν την ομάδα όσους δεν είναι λάτρεις του κρέατος και αποφασίζουν να το φάνε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Ή για παράδειγμα, εκείνοι που καταναλώνουν ψάρια και θαλασσινά, αλλά όχι βόειο κρέας.

Για να είμαστε σαφείς, δεν πρόκειται για μια υποομάδα εντός της χορτοφαγικής διατροφής. Οι χορτοφάγοι έχουν σταθερούς ηθικούς λόγους για τους οποίους δεν καταναλώνουν κρέας. Ωστόσο, για τους flexitarians, η κατανάλωσή του δεν αποτελεί παραβίαση του τρόπου ζωής τους και, επομένως, δεν αισθάνονται ένοχοι για αυτό.

Ποια είναι τα οφέλη από μια flexitarian διατροφή;

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Φυσικά, αυτό πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο μιας δίαιτας ισορροπημένης σε θρεπτικά συστατικά και σύμφωνα με κάθε άτομο. Ομοίως, αυτά τα αποτελέσματα είναι εφικτά, όταν τα άτομα περιορίζουν την πρόσληψη επεξεργασμένων, τηγανητών και επιβλαβών ουσιών, όπως το αλκοόλ και τα τσιγάρα.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε λεπτομερώς τον θετικό αντίκτυπο της δίαιτας αυτής στον οργανισμό.

Αποτρέπει την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι ένα σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας. Στην πραγματικότητα, είναι η κύρια αιτία θανάτου στις βιομηχανικές χώρες. Είναι η συνέπεια της συσσώρευσης κορεσμένου λίπους και χοληστερόλης – θρεπτικών συστατικών που είναι άφθονα στο κόκκινο κρέας και τα προϊόντα κρέατος – στις αρτηρίες.

Υπό αυτήν την έννοια, τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ένα φυτικό διατροφικό πρότυπο, όπως η flexitarian διατροφή, βοηθά τα άτομα να αποφύγουν τις μη μεταδοτικές παθολογίες. Όχι μόνο ωφελούμαστε επειδή η κατανάλωση ανθυγιεινών λιπών είναι χαμηλότερη, αλλά επίσης επειδή κυριαρχούν τα αντιοξειδωτικά και οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που είναι ικανές να βελτιώσουν την υγεία των αγγείων.

Κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη
Η παχυσαρκία και ο διαβήτης τύπου 2 είναι παθολογίες μεταβολικής προέλευσης που έχουν ως παράγοντα κινδύνου μια ανεπαρκή διατροφή. Σύμφωνα με στοιχεία που εκφράζονται στο άρθρο «Flexitarianism: A review of the literature», αυτό το διατροφικό στυλ σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο να νοσήσετε από αυτές τις ασθένειες.

Στην πραγματικότητα, η παραπάνω μελέτη αποκάλυψε ότι ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) ήταν εντός των φυσιολογικών παραμέτρων στις χορτοφαγικές και στις flexatarian ομάδες, σε σύγκριση με τα άτομα που έτρωγαν τα πάντα. Ένας υγιής ΔΜΣ είναι ένας προστατευτικός παράγοντας έναντι των χρόνιων παθολογιών των ζωτικών οργάνων.

Αποτρέπει την εμφάνιση εντερικών παθολογιών
Η νόσος του Crohn και ο καρκίνος του ορθού του παχέος εντέρου σχετίζονται με υπερβολική πρόσληψη κόκκινου κρέατος, λουκάνικων και λιπαρών προϊόντων. Επομένως, αυτός ο τύπος δίαιτας έχει προληπτική δράση εναντίον τους.

Ομοίως, η κατανάλωση φυσικών τροφών διατηρεί επίσης τις δομές του πεπτικού συστήματος υγιείς και τα μικροβιοτικά σε ισορροπία. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνει την εμφάνιση εντερικής καντιντίασης και το σχηματισμό εκκολπίσματος. -είναι σάκοι ή διαστολές που σχηματίζονται στο εντερικό τοίχωμα και μπορούν να πάθουν φλεγμονή.

Αποτρέπει τις πέτρες στα νεφρά και τους χολόλιθους

Γενικά, η κατανάλωση περίσσειας πρωτεϊνών, ιδίως εκείνων ζωικής προέλευσης, προκαλεί την αποβολή ασβεστίου, ουρικού οξέος και οξαλικού οξέος μέσω των ούρων. Αυτές οι ουσίες είναι τα θεμελιώδη συστατικά στην εμφάνιση των λίθων των νεφρών.

Επιπλέον, συνδέονται με την τακτική πρόσληψη ανθυγιεινής χοληστερόλης και λίπους, χαρακτηριστικά της διατροφής με κρέας. Σε σχέση με αυτό, η μείωση της κατανάλωσης κρέατος μπορεί να προστατεύσει την υγεία των νεφρών.

Flexitarian διατροφή: Τελικές σκέψεις

Όπως θα έχετε δει, τα οφέλη αυτής της διατροφής είναι πολλά. Δεδομένου ότι είναι φυτικής προέλευσης, η συμβολή των διαιτητικών ινών, των αντιφλεγμονωδών ουσιών και των αντιοξειδωτικών είναι υψηλή. Επομένως, βοηθά στην πρόληψη των τυπικών ασθενειών που εμφανίζονται στις δυτικές δίαιτες.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως και κάθε διατροφή, είναι σημαντικό να επιτύχετε μια σωστή ισορροπία στα θρεπτικά συστατικά και να προσαρμόσετε τη διατροφή για κάθε συγκεκριμένο άτομο. Επομένως, εάν θέλετε να ξεκινήσετε αυτόν τον τύπο διατροφής, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία διατροφολόγο για συμβουλές σχετικά με το θέμα.

Το διαβασα στο meygeia.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,426,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1944,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,692,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,753,ΒΙΝΤΕΟ,187,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,840,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,369,Κόσμος,9495,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,358,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1516,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5929,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1099,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2582,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,614,Eco-News,2751,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Διατροφή flexitarian: Ανακαλύψτε όλα της τα οφέλη!
Διατροφή flexitarian: Ανακαλύψτε όλα της τα οφέλη!
Διατροφή flexitarian: Ανακαλύψτε όλα της τα οφέλη!
https://flexitarianfocus.com/wp-content/uploads/2020/04/flexitarian.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-YrzzDE2cao0/X6m69BxdC4I/AAAAAAAAAHk/bAm8J__KRTcqsnFOha6VK1tiniqwgAx6ACLcBGAsYHQ/s72-w640-c-h426/frouta-k-laxanika.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/flexitarian.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/flexitarian.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content