''Co-parenting''-Άγνωστοι,γνωρίζονται online με σκοπό να κάνουν παιδιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

''Co-parenting''-Άγνωστοι,γνωρίζονται online με σκοπό να κάνουν παιδιά

👉Η ιδέα είναι αρκετά απλή: δύο άγνωστοι που θέλουν παιδιά αλλά δεν έχουν σχέση, ενώνουν... τις δυνάμεις τους για να κάνουν και να μεγαλώσουν μαζί ένα παιδί. Στη νέα αυτή τάση ανταποκρίνονται και πολλά sites του εξωτερικού, τα οποία μοιάζουν με τις γνωστές ιστοσελίδες γνωριμιών, όπως τα Modamily, CoParents.com, Pollen Tree και Pride Angel.

Όπως και στα λεγόμενα dating sites, ο χρήστης δημιουργεί το προφίλ του, προσθέτει φωτογραφίες και λεπτομέρειες για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά του, ενώ προσθέτει και τα πιστεύω του γύρω από την ανατροφή των παιδιών. Σκοπός είναι να βρει έναν ακόμα γονέα, χωρίς γάμο, χωρίς έρωτες και πρώτα ραντεβού και χωρίς τη -για πολλούς άβολη- συζήτηση περί παιδιών και οικογένεια. Εδώ, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.

«Λειτουργεί όπως ένα παραδοσιακό σάιτ για ραντεβού, μόνο που εδώ όλοι ενδιαφέρονται για να ξεκινήσουν οικογένεια» αναφέρει στη New York Post ο ιδρυτής του Modamily Ivan Fatovic, το πρώτο co-parenting site στις ΗΠΑ. Στο Modamily, οι χρήστες πατούν «Don’t Like» ή «Like» σε άλλους και αν βρεθεί ταίριασμα ξεκινούν να συνομιλούν. Κάτι σαν το Tinder υποθέτουμε.

Ο Fatovic λάνσαρε το site το 2011 και μετρά πάνω από 30 χρήστες. Ο ίδιος αναφέρει ότι το lockdown ενίσχυσε την τάση του πλατωνικού co-parenting. «Ο τρόπος που ο κόσμος ξεκινά μια οικογένεια έχει αλλάξει πλέον. Στα 20 και τα 30 οι άνθρωποι πια δίνουν περισσότερη προσοχή στην καριέρα τους, με τον γάμο και τα παιδιά να αποτελούν μακρινά σχέδια για το μέλλον. Κάποια στιγμή, όμως, χτυπά το βιολογικό ρολόι. Η επισκεψιμότητα στο Modamily διπλασιάστηκε από την έναρξη της πανδημίας. Ο κόσμος κάθεται σπίτι και έχει περισσότερο χρόνο να σκεφτεί σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή, όπως τα παιδιά και η οικογένεια. Ύστερα, έρχεται σε εμάς για να ανακαλύψει όλους τους τρόπου που μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα».

Ένα παράδειγμα είναι και η Yelena Pronoza, μια λογίστρια στα 40 της, η οποία έχει ήδη μια κόρη 18 ετών. Χώρισε από τον σύζυγό της όταν της είπε ότι δεν ήθελε άλλα παιδιά. «Σκεφτόμουν “πόσο θα μου πάρει για να κάνω μια νέα σχέση, μέσα από την οποία θα προκύψει ένα παιδί;”. Ίσως πάρει έναν χρόνο, ίσως και 10 χρόνια. Τότε ανακάλυψε το co-parenting» αναφέρει η ίδια.

Πέρα από τους singles, αρκετοί είναι αυτοί που είναι ήδη σε σχέση ή ακόμα και παντρεμένοι με κάποιον, ο οποίος ωστόσο δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Αυτός παραμένει παρών στη ζωή του παιδιού, παίζοντας τον ρόλο του πατριού ή της μητριά. Φυσικά, η πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στη LGBTQ+ κοινότητα.

Η καθηγήτρια Susan Golombok, διευθύντρια του κέντρου έρευνας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, σχετικά ζητήματα που αφορούν την οικογένεια και συγγραφέα του βιβλίου «We are Family» τονίζει στην Guardian: «Πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές. Το κύριο ερώτημα είναι πώς εξελίσσεται η σχέση μεταξύ δύο γονιών, όταν δεν υπάρχει κανένα ερωτικό στοιχείο, και πώς διαμορφώνεται η σχέση με το παιδί; Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι έχει μεγάλη σημασία το πόσο καλά επικοινωνούν μεταξύ τους και συνεργάζονται οι γονείς. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι η έλλειψη ρομαντισμού δημιουργεί ένα σταθερό περιβάλλον για το παιδί».

H βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι πολλά ζευγάρια επιλέγουν τη φυσική μέθοδο για να συλλάβουν, χωρίς αυτό να οδηγήσει απαραίτητα σε μια μεταξύ τους σχέση, ενώ άλλοι καταφεύγουν σε άλλες μεθόδους. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε κάτι πιο βαθύ και ερωτικό, όπως το παράδειγμα της Τζένικα, η οποία ταξίδεψε από τις ΗΠΑ στον Καναδά για να γνωρίσει τον υποψήφιο πατέρα του παιδιού της, τον Στέφαν. Αλλά συχνότερα ανάμεσα στους ενδιαφερομένους υπάρχει μια καλή συνεργασία, επικοινωνία και αμοιβαίος σεβασμός, χωρίς απαραίτητα να χρειαστεί να κοιμούνται μαζί.


Το διάβασα στο www.bovary.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,853,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,376,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1100,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: ''Co-parenting''-Άγνωστοι,γνωρίζονται online με σκοπό να κάνουν παιδιά
''Co-parenting''-Άγνωστοι,γνωρίζονται online με σκοπό να κάνουν παιδιά
''Co-parenting''-Άγνωστοι,γνωρίζονται online με σκοπό να κάνουν παιδιά
https://www.bovary.gr/sites/default/files/inline-images/mitera-krata-agkalia-paidi.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/co-parenting-online.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/co-parenting-online.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content