Η μετά-covid εποχή: «Πετάξτε τον παλιό τρόπο σκέψης - «Ο κόσμος των τριών μηδενικών»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η μετά-covid εποχή: «Πετάξτε τον παλιό τρόπο σκέψης - «Ο κόσμος των τριών μηδενικών»

👉Ο βραβευμένος με Νόμπελ Μουχάμαντ Γιουνούς ζήτησε σήμερα έναν «εξωφρενικά τολμηρό» τρόπο σκέψης για να αναδιαμορφωθεί η κοινωνία μετά τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός νέου τύπου τράπεζας για να βοηθήσει εκατομμύρια εργαζομένους, των οποίων τα μέσα βιοπορισμού επλήγησαν από την πανδημία.

Ο Μπαγκλαντεσιανός οικονομολόγος, γνωστός ως ο «τραπεζίτης των φτωχών», δήλωσε ότι η κρίση αποτελεί μια ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα πιο δίκαιο και πιο πράσινο μέλλον για τον κόσμο, που αυτή τη στιγμή είναι «μια ωρολογιακή βόμβα».

Ο ίδιος τόνισε τρεις προτεραιότητες: να σταματήσει η κλιματική αλλαγή, να αντιμετωπιστεί η ανισότητα στον πλούτο και να αποφευχθεί η μαζική ανεργία καθώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί να εξαλείψει θέσεις εργασίας.

Ο Γιουνούς είπε στην ετήσια εκδήλωση του Thomson Reuters Foundation, το Trust Conference, ότι η COVID-19 αποκάλυψε τις αδυναμίες της παγκόσμιας οικονομίας και κοινωνίας.

Ωστόσο πρόσθεσε: «Όταν φθάσεις στο πιο σκοτεινό σημείο, τότε βρίσκεις τις πιο λαμπρές ιδέες».

«Γιατί να μην πετάξουμε όλο τον παλιό τρόπο σκέψης; Θα πρέπει να είμαστε εξωφρενικά τολμηροί… να υιοθετήσουμε πράγματα που δεν έχουν υιοθετηθεί ποτέ πριν».

Ο Γιουνούς κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 2006 μαζί με την τράπεζα Γκραμίν, έναν οργανισμό μικροχρηματοδότησης που ο ίδιος ίδρυσε το 1983 για να παράσχει δάνεια σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στις συμβατικές τράπεζες – μια πρωτοβουλία που έκτοτε αποτέλεσε έμπνευση για παρόμοια προγράμματα σε όλο τον κόσμο.

Ο 80χρόνος οικονομολόγος είπε στο συνέδριο, που έγινε μέσω διαδικτύου, ότι το μέλλον μετά την COVID θα πρέπει να οικοδομηθεί στις κοινωνικές επιχειρήσεις –εταιρίες «που θα είναι αφιερωμένες στο να αντιμετωπίζουν κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα με εμπορικά μέσα».

Οι άνθρωποι δεν είναι «ρομπότ που γεννούν χρήματα» και το συλλογικό συμφέρον, όχι η μεγιστοποίηση των κερδών, θα πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη για το επιχειρείν, δήλωσε.

Ο Γιουνούς είπε ότι η πανδημία έχει ιδιαίτερα καταστροφικό αντίκτυπο στους ανθρώπους του λεγόμενους ανεπίσημου τομέα, που αντιστοιχούν στο 70% των εργαζομένων σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές και συχνά δεν έχουν αποταμιεύσεις.

Είπε ότι οι εργαζόμενοι του ανεπίσημου τομέα θα πρέπει να αναγνωριστούν ως επιχειρηματίες και ζήτησε να δημιουργηθούν τράπεζες «μικρο-επιχειρηματικότητας κοινωνικών επιχειρήσεων» προκειμένου να τους βοηθήσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Οι κοινωνικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν επίσης να είναι μια λύση για τα προβληματικά συστήματα υγείας, των οποίων οι αστοχίες αποκαλύφθηκαν από την πανδημία, δήλωσε ο Γιουνούς.

Επέκρινε τις «εγωιστικές» πλούσιες χώρες που αγοράζουν ολόκληρη την παραγωγή εμβολίων της COVID-19, αλλά προειδοποίησε ότι η πανδημία μπορεί να ηττηθεί μόνο από κοινού.

«Εάν μείνει ένας άνθρωπος χωρίς προστασία, τότε κανείς δεν είναι προστατευμένος», δήλωσε.ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γιουνούς είπε επίσης ότι είναι ώρα να επανεξεταστεί η «αστικοκεντρική» οικονομία του πλανήτη, που αναγκάζει πολλούς να αναζητήσουν απασχόληση εκατοντάδες μίλια μακριά από τα σπίτια τους.

Στην εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών τηλεφωνικού κέντρου (call centres), δεν μπορούν να χτιστούν σε περιοχές με χωριά.

Ο οικονομολόγος δήλωσε ότι δεν κατανοεί την ανυπομονησία όλων να επιστρέψουμε στην προ της COVID εποχή.

Ένας κόσμος όπου περίπου το 1% του πληθυσμού κατέχει το 99% του πλούτου είναι μια ωρολογιακή βόμβα και θα «εκραγεί με οργή, δυσαρέσκεια και πολιτική αναταραχή», δήλωσε.

«Γιατί θέλετε να επιστρέψετε σε εκείνο τον κόσμο; Εκείνος ο κόσμος ήταν απαίσιος», πρόσθεσε, υπονοώντας την κλιματική αλλαγή καθώς και το διευρυνόμενο χάσμα στον πλούτο.

«Εκείνος ο κόσμος ήταν σαν να βρισκόμασταν σε ένα μεγάλο τρένο, και να κινούμασταν με ταχύτητα προς τον θάνατό μας…Θέλουμε να επιστρέψουμε και πάλι σε εκείνο το τρένο;»

Αντ’ αυτού, ο Γιουνούς ζήτησε έναν «κόσμο τριών μηδενικών» — μηδενικές καθαρές εκπομπές ρύπων, μηδενική συγκέντρωση πλούτου, μηδενική ανεργία.

«Τώρα είναι η ώρα να το πετύχουμε», είπε.

Το διάβασα στο el.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,430,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1948,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,694,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,128,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,189,ΒΟΛΟΣ,59,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,151,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,873,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,384,Κόσμος,9508,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,366,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5935,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1102,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2592,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,618,Eco-News,2754,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Η μετά-covid εποχή: «Πετάξτε τον παλιό τρόπο σκέψης - «Ο κόσμος των τριών μηδενικών»
Η μετά-covid εποχή: «Πετάξτε τον παλιό τρόπο σκέψης - «Ο κόσμος των τριών μηδενικών»
Η μετά-covid εποχή: «Πετάξτε τον παλιό τρόπο σκέψης - «Ο κόσμος των τριών μηδενικών»
https://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/p/1000x563/crop/both/b2/b2e7bee6e33a4d3b853853209020fe41.jpg?quality=80&404=default&v=8
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/covid.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/covid.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content